Çocuklu erkekle evlilik hakkında

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.020
448
İstanbul
Selam canlarım. Taa lisedeki bir arkadaşımla yeniden yollarımız kesişti. Ben evlendim ayrıldım çocuğum yok. O da ayrılmış 5 yaşında bir kızı var. Anlattığına göre eşi aldatmış ve üstüne de boşanmak istemiş. Boşanmışlar. Kadın sonradan ayrılmak istediğine pişman olmuş ama şimdi arkadaşım kabul etmiyor. Aradan birkaç yıl geçmiş. Biz yeniden karşılaşınca öyle konuşmaya başladık. Aslında aklımda bir şey yoktu ama sevdiğim bir insandı önceden de. Arkadaşım tarafından evlilik imaları, bazı itiraflar filan da başladı. Hoşlantı var ama bilemedim. Sizce neler olur? Olumsuz şeyler okumuştum forumda. Olumlu olumsuz örneklerinizi beklemekteyim. Teşekkürler şimdiden.

Ek olarak çocuk annede yaşıyor. Ayrı şehirdeler. Ama arkadaşım düşkün kızına. Fırsat buldukça gidiyor.

Bu konuda olumlu örnek de olumsuz örnek de vardır ancak şöyle bir durumu kabul etmeniz gerekebilir. Eş adayınız ortada bir çocuk olduğundan dolayı önceden kurduğu ailesini tam anlamıyla silip atamayacak (kendisinin ilgili bir baba olduğunu ve eski eşiyle agresif çatışmalar yaşamadığını varsayarsak). Dolayısıyla çocukları için düzenli görüşmeleri gerekecek doğum günü, veli toplantısı vs. Yani eski kurduğu ailesi her daim sizin yeni kurduğunuz ailenizin içinde olabilir. Bunu kabullenerek bu yola adım atmanız önem taşıyor diye düşünüyorum.

Sen neden ayrıldın ona göre yorum yapıcam sadece karsı tarafı değerlendirmek doğru olmaz.
benim evliliğim kısa sürdü, gerçek bir evlilik yaşamadım karı koca ilişkisi vs
Boşver çoluklu çocuklu adamı yav adam ikiye bölünür huzursuz olursun.
dimi bana da öyle geldi
Çocuk büyük sorumluluk, sizin yokmuş. Ben olsam çocuksuz biri ile evlenmeyi düşünürdüm...
Şimdi siz yıllar sonra denk gelince kader sizi birleştirdi gibi bir hisse kapılmış olabilirsiniz ama tecrübe ile sabittir ki işin rengi çok başka oluyor.
ben de öyle düşünüyordum, çocuk olunca uzak duruyordum korkumdan. şimdi böyle olunca da bilemedim.
Bu konuda olumlu örnek de olumsuz örnek de vardır ancak şöyle bir durumu kabul etmeniz gerekebilir. Eş adayınız ortada bir çocuk olduğundan dolayı önceden kurduğu ailesini tam anlamıyla silip atamayacak (kendisinin ilgili bir baba olduğunu ve eski eşiyle agresif çatışmalar yaşamadığını varsayarsak). Dolayısıyla çocukları için düzenli görüşmeleri gerekecek doğum günü, veli toplantısı vs. Yani eski kurduğu ailesi her daim sizin yeni kurduğunuz ailenizin içinde olabilir. Bunu kabullenerek bu yola adım atmanız önem taşıyor diye düşünüyorum.
kendimi tartmaya çalışıyorum bu konuda. yüz göz olmadığı sürece, cıvık davranmadığı sürece eski eşle görüşmesini kıskanacağımı zannetmiyorum fazla kıskanç bir insan olmadığım için. ama ne boyutta olur onu da kestiremiyorum. kadın çocuğu kullanır mı, huzurum kaçar mı, zorlu bir süreç sanırım.

Selam canlarım. Taa lisedeki bir arkadaşımla yeniden yollarımız kesişti. Ben evlendim ayrıldım çocuğum yok. O da ayrılmış 5 yaşında bir kızı var. Anlattığına göre eşi aldatmış ve üstüne de boşanmak istemiş. Boşanmışlar. Kadın sonradan ayrılmak istediğine pişman olmuş ama şimdi arkadaşım kabul etmiyor. Aradan birkaç yıl geçmiş. Biz yeniden karşılaşınca öyle konuşmaya başladık. Aslında aklımda bir şey yoktu ama sevdiğim bir insandı önceden de. Arkadaşım tarafından evlilik imaları, bazı itiraflar filan da başladı. Hoşlantı var ama bilemedim. Sizce neler olur? Olumsuz şeyler okumuştum forumda. Olumlu olumsuz örneklerinizi beklemekteyim. Teşekkürler şimdiden.

Ek olarak çocuk annede yaşıyor. Ayrı şehirdeler. Ama arkadaşım düşkün kızına. Fırsat buldukça gidiyor.
Yok yok hiç bulaşmayın bence. Eski eş sorun çıkartabilir. Emin misiniz adamın aldatıldığına? Ben dosyayı görmeden emin olamazdım. Başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak benim yapacağım bir şey değil bence siz de yapmayın. Kendiniz gibi çocuksuz birini bekleyin

çocuğun velayetini aldatan anneye mi vermiş bu adam? Çocuğunun annesini size kötülemiş olması bende şüphe uyandırdı bu hikayeler tam ters çıkıyor genelde. İyi araştırın derim.

