benim oglum 20 aylık veriyorum ıhlamur kekik kuşburnu
benimki süt ve su dışında bişey istemiyor.2 yaşına kadar anne sütü aldı.hazım ve gaz problemi olmadı o yüzden.dr umuz anne sütünün dışında bişey verme demişti.tam isabet oldu bu konu.bu akşam ıhlamur deneyeceğim.inşallah içer.şeker yerine balla tatlandırman daha güzel olur.pekmezi ben gün içinde veriyorum.benim dr pekmezi sade vermemi söyledi.etkisini azaltırmı bilmiyorum ama söylediği süt,yoğurt ve peynirle bir arada vermemem gerekiyormuş.ikisininde etkisi gidiyormuş
a.s.Merhaba arkadaşlar benim küçük oğlum şu anda 1 yaşını geçti ve Faydalı olduğuna inandığım için meyve bitki çayları veriyorum sabahları genelde ıhlamur, adaçayı veya çocuklar için özel olan çaylar var bu kutuda olanlardan büyük oğlumada vermiştim halende veriyorum çok severek içiyorlar :içelim: içine bazen tatlandırmak için şeker yerine pekmez yada bal ilave ediyorum.Sizce bu pekmez veya bal çayların etkisini azaltırmı??Bir arkadaşım söyledi pekmez enerji verdiği için çayın etkisini azaltırmış,balı da zaten herikisinede 1 yaşından sonra başladım ,şeker den daha iyi diye düşünüyorum!!Aranızda kullanan varsa paylaşalım fikirlerinizi bekliyorum.
Sıcak içeceklere bal konmaz. Bu azda olsa zehirlnemye sebep verebilir. O açıdan mümkünse sade veya az şekerli olarak verin. Ben sadece adaçayı veriyorum az şekerli ve limonlu
arkadaslar ben iki yasinda oglum var ve ben 3 aylik olana kadar rezene cayi verdim.4aylik olunca oglumda alerjik bronsit oldugunu ögrendim ve o andan itibaren bizim ictigimiz yada meyvali cocuk caylari ne olursa olsun hepsinden verdim.özellikle papatya rezene kusburnu kekik arasira nane ve ben bunlari sekersiz alistrdim özellikle papatyayi sekersiz iciyor eger icmek istemez ise icine biraz bal katiyorum hafifi tadi degisince iciyor ama kesinlikle seker kullanmayin derim ben en iyisi birazcik bal.sütüde sekersiz alistirdim o sekilde iciyor.birde almanyada yasayan arkadaslar varsa fenchel honig tavsiye ederim özellikle cocuklari bronjit olan anneler faydasini gördüm ben tavsiye ederim ama tabiki önce doktoruna basvurun
kızlar özelikle kış aylarında çocuklarımıza bitki çaylarını çok içiyoruz ama dikkat edeceğimiz bir husus var .onlara aldığımız sallama çayların zımbalarına dikkat edelim tel zımbanın kansorojen etkisi olduğunu duydum ipli olanlardan terciih edin
Sağolun kızlar bilgileriniz için valla benim küçük şekersiz içmiyor azda olsa koyuyorum sütüne koymuyorum cicibebe atıyorum zaten tatlı olduğu için içiyor ama çayları asla şekersiz içiremiyorum
Bu arada öykümnur ben sallama da içiriyorum verdiğin bilgi için teşekkür canım çok önemli bir konu aslında o zımbalar dikkat etmek lazımCADIARZU
Sıcak içeceklere bal konmaz. Bu azda olsa zehirlnemye sebep verebilir. O açıdan mümkünse sade veya az şekerli olarak verin. Ben sadece adaçayı veriyorum az şekerli ve limonlu