Çocuklarım ve anneliğim

İnsanları niye bu kadar takıyorsunuz.
Gayet güzel ilgilendiğinizi yazmışsınız.
Eksik mi hissediyorsunuz kendinizi.
İnsanlar bazen fikir verebilirler, evet verdiğiniz bazı şeyler sağlıklı değil, verirsiniz vermezsiniz siz bilirsiniz.
Her duyduğunuzu uygulamak zorunda değildiniz ama bu söylenenlerin doğru olmadığı anlamına gelmez, yapmamanızda sizin kötü anne olduğunuz anlamına gelmez.
Evet yapabiliyorsanız mümkün olduğunca uzak tutabilirsiniz paketli gıdalardan.

İlk çocuğumda çok stresliydim o yüzden bu tarz yorumlar inanılmaz yorardı beni ağır gelirdi fakat ikinci bebişte bi rahatlama geldi kimseyi gerçek anlamda ciddiye almıyorum. Bana kayınvalidem aynı yorumu yapsa ki kimi zaman yapıyor onu da sen hazırlayıver ben yetişemiyorum diyorum samimi olarak. Yardım etmeye gönüllü biri varsa çevrenizde yardım alın tek başıma büyüttüm diyen kimseye altın takmıyorlar herkes bakıyor amaam deyip kimde bu övünmeyi ciddiye almıyor.

Paketli gıdaya gelince ben 33 yaşımda tüketmiyorum gerekirse evi pok götürür yine de vermem o aylardaki çocuğa ,zaten beş altı yaşına gelince bi şekilde yemelerine engel olamıyorsunuz o aylardayken vermeyin bari. Bu arada dip not cidden mükemmel anne değilim elimden geldiğince bişiler yapmaya çalışıyorum.

Senin kadar mükemmel olamayız ne haddimize. Belli ki haklı olduğuna dair pohpohlanmak için açmışsın konuyu. Buyur madem tebrikleri övgüleri kabul et
İnan ki Sana verecek cevabı bulmuş olsaydım buraya konu açmaz karışıma çıkana dan dan söylerdim ama halden anlamaza ne desek boş demek ki. Siz işinizden geri kalmayın kolay gelsin.

Aynı süreçleri yaşadım, çünkü aynı yaş aralıklarıyla tek başına bakılamayacak bebeklerim vardı.
Amma velakin, hazır gıda vermeyi her ne koşulda olursa olsun doğru bulmuyorum.
Elbet istiyorlar, tüm anneler gibi veriyoruz ama ara öğün olarak bir şey hazırlamak imkansız o durumda, benim de hala öyle.
Kuruyemiş, meyve, sebze tarzı şeyleri verin diye öneririm.
Çünkü karnını doyurmak, günü kurtarmak.
Onları yemeyip aç kalması, daha faydalı inanım.

Büyük kızımın cildi çok kuru. Bebeklikten veri bebe yağı sürerim vücuduna. 5 senedir " bu çocuğu bebe yağı bu hale getirdi" deyip duruyor.
Biz ne yaparsak yapalım yaranamayız.

Okurken yoruldum Allah yardımcınız olsun. Aslında doğru diyorlar. Ama siz uyguladığınız anda herkes diyecek ki ‘aman bir sende çocuk var, ne var canım herkes veriyor, yesin yesin et yapar vb.’ Bizzat yaşadım. 12 aylık kızıma 10 ayına kadar ne şeker ne tuz verdim. Ama beyinsiz topluluğu abur cubura öyle alıştırdılar ki bir ara ana yemek olarak vermeye kalktılar. Siz bildiğiniz gibi yapın. Kimseyi takmayın çünkü siz ne yaparsanız karşınızdakiler tam tersini yapacaklar. Öyle programlanmışlar.

Paketli gıda yedirmemeye çalışıyorum ama..

köyümüzdeki yüzyıllık zeytin ağaçları dışında doğal bir şey olduğuna inanmıyorum.. tohumlar bile gdo lu.. süt aliyoruz sütçü muhtemelen yem kullanıyor.. organik yumurta gerçekten organik mi gerçekten gezen tavuk mu yediklerimizden hiç emin değilim..

