- 14 Haziran 2019
- 15.484
- 77.519
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Benim evine gidip geldiğim 3-5 arkadaşım anca var. Onlarda da öyle ağır sunum falan görmedim ben.Bana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyor
Ben çok samimi üç beş dost harici ne kimseye giderim ne de çağırırım, zaten dostlar da sagolsunlar sofra kurma kaldırma, bulaşık, çay herseye yardım ederler , evim her zaman derli toplu olduğu için ekstradan temizliğe gerek kalmıyor, kalabalık ve samimiyetsiz yerlere gitmem , sizden dört dörtlük hizmet bekleyecek kimseyi evinize almayın, beklentisiz güzel arkadaşlarınız varsa gidin gelin derim ...Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
yani hani mangal tamam daBenim evine gidip geldiğim 3-5 arkadaşım anca var. Onlarda da öyle ağır sunum falan görmedim ben.
Bir arkadaşımın mesela eşi güzel bir yemek yapar, onu yapacağı zaman arar gideriz. Tek çeşit o yemek olur. Diğeri de mangal yada hamburger yapar çağırınca. Yine tek çeşittir. Genelde de mezeyi benden ister hatta sen fe şunu getir diye.
Benim de çocuklar pizzamı sever pizzaya çağırırım tek çeşit olur. Biz mi tembeliz anlamadım valla
Evlerimiz desen öyle pür pak olmaz. Her yerde oyuncak olur.
Ne bileyim bazen açıkça deriz ya bana gel diyecektim ama ev bu hafta pek dağıldı diye o zaman da dışarda görüşüyoruz.
Hiç öyle çeşit çeşit sofraya gitmedim ben.
Biz çocuklu aileyiz ya ondan belki de.yani hani mangal tamam da
onun dışında "davet" olayı hamburgerle, pizzayla olmaz bizde.
yani arkadaşlarım arasında da olmaz, ailede üst nesilde de olmaz, etrafta da yok. tembellik mi yoksa tercih farkları mı bilmiyorum artık.
yoksa bahçesi olanlar bahçeye meyveye, mevsiminde atıyorum, mısır kaynatıp çay-çekirdek yapmaya da çağırır ama onu "yemek daveti" olarak algılamıyoruz öyle
yazları sosyalleşme şekilleridir, dondurma yemeye de gidilir, dondurma da eve alınıp birlikte yenebilir. kışın çay, kuruyemiş (kavurga vs.) gibi. yeni nesilde gençler arasında kahve-tatlı gibi. ben genelde kurabiye, cheesecake türü şeyler yaparım filte kahve yaparım.
ya da Konyanın arabaşı meşhurdur, bu tek çeşit yapılır misal, yani "tek yemek davet" de olur, ya da evde iç hazırlayıp, dışarda etli ekmek de yaptırılıp yanına sadece salata ayran olabilir. bizde evde çok sayıda genç kadın yoksa hele, büyükler mesela kalabalık daveti genelde böyle verir.
ama hamburgerle pizayla aileler arası "yemek daveti" şeklinde ben ne gördüm ne duydum. o yemek daveti gibi değil de birlikte AVMde yemek gibi bi sosyalleşme şekli. diyeceksiniz ki ha pizza ha etli ekmekeleştirmiyorum, etrafıma göre genel algıyı söylüyorum.
Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
tamamen algısı farklı meselesiBiz çocuklu aileyiz ya ondan belki de.
Arkadaşımın kızı mesela görüntülü aratıyor annesine khomyuk teyze bana pizza yap falan diyor. E haftasonu gelin diyoruz. Pizza patates çocuklara ayran bize bira şeklinde bir gün geçiriyoruz.
Yani kalkıp ben etli pilavlı menü yapsam çocuklarla olmuyor yani
Benim öyle davet menüsünü yaptığım geniş ailem açıkçası. Yaşlı insanlar zaten onlar öyle masada ağırlıyoruz.
Ama arkadaşlarla valla bizim maksimum davetimiz öyle.
