Cocuklu anneler iftar davetlerine gidiyor musunuz ?

Bana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyor
Benim evine gidip geldiğim 3-5 arkadaşım anca var. Onlarda da öyle ağır sunum falan görmedim ben.
Bir arkadaşımın mesela eşi güzel bir yemek yapar, onu yapacağı zaman arar gideriz. Tek çeşit o yemek olur. Diğeri de mangal yada hamburger yapar çağırınca. Yine tek çeşittir. Genelde de mezeyi benden ister hatta sen fe şunu getir diye.
Benim de çocuklar pizzamı sever pizzaya çağırırım tek çeşit olur. Biz mi tembeliz anlamadım valla
Evlerimiz desen öyle pür pak olmaz. Her yerde oyuncak olur.
Ne bileyim bazen açıkça deriz ya bana gel diyecektim ama ev bu hafta pek dağıldı diye o zaman da dışarda görüşüyoruz.
Hiç öyle çeşit çeşit sofraya gitmedim ben.

Çok da kasmaya gerek yok yakınlarınız ise..Örneğin kendi teyzeniz, dayınız, kuzeniniz vs falan ise.

Ben çok samimi üç beş dost harici ne kimseye giderim ne de çağırırım, zaten dostlar da sagolsunlar sofra kurma kaldırma, bulaşık, çay herseye yardım ederler , evim her zaman derli toplu olduğu için ekstradan temizliğe gerek kalmıyor, kalabalık ve samimiyetsiz yerlere gitmem , sizden dört dörtlük hizmet bekleyecek kimseyi evinize almayın, beklentisiz güzel arkadaşlarınız varsa gidin gelin derim ...

Bugun bir iftara davetliyim, gidecegim ama onlari davet etmeyi dusunmuyorum. Zaten aylardir gorusemiyorduk,ayarlayip. Anca ayarladik diyeyim.
Ama ramazan sonrasi ilk ben cagiririm
Biz boyle seyleri kafaya takmiyoruz. Musait olan cagiriri

yani hani mangal tamam da

onun dışında "davet" olayı hamburgerle, pizzayla olmaz bizde.
yani arkadaşlarım arasında da olmaz, ailede üst nesilde de olmaz, etrafta da yok. tembellik mi yoksa tercih farkları mı bilmiyorum artık.

yoksa bahçesi olanlar bahçeye meyveye, mevsiminde atıyorum, mısır kaynatıp çay-çekirdek yapmaya da çağırır ama onu "yemek daveti" olarak algılamıyoruz öyle
yazları sosyalleşme şekilleridir, dondurma yemeye de gidilir, dondurma da eve alınıp birlikte yenebilir. kışın çay, kuruyemiş (kavurga vs.) gibi. yeni nesilde gençler arasında kahve-tatlı gibi. ben genelde kurabiye, cheesecake türü şeyler yaparım filte kahve yaparım.

ya da Konyanın arabaşı meşhurdur, bu tek çeşit yapılır misal, yani "tek yemek davet" de olur, ya da evde iç hazırlayıp, dışarda etli ekmek de yaptırılıp yanına sadece salata ayran olabilir. bizde evde çok sayıda genç kadın yoksa hele, büyükler mesela kalabalık daveti genelde böyle verir.

ama hamburgerle pizayla aileler arası "yemek daveti" şeklinde ben ne gördüm ne duydum. o yemek daveti gibi değil de birlikte AVMde yemek gibi bi sosyalleşme şekli. diyeceksiniz ki ha pizza ha etli ekmek eleştirmiyorum, etrafıma göre genel algıyı söylüyorum.

Biz çocuklu aileyiz ya ondan belki de.
Arkadaşımın kızı mesela görüntülü aratıyor annesine khomyuk teyze bana pizza yap falan diyor. E haftasonu gelin diyoruz. Pizza patates çocuklara ayran bize bira şeklinde bir gün geçiriyoruz.
Yani kalkıp ben etli pilavlı menü yapsam çocuklarla olmuyor yani
Benim öyle davet menüsünü yaptığım geniş ailem açıkçası. Yaşlı insanlar zaten onlar öyle masada ağırlıyoruz.
Ama arkadaşlarla valla bizim maksimum davetimiz öyle.
Sushi, pizza, hamburger, mangal

Valla hamileyim kendime hayrım yok şuan her işimi eşim hallediyor
İkimiz de tutmuyoruz oruç ama davetlere gidiyorum :) çağiranda biliyor yani şuan çağiramayacagimi
Bende doğumdan sonra çaya, kahveye alırım yani
Evine gittiğim veya evime gelecek samimiyetteki kişiler bunlara takılmaz benim

tamamen algısı farklı meselesi

düğünde pilav-et, mesela, bu ülkede herhalde 81 vilayetten 79'unda verilebilir, kimse "bu ne" demez (2 tanesi de o vilayetleri bildiğimden değil belki varsa istisna diye ayırdım)

ama etli bir makarna versen %99 "bu ne lan", der. onun gibi. o yemek davet yemeği olur, bu olmaz.

ama almanyadaki Türk düğünlerinde makarna ve patates kızartması oluyor menülerde oraya gidince oluyorsa demek

mevlütte herkes pide dağıtıyor ama pizza dağırsanız tuhaf gelir ya hani...o nedenle davet denince benim algıma ters geldi.

yoksa şöyle mesela benim annem her h.sonu 2 tepsi poğaça veya bir leğen hamurdan hamurişi yapardı (sıkma deriz biz, yörüğüz). çocuklu aileydik, çocuklu aile olan aile dostlarımız gelirdi, biz onu beraberce yerdik çayla veya meyve suyuyla. ben bunun bir yemek daveti olduğunu hiç düşünmedim bu yaşa kadar.