Hitit dönemi'nden kalma buğday bulmuşlar doğal buğday üretmeye çalışacaktı bilim adamları

Tabii böyle düşünüp de her şeyi yedirmek doğru değil en az düzeye indirmek gerek..

Etki eder mi bilmiyorum ama etraftaki sesler sizi bu denli rahatsız ediyorsa rahatsızlığınızı kırmadan,uzatmadan konuşun onlarla.

Çocuklarla ilgili konuşmaması gereken kişiler bu tarz konuştularında inanın he deyip geçmiyorum bile duymamazlıktan geliyorum zaten bu onlara yetiyor . İki kızımıda etrafımda hiç kimse olmadan büyütmeye çalışıyorum ve kimsenin hakkı,hukuku değil beni yönlendirmek.. Bu konudaki tutumumdan dolayı kimsenin anneliğinede,evladınada kendisi sormadan şunu şunu yap diyemem. O hakkı yalnız anne verebilir. Sizde takılmayın duymamazlıktan gelin,konuşmaya devam ederlersede sizde konuşun ciddi bir şekilde..

Bende sizi tebrik etmek için geldim
Gerçekten bravo
Tüm bunları yapmanız gerçekten takdire şayan

Hazır gıda bende verdim üç kızıma da
Mecbur kaldığımda kavanoz meyve püresi verdim mesela dışarda olurdum öğün geçmesin diye verirdim

İtiraf ediyorum sizin kadar yapamadım ama elimden geldiğince yaptım

Size tavsiyem duymayın dinlemeyin belli ki doğru yoldasınız

Kayınvalidenize Sakin bir ses tonu ile “ onlar öyle büyütmüş ne güzel bende böyle büyütüyorum” deseniz konu kapanır mı ki

Kayınvalideniz sizi özellikle eleştirmek için söylüyor olabilir ve bu sizi rahatsız edebilir ama paketli gıda konusunda haksız değil. Siz zaten bunu biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Buna rağmen veriyorsanız çokta dışarıda söylenenleri umursamayın.

Paketli gıdayı yerden yere vurup çocuk için başka zararlı birşeyi rahatlıkla yapabiliyor aynı anne. Çok gördüm bu tarz şeyler. O yüzden başkasının ne yaptığı yâda yapmadığı çok önemli değil.

Ben çocuklar için, kek, kurabiye, poğaça yapıp buzluğa atıyorum müsait zamanlarımda dışarı çıkarken yada canları istediğinde çıkarıyorum. Bu şekilde yapabilirsiniz öneri olarak.

Niye bu kadar sinirlendiniz anlayamadım. Ben de zorda kalınca çubuk kraker veriyorum onu tek tek yerken baya zaman kazandırıyor bana ama bunu asla savunamam. Paketli gıda veriyorum kimde beni eleştiremez diyemem. Evet çok zararlı farkındayım. Madem kv deniz de duyarlı bir insan. Anne çocuklarımın atıştırmalıklarını bugun de sen mi yapsan bir kek yapabilirsin mesela diye bir öneride bulunun. Torunu için yapacaktır bence. Evladınız iöin ne güzel gidip geliyormussunuz yine bu konuda da orta yolu bulabilirsiniz bence. Herkes karlı çıkar.

Yanlış anlaşılmamak için uzun yazdım ancak sanırım bazı kelimeleri büyük harfle yazsaydım daha anlaşılır olacaktım . BAZEN vermek zorunda kalıyorum demiştim örneğin taksiyle bir yere giderken huzursuzlandılarsa ya da tek başıma doktora götürmek zorunda kaldıysam Ya da son zamanlar da büyüğün 2 yaş atakları yüzümden attığı çığlıklardan küçük olan etkilenmesin diye zaruri durumlarda veriyorum . Haliyle yanımda ilk yardım çantası gibi mutlaka bişeyler taşıyorum . Ana Yemek olarak ya da oyalansınlar da rahat olayım diye vermiyorum . Ben de sizler kadar yeme içmelerine özen gösteriyorum . Her gün ayrı yemek meyve saati yoğurt hep farklı şeyler deniyorum . Yoksa bu kadar Emek çekmişken kim ister çocuklarına kötülük etmeyi.

