- 28 Mart 2023
- 2.369
- 2.030
- 63
- 31
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Çevreniz güzelmiş.Benimki berbat , özendimBenim evine gidip geldiğim 3-5 arkadaşım anca var. Onlarda da öyle ağır sunum falan görmedim ben.
Bir arkadaşımın mesela eşi güzel bir yemek yapar, onu yapacağı zaman arar gideriz. Tek çeşit o yemek olur. Diğeri de mangal yada hamburger yapar çağırınca. Yine tek çeşittir. Genelde de mezeyi benden ister hatta sen fe şunu getir diye.
Benim de çocuklar pizzamı sever pizzaya çağırırım tek çeşit olur. Biz mi tembeliz anlamadım valla
Evlerimiz desen öyle pür pak olmaz. Her yerde oyuncak olur.
Ne bileyim bazen açıkça deriz ya bana gel diyecektim ama ev bu hafta pek dağıldı diye o zaman da dışarda görüşüyoruz.
Hiç öyle çeşit çeşit sofraya gitmedim ben.
Kv özelinde cevap vereyim evet malesef.. kesinlikle bizim nesil daha rahat ya da arkadaşlık ilişkilerim akrabalık ilişkilerim gibi zorunluluk içermediği için arkadaşlarımı kendim gibi seçtiğim için ben öyle hissediyorumGerçekten arkanızdan konuştuklarına emin misiniz ya? Ay ne bileyim benim çevremde ben dahil öyle aşırı izzeti ikramlar çok aşırı temiz evler yok.
Bizim nesil daha rahat geliyor bana. Yada çevremde ben gibi.
Yani annem mesela birini çağırırsa kendini paralar. Bizim arkadaşlar geldiğinde salonda oyuncaksız alan olmuyor. Ev temiz oluyor ama öyle parlamıyor da temizlikten yani.
Bizim kuşak daha rahat geliyor bana en azından
İki çocuklu 6 aylık bebekle bu davetlere gitmeyeceksiniz zaten.Çok yakın olmayanlara.6 aylık bebekle sizi bekleyenlerde açık açık söyleyin darılan darılsın zaten.Hele sizden davet bekleyen varsa da yuh diyeceğim inanın.Bir anne olarak yazıyorum.Ayrıca her yer hastalık mikrop bunu unutmayın çocukları bebeği kalabalığa sokmayın.Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Ayrıca şu da var.Artık hayat çok pahalı insanlar anca geçinir oldu.Kalabalık davetler kolay mı.Eskisi gibi değil hiç bir şey.İki çocuklu 6 aylık bebekle bu davetlere gitmeyeceksiniz zaten.Çok yakın olmayanlara.6 aylık bebekle sizi bekleyenlerde açık açık söyleyin darılan darılsın zaten.Hele sizden davet bekleyen varsa da yuh diyeceğim inanın.Bir anne olarak yazıyorum.Ayrıca her yer hastalık mikrop bunu unutmayın çocukları bebeği kalabalığa sokmayın.
Ay ben de eş ailesini çağırıyordum tek başıma, çalıştığım için hafta sonu sabahtan temizlik sonra yemek yapıyordum. Tabi ev yine kirleniyordu. Ben 1 senedir görüşmüyorum. Geçen ramazan bile davet ettim. Hiçbir zaman ay sen çalışıyorsun, hamilesin, bebeğin var demediler. Siz nasıl eşinizi ikna ediyorsunuz gitmek istemiyor mu? Benim eşim gitmek isterdi, bana da kendini çok yorma bir çorba bir yemek yeter der, mesela çayın yanına da bir şey yapma der.Yoğun bir şekilde çalışıyorum önceki senelerde görümceler falan çağırdığı zaman bende çağırmaya çalışıyordum çünkü laf sokuluyordu kayınpeder tarafından siz gidiyorsunuz ne zaman çağıracaksınız gibisinden ama zaten onlar davet harici de iftara gelen insanlardı ona rağmen izin günümde elli çeşit hazırlayıp çağırırdım.. 2 senedir kimseyi çağırmıyorum kimseye gitmiyorum çünkü maksat bir araya gelip aile yemeği vs değil yarışa dönüyor o yaptı sen yapmadın o şöyle bu böyle olunca anlamsız geliyor bana.. o kadar kotayı doldurmuşum ki misafiri çok seven ben nefret eder hale geldim kimseyi göresim yok..
