Çocuklarım ve anneliğim

cicegim24

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
61
162
43
36
Merhabalar
Benim biri 22 aylık biri 9 aylık iki bebeğim var. Bakımlarının ne kadar zor olduğu tahmin edebilirsiniz. Ama evde oturttuğumuz iyi kötü bir düzenimiz var. Sabah 6-6.30 gibi uyanırlar kahvaltı alt üst değişimi biraz onlarla oyun kurup evi toparlama sonrasında gittiğim her odaya Yanımda götürüp sil süpür toz alma felan derken öğle uykusundan önce yoğurtlarını yerler. 12.30 gibi uyuyup 2.30 gibi uyanırlar. Bu sürede bende kahvaltımı yapar yemeklerini yapar çamaşır bulaşık işlerini hallerim . Uyandıklarında yine yemek üst alt değiştirme . Sonrasında çok zorlansamda evde sıkılıyorlar diye ikisini de bebek arabasına koyar parka götürürüm. Eve gelince banyo hafif bir yemek ( çok zorlamam kendimize ne hazırladıysam onlardan veririm) sonra meyve sonrasında akşam 20.00 de ikisi de uyur. Yoğurtlarını mayalarım kemik sularını kaynatırım. Çok şükür ikisi de hiç yemek ayırt etmezler püre olmadan normal şekilde yerler. Atladığım şeyler olabilir ama eksiği var fazlası yok . Asla vurmam kızmam oyuncaklarını istediği gibi dağıtırlar bazı şeyleri ellerine veririm kendileri evde serbestlerçe yerler. ( tehlikeli durumlara izin vermem) . Ben bütün bunları tüm kalbimle of demeden yaparken insanların halen bir kusur bulmaya çalışmalarına deli oluyorum.
Konu şu ki bazen oyalamak için atıştırmalık kraker süt dilimi gibi şeyler veriyorum . Zaten eşimle 2. Çocuk olduktan sonra konuştuk bu konuyu elimizden bir şey gelmiyor mecbur bi şekilde oyalayacağız dedik. Biz yemedik hem onların gözü kalmasın dedi zaten anne babayı bu yaşta paylaşmak zorunda kaldılar diye düşünüp bi karar aldık. Başlıyor çok bilmişler çikolata verme şeker verme şunu yapma... bi de kendi yaptıklarını masum görüyorlar. Dondurma veren dondurma ver çikalata verme diyor . Çikolata veren çikolata ver şeler verme diyor. Bu Liste uzayıp gidiyor .
en son bugün kaynanam birisinin çocuğuna hiç pirinç yedirmiyorlarmış zararlıymış sende pirinç verme kırık buğday al onunla yap çorbalarını dedi. Öyle kızdım ki artık. Zaten bu konuşmaları bana taşıyan da o . O çocuğuna bunu veriyor sende yap , o bunu yedirmiyor sende verme
Ben kimseden yardım talep etmiyorum . Çünkü zararları yararlarından fazla. Ama Gider geliriz çocuk sevgiyle büyür buna inanırım kimseden mahrum kalmasın isterim. Ama bu söylenenler artık beni öyle yordu ki . Bana bi yardımcı olun kızlar bunlara nasıl cevap vereyim de susturayım. Artık kaldıracak sabrım kalmadı.

Çocuklarınız hakkında kimseyi söz sahibi etmeyin. Kabul etmeyin, ben biliyorum ne yedireceğimi diyin ve takmayın. Şaşırdım etrafınızdakilere çünkü ben kızıma en azından büyüyene kadar paketli gıda yedirmiyorum içirmiyorum diye eleştiriliyorum. Kimseyi ilgilendirmez neyin ne olduğu.

En son eşimin halası zorla kızıma pasta
yedirmeye çalışırken hepsini topluca uyardım, "siz kendi çocuklarınızı büyüttünüz, şimdi sıra bende. Kimse istemediğim birşey vermeyecek" diye uyardım. Vermeye kalkan olursa da hayır diyorum güzellikle, zamanı gelince onu da yiyecek.