Bence sadece yaptıklarınla vicdanını kurtarmaya çalışıyorsun , yapmadıkların içinde inşallah ilerde pişman olup vicdanın sızlamaz .

Peki yanlış anlaşılmış olabilirsin okey peki 9 aylık olan bebeğine süt dilimi tarzı şeyler veriyormusun yani ?

Zorlandığınızı anlıyorum haklısınızda ama o verdiğiniz şeylerin içeriğine bi baksanız ben yemeğe korkuyorum ,palm yağından glukoz şurubuna kadar herşey var ,evde poğaça yapın 1 hafta gider,meyveli kek yapın ,doğal pekmezle tatlandırın o da 1 hafta gider ,keza basit kurabiyede ,meyveli yoğurt yapın şekersiz,mısır patlatın
Paketli işlenmiş ürün almayın ,pirinçte sorun yok

Bu anlattiklariniz cok iyi bir anne oldugunuzun gostergesi diger insanlarin ne dedigi onemli degil sen sut dilimi verme banada karisma diyeceksiniz aciklama yapmaya bile gerek yok

Benim kizim 2.5 yaşinda ve hiç bisküvi yada çikolata vermedim. Bu beni harika bir anne yapmaz, mesela bende senin gibi yoğurt mayalamadim, kemik suyu yapmadim (buda benim gipta ettiğim şey, 2 çocuk ile bide, tebrik ederim gerçekten).

Yani elbette sen çok iyi bir annesin, ancak dediğim gibi, oyalamak için çikolata gerekmez. Kendin kek yapmanda gerekmez. Ben hep daima meyve verdim kizima. Muz, elma, üzüm, armut,.. Son yildada findik ve kuru üzumu bir kaba koyup onu yediriyorum. Ha arada evet yemişliği var, bir yaşgününde pasta, yada beni bisküvi yediğimi yakaladiğinda :)

Ama genelde yemedi işte. Çünkü cidden sağlikli degil.

Az once vegan konusu vardi:)) o kaynattigin kemik nasil bir kemik derim bende.. o hayvan nasil beslenmis? Hangi ilaclar asilar antibiyotikler verilmis? O kaynattigin yogurt yaptigin sut ne kadar saglikli? Ha en azindan koruyucu yok ve hazir bulunandan 1000 kat daha iyidir.

Ben evde cok yaparim kek borek disardan yiyeceklerine evden yesinler mantigindayim. Zaten ev urunune alisan disardakini pek haz etmiyor. Ama cikolatada yerler krakerde pirincte..fanuata buyumuyo bu cocuklar arkadaslarindan goruyolar en basitinden

Ha oyoe karisanada he he de bildigini yap yani

Ben 3 yildir yapamadim cidden.kucuk hareketli. denedim ortalik savas alanina dondu.birakin elalemi duzeniniz cok guzel fikir oldu banada

Bence sadece yaptıklarınla vicdanını kurtarmaya çalışıyorsun , yapmadıkların içinde inşallah ilerde pişman olup vicdanın sızlamaz .
Börek yapamadım diye kraker verdim diye mi vicdan yapıcam şaşırdınız herhalde . Ama Her anne kendini hep eksik hisseder kendine ufacık bir şey aldığında bile keşke çocuğuma alsaydım der. Sormak istediğim danıştığım konu çok farklı. Sağ olsunlar arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar . kullanıcı adınıza uygun yorum yapmaya çalışıyorsunuz tebrik ederim umarım sizin bebekleriniz daha iyi şartlarda büyürler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…