Yani bence yemekli misafir akşam yemeğinde beraber oturup yiyorsan oluyor.
Akşam yemeği saatinde oturup pizza yiyoruz yani bence bu davet ya
Özetle bence kasmamak lazım. Bence ağırlanmak olarak bakmayalım maksat hoş sohbet güzel vakit geçirmek. Elinden geleni yap samimiyseniz zaten güzel geçer diyorum.
Bu annemlerin dönemindeki kendini parçalayarak temizlik yapıp on çeşit yemekle ağırlanma olayı yerine böyle de yapabiliriz. Biz yapıyoruz yani gayet de güzel oluyor

Ben muhabbetim olmayan sevmediğim birine yemeğe gitmem çağırdığımı da o beni çağırsın diye davet etmem. Geçenlerde iftara misafir aldım gelen erken geldi evimde misafirler bana otur dediler sofrayı kurdular bulaşığı yıkayıp gittiler. Eşimin akrabaları kuzenleri. Mesela 2 tanesinin iftarı oldu davete gitmedim. Bu işlerde karşılık bekleyeni sevmem. Onlar bekliyorsa gitmeyin

Anneme ve iki ablama gidiyorum.
Başkada kimsem yok zaten öyle. Akraba tarafı resmi bizde.
onlarda zaten halimi bilip anlıyorlar.
Geçen sene hamileydim.
Şimdi bebek var.
Daha sonra sana geliriz ramazandan sonra
Havada güzel olur diyorlar.

Aileye bile gidip gelmiyorum. Eve zor düşüyorum. Kimse gelmesin bende gitmeyeyim. Bayramda görüşürüz

Bana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyor
Eskilerde gün adeti vardı aman Allahım annem haftanın 1 günü gün davetine giderdi onlar da bize gelirdi 4 5 çeşit vırkıl vırkıl ses gürültü(çalıştığı halde) yine akşam yemekleri çeşit çeşit. Ben böyle değilim şükür çevremde de sunum perisi arkadaşım akrabam yok. Akşam yemeği menüm klasik domates çorbası köfte pilav salata tatlı. Sadece mantı verdiğim misafirim bile olmuştu Evime yazları misafir çok gelir. Semazende çay demler kuruyemiş meyve takılırız. Annem bi iftar yapar börek sarma 3 4 çeşit salata. Geçen eşimin kuzeni sabah fotoğraf attı aradı hadi kahvaltıya gelin dedi 2 bebesi var gittik simit aldık çay peynir yedik. Etraf oyuncak doluydu ayıplamadım. Annem kahvaltıya misafir alırdı börek yapardı poğaça yapardı. Korkunç günler

Gitmiyoruz da çağırmıyoruz da…

Küçücük çocukla nasıl hazırlık yapılır,çocuk oyun ister,ilgi ister,hatta kucak bile isterken nasıl misafirlerle oturulur konuşulur bilemedim.

Bir de gerçekten ikindi ezanı okunduktan sonra çok yoruluyorum. Yetişebilene helal olsun inşallah!

Ben katılmıyorum. Sadece bir arkadaşımız çağırdı ona gittik. Ramazanda değil ama uygun başka bir zamanda davet ederim onları.
Onun haricinde haftasonları ailelerde yiyoruz. Birer kere de babaanne/anneannede yiyoruz.
Aileler hariç de kimseyi davet etmiyorum bu şekilde olunca

Ben katılmam bu şekilde. Kendim karşı tarafa gitmeyecek olsam da çağırdığım olur ama ben davet etmeyeceksem gitmem. Arkadaşım hamiledir veya küçük bebeği vardır davet ettiğinde güzelce söylerim ben sana hiç kıyamam sen gel ama diye ısrar ederim aramızda o samimiyet vardır o şekilde olur. Yani ben gibiyse arkadaşın git :) ama laf yapacak insansa hiç gitme.
Şuan gidiyorum da davet ediyorumda. Seviyorum ramazanda kalabalık iftar sofraları.
Arkadaşlarım de bende çok çeşitli güzel sunumlu şeyler yapıyoruz bence çok güzel oluyor.

Khomyok bizde çocuklu aileyiz ama hiç senin anlattığın tarz yok bizde de. M migrenimsi nin yazdığı şekil yemek davetleri için daha uygun geliyor banada.
Çorba, ara sıcak, birkaç meze, ana yemek salata, tatlı şeklinde. Özellikle iftarsa budur. Akşam yemeğinde de budur. Akşam çayaysa bikaç çeşit tatlı tuzlu şeklinde olur. Öyle tek çeşit yemekle yemek daveti olmaz genelde.
Çok yakın olsun uzak olsun fark etmez salonda falan oyuncakta olmaz. Hepsi çocuk odasında olur. Bizim düzen bu şekilde, arkadaşlarında. Biraz tercih meselesi olabilir. Yani kendine göre çevreye göre değişiyor sanırım birazda.

5 aylık bebeğim var. Davet edenlere gidiyorum ama kendim kimseyi çağırmıyorum bu ramazanda. Misafirden kaçan biri degilim, bebek biraz büyüsün gittiklerimi çağırırım zaten. Bir kişinin evine bir kez gittiysem mutlaka davet etmeye çalışıyorum. Böyle şeyler karşılıklılı olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…