Bu davetler insandan insana değişir benim bahsettiğim gibi yarışa sokacak kusura kalacak insanlar ise asla gitmeyin sizden de bekleyecekler ama siz daha iyi tanırsınız laf söz eden olmaz cidden bebekli ve yorulduğunuzu bildikleri için beraber olmak isterler o yüzden çağırırlar hiç reddetmeyin afiyet olsun keyfini çıkarın
1 senedir zaten kimse kimseyi davet etmiyor geçen sene ramazanda babası hastalandı bu sene de kaybettik ramazan başında, öyle olunca 2 ramazandır davet yok. Seneye de bakalım kim öle kim kala :)Ay ben de eş ailesini çağırıyordum tek başıma, çalıştığım için hafta sonu sabahtan temizlik sonra yemek yapıyordum. Tabi ev yine kirleniyordu. Ben 1 senedir görüşmüyorum. Geçen ramazan bile davet ettim. Hiçbir zaman ay sen çalışıyorsun, hamilesin, bebeğin var demediler. Siz nasıl eşinizi ikna ediyorsunuz gitmek istemiyor mu? Benim eşim gitmek isterdi, bana da kendini çok yorma bir çorba bir yemek yeter der, mesela çayın yanına da bir şey yapma der.
Biz eşimin ailesi ile iftara gidip geliyorduk, zaten ben gidince davet etmezsem rahat edemem, onlar çağırınca gitmem diyemezdim o yüzden sordum. Geçen ramazandan sonra ablası bir terbiyesizlik yaptı ben de hiçbiri ile görüşmeme kararı aldım. 1 senedir çok rahatım. Sizin geçen yıl taziyeden dolayı olmamış ama bu yıl daha bitmedi daha çağırabilirler, gider misiniz çağırırlarsa?1 senedir zaten kimse kimseyi davet etmiyor geçen sene ramazanda babası hastalandı bu sene de kaybettik ramazan başında, öyle olunca 2 ramazandır davet yok. Seneye de bakalım kim öle kim kala :)
Yok cenaze bu sene ilk hafta oldu, hala taziye evi sayılır yani, geçen seneden beri eşim de babasında kalıyordu ona bakıyordu şimdi de annem yalnız kalacak diye orada kalıyor, bende bilmiyorum bizim işler karışık biraz :/ aşırı aileci bi adam sonumuz nereye varacak göreceğiz..Biz eşimin ailesi ile iftara gidip geliyorduk, zaten ben gidince davet etmezsem rahat edemem, onlar çağırınca gitmem diyemezdim o yüzden sordum. Geçen ramazandan sonra ablası bir terbiyesizlik yaptı ben de hiçbiri ile görüşmeme kararı aldım. 1 senedir çok rahatım. Sizin geçen yıl taziyeden dolayı olmamış ama bu yıl daha bitmedi daha çağırabilirler, gider misiniz çağırırlarsa?
afiyetler olsunYani bence yemekli misafir akşam yemeğinde beraber oturup yiyorsan oluyor.
Akşam yemeği saatinde oturup pizza yiyoruz yani bence bu davet ya
Özetle bence kasmamak lazım. Bence ağırlanmak olarak bakmayalım maksat hoş sohbet güzel vakit geçirmek. Elinden geleni yap samimiyseniz zaten güzel geçer diyorum.
Bu annemlerin dönemindeki kendini parçalayarak temizlik yapıp on çeşit yemekle ağırlanma olayı yerine böyle de yapabiliriz. Biz yapıyoruz yani gayet de güzel oluyor
İşte bizim planımız da böyle oluyor.afiyetler olsun
benim kendi arkadaş çevrem rahattır, ne varsa o yenir, değilse dışardan da söylenir (ben bu ara pek dışardan yiyemediğim için evde yiyip gidiyorum bir yere giderken), bana geldiyse ben tatil maceralarını veya iş sıkıntılarını dinlerken arkadaşa bir yandan krep yaparım gibi.
bizde küçük çocuklu kimse yok. gece de çıkılır herkes açsa mesela. ama hani "yemeğe davet" eden, özel davete giden yok. biz spontane buluşuruz evde görüşeceksek de hadi gel çay/kahve içelim, gel börek yaptım, iş çıkışı canım sıkkın sana geliyorum, şeklindeyiz. o yüzden davet denince benim gözümün önünde mükellef bir sofra, hadi mükellef de olmasın en azından bir ana yemek, çorba tatlı salata olması lazım gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?