İlköğretim Yorum ve Soruları çocuklarımıza okunacak kitap tavsiyeleri

everest

YILLAR GEÇİYORRR..
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
631
1
116
44
İzmir
merhaba arkadaşlar benim kızım 5. sınıfı bitirdi seneye 6. sınıf ve kitap okumanın daha çok faydasını göreceği bir döneme giriyor artık bu yüzden özellikle türkçe öğretmenlerinden kitap isimleri tavsiye etmelerini rica ediyorum. Annelerde çocukların bu yaz okuyacakları kitapların isimlerini yazarlarsa çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler

ben bir türkçe öğretmeniyim.. sizin gibi bilinçli velilerin olması çok güzel.. çocuğunuz artık ortaokul düzeyine alışması lazım artık ilkokul dönemini geride bıraktı bu yüzden artık dünya ve türk edebiyatı klasiklerine yönelebilir. hikaye tarzındaki kitaplar yerine edebiyatta yer edinmiş belli kitapları okuyabilir..guliverin gezileri,don kişot,siyah inci,ezop masalları,karagöz ve hacivat,keloğlan masalları,oliver twist,yalnız efe,dede korkut hikayeleri... özellikle çocuğunuzla gidip seçme şansınız varsa 100 temel eser bölümlerini kitapevlerinde sorarak bulun ve çocuğunuzun seçmesine izin verin.... kitapla gerçirilen nice günlere... iyi günler...

çok teşekkür ederim graceful bu kitapları hemen temin etmeye çalışacağım sen çok iyi bilirsin bu çocuklara kitap okutmak çok zor ben yarından itibaren bir deneme yapacağım hergün kızım, ben ve arkadaşları bizim evde bir saat okuma saati yapacağız ilk olarak üç kişi başlayıp daha sonra sayının artacağını umut ediyorum başarılı olurum inş.

bence çocuğunuuz artık biraz biraz edebiyatı tatmaya başlamalı... ben 6. sınıftaki öğrencilerime pal sokağı çocukları, şeker portakalı, çocuk kalbi gibi unutamadığım kitapları tavsiye ediyorum yine ben son dönemde çıkan bazı kitapları hem çocuklrın hayal üçlerini geliştirmesi hem de okumadan zevk almalarını sağmalak amacı ile tavsiye ediyorum peggy sue'nun maceraları, harry potter, talihsiz serüvenler dizisi gibi..

bence çocuğunuuz artık biraz biraz edebiyatı tatmaya başlamalı... ben 6. sınıftaki öğrencilerime pal sokağı çocukları, şeker portakalı, çocuk kalbi gibi unutamadığım kitapları tavsiye ediyorum yine ben son dönemde çıkan bazı kitapları hem çocuklrın hayal üçlerini geliştirmesi hem de okumadan zevk almalarını sağmalak amacı ile tavsiye ediyorum peggy sue'nun maceraları, harry potter, talihsiz serüvenler dizisi gibi..

tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim hepsini değerlendirmeye alacağım

çok teşekkür ederim graceful bu kitapları hemen temin etmeye çalışacağım sen çok iyi bilirsin bu çocuklara kitap okutmak çok zor ben yarından itibaren bir deneme yapacağım hergün kızım, ben ve arkadaşları bizim evde bir saat okuma saati yapacağız ilk olarak üç kişi başlayıp daha sonra sayının artacağını umut ediyorum başarılı olurum inş.

ne kadar guzel bir aktivite. benim de 4. sinifa gecti oglum. git kitap oku demek yerine, gel oglum bana kitap oku diyorum daha cok hosuna gidiyor. hemde sesli okuma gelisiyor.

ne kadar guzel bir aktivite. benim de 4. sinifa gecti oglum. git kitap oku demek yerine, gel oglum bana kitap oku diyorum daha cok hosuna gidiyor. hemde sesli okuma gelisiyor.