Eşim benimle, yani 2 çocuk annesi bir kadınla evlendi.
Sorumluluklarımı biliyorum, hiçbirşeyimi onun omzuna yük etmiyorum.
Çocuklarım benim canım onlarla ayrı ilgilenirim ama eşimi asla ihmal etmem.
Eski eşimle gerektiği kadar konuşuyorum ve şimdi ki eşime karşı bu konuda müthiş şeffaf yaklaşıyorum.
Çocuklarım bizimle kalıyor ve babalarını ayrı eşimi apayrı seviyorlar.
Eşimin çocuğu yok, o yüzden o da onları kendi evladı gibi sahipleniyor.
Yani diyeceğim şu ki; yeter ki geçinmeye gönlünüz olsun.
Gerisi gayet güzel geliyor.
2 yıldır evliyim hayatımın en huzurlu günlerini yaşıyorum şükürler olsun.

Rabbim size de huzurlu bir yuva nasip etsin.

Bence aldatma olayını mahkeme gerekçesinde görmedikçe inanma, eğer anlaşmalı boşanmışlarsa da gene adamın verdiklerinden anlarsın, aldatma olup olmadığını, ikinci olarak velayeti annede ve şehir dışında küçük bir çocuk, o çocuğa düşkün ve sık sık yanına giden bir baba ve hala onunla barışma umudu taşıyan ve muhtemelen size her kulvardan saldıracak bir eski eş, bu verileri gördüğünüzde çok da büyük bir aşk beklemeyin, zira bir baba olarak (doğru olanda bu) erkek arkadaşınızın önceliği hep kızı olacak, siz mecburen ikinci planda kalacaksınız, ben kadın olsun erkek olsun arada çok büyük aşk yoksa katlanılabilir birşey değil. Zira anne baba olmak demek bir nevi hayatının önceliğini en azından onlar büyüyüp , kendi hayatını kurana kadar evlada vermek demek. Bence böyle büyük mücadelelere girmeye, en güzel dönemlerinizi çocuğunu kullanan eski eşin gölgesi altında geçirmeye gerek yok.

Boşanmiş erkeklerin hepte karisi aldatmiş diye okuyorum şu forumda zaten, ne tesaduf.

Benim deneyimim yok ama cocuklu adamla hayatta evlenmezdim.
Eski eşiyle goruşmesi(cocuk için), yeri geldiginde cocugun sizin onunuze geçmesi zorunuza gitmeyecekse...

Böyle konularda neden hep eski eşler aldatmış oluyor acaba, zavallı erkekler sürekli mağdur 🥴

Çocuksuz bir insanın çocuklu biriyle evlenmesine sıcak bakmıyorum ben. Güzel örnekler olabilir ama onların çoğunda da bir zorlanma, alışma süreci yapılan fedakarliklar oluyor. Kim buna ne kadar değer iyi düşünmek lazım.

Çocuk başlı başına bir sorumluluk.

Sizin konularınızı da biliyorum. İlk evliliğiniz çok kısa sürmüş doğru düzgün birşey anlamamıştınız. İkinci evliliğiniz, bir çocuk sorumluluğu, eski eş sıkıntıları ile başlasın ve devam etsin?

Son düzenleme:
Eşim benimle, yani 2 çocuk annesi bir kadınla evlendi.
Sorumluluklarımı biliyorum, hiçbirşeyimi onun omzuna yük etmiyorum.
Çocuklarım benim canım onlarla ayrı ilgilenirim ama eşimi asla ihmal etmem.
Eski eşimle gerektiği kadar konuşuyorum ve şimdi ki eşime karşı bu konuda müthiş şeffaf yaklaşıyorum.
Çocuklarım bizimle kalıyor ve babalarını ayrı eşimi apayrı seviyorlar.
Eşimin çocuğu yok, o yüzden o da onları kendi evladı gibi sahipleniyor.
Yani diyeceğim şu ki; yeter ki geçinmeye gönlünüz olsun.
Gerisi gayet güzel geliyor.
2 yıldır evliyim hayatımın en huzurlu günlerini yaşıyorum şükürler olsun.

Rabbim size de huzurlu bir yuva nasip etsin.
Çok güzel, çok sevindim mutluluğunuza ama bu konuda biz kadınlar daha şeffaf ve başarılıyız, üstelik evlatlarınızın sizin yanınızda olmasıda iyi birşey. Malesef bayan bir avukat olarak söylüyorum, eski eşler konusunda erkekler kadınlardan çok daha çekilebilir oluyorlar, kadınlar eğer hala eski eşine yönelik bir umudu varsa, bitirememişse malesef ki çok bel altı vurabiliyorlar. Erkeklerde denge konusunda kadınlar kadar başarılı değil.

eski eşinin aldatmış olduğuna emin misiniz? burda kaç tane boşanmış erkek konusu okuduysam hepsinin karısı aldatmıştı!! hiç karımı aldattım, psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladım,annemler evliliğimize çok karıştı...vb. o yüzden ayrıldim diyen erkek görmedim
Aaaa olur mu hiç. Yazık hep o gariban erkekler aldatılmış olur, kendi anakuzuluğundan değil kadının annesi yuvasını yıkmış olur falan filan. Değişmiyor hepsi aynı tornadan çıkma bahaneler. Bir kere de "evet ben hatalıydım, ailemi koruyamadım. Evlilik ağırlığını kaldıramadım, başkasına aşık oldum aldattım. Hatamı kabul ediyorum." diyen görürsem helal sana derim de cık.

Senin şu ilahi adaletli konundan hatırlıyorum sevgili saft. Dertsiz başına dert alma. Olmaz o iş.

Back