• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarım ve anneliğim

Börek yapamadım diye kraker verdim diye mi vicdan yapıcam şaşırdınız herhalde . Ama Her anne kendini hep eksik hisseder kendine ufacık bir şey aldığında bile keşke çocuğuma alsaydım der. Sormak istediğim danıştığım konu çok farklı. Sağ olsunlar arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar . kullanıcı adınıza uygun yorum yapmaya çalışıyorsunuz tebrik ederim umarım sizin bebekleriniz daha iyi şartlarda büyürler .
Daha yeni annesin bebek beslenmesini bir araştır bunu kimse senin kötülüğün için söylemiyor , sadece sen işine gelen kısmını alıyorsun yorumların , ben şaşırmadım çok şükür aklım başımda . Ben büyütüyorum hala biri 10 biri 5 yaşında ellerinden öper ablası . He kemik kaynatmak iş değil bu arada günlük yaptıklarını yazmışsın ama neyse ...

Daha yeni annesin bebek beslenmesini bir araştır bunu kimse senin kötülüğün için söylemiyor , sadece sen işine gelen kısmını alıyorsun yorumların , ben şaşırmadım çok şükür aklım başımda . Ben büyütüyorum hala biri 10 biri 5 yaşında ellerinden öper ablası . He kemik kaynatmak iş değil bu arada günlük yaptıklarını yazmışsın ama neyse ...
Çok merak ettim , 10 ve 5 yaşındaki çocuklarınızın boğazından 1 tane çubuk kraker geçmedi mi ? Siz geçirmemiş olabilirsiniz ama okulda ne yeyip içtiğini de takip edebiliyorsanız ne mutlu size . Eleştirmek amacıyla yazmadım sadece merak ettim. Bende yedirmem ama hiç yemedi diyemem, burdaki anneyi de çok darda kaldığı için yediriyor diye de eleştiremem.

Ablacım sen 2 tane bebeğe bu şekilde bakıp evini düzenli tutuyosun elini öpsünler senin boş konuşmasınlar. Valla benimde bebeğim var insan ister tabi paketli gıda yemesin ama o kadarcıktan bişiycik olmaz. Millette poh yesin :rolleyes:

Çok merak ettim , 10 ve 5 yaşındaki çocuklarınızın boğazından 1 tane çubuk kraker geçmedi mi ? Siz geçirmemiş olabilirsiniz ama okulda ne yeyip içtiğini de takip edebiliyorsanız ne mutlu size . Eleştirmek amacıyla yazmadım sadece merak ettim. Bende yedirmem ama hiç yemedi diyemem, burdaki anneyi de çok darda kaldığı için yediriyor diye de eleştiremem.
9 22 aylıkken süt dilimi vermedim ne bileyim 48 aylıkkende vermedim . 2 yaşına kadar bebek sayılıyorya bunlar yani 9 aylık bebek süt dilimi yiyeceğine hiç yemesin daha iyi bana göre , hazır atıştırmalık olarak sayılıyorsa hani dışarda ekmek fırınlarının yaptığı galetalardan verdim 2 yaşından sonra .10 yaşında oğlum bu yaz kolanın tadına baktı ilk kez , cips ayda bir belki alıyorumdur . He benimkiler artık büyük istediklerini yiyebilirler ama yemezler çünkü alışmadılar , ve evet okuldada takip edebiliyorum . Her anne çok darda kalıyor bu seçim meselesi yoksa inanın tek başıma olsam evde salça kaynatmam . Çocuklar nasıl alışıyorsa öyle gider . Konu sahibi eleştiriye kapalı bu üzücü geldi bana .

Ve bide şu var , bende asla yedirmedim yedirmem aslada yemeyecekler gibi şeyler söylemem , bunu seçenek olarak sunmadım o kadar küçükken , onlar daha bebek çünkü . Yani benim kastım 9 aylık ve 22 aylık olmaları .