Sushi, pizza, hamburger, mangal
Yani bence yemekli misafir akşam yemeğinde beraber oturup yiyorsan oluyor.tamamen algısı farklı meselesi
düğünde pilav-et, mesela, bu ülkede herhalde 81 vilayetten 79'unda verilebilir, kimse "bu ne" demez (2 tanesi de o vilayetleri bildiğimden değil belki varsa istisna diye ayırdım)
ama etli bir makarna versen %99 "bu ne lan", der. onun gibi. o yemek davet yemeği olur, bu olmaz.
ama almanyadaki Türk düğünlerinde makarna ve patates kızartması oluyor menülerdeoraya gidince oluyorsa demek
mevlütte herkes pide dağıtıyor ama pizza dağırsanız tuhaf gelir ya hani...o nedenle davet denince benim algıma ters geldi.
yoksa şöyle mesela benim annem her h.sonu 2 tepsi poğaça veya bir leğen hamurdan hamurişi yapardı (sıkma deriz biz, yörüğüz). çocuklu aileydik, çocuklu aile olan aile dostlarımız gelirdi, biz onu beraberce yerdik çayla veya meyve suyuyla. ben bunun bir yemek daveti olduğunu hiç düşünmedim bu yaşa kadar.
Aileye bile gidip gelmiyorum. Eve zor düşüyorum. Kimse gelmesin bende gitmeyeyim. Bayramda görüşürüzAilem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Eskilerde gün adeti vardı aman Allahım annem haftanın 1 günü gün davetine giderdi onlar da bize gelirdi 4 5 çeşit vırkıl vırkıl ses gürültü(çalıştığı halde) yine akşam yemekleri çeşit çeşit. Ben böyle değilim şükür çevremde de sunum perisi arkadaşım akrabam yok. Akşam yemeği menüm klasik domates çorbası köfte pilav salata tatlı. Sadece mantı verdiğim misafirim bile olmuştuBana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyor
Ben katılmıyorum. Sadece bir arkadaşımız çağırdı ona gittik. Ramazanda değil ama uygun başka bir zamanda davet ederim onları.Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Ben katılmam bu şekilde. Kendim karşı tarafa gitmeyecek olsam da çağırdığım olur ama ben davet etmeyeceksem gitmem. Arkadaşım hamiledir veya küçük bebeği vardır davet ettiğinde güzelce söylerim ben sana hiç kıyamam sen gel ama diye ısrar ederim aramızda o samimiyet vardır o şekilde olur. Yani ben gibiyse arkadaşın git :) ama laf yapacak insansa hiç gitme.Ailem ve esimin ailesi dısında cagıranları hep reddettim cünkü gidince benim de cagırmam gerekecek ama iki tane cocukla hazırlanmam imkansız. Eşim yardım etse ya da bakan biri olsa dahi yetisemem temizligiydi yemegiydi bebegim 6 aylık zafen dis döneminde ekstra huysuz sürekli kucak istiyor 4 yasinda bir cocugum daha var onu da krese götürüp alıyorum her gün ne ara hazırlayayim eve corba zor kaynatiyorum ya da hazır yiyoruz.Gelemem dedigim herkes istisnasız gönül koyuyor karsilık bekleyen mi var diye ama tas altında kalırım gene de bi jestin altında kalamam ezilirim.Sonrasında evinize davet edemeyecek olsanız dahi katılıyor musunuz iftar davetlerine ?
Khomyok bizde çocuklu aileyiz ama hiç senin anlattığın tarz yok bizde de. M migrenimsi nin yazdığı şekil yemek davetleri için daha uygun geliyor banada.Biz çocuklu aileyiz ya ondan belki de.
Arkadaşımın kızı mesela görüntülü aratıyor annesine khomyuk teyze bana pizza yap falan diyor. E haftasonu gelin diyoruz. Pizza patates çocuklara ayran bize bira şeklinde bir gün geçiriyoruz.
Yani kalkıp ben etli pilavlı menü yapsam çocuklarla olmuyor yani
Benim öyle davet menüsünü yaptığım geniş ailem açıkçası. Yaşlı insanlar zaten onlar öyle masada ağırlıyoruz.
Ama arkadaşlarla valla bizim maksimum davetimiz öyle.
Sushi, pizza, hamburger, mangal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?