Cocuklu anneler iftar davetlerine gidiyor musunuz ?

Ben gidiyorum da davet de ediyorum çocuklarım biri 21 aylık diğeri 4 yaş araları yakın kızım yarım gün anaokulunda götürü getiri ayrı sıkıntı bi şekilde koşturmaca ile hallediyorum ama dediğiniz gibi Temizliği ayrı dert sadece çat kapı biri gelse evi b. K götürür o olmasın önceden bileyim de

Gönül koymakta haklılar.

Sadece bu sebeple gitmiyorsanız ben olsam kırılırım, 6 aylık bebeği olandan aklı başında kimse iftar daveti beklemez.

Ben çocuklarımı ablama bırakabiliyorum onda da 2 tane ve kedi de var . Ama kaynanama bırakamam çünkü terasından korkuyorum. Zaten çok yaşlı bakamaz. Annem bakar zaten o da ablama geliyor beraber bakıyorlar.
Ben de çağırıyorum 2 iş bi yemek neden zor olsun? Ama insanlar anlayışlı anlıyorlar

6 aylık bebeği olan bir kadını insanlar bu akşam bari rahat etsin, yemek derdi olmasın diye çağırıyordur. Sonra o da beni çağırsın diye değil. Ben olsam giderdim, ev sahibine de tatlıyı ben yapayım diye teklif ederdim. Yeterli.

Biri 9 yaşında biri 9 aylık iki kızım var.gecen sene ramazanda hamileydim çağırdım tabi zor bı menü yapmadim.gelenler ailemdi çok yardım ettiler.ben genelde aile ve bir iki arkadaşımız dışında hala teyze falan cagirmiyorum.oyle olursa çok kalabalık bı sülaleyiz her gün misafir çağırmak gerek.

Eş ailesi ve kendi ailem dışında kimseye gitmedim. Sadece yakın dostlarımı ve eş ailesini iftara alabildim onda bile çocukla zorlandım. Kalabalık misafir ağırlayacak gücüm yok o yüzden gitmiyorum kimseye. Başka evde rahatta olamıyorum artık, kızım büyüyor her yeri karıştırıyor haliyle diken üstünde oluyorum en iyisi evimde rahat rahat yemek ve kimseyi de çağırmak zorunda olmamak.

Evet ben bebekli olarak katıldığım oldu bebekli olduğum için de kendim çağırmadım. Gönül koyanlara gitmem , bebekli birini de kendim çağırıyorsam sakın kendini mecbur hissetme gel ye iç keyfine bak diye içini rahatlatırım.

Aile büyüklerimden çağıran olursa gidiyorum çünkü onlar gönül koymuyor hem çalışıyorsunuz hem çocuk var gelin yorulmayın diyorlar. Ama kuzen arkadaş vb hep karşıt beklentiye giriyor ve ağırlayacak durumum yok onlara da zaten günlük konuşmalarda durumumu izah ettiğimden kimse de davet etmiyor kafa rahat shsjsdd. İş arkadaşlarımla da dışarıda yiyoruz temiş iş oh öyle yani bende durumlar

Kişinin niyetine göre değişir. Benim öyle bir çevrem yok kimse davet etmiyor ama etseler giderdim çok samimi olsam. Bebekle durumum belli bu yıl değil de bir iki yıl sonra da ben onları daha sık davet ederim düşüncesinde olurdum.

Ramazanda kimseyi yemeğe almayan bir ben varım herhalde🙈2-3 yaşlarında iki küçük bebeğim var zor yetiyorum. Bebekler yokken de almıyordum oruçlu oruçlu çalış gel temizlik yap yemek yap kaldır et sonra arkadan şöyle olmuştu böyle olmuştu diye konuşsunlar. Sevaba mi giriyorum günaha mı belli değil. Kimsenin benim vereceğim iftara da ihtiyacı yok zaten. Sitenin güvenlik ve diğer çalışanlarına iftar veriyorum ben adamcağızlar çalışırken sıcak çorbaya hasret kalıyorlar iftar saati.. daha makbul olacağını düşünüyorum..

İftar işi bizde pek yok. Ama yemekli misafir alma çağırma kısmına yorum yazarsam evimin dağınığına yemeklerime laf edecek tipteyse zaten samimi olmam. Eve de çağırmam eve de gitmem.
Kendi arkadaşlarım ve aile üyelerimde de bunu gözetiyorum.
Yani çocuk ufakken de arkadaşlarıma gittim çağırdım da. Ama yemek için temizlik için kendimi parçalamadım. Çünkü gelenler de genelde çocuklu oluyor halimi biliyorlar.
En kötü hazır pide çorba yapar çağırırım.
Bu samimiyetim yoksa ama gitmem de çağırmam da.
Çağıran kişileri siz daha iyi tanırsınız rahat edemeyecekseniz gitmeyin. Ama sorun edecek tipler değilse gidin tabii. Size de hava değişimi olur sohbet edersiniz

