Çocuklarınızı dövmeyin...

hakikaten çok üzücü.inanamadım okuduklarıma.ama bir bakımdan şanslısınız.sizi seven bir eşiniz ve ailesi var.Allah büyük.mutlaka ya bu dünyada,ya öldükten sonra onlara gereken cezayı verir.lütfen artık üzmeyin kendinizi.eşinizle mutlu olmaya bakın

off nasıl anne bu ya Allah büyük gerçekten.O onlara cezalarını verir.sen her zaman dua et kendin için ve kendi çocuğuna da iyi bir anne ol ve mutlu olmaya çalış.

of ya sanki benim hikayeeem...sok oldum...beni de cok cok döverlerdi. burnumu kanatmisti annem, onun yegeniyle arkadas olmami istiyordu, bende zorla mektup yaziyordum. resm koy dedi, anne resm cektrmeye üseniyorum nolur birdahkine...simdilik sadece mektubu yollayalim ona dedigim icin kafami duvara vurdu dövdü tekme tokat. kafami duvara vurdu ve kafamdaki tokalarim kirilmisti.sonuc olarak yataktan cikamadim ve burnum kaniyordu. bundan daha önceki senelerde ise babamla kavga ettikten sonra sinirli oldugundan dolayi beni öylesine dövmüstü. sonuc: kirik bi basparmak...herkeze yalan sölemek zorunda kaldim. voleybolda oldu dedim. icim aciyarak yaziyorum bunlari...zor bi bölümden mezun oldum. okulda ep en iyilerden oldum. istedigim ünide okudum cünki notlarim iyiydi...herkez "bu özellige sahib bi insan kendini begenmis olur" diye düsünüyor ama benm icim aciyor. benimde hep erkek kardeslerim daha üstün tutuldu, ve annenin sana dedigi seyler denildi. ilk ben dogmusum cünki oglan olucak sanmislarmis. onun icin cocuk yapmaya dewam etmislermis mis. banane ki bunlardan
komplexliyim, kendime güvenim sifir.
bi yandan böyle yapip bi yandan ise benm kendi emeklerimle bitirdigim okulla övünüyorlar. oysa ki hic bir katkilari olmadi. her masrafini kendim ödedim. harcligin varmi diyen bile olmadi. onlardan gizli para aldigim bile oldu. hatta babam benm ilk zamanlarda bursuma göz dikip, kavga cikarmisti. bende vermeyince evden kovmustu. icim harap...daha cok sey yasadim...

baska cocuklara ve annelere baktim imrenerek ve bana annem neden böle davraniyor da o cocugun annesi ona karsi böyle diye düsündüm...cocuguma asla böyle davanmyicam ben...

kardesilerimi ön planda tutma meselesi beni de susturdu. 1 sene konusmamisim. valla arkadaslar ayni seyleri yasamisiz

Son düzenleme:
küçükken ben de çok dayak yedim annemden kardeşim de,yaramaz çocuklar değildik ama annem biraz sinirli,otoriter,kolay kolay taviz vermeyen bir anneydi.ben aşırı iştahsız bir çocuktum ve neredeyse her sofradan yemek yemediğim için dayakla kalkardım..
şimdi iki yaşındaki oğlum aynı benim çocukluğum gibi aşırı iştahsız,hiçbir şey yediremiyorum,büyüme zamanı ve aç dolaşıyor resmen.bir yıldır bizim evde de her yemek saati savaş çıkıyor,yediremiyorum,inatlaşıyor benimle ama bugüne kadar bu yüzden hiç vurmadım oğluma,yemek yüzünden dövmek aklıma bile gelmedi vallahi,o yüzden anne olunca anlarsın denilmesine rağmen anlayamadım işte annemi.ama bugün telefonda oğlumu anlatırken şakasına dövücem bunu artık gibi bir laf ettim anneme ve bana ne dedi biliyor musunuz,sakın sakın öyle bir şey yapma,ona dokunursan gelir alırım o çocuğu bir daha da sana vermem dedi
allah allah bu çocuk da biz armut muyduk o zaman:44:
yemek yemiyorum diye beni her öğün döven annem torununa şakayla karışık bir laf ettim diye-ki asla vurmam oğluma- kıyameti kopardı.ben bu annemi hiç ama hiç anlayamıycam herhalde

İnsanlar çocuklarına niye neden vururlar anlamadım hiç anlamak da istemem onlar melek ya melek nasıl kıyarlar
Allahıma şükür böyle birşeyle hiç karşılaşmadım ne annemden ne babamdan benden küçük 4tane daha var vurmak ne kelime hasta olsalaar aklım çıkıyor .
Mevlam böyle insanların içine sevgi versin .

