çocukları arasında yaş farkı az olan anneler

çocuğunuz henüz 1 yaşını doldurmadan hamile kaldığınızı öğrendiniz, neler yaptınız?

• aldırdım

OY: 0 0,0%
  • doğurdum

OY: 6 100,0%
  • şuan aynı durumdayım, kararsızım

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    6

hayvansever123

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
28
12
18
34
Merhabalar anneler ve anne adayları bu konuyu açmamın nedeni henüz oğlum 5,5 aylıkken hamile kalmış olmam ve bunu 2. bebeğim yaklaşık 12 haftalık olduğunda öğrenmem :/ şuan 20 haftalığız çok şükür ki bir sıkıntımız yok ancak bu süreci en iyi nasıl yürütebilirim, doğumdan sonra beni bekleyen sıkıntılar neler, iki kardeş arası yaş farkı 14 ay olacak bu ne gibi sıkıntılara neden olur? nelere dikkat etmem lazım deneyimli anneler benim ve benim gibi aynı durumda olanlar ile tecrübelerini deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim :)

Merhaba,

Benim de bir oğlum var. Sizin kadar yakın değiller oğlum şu an 30 aylık. Ben de 20 haftalık kızıma hamileyim ve çalışıyorum. Herkes zorlanacağımı söylüyor, ben de farkındayım ama tamamen kendi isteğimizle gelişti olaylar. Aralarının çok fazla olmasını istemedik. Sizin durumunuz tabi daha farklı, Allah hepimize sabır, güç, kuvvet versin

iki bebegimin arası 13 ay. kızım 3 aylık bebekken ogluma gebe oldugumu ogrendim.

bebeginiz 5,5 aylık, en deneyimli en taze olan sizsiniz, dolayısıyla bir onerim yok:)

kardeslerin arasındaki yas farkının bir sıkıntısı olmadı bizim evde. bilakis iyi ki oyle olmus, tek cocuk annesi arkadaslarım cocuklarına oyun icin caba harcarken benimkiler birbirlerinin oyun arkadası oldular. mumkun mertebe kendinize guvenin olumlu tarafından yaklasın hep. evet epey zorlanılıyor ama dunyanın en zor isi de degil. olumsuz konusanlara kulak tıkamak gerek.

sadece zaman gectikce bazı konular karısabiliyor; hangisi ilk disini cıkarmıstı, hangi aylarda emeklemislerdi, ilk kelimeler vs. vs... not tutmak ise yarayabilir.

emzirme konusu icin tandem konusu arastırılmalı, ben yapamadım mesela bunu.

yardım almaktan kacınmamalı. oglum emeklemeye basladıgında kızım onu oyuncak at sanıp hep sırtına binmeye calısmıstı:)

aklıma ilk gelenler boyle, su an is yerinden iki arada bir derede yazıyorum, soruya karsılık vermeden duramadım.
cok tebrik ederim sizi,
sevgilerimi yolluyorum.

bu arada bende ucuncu bebegime gebeyim, benim minnolar buyuyunce bir kere daha gebe kaldım:) bin sukur..

amin aslında biz ikinci çocuk düşünüyorduk ama en az 2 sene sonra diyordum öncesinde büyüğünü sütten keserim sonra kısmetse diye düşünüyorduk ama kısmet işte o kadar dikkat etmemize rağmen ikinci bebiş sürpriz yaptı bize zaten çok da geç farkettim hamile olduğumu.. tek üzüntüm şuan oğlum çok küçük ve bana gerçekten ihtiyacı olduğu zamanlarda ikinci bir bebek gelecek ve ilgim ister istemez bölünecek yoksa ikinci çocuğa seviniyorum Allahım sağlıkla gelmesini nasip etsin onunda.. tabi doğumdan sonra ki süreç için gözüm korkmuyor da değil

paylaşımın ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) o kadar içim rahatladı ki ...bizimkilerin arası da 14 ay olacak :) zor olacağının farkındayım ama benim en büyük endişem büyük çocuğumun bu durumdan olumsuz etkilenmesini düşünmekti..umarım dediğiniz gibi olur ve bir an önce kardeşine alışır ve adapte oluruz hep birlikte yeni yaşamımıza ve düzenimize. Emzirme konusunda çok araştırdım hamilelikte emzirmenin büyüğüne ve küçüğüne bir zararı olmadığını okudum hep doktorum da şuan için sıkıntı yok emzirmeye devam edebilirsin diyor büyüğü şuan 9 buçuk aylık en azından 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum.
Tandem emzirmeyi bende araştırıyorum yani bir uzman bulursam mutlaka danışıcam çünkü bende en azından 18 aya kadar emzirmek istiyordum.. umarım böyle bir şey mümkün olur iki bebişi birden emzirebilmek.. :)

bakın sesiniz nasıl neseli geliyor bugun, demek ki neymis, damdan dusenin halinden damdan dusen anlarmıs:) adapte olursunuz, yeter ki kendinize inanın, olumlu tarafından yaklasın hep.

sevgiler yeniden

bakın sesiniz nasıl neseli geliyor bugun, demek ki neymis, damdan dusenin halinden damdan dusen anlarmıs:) adapte olursunuz, yeter ki kendinize inanın, olumlu tarafından yaklasın hep.

