Cocuklu anneler iftar davetlerine gidiyor musunuz ?

Ben hem hamile hem küçük çocukluyum. İlk eşimin ailesini çağırmıştık ısrarla gelmek istemediler beni düşündüklerinden ama ikna ettik. O gün canım çıktı çok zorlandım. Şimdi kendi ailemi çağırmak istiyorum hayatta gelmezler siz gelin, biz gelmeyelim diyor annem. Durum hal böyleyken fazladan misafir davet edemiyorum maalesef gözüm kesmiyor...

Çevreniz güzelmiş.Benimki berbat , özendim

Kv özelinde cevap vereyim evet malesef.. kesinlikle bizim nesil daha rahat ya da arkadaşlık ilişkilerim akrabalık ilişkilerim gibi zorunluluk içermediği için arkadaşlarımı kendim gibi seçtiğim için ben öyle hissediyorum

Evet genelde insanda davete gidince davet etme isteği doğuyor.

Ben bu sene hamileyim sadece 2 aile davet ettiim birinde hafta sonuydu zaten eşim yaptı yemeği temizliği gelenler de sağolsunlar çay için bile beni kaldırmadılar yakınlarımızdı zaten. Yani zorunda hissediyorsanız eşinizin evde olduğu gün davet edebilirsiniz.

Ramazanın ilk günü 4 kuzenimi eşleri ve çocuklarıyla iftara aldım. Ben oruç tutmuyorum, onlar tutuyorlar. Karşılık beklemiyorum. Hatta çağırsalar ramazandan sonra geliriz derim.
Siz de çevrenizi bilirsiniz. Ne diyecekleri ne tepki verecekleri bellidir. Ona göre davranın.

İki çocuklu 6 aylık bebekle bu davetlere gitmeyeceksiniz zaten.Çok yakın olmayanlara.6 aylık bebekle sizi bekleyenlerde açık açık söyleyin darılan darılsın zaten.Hele sizden davet bekleyen varsa da yuh diyeceğim inanın.Bir anne olarak yazıyorum.Ayrıca her yer hastalık mikrop bunu unutmayın çocukları bebeği kalabalığa sokmayın.

Ayrıca şu da var.Artık hayat çok pahalı insanlar anca geçinir oldu.Kalabalık davetler kolay mı.Eskisi gibi değil hiç bir şey.

Ay ben de eş ailesini çağırıyordum tek başıma, çalıştığım için hafta sonu sabahtan temizlik sonra yemek yapıyordum. Tabi ev yine kirleniyordu. Ben 1 senedir görüşmüyorum. Geçen ramazan bile davet ettim. Hiçbir zaman ay sen çalışıyorsun, hamilesin, bebeğin var demediler. Siz nasıl eşinizi ikna ediyorsunuz gitmek istemiyor mu? Benim eşim gitmek isterdi, bana da kendini çok yorma bir çorba bir yemek yeter der, mesela çayın yanına da bir şey yapma der.

1 senedir zaten kimse kimseyi davet etmiyor geçen sene ramazanda babası hastalandı bu sene de kaybettik ramazan başında, öyle olunca 2 ramazandır davet yok. Seneye de bakalım kim öle kim kala :)

1 senedir zaten kimse kimseyi davet etmiyor geçen sene ramazanda babası hastalandı bu sene de kaybettik ramazan başında, öyle olunca 2 ramazandır davet yok. Seneye de bakalım kim öle kim kala :)
Biz eşimin ailesi ile iftara gidip geliyorduk, zaten ben gidince davet etmezsem rahat edemem, onlar çağırınca gitmem diyemezdim o yüzden sordum. Geçen ramazandan sonra ablası bir terbiyesizlik yaptı ben de hiçbiri ile görüşmeme kararı aldım. 1 senedir çok rahatım. Sizin geçen yıl taziyeden dolayı olmamış ama bu yıl daha bitmedi daha çağırabilirler, gider misiniz çağırırlarsa?

Yok cenaze bu sene ilk hafta oldu, hala taziye evi sayılır yani, geçen seneden beri eşim de babasında kalıyordu ona bakıyordu şimdi de annem yalnız kalacak diye orada kalıyor, bende bilmiyorum bizim işler karışık biraz :/ aşırı aileci bi adam sonumuz nereye varacak göreceğiz..