Yani kısacası hiç dert etmeyin kendinize, bırakın siz lafınızı söyleyin onlar dert etsin. Tek söz sahibi siz ve eşiniz bu konuda.

Not:Evet paketli hazır gıdalar bizim için bile çok zararlı. Elinizden geldiği kadar kendiniz hazırlamaya çalışın derim.

Madem atıştırmalık vermek istiyorsunuz süt dilimi çikolata gibi paket gıda yerine kek yap evde börek kurabiye yap onları yedir. Çok bilmişler haklı maalesef. Paket gıdalar çocuklarda erken ergenlik gibi hormonal problemler başta olmak üZere bağırsak florasını bozup psikolojik sorunlara bile yol açıyor . Bunların hepsini tvlerde uzmanlar anlattı aylarca.

Çocuklarım arasında 17 ay var. Ben öyle büyüttüm.şimdi şükür okula başlayacaklar ablası. Darısı sana . Bana çocuklarımı büyütürken kimsenin faydası olmadı . Hastane, dr, market, gezme ne işim varsa 2 çocuğumla hallettim, babaanne dede anneanne den yardım almadım. O yüzden kimse bana ağzını açamaz. Kendilerini bağlamaz benim çocuğuma ne yedirip içirdiğim. Takmam yani. Siz de kimseyi takmayın konuşanları duymayın he deyin geçin.

Sizin de kv den farkınız yok şu anda. Kadın biliyor bunları zaten.

Siz anlatirken ben yoruldum ben tek 20 aylik oglumla bukadar yapamiyom sanki o laflara gelince kaf dagindan su getirip icirsen nie uzaya gitmedin derler ..tarlayi kendin ekip kendin bicip yedirsen nie şurdan almadin buğdayı derler bu toprak kokmuş derler vs vs vs takma kimseyi

Zaten sıkıntı da bu mükemmel annelik yarışı . Sırf yedirip içirmekle tüm zamanını mutfakta geçirmeyi doğru bulmuyorum . Onlarla oyun oynamayı ya da dışarı çıkarmayı tercih ediyorum . Ve dedikleriniz size basit gelebilir ama hepsini yapmaya zamanım ve gücüm kalmıyor

Sizin de kv den farkınız yok şu anda. Kadın biliyor bunları zaten.
Bir kek bir kurabiye bir börek yapmak sizin ne kadar zamanınızı alır bilemiyorum ama 2 bebekle de yapabilir misiniz acaba ? Dikkat oyuncak bebekten bahsetmiyorum bildiginiz hareketli ağlayan acıkan emen emekleyip koşan kendilerine birbirlerine zarar verme potansiyeli plan kanlı canlı 2 bebekten bahsediyorum.

Hiçbir şey yapamıyor olsan neyse de destan yaZar gibi anlatmışsın mükemmel bir şekilde başardıklarını. kek çırpmak 10 dakika sürmüyor. Bir kere kemik kaynatmayıver halledersin. Bir hafta kek, öbür hafta kurabiye, öbür hafta börek ağır gelmez. Dikkat biri 13 aylık iki çocuğun çalışan annesiyim. İkisini de başka memlekette yalnız büyüttüm

Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış. Ama burda bile yazılanları görüyorsunuz . Benim tek amacım mutlu ailede mutlu çocuklar yetiştirmek . Ama ister istemez takılıyorum bazen yazıp sizlerden de fikir almak istedim.

Bende sinir olurdum. Tıkayın kulaklarınızı , içinizden doğru olduğunu düşündüklerinizi yapmaya devam edin

o halde yardim almanız gerekiyor. Tabi ki herşey mükemmel olamaz, eksikler olur.
Ben mesela ev dağınıksa, toplamayıp o sırada kızıma atıştırmalık hazırlıyorum.
Ya da eşime emanet edip kızımı o arada yapiyorum, yapmaya calisiyorum. Yapamazsam da dert değil, meyve veriyorum mesela.
Evet 2 çocukla tabi ki çok zor, ama başka şeylerden feragat edip yeme içmesine dikkat etmeyi tercih ediyorum ben kendi adıma

Anlattıklarım zaruri olanlar . Ben senin gibilerden kaçıp dertmeşmek istedim ama neyse ki yine buldum bi tane mükemmel anne.

