içimden yazmak geldi,
ne zaman bir sorunla karşılasam ucu hep çocukluğuma ve anneme dayanıyor..
hayat bazen kötü gider hayat şartları ağırlaşır ama çocukken anne varsa diğer sorunlar küçülür...
babamında bana sayısız zararı dokunmuştur ama annem bambaşka zararlar verdi bana...
küçük kız çocuklarını dinleyin bebeğiniz varsa kucağınızda dinlendirin koklayıp O'da sizin sıcaklığınızı alsın..
ben de anne oldum ve nasıl zor biliyorum ne kadar yaptığınız önemli ama en azından arada bir okşayın saçlarını..
çocuğunuz dikkat çekmek istiyorsa ve bunu bariz belli ediyorsa bu çok büyük bir sorundur DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR diye es geçmeyin hele bunu toplum içinde yahut aile ortamında asla dillendirmeyin yüzüne vurmayın dikkat çekmeye çalışıyorsun demeyin...
dikkat çekmeye çalışmak heyyy ben buradayım beni görmüyorsun duymuyorsun kendimi berbat hissediyorum demektir...
çocuğunuz çekingen davranıyorsa ona destek verin birde üzerine siz gitmeyin...çekingen davranmak çocuğun kendinden hoşnut olmadığını utandırıldığını kendini sevmediğini ve saklanmaya çalıştığını gösterir bu saklanma halleri kötü niyetli kişilerde cesaret uyandıracaktır..
saçlarını saçma sapan yapıyorsa saçma sapan gülüyorsa saçma sapan makyaj yapıp giyiniyorsa onu rencide etmeyin ne kadar güzel olmuşsun!!!şahdın şahbaz oldun!!şu haline bak!! demeyin...çocuklar bunu neden yapar bilmiyorum ama sizin tepkiniz önemli...
çocuğunuz ağlıyorsa lütfen yanına gidin eğer sizi istemiyorsa istediği zaman çağırabileceğini söyleyin eğer git der ve siz sırtını döndüğünüzde konuşup bağırmaya başlarsa size öfke duyuyordur aslında gitmenizi istemiyordur size öfkesini ifade etmek için sizi def etmek ister işte o kadar ciddiyim demek için!!!
küçük çocuklarınızı büyük çocuklarınıza ezdirmeyin
erkek çocuklarınıza kızlarınızı lütfen EZDİRMEYİN
küçük çocuklarınız küçük diye büyüklere egemen olmasınlar küçüklere büyükleri ezdirmeyin!!!
ben kesinlikle bir uzman değilim aklımda kalanlar bunlar ve hissettiklerim bunlardı...
hamile kaldığımdan bu yana pedegoji kitapları okuyorum bu kısımları not almışım şimdi paylaşmak istedim..
belki yardıma ihtiyacı olan bir çocuk vardır