- 7 Aralık 2019
- 2.538
- 2.433
- 133
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Sorunda kimsenin aklı başında olmaması zaten benceGönül koymakta haklılar.
Sadece bu sebeple gitmiyorsanız ben olsam kırılırım, 6 aylık bebeği olandan aklı başında kimse iftar daveti beklemez.
+1…Gitmiyorum, cagirmiyorum da
ben de almıyorumRamazanda kimseyi yemeğe almayan bir ben varım herhalde2-3 yaşlarında iki küçük bebeğim var zor yetiyorum. Bebekler yokken de almıyordum oruçlu oruçlu çalış gel temizlik yap yemek yap kaldır et sonra arkadan şöyle olmuştu böyle olmuştu diye konuşsunlar. Sevaba mi giriyorum günaha mı belli değil. Kimsenin benim vereceğim iftara da ihtiyacı yok zaten. Sitenin güvenlik ve diğer çalışanlarına iftar veriyorum ben adamcağızlar çalışırken sıcak çorbaya hasret kalıyorlar iftar saati.. daha makbul olacağını düşünüyorum..
Gerçekten arkanızdan konuştuklarına emin misiniz ya? Ay ne bileyim benim çevremde ben dahil öyle aşırı izzeti ikramlar çok aşırı temiz evler yok.Ramazanda kimseyi yemeğe almayan bir ben varım herhalde2-3 yaşlarında iki küçük bebeğim var zor yetiyorum. Bebekler yokken de almıyordum oruçlu oruçlu çalış gel temizlik yap yemek yap kaldır et sonra arkadan şöyle olmuştu böyle olmuştu diye konuşsunlar. Sevaba mi giriyorum günaha mı belli değil. Kimsenin benim vereceğim iftara da ihtiyacı yok zaten. Sitenin güvenlik ve diğer çalışanlarına iftar veriyorum ben adamcağızlar çalışırken sıcak çorbaya hasret kalıyorlar iftar saati.. daha makbul olacağını düşünüyorum..
Ay benim tam olarak öyle görüştüğüm biri vardı beni davet etti otururken hadi gün belirleyelim haftaya sana geleyim ben de dedi ben de benimle görüşmek istediğini vs sandım başlarda anlamadım peki dedim şehir dışı gezi planım olmasına rağmen eve geldiğim gün geldi yorgun argın hazırlık yaptım neyse diğer hafta yemeğe gelin dedi ben de iptal ettim sonra yine çağırdı neyse kabul ettim ardından sen bizi ne zaman yemeğe alıyorsun dediBu ne saçma adet yaa davet edeni davet etme zorunluluğu mu var. Mesela ben davet ettim diyelim e görüştük bitti ertesi hafta niye tekrar bukusalımki ramazanda. Bizim memlekette böyle hala. Garipsedim. Çocukken mesela amcamlar iftara bize gelirdi ertesi gün bizi davet ederlerdi biz giderdik. Çok gereksiz. Hele bebekli kadından hiç beklenmez. Samimiyet derecesine göre katılmanızda mahsur yok bence. Birini davet ederken ramazan ayında görüsmüş olalım bir gün diye düşünürüm ben sadece .
Bana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyorGerçekten arkanızdan konuştuklarına emin misiniz ya? Ay ne bileyim benim çevremde ben dahil öyle aşırı izzeti ikramlar çok aşırı temiz evler yok.
Bizim nesil daha rahat geliyor bana. Yada çevremde ben gibi.
Yani annem mesela birini çağırırsa kendini paralar. Bizim arkadaşlar geldiğinde salonda oyuncaksız alan olmuyor. Ev temiz oluyor ama öyle parlamıyor da temizlikten yani.
Bizim kuşak daha rahat geliyor bana en azından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?