Ve bide şu var , bende asla yedirmedim yedirmem aslada yemeyecekler gibi şeyler söylemem , bunu seçenek olarak sunmadım o kadar küçükken , onlar daha bebek çünkü . Yani benim kastım 9 aylık ve 22 aylık olmaları .
ben sizi anladım henüz damak tadı ve yemek seçme bilinci gelişmemişken konu sahibinin paketli gıdaları tercih etmesine yorum yapmışsınız.

sana bırsey soyleyeyım mı 7.5 5 ve 3 yasında 3 tane cocugum var hepsınıde tek buyuttum herseylerını kendım yaptım atıstırmalıgını bebek bıskuvısını kekını cubuk krakerını bıle ama sımdı oglum okula basladı ve ıster ıstemez arkadasları yıyınce alıp yıyor yanı yemesıne ıcmesıne tabıkı dıkkat edeceksın ama cıkolata şekerıde abartmamak kaydıyla yemesı kımseyı oldurmez bebeklerı buyuttuklerı o sozde masum mamaların ıcınde bıle o kadar cok katkı maddesı var kı herseyden koruman ımkansız lafa söze gelırsen kaynana dıyeceksın ki bu cocukları ben dogurdum ve buyuttuyorum ve tabıki onlar uzerındekı söz hakkı ben ve babalarına aıt baba anne olarak yapabılcegın tek sey torununu sevmek geri kalan şeyler annelerı olarak benı ılgılendırıyor kusura bakmasınlar baba anne anneanne olunca benım cocugum uzerınde söz sahıbı olamazlar

Akşam yemeği yemiyor mu çocuklar?
Benimkiler de böyle yakındı yaşları.
Biraz zor oluyor tabii,ama düzeniniz iyi abur cubur haricinde.
Akşam da örneğin kıymalı bir corba yeşerirsiniz tamam.

Benim çocuklarımın yaşları da çok yakın birbirine, ne zor olduğunu biliyorum bu bebeklik döneminin. Atıştırmalıklarin dışında harika da bir düzen tutturmus sun maşallah sana 💕 bir arkadaş yazmış size öneri sunan kayinvalidenize deseniz aslında anne bu hafta yoğunum mesela vaktim yok çocuklara atıştırmalık sen hazırlasana hem hazır yememis olurlar deseniz, eminim çok büyük mutluluk duyarak kek kurabiye börek filan hazırlar sizde hemen buzluğa atın. Böylece gerçekten huzurlu da olursunuz ve bebekleriniz de daha sağlıklı 💕 benim kimsem yoktu böyle yardım isteyeceğim. Eşim işten geldiğinde çocuklarla oynarken ben yapar buzluğa atardık gerçekten çok rahat ediyor insan elinin altında olunca 😊

pirinc kotude kirik bugday organik sanki
ben kizima 18 ay cikolata seker vermedim bir gun parkta oynarken cocugun birinin elinden alip hapur hupur yedi cikolatayi
biz ne yaparsak yapalim yiyorlar yiyecekler maalesef
annem cocuk varken araba kullaniyorum diye beni arayip arayip dalgayl karisik cocuk varken kullanma vallahi sosyal hizmetleri ararim derdi sozde kaza yaparsam ne olurmus cocuk arkada kusarsa ne olurmus ki hic kusmadi simdiye kadar bir gun isim vardi goturdum biraktim al sen bakacaksin ben isimi halledcem dedim 4 saat surdu isim eve dondugumde benim disi kaplan coktan pertini cikartmisti bi dahada bisey diyemedi
kulaklarinizi tikayin yok anlamiyorlarsa alin bi 2 3 gun siz bakin de bir daha agizlarini acmazlar
cunku bilirler ne kadar zor oldugunu

He deyin gecin,sinir bozacak bir sey yok. Soyleyen arkadaslar illa ki olmustur ama ben de soyleyeyim,sut dilimi de kraker de evde yapilabiliyor. İkisi de cok basit seyler. Cocuklariniza cok ozenen bir anne oldugunuz icin bunu soyledim,gayet guzel bir duzeniniz var,o sebeple paketli gidalarin zehirden farki olmadigini da biliyorsunuzdur. Cocuklarinizin damagini bu coplere alistirirsaniz yasamlari boyunca gitgide daha cok isteyecekler o paketli seyleri. Zamanla sizin evde yaptiklariniza burun kiviracaklar,su anda cok kucuk olduklari icin yemek ayirt etmiyor olabilirler ama ileride evde pismis keki yediremediginizde neden diye dusunurseniz sebebi o paketli gidalardir. Ben cevremde gorduklerimi asla uyarmam,sadece soran olursa fikirlerimi paylasirim,ayni sekilde benimle de paylassinlar isterim. O yuzden tavsiyelerim icin sinirlenmeyin ;)
Kek,borek ve kurabiyeleri fazla yapip buzluga atabilirsiniz. Kraker zaten uzun sure cam kavanozda bekleyebilir. Siz de yapin. Her gun kemik suyu kaynatmiyorsunuzdur nasilsa. Veya cocuklardan erken kalkip yapabilirsiniz ben oyle yapiyorum

Nedense bu mükemmel annelerin çocuklarının ellerinde hep tablet ve yanı başlarında da çubuk kraker oluyor :D
Yapmayın ama bunları yedi diye hiç bir çocuk ölmüyor.
Kadına burada akıl veriyorsunuz ama herkesin çocuğu çok başkadır.
Kimisinin 3 çocuğu vardır usludur. Kimisinin tek çocuğu vardır çok hareketlidir.

