• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların Hastalığı Bitmiyor

polarisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
1.139
1.619
133
Merhabalar, sadece içimi dökmek istiyorum, çünkü artık uyuyamıyorum. İki kızım var beş buçuk ve üç buçuk yaşında. İkisi de bu yıl okula ve kreşe başladı. Biri okul öncesi eğitimde diğeri de bakıcı bırakınca kreşe verdik. Eylül ayından beri ikisi de hasta. Alerjik bronşit, alerjik astım, alerjik öksürük vs teşhisler konuldu. Aylardır ciğer filmleri, havalar, ilaçlar... Öyle yoruldu ki yüreğim, daraldı kaldı. Geçmiyor bir türlü öksürük geçmiyor. Sadece büyük kızıma iki kere antibiyotik yazıldı, düzenli kullandım, antibiyotikten sonraki hafta iyiydi sonra tekrar hafif öksürük yoğun öksürük. Hâlâ hava, çiğneme tableti, burun spreyi kullanıyoruz. Her ay mutlaka bazen her hafta doktora gidiyoruz. Bir hafta biri iyiyse - iyi dediğim öksürük nöbetleri hafif- diğeri kötü diğeri iyiyse öbürü kötü... Doktor en az iki hafta okula gönderme dedi yapamadım. Sonrasında kızımın öğretmeni kovit olunca iki hafta evde kaldı, komşum yardımcı oldu sağ olsun ama değişen bir şey yok. Hem ilaçları hem de doğal yolları denedim, denemediğim şey kalmadı sanırım ama geçmiyor... Kendimi yetersiz, yorgun, üzgün hissediyorum.

Özellikle kreşe giden ve ilköğretime devam eden çocuklarda fazlasıyla söylediğiniz bu şikayetler var. Sanırım havaların soğumasıyla salgın daha da yaygınlaştı. Artık covid değil de, nezle grip öksürükle devam eden çok yaygın bir hastalık mevcut. Sizin anneliğiniz ile hiç alakası yok bu durumun.
Kuzenimin çocuğu 2.sınıfa gidiyor, 10 gündür hastaydı. Çocuk dün öksürük krizine girdi ve bayılarak hastaneye kaldırıldı. Neyse ki şuan iyi, influenza demişler. Okullarda hastalık çok yaygın, bağışıklıklarını takviyelerle, pekmez ve c vitaminiyle güçlendirmeye çalışın. Beslenmelerine özen gösterin

Maddi sıkıntı yaşamayacağımızı bilsem ücretsiz izne ayrılırım ama o da mümkün değil. Hoş çocuk evde dursa da iyileşmiyor. Dediğiniz gibi okula, kreşe başlamak çocukları çok kötü etkiliyor en azından çalışmasaydım hastalıkları yoğunken evde dinlendirirdim diyorum o da olmuyor. Saçmaladım mı kafam öyle karışık ki, bugün dört saat hastanedeydik belki ondandır.

Çok geçmiş olsun , bu dönem inanılmaz bı salgın var biz evden hiç cikmiyoruz. Benim oğlum da aynı sizin kizlariniz gibi 1 kişi hasta olsa 2. Si hemen arkasından bizim ki , su dönem sanki biraz daha iyi beslenmesine çok dikat ediyorum günlük kahvaltıdan sonra bı bardak mandalina suyu veriyorum taze , mandalina suyu bronşit e iyi diye okumuştum bı kaç aydır düzenli veriyorum , birde vitamin takviyesi veriyorum sebze poretein Allah ne verdiyse bide bağışıklığı güçlü tutmak için karbonhidratin daha bı önemi varmış ogunlerine makarna pilav da ekleyin bence istahlari nasıl kuzucuklarin.

Özellikle kreşe giden ve ilköğretime devam eden çocuklarda fazlasıyla söylediğiniz bu şikayetler var. Sanırım havaların soğumasıyla salgın daha da yaygınlaştı. Artık covid değil de, nezle grip öksürükle devam eden çok yaygın bir hastalık mevcut. Sizin anneliğiniz ile hiç alakası yok bu durumun.
Kuzenimin çocuğu 2.sınıfa gidiyor, 10 gündür hastaydı. Çocuk dün öksürük krizine girdi ve bayılarak hastaneye kaldırıldı. Neyse ki şuan iyi, influenza demişler. Okullarda hastalık çok yaygın, bağışıklıklarını takviyelerle, pekmez ve c vitaminiyle güçlendirmeye çalışın. Beslenmelerine özen gösterin

Bu salgın neyse Almanya'da da var. Bu sezon covid olmayıp öksürük+grip olan çok insan var, bence bu da ayrı bir virüs. Korona çıktığından beri hastalık çeşitleri de arttı sanki🙄

