Özellikle kreşe giden ve ilköğretime devam eden çocuklarda fazlasıyla söylediğiniz bu şikayetler var. Sanırım havaların soğumasıyla salgın daha da yaygınlaştı. Artık covid değil de, nezle grip öksürükle devam eden çok yaygın bir hastalık mevcut. Sizin anneliğiniz ile hiç alakası yok bu durumun.
Kuzenimin çocuğu 2.sınıfa gidiyor, 10 gündür hastaydı. Çocuk dün öksürük krizine girdi ve bayılarak hastaneye kaldırıldı. Neyse ki şuan iyi, influenza demişler. Okullarda hastalık çok yaygın, bağışıklıklarını takviyelerle, pekmez ve c vitaminiyle güçlendirmeye çalışın. Beslenmelerine özen gösterin
Gerçekten öyle, etrafımda kimin çocuğu varsa hasta. Oldukça bulaşıcı ve ağır seyreden bir salgın bu, kış aylarının gelmesiyle kapalı ortamlar hasta olmaya çok müsait.Bu salgın neyse Almanya'da da var. Bu sezon covid olmayıp öksürük+grip olan çok insan var, bence bu da ayrı bir virüs. Korona çıktığından beri hastalık çeşitleri de arttı sanki
Kreşe başlayan her çocuğun başından geçenler. Ben aromaterapi ve tuz lambası ile çözüm buldum çok şükür. Birde at kestanesi kremi elim ayağım. Ama tabi bunları hastalık belirtisi hissettiğiniz an yapmanız lazım. İlaç gibi değiller, hastalık başlayıp 1. günü bile olsa pek etki edemiyorlar.Merhabalar, sadece içimi dökmek istiyorum, çünkü artık uyuyamıyorum. İki kızım var beş buçuk ve üç buçuk yaşında. İkisi de bu yıl okula ve kreşe başladı. Biri okul öncesi eğitimde diğeri de bakıcı bırakınca kreşe verdik. Eylül ayından beri ikisi de hasta. Alerjik bronşit, alerjik astım, alerjik öksürük vs teşhisler konuldu. Aylardır ciğer filmleri, havalar, ilaçlar... Öyle yoruldu ki yüreğim, daraldı kaldı. Geçmiyor bir türlü öksürük geçmiyor. Sadece büyük kızıma iki kere antibiyotik yazıldı, düzenli kullandım, antibiyotikten sonraki hafta iyiydi sonra tekrar hafif öksürük yoğun öksürük. Hâlâ hava, çiğneme tableti, burun spreyi kullanıyoruz. Her ay mutlaka bazen her hafta doktora gidiyoruz. Bir hafta biri iyiyse - iyi dediğim öksürük nöbetleri hafif- diğeri kötü diğeri iyiyse öbürü kötü... Doktor en az iki hafta okula gönderme dedi yapamadım. Sonrasında kızımın öğretmeni kovit olunca iki hafta evde kaldı, komşum yardımcı oldu sağ olsun ama değişen bir şey yok. Hem ilaçları hem de doğal yolları denedim, denemediğim şey kalmadı sanırım ama geçmiyor... Kendimi yetersiz, yorgun, üzgün hissediyorum.
Merhaba geçmiş olsun. Evde temizlik malzemesi ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama okulda full çamaşır suyu kullanılıyordur o etkiliyor olabilirOğlum da kreşe başladığında bu şekilde sürekli hasta oluyordu alerjik yatkınlığı varsa zaten direk ciğerler mahvoluyor bizimki artık buhar almadan nefes alamayacak hale geliyordu. Doktorumuz kreşe başlayan çocuklarda evet hastalık olur ancak sizinki alerjik nedenlerle oluyor kreşte alerjisini tetikleyen bir şeyler olmalı mutlaka, ve böyle devam ederse astıma çevirir dedi aldık biz de kresten. Yaşı büyüsün bağışıklığı biraz daha kuvvetlensin öyle veririz dedik. Sizin başka çareniz olsaydı keşke çünkü böyle daha çok yıpranıyor hem ebeveynler hem çocuklar
Büyüdükçe dgil disarida mikropla, pislikle hasir nesir oldukca bağışıklığı gelisiyor aslinda. Cunku anneler cok titizlenerek buyutuyor cocuklari. Instagramda takip ettigim bir kadin var , kizinin bebeklik fotosunu atip "ayse viyanada x muzesinin merdivenlerini yalarken, orayi bile yaladigi icin hic hasta olmaz kizim" demisti Asiri hakli buluyorum. Yikamadan da meyve yiyebilmeli cocuk, yerde surunenilmeli, topraga camura boydan boya batip cikabilmeli. Bunlardan uzak kalinca ilk evden ciktiginda hasta oluyorlarKres dönemini surekli hasta olmadan geciren cocuk duymadim ben, ilk senesinde kresten almistim ben kızımı, o kadar jasta oluyodu ki 1 ayda 1 hafta anca gittigi zamanlar oldu, yas buyudukce bagisiklik artiyo, zamandan baska caresi yok gibi geliyo bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?