Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim oğlum 3 aylık. Kayınvalidem 1300 km uzakta ama görüntülü aradığımda bile aç galiba diyor En son evet aç bırakıyorum dedim Neden kayınvalideler böyle anlamıyorum yani ben o çocuğun annesiyim, tabiki aç değil ve ben hayatta olduğum sürece aç kalmayacak bunu anlamak çok mu zor?
Ayol bir kalıp kek için “kadın zaten yorgun nasıl yapsın” diyenler olmuş sanki gün tabağı hazırlayacak. Çocuklar akşam sekizde uyuyor üstelik :) bu yiyecekleri tek tek blendra atacak da top yapıp yuvarlayacak da...Bir de aklıma geldi. Şuan çok uğraşamıyorum ayri ayri yedikleri icin ama ilk kızım sizin ufaklık kadarken ona ceviz fındık badem ile kuru üzüm hurmayı blendarda karıştırıp küçük topçular yapıp veriyordum bayılıyordu. Sen de yapabilirsin hele kuruyemiş sevmiyorsa tatlı niyetine mideye indirirler
Herkes herseyi cok biliyoo.. uzak durun, akillarini kendilerine saklasinlar.. onemli olan cocuga fiziksel ve ruhsal zarar vermemek..Merhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.
+1Uzgunum ama ben size de size hak verenlere de katilamiyorum. O kadar masum bahsettiginiz gidalar bildiğiniz zehir. Evet maalesef onlardan kaçış yok. Ben oğlumu 29 aya kadar koruyabildim ama on günde bir paket kraker ancak yiyordur. Sizin bir tanesi hele çok bebek. Hiç ağzına sürmemesi lazım. Evet iki bebekle zor ama unutmayın 2 bebek sizin tercihiniz. Eğer birini büyütmeden diğerini yaptıysanız zaten bunları göze alarak yaptınız. Yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum 1 kek çırpmak 10 dakika.
Icin rahatlayacaksa, kek kadar uzun sürmüyor yapmasi. 2şer ceviz badem fındık atıp bikac kuru üzüm atıp düğmeye basacak alt tarafı. Yuvarlayınca 10 tane çıkmıyor üstelik3 en fazla 4 top. Oglrn atistirmaligi bu.Ve bu gıdaları normalde yeniyorsa diye önerdim,tatlı olduğu icin yiyor çünkü. 5dksini ayiramiyorsa gitsin cikolata alsin ozaman.Cidden ilgincsin.Ayol bir kalıp kek için “kadın zaten yorgun nasıl yapsın” diyenler olmuş sanki gün tabağı hazırlayacak. Çocuklar akşam sekizde uyuyor üstelik :) bu yiyecekleri tek tek blendra atacak da top yapıp yuvarlayacak da...
Katılıyorum içeriklerine bile baksa konu sahibi insanların ona iyilik yaptığının farkına varır, bayatlamayan bebe bisküvisi yapmak çok xor değil evdeMadem atıştırmalık vermek istiyorsunuz süt dilimi çikolata gibi paket gıda yerine kek yap evde börek kurabiye yap onları yedir. Çok bilmişler haklı maalesef. Paket gıdalar çocuklarda erken ergenlik gibi hormonal problemler başta olmak üZere bağırsak florasını bozup psikolojik sorunlara bile yol açıyor . Bunların hepsini tvlerde uzmanlar anlattı aylarca.
Tek çocuğa kolay demedim ben zaten , ama tek çocukla yaşadığınız sıkıntıları 2 çocukla yaşadığınızı düşünün bi lütfen . 2 ye tek i savunuyorsunuz şuan. O yüzden kimseyi anlayamıyoruz. Hepimize kolay gelsin hanımlar . Annelik zor iş , her annenin işi ayrı ayrı zor. Allah yardımcımız olsun.Yalnız o beden ruh yorgunluğu çoçuğa bağlı tek çocukta yetebiliyor insana , bende farklı zorluklar yaşadım ikisininde bebeklik dönemlerinde . Neyse daha öncede dedim benim içim rahat etmez vermem bu kadar , konu sahibi verir başkası verir tercih meselesi .
Ben sana katılmıştım aslında anlamamışsın ironiyiIcin rahatlayacaksa, kek kadar uzun sürmüyor yapmasi. 2şer ceviz badem fındık atıp bikac kuru üzüm atıp düğmeye basacak alt tarafı. Yuvarlayınca 10 tane çıkmıyor üstelik3 en fazla 4 top. Oglrn atistirmaligi bu.Ve bu gıdaları normalde yeniyorsa diye önerdim,tatlı olduğu icin yiyor çünkü. 5dksini ayiramiyorsa gitsin cikolata alsin ozaman.Cidden ilgincsin.
Ay ne bileyim. Konuyu da takip edemedim kiBen sana katılmıştım aslında anlamamışsın ironiyi
Evet okumamışsın ön sayfalarıAy ne bileyim. Konuyu da takip edemedim ki
İkiz annesiyim, 20 günlükten beri tek bakıyorum. Tüm aşılarına, rutin hastane kontrollerine tek başıma götürdüm birkaç defa istisna dışında. Market alışverişi, pazar alışverişini çoğu zaman ben yaptım. Evimi kendim temizledim, bir kap yemek getiren bir kayınvalidem olmadı. Alışverişlerini kendim tek başıma yaptım. Sık sık dışarı çıkardım. Parka ya da hava almaya tek başıma götürdüm. Eşimden ne gündüz ne gece hiç yardım görmedim. Birini kucakta birini salıncakta salladım. Bunun dışında evde meyve pürelerini, yoğurtlarını, çorbalarını, et suyu, kek hepsini yaptım. Bir süre sonra organik hazır mamalardan almaya başladım. Her kafadan ses çıkıyor hepsine kulak tıkadım. Kayınvaidem benim de çok öğüt verirdi ama getir de burada bir gün ben ilgileneyim sen kendine zaman ayır demezdi yemeğinizi bari yapayım demezdi yok her gün banyo yaptır yok evde mama yapsan daha iyi değil mi yok şöyle yok böyle hiç soruyor mu dinlenmen lazım mı kendine 5 dk ayırıp ( o da sessizce kahve içebilmek için ) zamanın var mı demezdi kendi annem de çok akıl verirdi gurbette olduğumdan gelip yardım edemedi. Şu an 2 yaşındalar kolaylaşmadı daha da zorlaştı sürekli hareketliler 5 dk gözümü ayırsam birine bişey oluyor. Evet bence de paketli gıdadan ne kadar korusak ne kadar geç tanışsalar o kadar iyi ama kimse kimsenin aklına muhtaç değil yararı zararı siz de biliyorsunuzdur zaten. O yüzden bişey dediği zaman anne zaten çok zorlanıyorum öyleyse sana zahmet 2 kek yapıp gönderir misin iyi olur çocuklara babannelerinin ellerinden doğal doğal yesinler diyin bir daha demez bence ya da kulak tıkayın hı hı deyin geçin