evet çok güzel bir aktivite oldu bu kadar ilgi beklemiyordum ilk günden ben, kızım ve 5 arkadaşı geldi bir kişini işi varmış yarın katılacak aramıza ve zorla kitap okuyan çocuklar isteyerek kitap okudular ve ben herkes yaz sonuna kadar okuduğunuz tüm kitapların adını ve yazarını listeleyin dedim oda ayrı bir motivasyon oldu ve her akşam yatmadan önce bir saat kitap okuyun dedim bakalım ne olacak seninkide güzel fikir zaten kitap okumanın zevkine varsalar bizim teşvikimize gerek kalmıyacak

evet çok güzel bir aktivite oldu bu kadar ilgi beklemiyordum ilk günden ben, kızım ve 5 arkadaşı geldi bir kişini işi varmış yarın katılacak aramıza ve zorla kitap okuyan çocuklar isteyerek kitap okudular ve ben herkes yaz sonuna kadar okuduğunuz tüm kitapların adını ve yazarını listeleyin dedim oda ayrı bir motivasyon oldu ve her akşam yatmadan önce bir saat kitap okuyun dedim bakalım ne olacak seninkide güzel fikir zaten kitap okumanın zevkine varsalar bizim teşvikimize gerek kalmıyacak

erkek cocuguna biraz daha zor oluyor. kitap okurken bile akli disarida oluyor ama yinede iyi kotu bir aktivite.

birde tatil kitabi aldim gecen. hergun bir kac sayfa yapicak. cok zorlamak istemiyorum ama tamamende kopmamalari lazim.

erkek cocuguna biraz daha zor oluyor. kitap okurken bile akli disarida oluyor ama yinede iyi kotu bir aktivite.

birde tatil kitabi aldim gecen. hergun bir kac sayfa yapicak. cok zorlamak istemiyorum ama tamamende kopmamalari lazim.

ben şimdilik kitap okutturuyorum testleri var ama onları okul açılmasına son bir ay kala biraz dersi unutsun özlesin ,zaten 6. sınıf olacak daha zorlaşıyor haklarında hayırlısı diyelim

ben şimdilik kitap okutturuyorum testleri var ama onları okul açılmasına son bir ay kala biraz dersi unutsun özlesin ,zaten 6. sınıf olacak daha zorlaşıyor haklarında hayırlısı diyelim

bende hergun yap diye zorlamiyorum. sonucta tatili sonuna kadar hak ettiler. evde oldugu zaman hadi birkac sayfa yap diyorum, sonra beraber kontrol ediyoruz. cok sikmamak lazim cocuklari.

benimde 7 sınıfa giden bir oğlum var birlikte kitap okuruz
bazen kitap yarışı yaparız kim önce bitirirse übürü çikolata alır
benim oğlumda gülten dayı oğlunun kitaplarını çok seviyo

Benim öğretmenlerim de 100 temel eser okumamı tavsiye ediyorlar ama bana o kitaplar sıkıcı geliyor. Sorun bende galiba :))
Ayrıca İpek Ongun'un kitapları çok hoşuma gitti. Örneğin ben bu yaz İpek Ongun'un Bir Genç Kızın Gizli Defteri Serisini bitirdim. Ve 350, 400 sayfalık kitapları 3-4 günde bitirebiliyordum. Kendime inanamıyorum (:

Ben de türkçe öğretmeniyim.çocuğunuzun okuma anlama düzeyi ne durumda bilmiyorum ama eğer kitap okumaya biraz soğuk bakıyorsa önce hikayelerle alışsın sonra klasiklere geçsin derim.eğer eline ağır bir kitap geçerse sıkılır sonra her kitabı öyle sanabilir.
Rafik halit karay 'ın hikayelerini okuyabilir.ömer seyfettinin hikayelerinin derlendiği kitaplar var.türk dil kurumunu güzel yazılar hikayeler diye iki kitabı var çok da ucuz.
çalıkuşu romanı çok hoş bir romandır.sürükleyicidir.
Tavuk suyuna çorba adı altında toplanmış hikayeler var.kısa kısa amaç okuma alışkanlığı kazandırmak.
Mevlanadan hikayeler.
100 temel eser
o henry _hikayeler.
şiir de okusun derim.
Bir de çocuğunuza bol bol paragrafta anlam testleri çözdürün ki metne ilişkin sorular metin çözümleme konusunda kendisini geliştirsin.tabi sözcükte anlam ve cümlede anlam testleri de.zaten sbs de ağırlıklı olarak bu konular soruluyor.
.

Back
X