Çocuklu Üst Komşu

eser miktarda enerji

Popüler Üye
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.088
861
merhaba, üst katıma çocuklu biri taşındı. çocuk evin içinde koşturuyor tüm gün, gürültüsü evimin içinde. komşumla nasıl uygun bir dille konuşabilirim? çocuktur yapar eder diyemeyeceğim maalesef.

güncelleme:
hepinizin yorumları için çok teşekkür ederim komşum yeni taşındığı için henüz bir şey demek istemiyorum. aile düzenini oturtsun, çocuk yeni eve alışsın. eğer koşturma devam ederse uygun dille söyleyeceğim tabii. benim çocuğum yok. bu konuyu açarken çok kesindim komşumla konuşmaya kararlıydım ama siz çocuklu annelerin yorumlarını okuyunca empati duydum. aklıma takılan bir soru var. ileride ben de anne olursam kendim için soruyorum bu soruyu aslında.
kimi çocuklar yapma etmeden anlayıp uslu olabiliyorken kimileri nasıl illallah ettiriyor? karakter meselesi mi yoksa çocuğu kucağınıza aldığınız andan itibaren ilgilenme yetiştirme tarzınız mı etkili oluyor bunda?

Son düzenleme:
Benimde 1.5 yasinda bebegim var. Ne kadar disari cikarirsan cikar evde kosuyor. Gunduz 3 saat civari disardayiz, eve gelince yine ayni enerjiyle devam ediyor. Alt kat uyuyup dinlenmek isteyebilir diye oyuncak dolabini salona aldim, olabildigince salonda oynatiyorum. Salon ve mutfak dışında diger odalara nadiren gidiyoruz(giysi almaya vs). Komşunuz gürültüyü bir odada yogunlastirabilir benim yaptigim gibi. Cocuklar biraz daha büyükse kosmamalari gerektigini anlatabilir.

Elinize bir tabak kek alip hem hosgeldin demek hemde gurultuden konusmak icin kapısına gidebilirsiniz. Açık açık cocuk cok kosuyor, dinlenemiyoruz diyebilirsiniz

Çocuğu eve tıkıyorlar yazık enerjisini nasıl atacak , parka gitmeli kreşe gitmeli
Oğlum 1 bucuk yaşında her türlü enerjisini attırıyoruz ama evde hala fıldır fıldır geziyor oturmuyor bir yemek yerken birde uyurken dinleniyor. Bu duruma pek yapacak birşey yok.

Anlamayacak yaşta bir çocuksa yapacak birsey yok malesef..
2 yasinda bir çocuk hergun dışarıda çıksa eve gelince yine bildiğini okur.Anne baba ne kadar oyalarsa oyalasin o arabalar yerde haldir huldur sürülür, oyuncaklar yerlere çarpılır, oradan oraya koşturulur. Ben çocuğumu ne kadar uyarsam da engel olamıyorum mesela.. odasını alt katın oturma odasının üstüne yapmadım gün içinde orada zaman geçiriyor oyuncakları da orada fakat diğer odalara gitmesine nasil engel olayım.makul seviyedeyse anlayışlı olmalısınız...uygun bir dille söylersiniz karşınızdakinin tavrı da önemli tabi.
Mesela eski evimde alt katımda çocuksuz bir çift vardı en ufak seste yukarıya sopayla vururlardi ki kac kere kusura bakmayın dikkat ediyoruz ama diye özür dilediğim halde..sonra kendi çocukları oldu bina sesten yıkılıyor bir daha o sopa sesi gelmedi dediğim gibi anlamayacak yaştaysa çocuktur yapar demek zorundasınız malesef

Sizin sanirim ilk cocugunuz olacak İstediğiniz kadar bilinçli olun adı üstünde "çocuk" . her zaman teoriyle pratik aynı olmuyor. Belli bir yasa kadar, en azindan konuşup kendini ifade etme sürecine kadar kreşe de gitse, günün 24 saati dışarıda da olsa ağlayacak,koşacak gürültü yapacak.Hic ağlamayan çocuk hasta olur sabaha kadar ağlamaktan binayı yıkar mesela ? Nasıl engel olacaksınız? Oyuncak bebek değil neticede koy köşeye dursun

Kızım 2 yaşına yaklaştı her gün dışarı fazlasıyla çıkarsak bile o ses aşağı gidiyor. Bazen yere oyuncak atıyor bazen araba sürüyor zıplıyor bağırıyor.
Aşağıda ev sahibimiz oturuyor hem de.
Karşılaşınca mahcubiyetimizi ifade edince de çocuk bu böyle büyüyecek rahat olun diyor çok yaşlı ve hasta olmalarına rağmen bu anlayışı görmek bizi daha hassas davranmaya itiyor.

Ne güzel insanlar.biz gecen ay kapistik alt komsuyla disarda yatiyoruz nerdeyse kadin hala memnuniyetsiz.. motor becerileri sizin kadar iyi degil dedim sulugu düşüyor oyuncaklari dusuyor kavramasi senin gibi degil diyorim hala sikayet ne yapacagimi sasirdim artik .

Üstte arkadaşlar Gayet güzel açıklamış. Pek yapacak bir şey yok. Bir odaya oyuncakları doldurmak, dikkati oraya toplamak denenebilir ama benim oglumda ise yaramaz mesela. Aşırı ağlama, bir şeyler fırlatma vs yoksa çocuğun kosmasini engellemeniz mümkün değil. Doğal da degil.

Yapma etmeden anlamayacak yaşta bir çocuk ise veya başı boş bırakılmış bir çocuk değil ise , sizin açınızdan çok da yapacak bişey yok malesef. Bu durumlar yok ise Kibarca duvarların ince olduğundan dert yanabilirsiniz, çocuk sesini sanki sizin evden geliyormuş gibi duyduğunuzu söyleyerek. Anlayışlı bir aile ise zaten dikkat edeceklerdir .

Tabi ki öyle bizi annem parkta sahilde büyüttü hep evde hiç ses olmaması imkansız konu sahibi gece gündüz hep evde ses var deyince hani enerjisini mi atmıyor bu çocuk diye düşündüm tabi ki evde ses olacak bizde de olacak hic çocuğunu çıkarmayan aileler için söyledim onu anneye de zarar sürekli evde olup tepinen çocuk hem çocuğa hem anneye psikolojik zarar verir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…