Bebek Beslenmesi Çocuklarınıza Bitki Çayları Veriyormusunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebekliğinden beri içiremedim hala içiremiyorum...::

Demekki hoşlanmadı senin ufaklık bence zorlama çokda gerekli ve şart değil ,daha farklı taze meyve suları, ıhlamur içirebilirsin yada elma ,üzüm kompostolar yapabilirsin demekki hiç sevemedi yavrucak...

Demekki hoşlanmadı senin ufaklık bence zorlama çokda gerekli ve şart değil ,daha farklı taze meyve suları, ıhlamur içirebilirsin yada elma ,üzüm kompostolar yapabilirsin demekki hiç sevemedi yavrucak...

neler denemedimki...yok yok..içmiyor bazen tehtit ederek zorla içiriyorum oda yarısı dışarıya yarısı mideye..valla çocuklarla uğraşmak çok zor..sevgiler..allaha emanet ol..:1hug::1hug:a.s.a.s.

ederek zorla içiriyorum oda yarısı dışarıya yarısı mideye..valla çocuklarla uğraşmak çok zor..sevgiler..allaha emanet ol..:1hug::1hug:a.s.a.s.[/QUOTE]

İlginç doğrusu e ne içiyor bu çocuk sadece su mu?kafamçokkarıştıBenim küçüğede biberonu ver ne içerse içsin meyve suyu ,süt,bitki çayı Herhalde alıştırmak lazım mesela benim büyükte bebekliğinden beri pek sevmez şimdi 3,5 yaşında hala içmez bazen kardeşine özenir içer.

Bakın Adaçayı ve Ihlamur un ne kadar faydası varmış.
ADAÇAYI:Zayıf ve güçsüz çocuklara bal ile tatlandırılmış adaçayı içirilmelidir. Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır., kuvvet verici ve uyarıcıdır.
Çay demlenmesi: 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Bitki kesinlikle kaynatılmamalıdır. Bal ile tatlandırılarak veya tatlandırılmadan içilir.
IHLAMUR:Grip ve nezleye karşı en etkili silahlarımızdan biri olan ıhlamur, daha başka bir çok derde de deva oluyor.Grip ve nezle olunca ıhlamuru içmekte büyük yarar vardır. zayıf bünyeli çocukların gelişiminde yararlıdır.cılız ve yorgun çocukların hızlı gelişmesini sağlıyor.
FAYDALARI
Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır,Gözlere parlaklık verir,Bağırsak tembelliğini giderir.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir,İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır,Sinirleri güçlendirir,Uyku verir,Kabızlığa iyi gelir,Cilt güzelliği için birebirdir,Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır,Göz sağlığı açısından elzemdir:1shok:Bu kadar faydalı olduklarını bilmiyordum.:1shok:SEVGİLER

benım kızım 3 yasına gırdı, bundan 2 ay onceye kadar hıcbır bıtkı cayını kabul etmıyordu. cok uzuluyordum. cunku dogal beslenmesı taraftarıyım. 1,5 yasına kadar emzırdım zaten pek bırseye ıhtıyacı olmadı. gun ıcınde kecıboynuzu pekmezı verıyorum 1 yemek kasıgı, sonra bır dılım elma, bır dılım ayva, bır dal ıhlamur, bırdal da adacayı eklıyorum bu cayı ıcırıyorum. cok da sevdı ''kucı cay'' dıyerek ıcıyor. ıcıne bırazda pekmez atıyorum cok az. zaten bıraz tatlı oluyor kendısı. bırde kucuk parca lımon atıyorum bazen. acıkcası mılupanın yada dıger markaların sunı caylarını tercıh etmıyorum dogallıktan yanayım.

bende bebeğime milupa nın karışık çayını veriyorum içince çok rahatlıyor

MRB BENDE 3 YAŞINDAKİ KIZIMA FORM CAY VERİYORUM HAFTADA 1 YARIM ÇAY BARDAĞI.kIZIM ÇOK ZOR BUYUK TUVALETİNİ YAPIYO DOĞDUĞUNDAN BERİ MAKATI DAR VE ACIYACAK DİYE YAPMIYO BİRİKİNCE DAHA ÇOK AÇI VERİYOR.DR.U İLAÇ VERDİ AMA YAN ETKİLERİ ÇOK FAZLA BENDE ONA FORM ÇAY İÇİRDİM ÇOK RAHATLADI YAVRUCUM
DR.UNA SORDUM HİÇBİR SAKINCASI YOK HATTA DAHA İYİ İLAÇ KULLANMASIN DEDİ ÇOK MEMNUNUM.HATTA ARADA BEN İÇERKEN HERHANGİ BİR BİTKİ CAYINDA TATDIRIYORUM SEVİYORDA.

bende bebeğime milupa nın karışık çayını veriyorum içince çok rahatlıyor

MERHABA
a.sKızlar yorumlarınız için teşekkürler demekki hepimiz veriyormuşuz bende bugün ıhlamur aldım çocuklar için kaynattım küçüğün biraz öksürüğü var oyüzen içine hazır elma çayı poşeti kattım elma çayı da bilmem biliyormusunuz öksürüğe birebir:teytey:
İyivakit; form çayı verdiğini yazmışsın kafamçokkarıştıben hiç denemedim kendim içiyorum fakat çocuklara uygun olduğunu düşünmemiştim:sm_confused:Eğer dr müsade ettiyse içebilir heralde,ama ben olsam sakın yanlış anlama farklı şeyler yapardım mutlaka denemişsindir ama mes kayısı hoşafı,birde bunun için çocuklara yağ olduğunu duymuştum içeceklerine damlatılan,istersen araştır.