Nedense bu mükemmel annelerin çocuklarının ellerinde hep tablet ve yanı başlarında da çubuk kraker oluyor :KK70:
Yapmayın ama bunları yedi diye hiç bir çocuk ölmüyor.
Kadına burada akıl veriyorsunuz ama herkesin çocuğu çok başkadır.
Kimisinin 3 çocuğu vardır usludur. Kimisinin tek çocuğu vardır çok hareketlidir.
Sence mükemmel anne çocuğun eline tablet veriyormudur ?

Sence mükemmel anne çocuğun eline tablet veriyormudur ?
kadın çocuğuna kraker verdi diye laf ediyorlar.
Bence bu çağda ve teknolojide kimse kimseyi kandırmasın. Herkes mutlaka bir yerde yakalanıyor bu tablet olayına. Biz çok karşıydık. Yeğenime asla izletmiyorduk. Kardeşi olunca başa çıkamadık ve oyalansın diye maalesef veriyoruz.
He çocuğa tablet verince kötü anne olunmuyor. Ama yorumları okursan kadına çok saçma önerisi olanlar olmuş.

kadın çocuğuna kraker verdi diye laf ediyorlar.
Bence bu çağda ve teknolojide kimse kimseyi kandırmasın. Herkes mutlaka bir yerde yakalanıyor bu tablet olayına. Biz çok karşıydık. Yeğenime asla izletmiyorduk. Kardeşi olunca başa çıkamadık ve oyalansın diye maalesef veriyoruz.
He çocuğa tablet verince kötü anne olunmuyor. Ama yorumları okursan kadına çok saçma önerisi olanlar olmuş.
Tabiki canımda o mükemmel anneler aaa asla tablet tv telefon yok diyorlarya ondan dedim aslında :)

Tabiki canımda o mükemmel anneler aaa asla tablet tv telefon yok diyorlarya ondan dedim aslında :)
Yok canım ben anladım seni zaten ❤️
Çocuğum yok hatta evli bile değilim henüz ama ben mükemmel anne olmak hiç istemem.
Çünkü baksana kadın akşama kadar ayakta hala kadına börek yap, kek yap falan diyorlar.

Niye bu kadar hassaslaştınız bu konuda? Kayınvalideniz gereğinden fazlamı söylüyor, yoksa siz ondan hoşlanmadığınız için mi size batıyor söyledikleri.Herkes herşey hakkında pek bilgili zaten. Kayınvalidelerin bir çoğuda profesör gibiler mübarek.Ben olsam fazla takmazdım. Hımm öylemiymiş, bilmiyordum bunları, bende dikkat edeyim bundan sonra bari der geçerdim.Abur cubur yada daha çok sevdiği şeyleri çocuklara verip, yedirmek genelde büyük anne ve dedelerin çok yaptığı şeyler.Kendileri yapınca sorun yok. Anne babaya gelince bol bol nasihat, tavsiye.Çokta kafaya takmaya gerek yok.Dinlersiniz,mantıklı ve doğru olanları uygularsınız.Gerisini kafaya takmayın hiç.
Bir çocuğa en iyi annesi bakabilir.Biz annelerde anneliği ve çocuk bakımının inceliklerini zamanla kavrayıp, öğreniyoruz.Her çocuk kendine özel, her annede öyle bence.
Ben kendi annemin konuştuğu ve eleştirdiği şeyleri dinleyince bakıyorum, o da öyle çok mükemmel değildi. Eleştirdiği bütün hataları ve hatta daha fazlasını o da yaptı.Şimdi ahkam kestiğine bakılırsa, kendini çok iyi sanıyor. Ama, olsun. Yaptığı fedakarlıklar ve gösterdiği sevgi karşısında, bilmeden yaptığı hataların hiç mi hiç önemi yok benim için.

Yok canım ben anladım seni zaten ❤
Çocuğum yok hatta evli bile değilim henüz ama ben mükemmel anne olmak hiç istemem.
Çünkü baksana kadın akşama kadar ayakta hala kadına börek yap, kek yap falan diyorlar.
Amaan bence zaten mükemmel anne diye bişide yok ya , yada kime göre neye göre falan filan işte . ❤️

Back