• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarım ve anneliğim

Ve bide şu var , bende asla yedirmedim yedirmem aslada yemeyecekler gibi şeyler söylemem , bunu seçenek olarak sunmadım o kadar küçükken , onlar daha bebek çünkü . Yani benim kastım 9 aylık ve 22 aylık olmaları .
Aslında yine ortak paydada buluştuk.

Ben okuduklarımdan takdir ettim sizi. 2 küçük bebekle çok güzel başa çıkıyormuşsunuz..

Aslında yine ortak paydada buluştuk. Çok ta eleştirmemek gerekirmiş konu sahibini.arada hepimiz kaçırıp verebiliyoruz Çünkü . Birde çocukları tek tek büyütmek ayrı , ikiz gibi büyütmek çok ayrı zor.yaşamayan bilemez

Benim ablamin cocugu kendi 2. Yas dogumgunu pastasini bile yiyemedi. Annesi ona organik unla meyveyle pasta yapti yesin diye.
Sacma buldum mu? Valla bence cok sacma o yasina kadar sekerli hicbirsey yemesi. Ben küçükken ölürdüm pasta diye. Hatta daha birkac ayligim,ablamin dogumgunu pastasina gozlerimi diktiğim bir resmim var. Hep dalga gecilirdi kucukken "pisboğazligin belliymis o zamandan" diye. Daha birkac yaşındayken net hatirliyorum . Annem sutlac yapınca falan iki gün mutlu gezerdim. Cocuklar boyle seyleri sever. Ama simdi yedigim hicbirsey bana ayji tadi vermiyor. Aldigimiz pastalar dolapta kuruyor ve cope gidiyor. Yani ben 2 yasinda bir kizin lezzetli seylerden bu kadar uzak kalmasini sacma buluyorum.
Ama hic birsey demiyorum,cunku bana ne?
Bir arkadasim (bebegi birbucuk yasindayken) cocugu ellerini kirletiyor diye cocuga benim cips yedirmemi istemisti. Ellerimle küçücük cocuga yapis yapis yagli cheetos verdim! Ve bence cok zararli. Yenir de yani 1 yasinda mi yenir?
Ama hic birsey demedim,cunku bana ne?
Koskoca kadin bilmiyor mu cipsin zararlarını? Ilk defa benden mi duyacak?
bir baska yakin arkadasim (o kadar yakin ki cocugunun isim annesiyim) daha dogurur dogurmaz kaynanasinin klasik 'sut yetmiyor' lafiyla bebege market mamasi verdi. Bence biraz daha bekleseler narkozun etkisi geçince, etrafındaki kalabalık azalinca, ne bileyim evine gidince falan sütü biraz daha artardi. Zaten yeni dogmus bir bebek litrelerce süt icecek degil ya. Yeterdi bir sekilde cocuguna
Ama yanımda kocasini mama almaya gonderirken hic birsey demedim,cunku bana ne? Yani su insanlar engin fikirlerini kendi bebeklerine saklasalar,baskasinin cocugunu yetistirme-besleme bicimine "bana ne" deseler ne iyi olur.
Ama maalesef ülke herbokologdan geçilmiyor. Herkes herseyi cooook iyi bilip kendi bildigini dikte etmek istiyor

Hepimizin olduğu gibi amacım derdimi anlatıp derman dilemekti. Ama insanoğlu işte bazısı da yara buldu mu tuz basmaktan eksik kalmıyor. Sanki ben durumdan rahatsızlığımı değil de hoşnutluğumu yazıyorum. Kim istemez çocuğunu bal badem Organik ürünlerle beslemeyi ama imkanlar bu kadar. En azından benim elimden gelen bu. Şikayetim de bu. Tüm yapılanlar göz ardı edilip sadece durumu eleştirmek. Tüm konudan sadece 9 aylık bebeğe süt dilimi yediriyor kısmını yazmak gibi. ( Ki ben tam olarak öyle bir şey yazmadım örnek olarak yazdım ) Yine kendimi ve durumu tekrar tekrar açıklamak zorunda kaldım. Konumu okuyup yazan yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Düzenin çok iyi kendi işini kendin görebilmen de güzel. Yiyecekler konusunda evet bence de yanlış yapıyorsun ama kendi bileceğin iş. Kayınvalidenin kıyas yaparak söylemesi sinir bozucu , sağlıklı bir şey hazırlayıp getirip örnek olsun. Son olarak kimse kimsenin ne yedirdiğine cidden karışmasın da lütfen Allah rızası için çıbık krakerinizi bizim çocuğumuzdan uzak tutun parktaki bahçedeki okuldaki iş yerindeki sevgili annelerim abilerim ablalarım.

