- 24 Aralık 2014
- 5.151
- 6.943
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
11 aylık kızım var, davet eden kişiler zaten beni kızımı bilen insanlar olur ve "senin küçük çocuğun var" diyerek hoş görürler.. Gidin bence..Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Çağırmayacaksam gitmiyorum. Yediğim iki lokma yemeğin arkamdan laf edilmesini istemem, çoğu kişi de eder diye düşünüyorum. Biz çağırdık ama o çağırmadı, ne var sanki iki kap yemek yapmakta falan denilir. Doğuda yaşıyorum ve bunların olacağından eminim her ne kadar yüzüme bebeğin var denilse de.Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Ben olsam gelemem demesine gönül koyacak kadar çok sevdiğim insanın beni çağırmamasına bozulmam. Şahsen açık iletişimi çok seviyorum. “Canım görüşmek çok isterim ama benim evi ayarlamam hiç mümkün görünmüyor, o nedenle evde değil de dışarıda görüşsek size uyar mı? “ gibi bir şey söylerim. Eğer o da ille ağırlanmak istemiyorsa ne müsabet der ve biz gideriz onlar gelmez. Aksi davranıp buna alınacak insanı hissederim, hiç böyle muhabbet olmaz zatenAilem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Bu ne saçma adet yaa davet edeni davet etme zorunluluğu mu var. Mesela ben davet ettim diyelim e görüştük bitti ertesi hafta niye tekrar bukusalımki ramazanda. Bizim memlekette böyle hala. Garipsedim. Çocukken mesela amcamlar iftara bize gelirdi ertesi gün bizi davet ederlerdi biz giderdik. Çok gereksiz. Hele bebekli kadından hiç beklenmez. Samimiyet derecesine göre katılmanızda mahsur yok bence. Birini davet ederken ramazan ayında görüsmüş olalım bir gün diye düşünürüm ben sadece .Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Herkes öyle de bi karşılık bekliyor ki şok olursunuzEl kadar bebesi olan kadından kimse karşılık beklemez bence. Yine de sizin çevrenizi siz tanırsınız,ona göre davranın.
Ben bebekle davetlere gittim,davet de verdim. Ama vermesem de kimse neden bizi çağırmıyor demezdi
Benim de iki çocuğum var, aralarında 2 yaş var kızlarımın.Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?