Bence iki çocuğun tüm ihtiyaçlarıyla en iyi şekilde ilgileniyorsunuz. Benim kayınvalidem çok iyidir ama yeme içme işlerine o da çok karışır, takıntılı bu konuda. Kızım 15 aylık, yemekle aramız da pek iyi değil maalesef. Sürekli şunu da yap, bunu da yap, o şunu yediriyor, bu mama veriyor vs.. Vermeyin dediğim şeyleri defalarca vermeye çalıştı, zorlama dediğim zaman zorladı. Çocuk yediğinde bile yemedi diyor Yani ben de kendimce kırmadan cevap veriyorum, eşim ve diğer aile bireyleri de karışmamasını söylüyor ama huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef. Şunu diyin bunu diyin diye akıl veremeyecem, kelin merhemi olsa başına sürermiş. Ama siz çok iyi bir annesiniz, en ufak bir tereddütünüz olmasın

İyi annelik en iyi gıdayı en kaliteli kıyafeti giydirip en mükemmel okullarda okutmak değil ki. Onu sevgi ve şefkatle büyütüp, vatana millete anne ve babasına hayırlı evlat ve ahlaklı olarak yetiştirmek evladımıza verebileceğiniz en güzel hediye bence.

Canım maşallah kral gibi düzenin var!
Ben de tv izletiyorum çocuklar konuşmuyo diye giden bir yazı bekliyordum..
çocukların da süpermiş maşallah , ben bu bahsettiğin uyku düzenini oğlumda anca rüyamda görürüm. Şuan 32 aylık ve akşam 9 dan sonra yatıp sabah 5 de kalkıyor, bunlar iyi günlerim öyle söyliyim.
Buraya resmen ballandıra ballandıra yazmışsınnazar değmez umarım
İlk 3 yaşa kadar vermeyin dedikleri destan gibi bi liste var, bazen sırf onları yiyor bizim oğlan..
hiç hasta fln da olmuyor, savunmuyorum ama kimseyi sallama be canım.
Ama ben bazı taktikler geliştirdim,
Mesela meyve suyu vermek yerine meyvenin suyunu birlimte sıkıp sodaya karıştırmak gibi, ve bunu özel dondurma kaplarına koyup buzluğa atarsan al sana dondurmaaa!
Benim oğlan mesela çikolata ve süt dilimlerini sevmiyor, sebebi bence her istediğinde verdim yasaklı görmedi onları..
sen kimseyi dinleme maşallah 2 çocuğa tek bakıyorsun.
Heö de yuva muva da yok anladığım kadarıyla.
Millet tüm gün tv önüne bırakıyo , hem de tek çocuğunu, kaynanası annesi yardımına geliyoken hem de..
bakamıyorum baş edemiyorum diyor, upuslu çocuk hem de yani tek istediği annesiyle iki resim yapsınken...
neyse diyeceğim o ki maşallah
Kimseyi de takmayın
Zaten yediğimiz hersey işlenmiş
İnsanlığın yarısı kanser
Elden ne gelir
Hayır siz bu kadar uğraşıp kasacaksınız on yaşına geldiğinde çer çöple beslenecek zaten, yani bunu düşünüp kendinizi üzmeyin ondan diyorum.

Anlattıklarım zaruri olanlar . Ben senin gibilerden kaçıp dertmeşmek istedim ama neyse ki yine buldum bi tane mükemmel anne.
Senin kadar mükemmel olamayız ne haddimize. Belli ki haklı olduğuna dair pohpohlanmak için açmışsın konuyu. Buyur madem tebrikleri övgüleri kabul et

Bence de çocuğun gıdası sevgidir . Daha bu sabah 8 de eşimle çocuklarla parka gidip hep birlikte top oynadık kirlendik çimler sulanırken ıslandık gülüp kahkalar attık. Sonrasında uyku saatine kadar babaanneye gidelim dedik pirinç mevzusu orda oldu zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…