Benim ablamin cocugu kendi 2. Yas dogumgunu pastasini bile yiyemedi. Annesi ona organik unla meyveyle pasta yapti yesin diye.
Sacma buldum mu? Valla bence cok sacma o yasina kadar sekerli hicbirsey yemesi. Ben küçükken ölürdüm pasta diye. Hatta daha birkac ayligim,ablamin dogumgunu pastasina gozlerimi diktiğim bir resmim var. Hep dalga gecilirdi kucukken "pisboğazligin belliymis o zamandan" diye. Daha birkac yaşındayken net hatirliyorum . Annem sutlac yapınca falan iki gün mutlu gezerdim. Cocuklar boyle seyleri sever. Ama simdi yedigim hicbirsey bana ayji tadi vermiyor. Aldigimiz pastalar dolapta kuruyor ve cope gidiyor. Yani ben 2 yasinda bir kizin lezzetli seylerden bu kadar uzak kalmasini sacma buluyorum.
Ama hic birsey demiyorum,cunku bana ne?
Bir arkadasim (bebegi birbucuk yasindayken) cocugu ellerini kirletiyor diye cocuga benim cips yedirmemi istemisti. Ellerimle küçücük cocuga yapis yapis yagli cheetos verdim! Ve bence cok zararli. Yenir de yani 1 yasinda mi yenir?
Ama hic birsey demedim,cunku bana ne?
Koskoca kadin bilmiyor mu cipsin zararlarını? Ilk defa benden mi duyacak?
bir baska yakin arkadasim (o kadar yakin ki cocugunun isim annesiyim) daha dogurur dogurmaz kaynanasinin klasik 'sut yetmiyor' lafiyla bebege market mamasi verdi. Bence biraz daha bekleseler narkozun etkisi geçince, etrafındaki kalabalık azalinca, ne bileyim evine gidince falan sütü biraz daha artardi. Zaten yeni dogmus bir bebek litrelerce süt icecek degil ya. Yeterdi bir sekilde cocuguna
Ama yanımda kocasini mama almaya gonderirken hic birsey demedim,cunku bana ne? Yani su insanlar engin fikirlerini kendi bebeklerine saklasalar,baskasinin cocugunu yetistirme-besleme bicimine "bana ne" deseler ne iyi olur.
Ama maalesef ülke herbokologdan geçilmiyor. Herkes herseyi cooook iyi bilip kendi bildigini dikte etmek istiyor
Hic bi yere takilmadim yazinda.. ama Kendi pastasini yiyemeyen yegenine uzuldum harbiden

Bakın, burada çubuk kraker için kimse bir şey yazmadı.
Kaldı ki doktorlar bile her ne kadar ambalajlı da olsa, çubuk kraker ya da organik denilen kavanoz mamaları, bebekler için üretilen probiyotik yoğurtlara falan sıcak bakıyorlar, en azından tatlandırıcı yok diyerek.
Süt dilimi vb ürünler için yazdık.
Daha önce belirttiğim gibi sizi en fazla anlayacak insan benimdir ama siz beni yine anlayamazsınız çünkü çocuklarıma tek bir kişi bakamıyor, öyle çocuklara sahibim.
Benim alıştırmam dışında çocuklarım tanıştı bu gıdalarla ve zaten yemeleri inanılmaz sorunlu çocuklar.
Eğer ki benimkiler gibi olursa diye endişemiz, şuan küçükler, bunun 1 2 sene sonrası var.
O tatlara gidebilir, ev yemeğini reddedebilirler.
Keza benimliler öyle, 22 aylık olan bile bir şey yemiyor, bana kafayı yedirtiyor.

Gerçekten güzel bir düzen kurmuşsunuz, tebrik ederim.
Sadece bu tatlı içeren atıştırmalıkları hayatınızdan çıkarın diye yazdı üyeler.
Elbette çocuklarla bir çorba yapılamaz ama benim yemek yapma saatim gece 2 ve 4 arasıdır mesela.
Siz bunu kendinize uygulayıp, normal yattığınız saatten 1 saat geç yatarak halledebilirsiniz ya da ben akşama kadar aç gezen, tek öğünü bile doğru düzgün yiyemeyen bir anneyim.
Sabah bir şekilde kahvaltıyı onlarla bir yapabilirseniz, öğlen uyuduklarında 30 dk gibi sürede bunu yapabilir ve diğer günlerde dinlenme saati olarak değerlendirebilirsiniz.