Son düzenleme:
Çok üzüldüm kızlar..benim Annemde çok döverdi beni yaptığı şeyleri yazmaya utanıyorum ben bir Anneye yakışmıyoki hiççç Ayrımcılık çok yapaıyodu hala yapıyor hala ama hasta oldugunda o çok sevdiği çocugu onun için ilgi çekmek için numara yapıyor dedi..Kardeşler arasında inanılmaz bir kopukluk var abimden Annem den ve ilgisiz Babamdan nefret ediyorum desem yeridir...diğer kardeşlerlede aramız kötü birbirine sarılan kardeşleri Yavrum diyen anneleri görünce aglarım hep banyoya zor atarım kendimi..Evden kaçmak adına eşimle evlendim onun aileside öyle çıktı ikimizde yaralıyız ve birbirimize melhem olamıyoruz...Ben hayata herşeye küstüm inanılmaz bir boşluktayım keşke evde yatarken gözlerim kapansa ve birdaha açılmasa diyorum...

ay canım kıyamam sana sen varya dua et te iyi bi kocaya düşmüşün ya oda sana karşı çok acımamsız olsaydı ne yapardın o daha kötü valla bak söylüceklerime kızmada sen aile olmuşsun n ekadar kötü bi annen varmış sanki sen ondan çıkmamaışın insan böyle yaparmı evladına seni aylarca karnında taşımış madem istemiyodu kız aldırsaydı seni yada dogurunca okadar çok çocuk diye yayan var vereydş birine en azından onlar bilirdi kıymetini insan annesinden böyle tepki görmesi kadar kötü varmı yaa arama sende onları sende sanba deger verenlerin kıymetini bil eşinle çocuk yapın güzel şevkatinle yetiştir onu bak ozman hiç bişiy düşünmüyceksin ve eşinide dünyanın en mutlu insanı yapoacaksın inşallah bazen bende kızıma kızıyorum bakıyorum hemen kafasını egince kızıma bi sarılıyorum annnneeeeeeeeeeeem ölürüm sana ben yawrum özür dilerim affet bu eşşşek annneni diye bi sarılıyomm oandaki gözlerindeki o mutlulugu öyle hissediyorumkii anlatamam ve daha çok küçük bi kızım ken anlıyo sevmeyide kızmayıda tabi yanlış analamayın ben asla vurmam bazen çok yaramazlık yapınca hayırr derim ona alınıyo odaa okadarcık yoksa ben ona hiç kızarmıyım benim cennetim o herşeyim

evet malesef çok kötu annerler var. ben tv de anne kızı arasındakı duygusal anları asla izleyemem.. kanalı degiştiririm.. annemı iki karede haıtlıyorum, benım sırtımda oklava parçalara ayrılıdıgında hıç umursamaz davranmasına, ve erkek kardeşinin eşini( nişanlıyken) dızlerıne yatırıp iltifat ederek saçlarını okşadıgı anı.. kapıda durup öylece bakmıştım..

annem bana hıç sarılmadı, hıç öpmedı, hıç okşamadı.. hep koca evıne gıdecek ne faydası olacak bıze dıye aşşagıladı..

hep kırbıtçı kız hıkayesı gelır aklıma, bır kıbrıt işiginda bıle olsa çok sevdıgı annesi var.. ancak benım annnem dıye sarılacabilecegım annem yok..
hiç içimden geçmeyecek yara. ve ne kdar çok sevgiye, anne sevgısıne aç oldugumu daha iyi anlıyorum
kızıma en derınden sarılıyorum.. öpuyorum, kokluyorum, bagrıma basıyorum.. saatlerce gogsumde uyutuyorum.. uyusada kaldırmıyorum.. okşaya okşaya uyanmasını beklıyorum..