Bu sene ne gittim ne çağırdım. Ki hoş beni davet eden de yok.
Hersene koştur koştur 30 40 kişiyi agirlardim, ezan okunduktan sonra gelen mi dersin ben gelmeyeyim deyip ısrar bekleyen mi dersin , kendi kendine küsüp gelmeyen mi dersin üstüne bir de yemek azdı doymadım diyen mi dersin. Geçen sene misafirler gitti kapımızı kapattık ve birdaha kimseyi davet etmeme kararı aldık.
Halbuki ne güzel maneviyatı yüksek , yedirmenin icirmenin ekstra bereket ve sevap olduğu bir ay ...
Birtek anneme gittim her gün çağırır beni o gelirse baş üstüne ama gelmezse ona da ısrar kıyamet etmem.
Bu konuda çok dertliyim malesef.

Son düzenleme:
afiyetler olsun

benim kendi arkadaş çevrem rahattır, ne varsa o yenir, değilse dışardan da söylenir (ben bu ara pek dışardan yiyemediğim için evde yiyip gidiyorum bir yere giderken), bana geldiyse ben tatil maceralarını veya iş sıkıntılarını dinlerken arkadaşa bir yandan krep yaparım gibi.
bizde küçük çocuklu kimse yok. gece de çıkılır herkes açsa mesela. ama hani "yemeğe davet" eden, özel davete giden yok. biz spontane buluşuruz evde görüşeceksek de hadi gel çay/kahve içelim, gel börek yaptım, iş çıkışı canım sıkkın sana geliyorum, şeklindeyiz. o yüzden davet denince benim gözümün önünde mükellef bir sofra, hadi mükellef de olmasın en azından bir ana yemek, çorba tatlı salata olması lazım gibi.

gitmek de zor davet etmek de. davet etmek daha zor. çocukla gitmek çocuğu orda zaptetmek, çocukla gittiğin yerde rahat etmek daha zor. bilemedim.

davet edeceksin gelenleri bir yığın bulaşığı çıkıyor. ev dağılıyor. öncesindeki hazırlıkla zaten pertin çıkmış oluyor. en iyisi evde oturmak vallahi.

İşte bizim planımız da böyle oluyor.
Bir hafta önceden hamburger pizza diye sözleşiyoruz.
Yemek daveti olarak da görüyoruz açıkçası.
Yani benim büyük teyzem mesela pek yemek falan uğraşmaz, eli de ağırdır. Düdüklüde mercimek çorbasıyla hazır kıymalı pideyle ağırlar sülaleyi. Gayet yarım kilo kıyma domates falan karıştırıp pideciye verip pişirtiyor. Oluyor sana davet sofrası.
Cidden artık devir değişti bence ya. Maksat muhabbet olsun kimseyi yormadan akşam oturması işi yapılsın noktasına geldim ben.

Dün görümcem bugün annemler geldi. Akrabalarım çağırdı gitmedim gitmeme sebebim çağırmamak için değil de herkes hasta kalabalığa girmek istemedik bir de akşam kızımın uyku saati evimizde mutluyuz kafasına girdik. Gönül koymayacak biri var ise gitmek istiyorsanız gidin hazır yemek her zaman sevmişimdir

Misafiri seven biriyim ama hem çalışıyorum hemde üç çocuğum var. İkisi 4 yaşında. İkizler doğana kadar sürekli misafir aldim, ben de gittim. İkizler doğunca bu yıla kadar kimseyi kolay kolay cagiramadim. Ama herkes biliyordu zaten durumumu. O yüzden yine gittim herkese. Sevdiğim insanlarla birlikte olmak istiyorum çünkü. Bu yıl biraz daha rahata erdim. Ama malesef bu ramazan kardeşim 5 aylık bebeğini kaybetti. O yüzden daha çok ondayiz bu hafta bana çağırdım gelecek herkes. Niyetim bu ramazan gittiklerimi cagirmakti ama olmadı. Sene içinde çağırırım. Seneye ramazan da çağırırım muhtemelen herkesi. Yani imkan olunca çağırılır. Olmayınca da gitmekten ilişkileri devam ettirmekten vazgecilmez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…