Sizin de kv den farkınız yok şu anda. Kadın biliyor bunları zaten.Madem atıştırmalık vermek istiyorsunuz süt dilimi çikolata gibi paket gıda yerine kek yap evde börek kurabiye yap onları yedir. Çok bilmişler haklı maalesef. Paket gıdalar çocuklarda erken ergenlik gibi hormonal problemler başta olmak üZere bağırsak florasını bozup psikolojik sorunlara bile yol açıyor . Bunların hepsini tvlerde uzmanlar anlattı aylarca.
Sırf Kv diyor diye dikkate almayacaksa bir de ben söyleyim.Sizin de kv den farkınız yok şu anda. Kadın biliyor bunları zaten.
Bir kek bir kurabiye bir börek yapmak sizin ne kadar zamanınızı alır bilemiyorum ama 2 bebekle de yapabilir misiniz acaba ? Dikkat oyuncak bebekten bahsetmiyorum bildiginiz hareketli ağlayan acıkan emen emekleyip koşan kendilerine birbirlerine zarar verme potansiyeli plan kanlı canlı 2 bebekten bahsediyorum.Sizin de kv den farkınız yok şu anda. Kadın biliyor bunları zaten.
Hiçbir şey yapamıyor olsan neyse de destan yaZar gibi anlatmışsın mükemmel bir şekilde başardıklarını. kek çırpmak 10 dakika sürmüyor. Bir kere kemik kaynatmayıver halledersin. Bir hafta kek, öbür hafta kurabiye, öbür hafta börek ağır gelmez. Dikkat biri 13 aylık iki çocuğun çalışan annesiyim. İkisini de başka memlekette yalnız büyüttümBir kek bir kurabiye bir börek yapmak sizin ne kadar zamanınızı alır bilemiyorum ama 2 bebekle de yapabilir misiniz acaba ? Dikkat oyuncak bebekten bahsetmiyorum bildiginiz hareketli ağlayan acıkan emen emekleyip koşan kendilerine birbirlerine zarar verme potansiyeli plan kanlı canlı 2 bebekten bahsediyorum.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Ama burda bile yazılanları görüyorsunuz . Benim tek amacım mutlu ailede mutlu çocuklar yetiştirmek . Ama ister istemez takılıyorum bazen yazıp sizlerden de fikir almak istedim.Çocuklarım arasında 17 ay var. Ben öyle büyüttüm.şimdi şükür okula başlayacaklar ablası. Darısı sana . Bana çocuklarımı büyütürken kimsenin faydası olmadı . Hastane, dr, market, gezme ne işim varsa 2 çocuğumla hallettim, babaanne dede anneanne den yardım almadım. O yüzden kimse bana ağzını açamaz. Kendilerini bağlamaz benim çocuğuma ne yedirip içirdiğim. Takmam yani. Siz de kimseyi takmayın konuşanları duymayın he deyin geçin.
Merhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.
Zaten sıkıntı da bu mükemmel annelik yarışı . Sırf yedirip içirmekle tüm zamanını mutfakta geçirmeyi doğru bulmuyorum . Onlarla oyun oynamayı ya da dışarı çıkarmayı tercih ediyorum . Ve dedikleriniz size basit gelebilir ama hepsini yapmaya zamanım ve gücüm kalmıyor
Hiçbir şey yapamıyor olsan neyse de destan yaZar gibi anlatmışsın mükemmel bir şekilde başardıklarını. kek çırpmak 10 dakika sürmüyor. Bir kere kemik kaynatmayıver halledersin. Bir hafta kek, öbür hafta kurabiye, öbür hafta börek ağır gelmez. Dikkat biri 13 aylık iki çocuğun çalışan annesiyim. İkisini de başka memlekette yalnız büyüttüm
Merhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.
Canım maşallah kral gibi düzenin var!Merhabalar
Senin kadar mükemmel olamayız ne haddimize. Belli ki haklı olduğuna dair pohpohlanmak için açmışsın konuyu. Buyur madem tebrikleri övgüleri kabul etAnlattıklarım zaruri olanlar . Ben senin gibilerden kaçıp dertmeşmek istedim ama neyse ki yine buldum bi tane mükemmel anne.
Bence de çocuğun gıdası sevgidir . Daha bu sabah 8 de eşimle çocuklarla parka gidip hep birlikte top oynadık kirlendik çimler sulanırken ıslandık gülüp kahkalar attık. Sonrasında uyku saatine kadar babaanneye gidelim dedik pirinç mevzusu orda oldu zaten .İyi annelik en iyi gıdayı en kaliteli kıyafeti giydirip en mükemmel okullarda okutmak değil ki. Onu sevgi ve şefkatle büyütüp, vatana millete anne ve babasına hayırlı evlat ve ahlaklı olarak yetiştirmek evladımıza verebileceğiniz en güzel hediye bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?