Çocuklu Üst Komşu

Çocuk nasıl yetişirse öyle hareket ediyor. Bazı çocuklar benim yanımda kuduruyor çünkü ben onlarla o şekilde oynuyorum. Yeri gelince sakince duracağı etkinlikler yapıyorum; boyama, kitap okuma, dışarı izleme, yapboz yapma gibi. Halı üstünde oynamalarını sağlıyorum. Zıplama işini yatak üstünde yapıyoruz. Bazen sesimi düşürüp ve yavaşça yürüyüp komşular rahatsız olacak diyorum, bana ayak uyduruluyor da.

Yorucu ama çocuk için de iyi oluyor. Çocuğu robot gibi durmasını sağlamanın yolu TV ve telefon. O da çocuğa zarar.

Yetiştirmenin önemi olsa da tamamen karakter meselesi. 19 aylık ikizlerim var, başkalarının çocuğu gibiler karakter olarak.

Önceki evimizde 29-30 yaşlarındaki evin çocuğu gece 2-3-4 saatlerinde arkadaşlarıyla sohbet ederek bilgisayar oyunu oynar, küfür eder ve gülerdi. Ya uyuyamazdık ya da uykumuzda uyanırdık.

Şimdi 3 senedir üst katımızda 2 erkek çocuğu olan bir aile oturuyor. Çocuklardan biri kreşe diğeri ilkokula gidiyor, ilk taşındıkları zaman ikisi de okula gitmiyordu. Bir kere bile seslerini duymadık. Bir kere bile koşmadılar evin içinde. Sadece misafirleri gelince kudurma oluyor, o kudurmayı da eminim misafir çocukları yapıyor ya da başlatıyor.

O cocuk ergenlige girip bilgisayar/telefona dusene kadar kosacak malesef. Bu zamanda akli basinda kimse cocugunu sabahtan aksama kudursun diye sokaga salmaz. Okul zamani gelince gunduz sessizlik olur aksam ustu gene baslar. Vs vs
Bizim üst kattaki çocuk taşındıklarında 3 yaş civarıydı,doğal olarak koşuyordu.Kusura bakmayın dediler,elbette dedik.Ben de çocuk büyüttüm.Ama bu anlayışımı yanlış anlamış olacaklar ki çocuk 13 yaşında ve hala koşuyor.Aile de soyadlarından Türkiye'nin tanınan ailelerinden.Yaklaşık 10 yıldır çok sabrettiğimi düşünüyorum.Çocuğu özgür büyütüyorlar anladığım kadarıyla.Başedemedim,artık o koştukça bende aynı şiddet ve süre kadar duvara vuruyorum.Elbet rahatsız olacaklar..

Ben napiyim ust katimda emekli hem de mobilyaci bi adam var surekli tak tak biseyleri tamir ediyo gecen konustum anlamadi en son yoneticiye soyledim. Evimin onune yag dokmus pislik

Bu hamilelikte verilen folik asit vitaminin çocukların hareketli olmalarının sebebi dedi kızım bende bu bilgiye şaşırdım daha önceki yıllar bu vitamin hamileler almıyormuş

Bu hamilelikte verilen folik asit vitaminin çocukların hareketli olmalarının sebebi dedi kızım bende bu bilgiye şaşırdım daha önceki yıllar bu vitamin hamileler almıyormuş
Folik asit eksikliği çok ciddi sıkıntı yapıyor bebekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…