Durumunuzu yaşayan bilir, keza kaç bakıcım kaçtı benim.
İnsanüstü bir yaşam durumu bu.
O sebeple Allah yardımcınız olsun, bana hatta bizim evimize göre muhteşem bir düzendesiniz, onun da hakkını vereyim..

Bence de çocuğun gıdası sevgidir . Daha bu sabah 8 de eşimle çocuklarla parka gidip hep birlikte top oynadık kirlendik çimler sulanırken ıslandık gülüp kahkalar attık. Sonrasında uyku saatine kadar babaanneye gidelim dedik pirinç mevzusu orda oldu zaten .
Benim oğlanın bir numaralı yemeği pilav .başka yemek yemiyor ,yeri geliyor 3 gün pilav yiyor .ağzına başka bişey sürmüyor .ya aç kalacak ya pirinç yiyecek .kv ne selam olsun .

Komşum yaşlı bi teyze torununa bakiyor.Cocuk 7 /24telefonda nette 2 yasinda..ANnesi cogu gece almiyor hafta sonu 2gun götürüyor ninesine anne diyor cocuk..Gecen süper anne gelmisti
cocuk, cocuklarimda şeker gördü sana da verelim dedim anne hemennnn yoooo ben seker yedirmiyorum dedi yasak :) Telefon serbest şeker mi yasak deyip gülümsedim yürüdüm amaaan de geç...

Komşum yaşlı bi teyze torununa bakiyor.Cocuk 7 /24telefonda nette 2 yasinda..ANnesi cogu gece almiyor hafta sonu 2gun götürüyor ninesine anne diyor cocuk..Gecen süper anne gelmisti
cocuk, cocuklarimda şeker gördü sana da verelim dedim anne hemennnn yoooo ben seker yedirmiyorum dedi yasak :) Telefon serbest şeker mi yasak deyip gülümsedim yürüdüm amaaan de geç...
Ben de bu mükemmel anneleri ya kkda ya da instagramda görüyorum .Daha reelde görmek kısmeti olmadı 😀

Sut dilimini evde yap cubuk krakeri de evde yap tatlim hatta hanimeller yap at buzluga..Kakaodan süt le cikolata yapip seker yerine hurma kullan canim..Karabugdaydan un yapip pogaca yap at buzluga canim..Bunlar icin de renkli defter kaplarindan paket yap koy iclerine cocuklara orijinal gelir.Uyuma bence gece de bunlari yap süt dilimi öldürür yedirme diyen ama elinden sigara düşmeyen analara selam olsun.

9 22 aylıkken süt dilimi vermedim ne bileyim 48 aylıkkende vermedim . 2 yaşına kadar bebek sayılıyorya bunlar yani 9 aylık bebek süt dilimi yiyeceğine hiç yemesin daha iyi bana göre , hazır atıştırmalık olarak sayılıyorsa hani dışarda ekmek fırınlarının yaptığı galetalardan verdim 2 yaşından sonra .10 yaşında oğlum bu yaz kolanın tadına baktı ilk kez , cips ayda bir belki alıyorumdur . He benimkiler artık büyük istediklerini yiyebilirler ama yemezler çünkü alışmadılar , ve evet okuldada takip edebiliyorum . Her anne çok darda kalıyor bu seçim meselesi yoksa inanın tek başıma olsam evde salça kaynatmam . Çocuklar nasıl alışıyorsa öyle gider . Konu sahibi eleştiriye kapalı bu üzücü geldi bana .
Eleştiriye kapalı değil hem bedenen hem ruhen yorgun. Siz ikiz gibi büyütmediğiniz için onun ruh halini şuan anlamanız mümkün değil. Çocuklarınızın arası çok güzel 5 yaş . Rahat büyümüşlerdir. Ama biz öyle değiliz.

