Konuşma Problemleri çocuklarda geç konuşma nasıl anlaşılır?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Maşallah diyeyim bir konuştu pir konuştu her kelimesi her harfi düzgün hatta kadının biri hiç tanımıyorum oğlumun konuşmasını duymuştu o zamanlar 4 yaşında falan hayatımda hiç bu kadar düzgün koca adam gibi konuşan bir çocuk görmemiştim demişti. Gerçektende öyle her harfi her kelimesi çok düzgün çıkar ağzından boşuna endişelenmişim yani.
Maşallah, cok sevindimm...25 aylik iken açmissiniz bu konuyu, soyledigi kelimeleri yazmissiniz, bikac soru sorabilirmiyim size..ne zaman acildi konusması, kreş konusma terapisi,pedagog gibi destek aldiniz mi?

Maşallah, cok sevindimm...25 aylik iken açmissiniz bu konuyu, soyledigi kelimeleri yazmissiniz, bikac soru sorabilirmiyim size..ne zaman acildi konusması, kreş konusma terapisi,pedagog gibi destek aldiniz mi?
Aslında ben çok takmıyordum konuşmasını yani kardeş yok arkadaş yok bizde her dediğini anladığımız için konuşmamak işine geliyor diye düşünüyordum ama eşim çok pimpirikliydi bugün çocuk doktorumuzada eşim sormuştu oda isterseniz bir pedagoga götürün demişti ama ben istemedim 29 aylıkken kreşe verdim tam zamanlı çünkü çalışıyorum bakıcı olayını düşünmedim hiç. Kreşe başladıktan yaklaşık bir 3 yada 4 ay sonra baya baya açıldı sonrası şimdi çok konuşan hiç susmayan bir çocuk :)

Aslında ben çok takmıyordum konuşmasını yani kardeş yok arkadaş yok bizde her dediğini anladığımız için konuşmamak işine geliyor diye düşünüyordum ama eşim çok pimpirikliydi bugün çocuk doktorumuzada eşim sormuştu oda isterseniz bir pedagoga götürün demişti ama ben istemedim 29 aylıkken kreşe verdim tam zamanlı çünkü çalışıyorum bakıcı olayını düşünmedim hiç. Kreşe başladıktan yaklaşık bir 3 yada 4 ay sonra baya baya açıldı sonrası şimdi çok konuşan hiç susmayan bir çocuk :)
Kreşin cok faydası oluyor galiba genelde bu sıkıntıyı yaşamış aileler hep boyle cozmuşler....17-18 aylik halini hatirlarmisiniz acaba? Ozaman nasıldı konuşması,,anlamli kelimesi varmiydi,kaç taneydi..

Kreşin cok faydası oluyor galiba genelde bu sıkıntıyı yaşamış aileler hep boyle cozmuşler....17-18 aylik halini hatirlarmisiniz acaba? Ozaman nasıldı konuşması,,anlamli kelimesi varmiydi,kaç taneydi..
Yani çok hatırlamıyorum ama anne baba işte gel git gibi bi kaç kelime ya var ya yoktu sürekli el kol işareti ile anlatıyordu yada ağlıyordu mesela su demezdi gider gösterirdi ama söylemezdi

benim oğlum da 27 aylık aynı durumda. 1 yaşında ki çocuk kıvamında konuşuyor. 10 kelimesi ancak var.
üstelik kreşe gidiyor bir sürü çocuk arkadaşı var. ve hiç tv izlemiyor. çünkü konuşmayan çocuk için ilk bunları soruyorlar.
kreşte psikolog kontrol etti. komutları yapıyor mu diye??
misal mete hadi ayakkabılarını al gel demişler. koşa koşa alıp gelmiş ve giymiş. sonra hadi çıkar çiftle demişler. çıkarıp çiftleyip yerine koymuş.
cevap veremese de sürekli bişeyler sormuş psikolog. adın ne, şu ne renk, top nerde gibi. hep heyecanla bişeyler gevelemiş. yani cevap vermeye çalışmış ama konuşamadığı için anlamsız dedoodidi gibi şeyler demiş. psikolog mete anlıyor her şeyi hiçbir sorunu yok hatta çok zeki bir çocuk. sadece geç konuşan çocuklardan olacak demiş.
siz de bunları deneyin bakalım. 27 aylık 3 aydan beri kelimeler oluşmaya başladı. o da 10 kelime ancak var. harika, bakkal, al, kapı, anne, baba, mama, gel, kalk, bitti, gitti gibi.
bir de ali babanın çiftliği videosunu indirdik. orda misal ali babanın çiftliğinde inekleri var deyince mö diyor, tavukları deyince gıgıgak diyor :KK70: kreşe bırakırken baba, anne ve çocuk 3 lüsü şeklinde bu şarkıyı söyleye söyleye gidip geliyoruz. şarkıyı da söylemeye çalışıyor kendince tavsiye ederim.
Merhaba sizide sormak istiyorum,oglunuzun suan konusması nasıl acaba umarım cok cok iyidir, bizde benzer sıkıntıları yasiyoruz, bilgilendirirseniz cok mutlu olurum

Merhaba sizide sormak istiyorum,oglunuzun suan konusması nasıl acaba umarım cok cok iyidir, bizde benzer sıkıntıları yasiyoruz, bilgilendirirseniz cok mutlu olurum
Ben unutmuşum bunu 30 aylık anne baba dedi diye hatırladım hatta. Size özelden yazdım. 7 yaşında ve yaşıtlarını yakaladı hatta önde diyebilirim

Ben unutmuşum bunu 30 aylık anne baba dedi diye hatırladım hatta. Size özelden yazdım. 7 yaşında ve yaşıtlarını yakaladı hatta önde diyebilirim
Cok sevindim maşallah,, herhangi bir destek aldiniz mi bu sürecte pedagog,dil terapisi kres felan? Doktorlar bu durumun sebebi ile ilgili birsey soyledimi

Cok sevindim maşallah,, herhangi bir destek aldiniz mi bu sürecte pedagog,dil terapisi kres felan? Doktorlar bu durumun sebebi ile ilgili birsey soyledimi
Pedagog gördü bir sorun olmadığını komutları algıladığını söyledi. Ben çalıştığım için 19 aylık kreşe başlamıştı

Canım benim oglu da tek tüm konuşuyordu 2 yaşında sünnet oldu ve bi arkadaşım söylemişti bak sünnet olan çocuk her şekilde gelişir derler oğlunun konuşması artmış diye ve dikkat ettim gerçekten öyleydi
Ya yok öyle bir şey : ) çocuklar her ay hızla büyüyor sünnet olmayan milyonlarca insan var ne alakası var olmaz olamaz olmamalı: ) kendi oğlundan biliyorum

Back