sevgiler yeniden

çevre o kadar çok yükleniyor ki malesef hep olumsuzluklar dillendiriliyor.. sürekli ay yazık ilki çok küçükmüş, çok zorlanacaksın, ikisine birden nasıl bakacaksın?, ne cesaret! ikinciyi doğurmaya nasıl karar verdin?...vb. sözler duyuyorum. ister istemez insan olumsuz olarak etkileniyor ve endişeye kapılıyor bu nedenle yazdıkların bu durumları yaşamış biri olarak çok kıymetliydi benim için tekrardan çok teşekkürler. Bu arada 3. Bebişin de hayırlı olsun Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. sevgiler...çok öpüyorum :-* :)

Benim oğullarımın arası 18 ay :) 10 aylık hamile olduğumu anlayınca çok ağlamıştım haksızlık yaptım diye bebeğime bakıp bakıp ağladım çok şükür büyüdüler büyük 9 yaşında oldu iyi tarafıda var zor tarafıda var en güzel yanı küçükken çok eziyet çekiyorsunuz ama bi anda büyüyolar ve rahatt ediyorsunuz :) ikinci bebeğinizin cinsiyeti bellidir muhtemelen merak ettim ikinci bebeğinizin cinsiyetini :) sağlıkla doğurun ve büyütün buarada
Şunuda dip not geçeyim çok zor geçti benim için küçük oğlum çok ağlardı sabaha kadar alt komşu tavana vurcak kadar ama şuan çok şükür 9 da yataktalar çok rahat ettim hatta okadar rahat ettimki rahatlık battı 3. Belki kız olur diye bi tane daha niyetlendik şuan çok yeni 3. Ye hamileyim :)))

Rekor bende galiba :)) çocuklarımın arasında 11 ay olacak şuan 6 aylık hamileyim oğlum olacak inşallah 8 buçuk aylikta bir kızım var bende çok merak ediyorum ikisini birden nasıl büyütücem diye

tebrik ederim,
saglıkla kucagınıza almanızı diliyorum

bende ilk zamanlar oğluma haksızlık olacak diye üzüldüm ancak sonra benimde kardeşimle aramda 14 ay var tam ve biz küçükken hiç arkadaş aramamıştık hep birlikte oynardık o zamanlar aklıma gelince biraz teselli oldum en azından yalnız büyümeyecekler. ikinci de erkek benim iki erkek nasıl olacak bakalım..benim büyük olan o kadar uyumlu ki ne gaz problemi ne uyku ne iştah problemi hiç yaşamadık hatta hamile olduğumu öğrenir öğrenmez uyku eğitimi verdim şuan akşam 7, 7buçuk gibi koyarım beşiğine kendi kendine uyur yavrucum. küçüğü de abisi gibi olsun diye çok dua ediyorum :) bu arada tebrik ederim sağlıkla kucağınıza alırsınız inş.

Bende öğrenince napcağımı şaşırmış 2 çocuk nasıl olcak diye düşünüyordum böyle forumlara bakıp okuyup rahatlatıyordum kendimi :) başlarda zor oluyo ama alışıyorsun dediğin gibi arkadaşa ihtiyaç duymayacaklar okula başladıklarında en güzeli :) ALLAH sağlıkla kucağınıza almayı büyütmeyi nasip etsin bende teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

oğlum 2 yas 2 günlük. spiralim varken sürpriz. hamileydim. gözlerim fal taşı gibi açıldı. eşimde dalga geçiyordu benimle beşiği çıkarayımmı diye. ben bir bebek daha hiç düşünmüyordum. bunu büyütiyim yeter modundaydım. keşke soruna verecek bir cevabım olsaydı aldırmayı hiç düşünmedim. 1 yaşından erkende düşünmezdim. spirale rağmen gelmiş ben nasıl engellerim.

valla tebrik ya ikinci korunurken oldu. 3 yü asla düşünemezdim bir de büyüttükten sonra bazı kadınların karşısında şapka çıkarmak lazım sağlıkla kucağınıza alır. umarım gönlünüzdeki kızınız olur

Böyle durumlarda aldırmayı tabiki doğru bulmuyorum bunun için anket açılması ise hiç mantıklı değil.
Abimle aramda bir buçuk yaş var aramız çok iyi hiç bir sorunumuz yok ama evet annem zorlanmış çünkü hiç yardım edeni yokmuş.

Canım benim ilk gebeliğim ama doğurdum diye oy verdim..
Çünkü çok sevdiğimiz bir akrabamız, 40yaşında ilk kez anne oldu.. Ve oğlunun 1nci yaş gününü kutlarken 2aylık hamile olduğunu öğrendik doğurdu bir oğlu daha var, çok mutlu.

Yengem, kızı henüz 2yaşında yokken yine hamile kaldığını öğrendi ve doğurdu şimdi biri 4,biri 1,5 yaşında iki fıstık gibi kızı var.

Annem ablamı doğurduğunda, abim 18aylıkmış.

Olmayacak şey değil.. Bakılır.. İlerde iyiki doğurmuşum dersin. Hayırlı olsun

Çocuklar büyüyünce unutuyorsunuz hatta özlüyorsunuz evet bende kendime hayranım rahatlık battığı ve sil baştan yapacağım için :) belki erkek olacak önemli olan hayırlı ve sağlıklı olması ama kız olma ihtimali ve hayalimden dolayı bir cesaret geldi:) çalışmıyorum maddi durumum 1 çocuğa dava yetcek kadar şükür olsun ilerde yapsaydım olurmuydu dememek için içimde kalmasın iyi veya kötü mantıklı veya değil bilemiyorum ama kısmette ne varsa onu yaşayacağım :) iyi dileklerin içinde çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…