Bence iki çocuğun tüm ihtiyaçlarıyla en iyi şekilde ilgileniyorsunuz. Benim kayınvalidem çok iyidir ama yeme içme işlerine o da çok karışır, takıntılı bu konuda. Kızım 15 aylık, yemekle aramız da pek iyi değil maalesef. Sürekli şunu da yap, bunu da yap, o şunu yediriyor, bu mama veriyor vs.. Vermeyin dediğim şeyleri defalarca vermeye çalıştı, zorlama dediğim zaman zorladı. Çocuk yediğinde bile yemedi diyor 😂 Yani ben de kendimce kırmadan cevap veriyorum, eşim ve diğer aile bireyleri de karışmamasını söylüyor ama huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef. Şunu diyin bunu diyin diye akıl veremeyecem, kelin merhemi olsa başına sürermiş. Ama siz çok iyi bir annesiniz, en ufak bir tereddütünüz olmasın 🙏🏼

Benim oğlum 3 aylık. Kayınvalidem 1300 km uzakta ama görüntülü aradığımda bile aç galiba diyor😂 En son evet aç bırakıyorum dedim🤷‍♀️ Neden kayınvalideler böyle anlamıyorum yani ben o çocuğun annesiyim, tabiki aç değil ve ben hayatta olduğum sürece aç kalmayacak bunu anlamak çok mu zor?

Eleştiriye kapalı değil hem bedenen hem ruhen yorgun. Siz ikiz gibi büyütmediğiniz için onun ruh halini şuan anlamanız mümkün değil. Çocuklarınızın arası çok güzel 5 yaş . Rahat büyümüşlerdir. Ama biz öyle değiliz.
Yalnız o beden ruh yorgunluğu çoçuğa bağlı tek çocukta yetebiliyor insana , bende farklı zorluklar yaşadım ikisininde bebeklik dönemlerinde . Neyse daha öncede dedim benim içim rahat etmez vermem bu kadar , konu sahibi verir başkası verir tercih meselesi .

Merhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.
Su andan itibaren idolümsün, seni ayakta alkisliyorum 👏👏👏 Benim de aralari 18 ay olan 2 kizim var oturup agladigim oldu. Düzeninize bayildim. Allah evlatlarina saglik versin. İnsanin ister istemez cani sikiliyor o yüzden bos ver önemseme diyemeyecegim. Acik acik konusmak en iyisi bence. Ben de annemle öyle bir konusma yaptim. Anneligimle ilgili ne dediginde ne hissettigimi acikca söyledim. Su an her sey yolunda.

Bence çok iyisin anne :) Herşey yolunda. Sende farkındasın. İnsanlar konuşsun dursun, düzenin gayet güzel, arada kaçamaklar olur. Kuzenin 7,5ve 3 yaşında 3 çocuğu var. Bazen kahvaltıda ekmeğe çikolata sürüp veriyorum diyor. Çünkü insansın. Uyumamış olabilirsin, yorgun olabilirsin, bıkmış, depresif, mutsuz, hasta olabilirsin. Sen bir insansın, kadınsın, bireysin sonra o iki miniğim annesisin. Haftada bir iki birşey yedi diye hemen hormonsal bozukluk olacak diye bir şey yok. Bakıcılar neler yapıyor, ne izletiyor, bakımevlerinde neler yediriliyor biliyor mu millet? Hayır. Gayet on numarasın. Bende bir tane 17 aylık canavar var. Benden 10 kat iyisin. Yaptığın herşeyin yanında eline süt dilimi verdin diye seni kötü ilan eden dönsün bir kendine baksın. Neler yapıyor millet.

Bir kek bir kurabiye bir börek yapmak sizin ne kadar zamanınızı alır bilemiyorum ama 2 bebekle de yapabilir misiniz acaba ? Dikkat oyuncak bebekten bahsetmiyorum bildiginiz hareketli ağlayan acıkan emen emekleyip koşan kendilerine birbirlerine zarar verme potansiyeli plan kanlı canlı 2 bebekten bahsediyorum.
Evet cok zor ben tek cocukla zorlaniyorum ama sut dilimi ya da kraker yerine ellerine kuru incir, meyve , hurma falan verseniz ya da daha saglikli hazir atistirmaliklar var onlari da tercih edebilirsinz

Zamanında benim bir yaşını doldurmamış bebeğime , evine ziyarete gittiğimizde yaptığı sütlaç vermedim diye suratını asanlar,
Tuz şeker yedirmiyorum dediğimde eleştirenler,
Şimdi organik beslenir oldu mesela :) bir gülme tutuyor insanı...

Yani insanlar konuşur , canı eleştirmek ister , istediğini kusur sayar konuşur ..
Boşverin , anne olarak en iyisini siz bilirsiniz
Bu şekilde bildirin konuşanlara da
Güzel günlerde , sağlıkla büyütün bebeklerinizi ins

Back