çok üzüldüm yaşadıklarına. Ama artık kendi ailene odaklanmalısın. Eşin ve doğacak çocuklarınla mutlu günlerin olsun inşallah...

Yaklaşık iki yıl önce paylaşılmış bir konu olmasına rağmen bende sana birkaç şey yazmak istedim.Bütün bu aşağılanmalara ve ayrımcılığa maruz kalmana rağmen,iyi bir üniversiteyi kazanmış ve iyi bir meslek sahibi olmuşsun.Bravo sana.Bunu başarman büyük bir olay.Ayrıca da doğru bir evlilik yapmışsın.Seni seven bir eşin var hayatında, bence bu herşeyden önemli ve çok büyük bir şans.Arkana bakmadan eşinle mutlu olmaya çalış ve mutlaka anne ol.Çünkü çocuklarımız geçmişimizdeki kötü olayları bize unutturmamıza yardımcı oluyorlar.

15 yasima kadar siddet uygulandi bana karsi. Cok zor günler arkamda birakarak bugünlere geldim. Psikolojim herhalükarda etkilendi. Ve ömrüm boyunca unutamayacagim olaylar yasadim. Ne zaman cocugunu döven bir baba yada bir anne görsem yüregimin nasil yandigini anlatamam.

Lütfen! Lütfen cocuklarinizi dövmeyin. Onlar size Allahin bir armagani, Allahin bir emaneti. Allahin emanetine ihanet etmeyin.

aynen katılıyorum her ne olursa olsun çocuk dayakla ne terbiye edilir nede doğruyu eğriyi öğrenir biraz sabır ve tatlı dil anlayış herşeyin başı..işin içinden çıkamayan aciz insanlar dayağa başvurur yapmayın.. onların büyüme çağında yüreklerininde yara iz bırakmayın...psikolojisi bozulmuş bireyler yaratmak bizim elimizde ..ne geçiyor elinize...anne baba olmak demek bu hakka sahip olmak değil..çocuklarınız allahın size bir emaneti bunu unutmayın...senelerce çocuk hasretiyle yananları göründe birazcık evladlarınızın değerini anlayın..söyleyecek çok şey var ama .....:95:

canımm yaaa inanamıyorum yaşadıklarına yer yer hepimiz dayak yemişizdir ama bu aşağılanma sürekli hor görülme içim yandı okurken nasıl insanlar bu kadar acımasız olabiliyor hemde evlatlarına... ama senin yapacağın yine hayata tutunmak işine sarıl eşine ve ailesine sarıl bir çocuk yap ona sarıl ama kendine bunu yapma silkelen ve kendine gel.

Son düzenleme:
canim gözyaslari icinde okudum yasadiklarini...tabiki herkes deger gormek sevmek sevilmek istr bunuda ilk once anne babadan bekleriz...sen bunu gormemissin...belliki ailen seni kesfedememis...sen ne kadar guzel bir evlatsin...ama her ailenin durumu degisik...iyi yonleride olmustur..bunlari dusun..esin yonunden cok sanslisin bunun kiymetini bil...esine cok yuklenme...sabir ve sukur nimeti artirir..Allaha sukret bu nimetleri icin...ama annenin sana karsi yaptigi konusmalar dogru degil...bunu cahilligine ver bence...sen okumus kulturlu bir kadinsin...cahiller anlayamiyor bazi seyleri tabii okumakla ilgisi yok cahilligin buda ayri bir konu...erkek cocugu konusuna gelince belliki baski gormus öyle yansitmis sana...sacmalik...Peygamber efendimizin (SAV)nin soyu kizindan turemistir...cocuklari hep kendinden önce vafat etmis...cok sacma bir dusunce..erkek isteyecegine hayirlisini istesin..tabiki kiz ayri erkek rabbim hepsindende hayirli sekilde versin...böyle bir sir kapisi programinda konu vardi...kocasi erkek erkek diye tutturmustu...neyse en sonunda 5nci de oglu olmustu galiba neyse buyuyor babasini dövuyor neler ediyordu...kizlari gul gibiydi saygiliydi..ama kirgindi...sounda baba hatasini anliyordu kizindan afdileyip barisiyorlardi....