Cocuklar gecen sene cok insan görmedigi icin bu sene bütün hastaliklar full geri döndü. Geri döndügü gibi cocuklar daha uzun ve yogun hasta. Ben cocuklarimi 3 ay krese gömdermesim. Yilbasi tatili bitene kadar en azindan da göndermem. Cocuklar daha yeni yeni kendine geliyor. Su anda oğlumun grubunda mesela 3 ayri hastalik dolasiyor. Corona tabi ekstra. Ona girmiyorum bile. Cocuklarinizi yine de cocuklar icin ak ciger uzmani doktora göstermenizi de öneririm. Ne olur ne olmaz. Cok gecmis olsun. Bu sene galiba bütün anneler ve babalar hastaliklardan payini aldi maalesef :(

Bu salgın neyse Almanya'da da var. Bu sezon covid olmayıp öksürük+grip olan çok insan var, bence bu da ayrı bir virüs. Korona çıktığından beri hastalık çeşitleri de arttı sanki🙄
Gerçekten öyle, etrafımda kimin çocuğu varsa hasta. Oldukça bulaşıcı ve ağır seyreden bir salgın bu, kış aylarının gelmesiyle kapalı ortamlar hasta olmaya çok müsait.
Hem ebeveynler hem de çocuklar takviyelerle desteklenmeli mutlaka

Oğlumun doktoruna ben de bir gün dayanamıyorum artık hep hasta dedim, o çok normal dedi. Her sene çocukların ortalama en az iki viral hastalık geçirmesi beklenir. Geçen sene hiç çıkamadılar bağışıklıkları ciddi darbe aldı. Bu sene o bir yılın borcunu ödüyorlar dedi. Hastalandıkça bağışıklıkları da güçlenecek sabredin dedi. Bana biraz moral oldu açıkçası.
Bir de burun en önemlisi. Hep açık tutunca öksürük azalıyor. Ben okuldan gelir gelmez bir duş, vaktim yoksa ek yüz yıkama burna sorey sıkıp açma yapıyorum. Öksürük daha az burun açık olunca, en çok faydayı bunda gördüm açıkçask

Aynı benim bebeler,üstelik benimkiler kreşe yada okula da gitmiyor. Dünden beri oğlan öksürüyor sarımsak yağı yaptım sürdüm. İkizler de keza aynı şekilde. Her hafta bir hastalık süreci geçiriyoruz. Oğlanı yılbaşından sonra kreşe başlatmayı düşünüyorum o zaman vay halimize diyelim:KK14: bağışıklık sistemleri böyle boyle gelişecek bundan kacarimiz yok malesef:KK61:

Oğlum da kreşe başladığında bu şekilde sürekli hasta oluyordu alerjik yatkınlığı varsa zaten direk ciğerler mahvoluyor bizimki artık buhar almadan nefes alamayacak hale geliyordu. Doktorumuz kreşe başlayan çocuklarda evet hastalık olur ancak sizinki alerjik nedenlerle oluyor kreşte alerjisini tetikleyen bir şeyler olmalı mutlaka, ve böyle devam ederse astıma çevirir dedi aldık biz de kresten. Yaşı büyüsün bağışıklığı biraz daha kuvvetlensin öyle veririz dedik. Sizin başka çareniz olsaydı keşke çünkü böyle daha çok yıpranıyor hem ebeveynler hem çocuklar

Merhabalar, sadece içimi dökmek istiyorum, çünkü artık uyuyamıyorum. İki kızım var beş buçuk ve üç buçuk yaşında. İkisi de bu yıl okula ve kreşe başladı. Biri okul öncesi eğitimde diğeri de bakıcı bırakınca kreşe verdik. Eylül ayından beri ikisi de hasta. Alerjik bronşit, alerjik astım, alerjik öksürük vs teşhisler konuldu. Aylardır ciğer filmleri, havalar, ilaçlar... Öyle yoruldu ki yüreğim, daraldı kaldı. Geçmiyor bir türlü öksürük geçmiyor. Sadece büyük kızıma iki kere antibiyotik yazıldı, düzenli kullandım, antibiyotikten sonraki hafta iyiydi sonra tekrar hafif öksürük yoğun öksürük. Hâlâ hava, çiğneme tableti, burun spreyi kullanıyoruz. Her ay mutlaka bazen her hafta doktora gidiyoruz. Bir hafta biri iyiyse - iyi dediğim öksürük nöbetleri hafif- diğeri kötü diğeri iyiyse öbürü kötü... Doktor en az iki hafta okula gönderme dedi yapamadım. Sonrasında kızımın öğretmeni kovit olunca iki hafta evde kaldı, komşum yardımcı oldu sağ olsun ama değişen bir şey yok. Hem ilaçları hem de doğal yolları denedim, denemediğim şey kalmadı sanırım ama geçmiyor... Kendimi yetersiz, yorgun, üzgün hissediyorum.
Kreşe başlayan her çocuğun başından geçenler. Ben aromaterapi ve tuz lambası ile çözüm buldum çok şükür. Birde at kestanesi kremi elim ayağım. Ama tabi bunları hastalık belirtisi hissettiğiniz an yapmanız lazım. İlaç gibi değiller, hastalık başlayıp 1. günü bile olsa pek etki edemiyorlar.
geçmiş olsun.

