Çocukların Hastalığı Bitmiyor

4 buçuk yaşında oglum ve 4 aylık kızım var. Allaha şükür kronik hastalıkları yok ama haftada en az bir kez hastanedeyiz. Malum kreş ve kış ayları bir araya gelince hastalık eksik olmuyor. Öksürmese burnu akıyor, burnu akmasa gözü akıyor. Mutlaka bir şey çıkıyor yani. Bebeğe de ucu dokunuyor tabi. Tek değilsiniz yani. Hep aynı durumdayız.

Ama böyle oluyor malesef. Önlemek biraz zor hastalığı ki sizinkiler biri okula diğeri kreşe başlamış. Biri iyileşse diğeri hastalığı getirir. Siz düzenli olarak takviye edici gıdaları bırakmayın ihmal etmeyin. Zencefil bal limon karışımı gibi pekmez bal tahin gibi bitki çayları gibi. Bunları hasta olmadığı zamanlarda da devam ettirirn düzenli olarak. Yapacak bir şey yok kendinizi yetersiz hissetmeyin hep böyle çünkü.

Kızımın 8 yaşına kadar bitmek bilmeyen öksürük nöbetleri vardı.Gitmediğimiz doktor,kullanmadığımız ilaç,yaptırmadığımız test kalmamış tı.Her gece elimde kova sabaha kadar nöbet tutuyordum çünkü kızım öksürük krizlerine girip sonunda kusuyordu.Her Allah'ın günü yatak,yorgan değiştiriyordum.Şu anda Allah'a şükür çok nadir hastalanıyor.Büyüyünce bağışıklık kazanıyor sanırım.

Aaa bu biz. 3 yaşında ve her gece öksürük balgam kusma şeklinde bir döngümüz var

Aaa bu biz. 3 yaşında ve her gece öksürük balgam kusma şeklinde bir döngümüz var
Evet,gece sabaha kadar uyumaz,bütün gün zombi gibi gezerdim.Kızım artık ortaokula gidiyor,8 yaşına kadar çektim ben bunu.Sizin de muhtemelen öyle olacaktır.

Bağışıklıklarını yükseltmek için bir iki ben de tavsiye vereyim, biz öyle yapıyoruz, maşallah sık hasta olmuyoruz.
Gluteni çok çok azaltınz ekmek makarna kesin. Bağırsak florasına ciddi zarar veriyor.
Şekeri kesin, işlenmiş gıdalar asla olmasın. Kreşte hamurişi, kek vs yiyorsa da bari evde yemesin. Biskiv, çikolata, cips vs asla olmasın zaten.
Evde kefir ve yogurt yapın. Probiyotik arada kullanabilirsiniz, özellikle hastalanınca. C vit ve D vit de tabi. Marka ve sıklığını doktora danışmalı tabi.
Bol temiz hava,soğukta dahi açık hava aktiviteleri yapmaya çalışın hergün yarım saat mesela.
Gluten ve şekeri kesip probiyotikleri artırınca düzelme olacaktır mutlaka.

İnek sütü de öksürük yapabiliyor ve bağışıklık için zararlı olabiliyor. Araştırmanızı tavsiye ederim. Bir kalsiyumu yogurt ve kefirden alıyoruz. Süt vermiyorum.

Mesela ince uzun kollu tshirt giydirince yelek giydirmek gibi. ozellikle okulda usuyebiliyorlar.

bir de burun tikaninca bogaza ya da kulaga gidiyor akintilar. Burun aspiratoru ile duzenli temizleyince de iyi oluyor

Pekmez de mesela soğuk sıkım değilse kaynamış kaynamış yüksek derecelerde vitamini ölmüş meyveden oluşuyor, faydası ciddi anlamda az. Direk meyve yese bin kat iyi. İnstadan izmircocukdoktoru nu takip edin, o kadar çok doğru bilinen yanlış varki. coook geçmiş olsun bı arada kuzulara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…