naber tatlım...özelden yazamadım verdiğin değerli biigiler için teşekkürler..allaha emanet ol..öpüldün...ŞenizŞeniza.s.

bebekliğinden beri ıhlamur veriyorum.şimdi 5.5 yaşında arada mini çay yada çocuk çayı yapıyorum.balı daha çok ılık sütte kullanıyorum. birde karşı olmama rağmen okulda paşa çayı veriyorlar bazen. içirmeyin diyemiyorum. arkadaşları içerken o içmezse olmaz diye.

naber tatlım...özelden yazamadım verdiğin değerli biigiler için teşekkürler..allaha emanet ol..öpüldün...ŞenizŞeniza.s.

dhilek merhaba Allah bağışlasın yavrunu, ıhlamur çok güzel bende veriyorum çokta faydalı biz ailece içiyoruz:içelim:Mini çayı denemedim canım onasıl bir şey poşet olduğunu biiliyorum fakat içeriğnde ne var:sm_confusedaşa çayını bende malesef çok mecbur kalmadıkça vermiyorum çok gereksiz birşey:1shok:
Bizim kreşte vermiyorlar sabahları mutlaka süt,içmeyenlerde ,meyve çayı veriyorlar.Bence çok rahatsız oluyorsan yada hergün veriyorlarsa mutlaka söyle ,yani en azından rahatsız olduğunu bilsinler yasakkelimehani şikayet gibi değilde daha farklı yollardanyerimsenibenbence

Sevgili tataoş çok teşekkür ederim iyiyim diyelim iyi olalım güzelim:1hug: inşallah,rica ederim bilgilerimizi paylaşmak birbirimize destek ve güzel arkadaşlıklar için burdayız:1hug:SEVGİLER

amin gülse'ciğim,hepimizinkini bağışlasın. mini çay dediğim evet poşet çay(marka vermeyeyim)elmalı veya çileklisi var,karışık bitki çayı.
çok şükür hergün vermiyorlar.hatta sanırım bugün yeni liste asılmış 1 kere var. ıhlamur falan yazmışlar daha çok,benim gibi düşünen var da uyardılarmı bilmiyorum. çünkü sene başında süt ve ayranı veliler açık getiriyorlardı. sınıf annesi itiraz edince(ekşimiş ayran getirmiş biri) herkese tek tek kutu süt ve ayrana döndüler. bu da öyle olmuş olabilir. sınıf annesine sorayım bakayım:)
sevgiler.hşçkl...a.s.

iyi bari canım sevindim senin adınasırnaşık şey tabi biraz uyarmak dikkat etmek gerekiyor ne kadar güvensekte çocukları boş bırakmamak gerekiyor:1hug:SEVGİLER CANIM

canım ben üç çocuğumada ilk üç ay rezene çayı verdim gaz sorunlarından dolayı, bir dahada vermedim açıkçası, aslında hasta oldukları zaman ıhlamur yapıyorum ama içmiyorlar.:1no2: Oğlum anaokulunda her hafta ıhlamur ve kuşburnu içiyor birer kere evde niye içmiyor bende bunu anlamış değilim tabi.

tavsiye edceğin bir bitki çayı varmı ki, özellikle bebeğimi geceleri uyutsun yanisırnaşık şey Öptüm canımŞeniz

(Gece kuşu olduk valla bu arada bizde)yerimseniben

ayynen canım valla napalım çocuklar uyuyunca stres atıyoruz sırnaşık şey
Anoson denedinmi ben birkaç kez vermiştim iştah açıcı hem rahatlatıyor,sakinleştirip,e haliyle de uyku yapıyooo:teytey1hug:

ayynen canım valla napalım çocuklar uyuyunca stres atıyoruz sırnaşık şey
Anoson denedinmi ben birkaç kez vermiştim iştah açıcı hem rahatlatıyor,sakinleştirip,e haliyle de uyku yapıyooo:teytey1hug:

Anasonu doğdukları ilaylarda denemiştim ama devam etmemiştim :1no2: kızım 1 yaşında ama geceleri aynı ilk zamanlarda ki gibi emiyor, birazda sıcaklık hissetmek için çocuk oyunları gibi geliyor bana tabi. en az bir kere mutlaka uyanır. bir deniyim anason çayınıyerimsenibenŞeniz

Şimdi uyandı işteeee....

Hadi canım sen bebişe bak öptüm seniŞeniz bende çıkıyor byy:1hug:

canim ver hic birsey olmaz bazi anneler ilk ayindan beri veriyor,bana sorarsan benim kiz sutu bile icmiyor bitki cayini hic istemez,ama sen ver,1yasindan sonra herseyi verebilirsin,sevgilerimle

bayramın mübarek olsun tatlım....özelden de yazamadım kusura bakma gülse....sevgilerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…