İki çocuk olunca ikisindende birbirine çok geçiyor maalesef. Birinde ne olsa hemen diğerine oluyor. Kreş tabiki etkili ama inan ben göndermediğim halde olucagı varsa oluyor. Tabi daha az oluyodur belki. Bizimkiler 1 kez geçirdiler bu sene şimdiye kadar ama Eylülde büyük anaokuluna baslayınca neler bekliyor bizi bilmiyorum, korkuyorum o süreçten 😕 geçmiş olsun kuzulara çok çok

Merhaba benim kız da bu sene okul öncesine başladı hep hastayız aslında hasta demeyelim öksürük var ve alerjik belli. Dr da ciğerleri temiz diyoe her seferinde 5yıldır hiç kullanmadığımız ilaçları bu 3 ay da kullandık neredeyse 2 kere antibiyotikler zaditenler ventolinler dr 12 yaşına kadar süreceğini söyledi genelleme yaptı her çocukta öyleymiş🤷‍♀️ çokta üstüne düşmüyorum artık kendim yıpranıyorum çocuk halinden memnun oyuna yaramazlığa devam ediyor çok şükür. İlaçla da geçmiyor bi etkisi yok yani dolayısıyla doğala dönüş yapacağız tekrar bal pekmez sarımsak soğan da rahatlatıyor

Oğlum da kreşe başladığında bu şekilde sürekli hasta oluyordu alerjik yatkınlığı varsa zaten direk ciğerler mahvoluyor bizimki artık buhar almadan nefes alamayacak hale geliyordu. Doktorumuz kreşe başlayan çocuklarda evet hastalık olur ancak sizinki alerjik nedenlerle oluyor kreşte alerjisini tetikleyen bir şeyler olmalı mutlaka, ve böyle devam ederse astıma çevirir dedi aldık biz de kresten. Yaşı büyüsün bağışıklığı biraz daha kuvvetlensin öyle veririz dedik. Sizin başka çareniz olsaydı keşke çünkü böyle daha çok yıpranıyor hem ebeveynler hem çocuklar
Merhaba geçmiş olsun. Evde temizlik malzemesi ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama okulda full çamaşır suyu kullanılıyordur o etkiliyor olabilir

Kres dönemini surekli hasta olmadan geciren cocuk duymadim ben, ilk senesinde kresten almistim ben kızımı, o kadar jasta oluyodu ki 1 ayda 1 hafta anca gittigi zamanlar oldu, yas buyudukce bagisiklik artiyo, zamandan baska caresi yok gibi geliyo bana
Büyüdükçe dgil disarida mikropla, pislikle hasir nesir oldukca bağışıklığı gelisiyor aslinda. Cunku anneler cok titizlenerek buyutuyor cocuklari. Instagramda takip ettigim bir kadin var , kizinin bebeklik fotosunu atip "ayse viyanada x muzesinin merdivenlerini yalarken, orayi bile yaladigi icin hic hasta olmaz kizim" demisti Asiri hakli buluyorum. Yikamadan da meyve yiyebilmeli cocuk, yerde surunenilmeli, topraga camura boydan boya batip cikabilmeli. Bunlardan uzak kalinca ilk evden ciktiginda hasta oluyorlar

öncelikle geçmiş olsun.Sizi en iyi ben anlarım sanırım keza birebir bizi anlattınız :)Oğlum 3 yaşını bitirmek üzere yaklaşık 1 yıldır kreşe gidiyor.Tabiki gittiği günden beri sürekli hasta .Burnu akıyor ve inanılmaz bir öksürüğü var.Doktora götürdüğümüzde bronşit başlangıcı olduğunu ve en ufacık bir şey de ciğerleri tıkandığı için öksürdüğünü söyledi .Tabi bu arada ventolinler floxidite vs.ilaçlar havada uçuşuyor. İlacı kesinde 1 -2 hafta iyi sonRa yine en baştan gece uyutmayacak kadar şiddetli öksürük nöbetleri.En son alerji testi yaptırdık.Yumuraya yüksek oranda alerji çıktı.Doktorumuz bunun da öksürük yapabileceğini ve alerjik bünyeli çocukların bronşit ve astıma daha yatkın olduğunu söyledi.Elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz ama Kreşe gittiği için pek mümkün olamıyor maalesef. Tabi bu arada eşimle ben de resmen öksürük fobisi oluştu.Ufak bir öksürük duyunca resmen geriliyorum yine en başa dönüyoruz diye .Allah yardımcımız olsun inşallah bugünler de geçer Sağlıkla büyürler.

Back