benim hayatım seninkiyle o kadar aynıki biran bütün bunları benmi yazdım acaba dedim .bende senin gibi hep dayak yedim.hep aşılağılandım erkek kardeşimin yaptıkları yüzünden çok dayak yedim tek farkımız bunu böbürlenmek için söylemiyorum yalnış anlama ben çok güzel bir kzdım sarışın mavi gözlüyüm annemde sürekli bana o bu sana güzel diyor diye kendini birşey zannetme derdi herkes anneme kzın ne kadar güzel derlermiş annem ben şımarırım diye bana söylemezdi aksine asık suratlı derdi aynı halasına çekmiş derdi halamı pek sevmezzdi. şimdi geçenlerde sen beni hep dövdün dedim haline şükret öldürmemişim dedi. psikoljisi bozu bir anne olsaymış öldürürmüş yani sanki saçma sapan şeyler yüzünden dövünce psiklojisi düzgün oluyor.yani yediğim dayaklar bana kaldı anlayacağınız bırak anneni o anlamaz anlasa dövmezdi zaten neyseki sen şanşlısın en azından kaynanan sana sahip çıkıyor benim oda yok eşimle küstü geçen nedenide neden eşine laf söylendiğinde korumaya geçip laf söyletmiyorsun diyor..birde benim annem bana sinirlendiği zaman hırsını 14 yaşında olan kızkardeşimi döverek geçiriyor benide halama sinirlenip döverdi. aklım hep kardeşimde elimden birşeyde gelmiyor.geçen bende kalmak istedi annem babam erkek kardeşim izin vermedi nedeni anne sen beni çok dövdün dedim diye...

çok karşıyım, özellikle toplum içinde çocuklara bağıran ve hırpalayan anneleri kınıyorum...çocuğunuzun terbiyesini vereceksenizde evinizde uygun bir dille vermelisiniz...kişilik gelişiminde bu ömür boyu izler yaratacak bir olgudur.

Benim annem bana sevgisini hiç göstermedi bir gün olsun saçlarımı okşamadı.
Bir gün olsun öpmedi sarılmadı ama çok dövdü. Dövmek için çocuk doğurmayın lütfen....
Benim annem ben koca kızken nişanlıyken üstelik hatta düğünüme bir kaç gün varken beni doğalgaz borusuyla evire çevire dövdü.
Ve ben bir kaç gün sonra evlendiğimde bacaklarım sırtım uzun uzun kabarmış bir şekilde morluklarla doluydu.
Eşime annemden dayak yedim diyemedim utancımdan ama o anladı zaten manzarayı görünce.

Hep dövdü annem beni ama çoğu kez suçum yokken kayınvalidesine kızdı beni dövdü, babama kızdı beni dövdü , biricik oğlu yaramazlık yaptı o yine beni dövdü.
Tüm bunlara rağmen bir kez öpmedi sarılmadı. Doğum yaptığımda bile içten sarılmadı . 2 ayda bir falan görüşürüz zorla yanağını yanağıma değdirir.
Lohusayken sabahlara kadar ağlattı beni . Benim hiç beni seven bir annem olmadı... O yüzden anne şefkati anne sevgisi nedir bilmiyorum anlatamıyorum...

çok üzüntülü . insan cocukken yapılan şeyleri asla unutmazmış hele ki böyle birşeyi. çok üzüldüm gercekten . ama bence mutlu olmalısın kaygıların devam ediyor olabilir her insanda olurdu fakat eşin sana çok iyi davranıyo hemde ailesi çok iyiler sana karşı... mutlu olmaya bak bence .

ooof of nedir bu kadınların çektiği..
okudukça kendimi gördüm. benim de ailem abime taparlar. o kadar beceriksiz ve salaktır ki yine de yaptıklarına karşılık onu savunur bana laf söylerler. gençlüğüm onu kıskanmakla geçti tabii zamanla eşine gösterilen ilgiden töleranstan dolayı yengemi... güvensizliği aşıladılar bana hep. ve ne yazık şimdi de eşim çocuğumu dövüyor. ona bir türlü yanlışını kabul ettiremiyorum . neymiş çocuk babadan korkmalıymış ..Bir de cümle aalem onun bu fikrini desteklemiyorlarmı!! ne bilsinler tabi çocuğunu nasıl dövdüğünü görmediler. şimdi çocuğum çok asiii. çok üzülüyorummmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…