Ramazanda kimseyi yemeğe almayan bir ben varım herhalde🙈2-3 yaşlarında iki küçük bebeğim var zor yetiyorum. Bebekler yokken de almıyordum oruçlu oruçlu çalış gel temizlik yap yemek yap kaldır et sonra arkadan şöyle olmuştu böyle olmuştu diye konuşsunlar. Sevaba mi giriyorum günaha mı belli değil. Kimsenin benim vereceğim iftara da ihtiyacı yok zaten. Sitenin güvenlik ve diğer çalışanlarına iftar veriyorum ben adamcağızlar çalışırken sıcak çorbaya hasret kalıyorlar iftar saati.. daha makbul olacağını düşünüyorum..
ben de almıyorum
ama bambaşka bir sebeple
benim etrafımda kimse oruç tutmuyor

tutan bi Arap iş arkadaşlarımız var, onlar da bizim evimize gelip gitmiyor, ben insanları normal zamanda eve çaya kahveye çok çağırırım, o zaman da gelmiyorlar. kendi içlerinde takılıyorlar.

güvenlik dediniz diye aklıma geldi annem de güvenlikli evde otuturken sizin gibi corbayı tatlıyı onlara gönderirdi :D ben de genel anlamda öyle düşünüyorum iftara ihtiyacı olmayan insanlara mükellef sofralar kurup o seni alsın 5 gün sonra sen onu al, sahura kadar dedikodu. kadınlar yoruluyor erkekler oturuyor -genelde- hepsi ayrı sinir bozucu benim için. bir de ramazanda bence az yenmeli, ama misafir sofrası olunca abartıyoruz.

ay bilmiyorum bunlar bana ramazan ruhuna uygun gelmiyor. ha normalde görüşmüyorsan ramazanda bahaneyle görüşeceksen belki. değilse hep görüştüğün kişileri bir de ramazanda alıp dedikodu yapacağına, kaza namazı kıl, kuran oku, yemek vereceksen daha muhtaç olan bari hayra geçecek kişilere ver -bence yani. benim fikrim böyle.

Valla çağırırım düşüncesi ile gittim. Ama sıra benim davetime gelince sen hamilesin bu sene sana gelmeyiz dediler bir iki olur mu ya yaparım dedim ama yok dediler. . Yani çevrenizdeki kişiler böyle birileri ise evet gidin. Ama arkanızdan bak bak geliyor ama davet etmiyor diyecek kişilerse evinizde bir kase çorba yiyin daha iyi.

Gerçekten arkanızdan konuştuklarına emin misiniz ya? Ay ne bileyim benim çevremde ben dahil öyle aşırı izzeti ikramlar çok aşırı temiz evler yok.
Bizim nesil daha rahat geliyor bana. Yada çevremde ben gibi.
Yani annem mesela birini çağırırsa kendini paralar. Bizim arkadaşlar geldiğinde salonda oyuncaksız alan olmuyor. Ev temiz oluyor ama öyle parlamıyor da temizlikten yani.
Bizim kuşak daha rahat geliyor bana en azından

Bu ne saçma adet yaa davet edeni davet etme zorunluluğu mu var. Mesela ben davet ettim diyelim e görüştük bitti ertesi hafta niye tekrar bukusalımki ramazanda. Bizim memlekette böyle hala. Garipsedim. Çocukken mesela amcamlar iftara bize gelirdi ertesi gün bizi davet ederlerdi biz giderdik. Çok gereksiz. Hele bebekli kadından hiç beklenmez. Samimiyet derecesine göre katılmanızda mahsur yok bence. Birini davet ederken ramazan ayında görüsmüş olalım bir gün diye düşünürüm ben sadece .
Ay benim tam olarak öyle görüştüğüm biri vardı beni davet etti otururken hadi gün belirleyelim haftaya sana geleyim ben de dedi ben de benimle görüşmek istediğini vs sandım başlarda anlamadım peki dedim şehir dışı gezi planım olmasına rağmen eve geldiğim gün geldi yorgun argın hazırlık yaptım neyse diğer hafta yemeğe gelin dedi ben de iptal ettim sonra yine çağırdı neyse kabul ettim ardından sen bizi ne zaman yemeğe alıyorsun dedi :D ben bir alıklık yaşadık o an :) sonra dahada görüşmedim :)

Gerçekten arkanızdan konuştuklarına emin misiniz ya? Ay ne bileyim benim çevremde ben dahil öyle aşırı izzeti ikramlar çok aşırı temiz evler yok.
Bizim nesil daha rahat geliyor bana. Yada çevremde ben gibi.
Yani annem mesela birini çağırırsa kendini paralar. Bizim arkadaşlar geldiğinde salonda oyuncaksız alan olmuyor. Ev temiz oluyor ama öyle parlamıyor da temizlikten yani.
Bizim kuşak daha rahat geliyor bana en azından
Bana tam tersi gibi geliyor ya önceden ev nasılmış illa şu mezesi bu sunumu olacak diye bi kaide olmadan yemekler sofralar yapılırdı şuan benim çevrem tam aksi o yüzden misafir istemiyor

Back
X