Konuşma Problemleri çocuklarda geç konuşma nasıl anlaşılır?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Ben çalışıyorum annemle kayınvalidem dönüşümlü olarak bakıyolar oğluma yazın kreşe tam gün olarak göndermek zorundayım kreşte çalışanlarada sordum onlarda dediğinizi söylediler kreşe başlayınca bülbül gibi konuşur dediler

bence de endiselenmenize gerek yok.ama anliyorum sizi anne olarak buluttan nem kapabiliyoruz.umarim en kisa zamanda endiseleriniz giderilebilir.

Benim oğlum haftaya 23 aylık olacak kelimeleri söylüyo,herseyi değil tabi zürafa faffa kek geg gibi, anne baba dede mama geldi gitti kuş ağaç vs onlar net, geç kaldığını düşünmüyorum

Görümcemin kizi üc yasinda basladi konusmaya. Kresten sonra cümle kurdu diyebilirim. Benim de kizim 1 yasinda sadece mama diyo. Bazen ben de korkuyorum karsilastirma yapinca. Ama sonucta her cocuk farkli.

25 ayliktan beklenen 2 kelimeli basit cümleler kurması ama bireysel farklari gozardi etmemek lazim. Anladigim kadariyla davranislarinda her sey normal o zaman sadece biraz daha arti ilgiyle beklemeniz gerekecek.
Benim kizim çok erken konustu ama birçok sesi yanlis cikariyor, r harfi lugatimizda yok zaten, o erken konusmaya simdiye spiker kivamina gelmeliydi ama r yok, s ler biraz peltek, bazrn asiri hizli konusup kelimelerin sonlarini yutuyor. Pedagog durumun biraz da erken konusmaya bagli yanlis kurallastirmadan kaynaklandigini soyluyor, seneye durum devam ederse konusma terapisine baslayacagiz.
Yani her seyin vaktinde olani en dogrusu, zaten 2,5 yasindan sonra birden cozuluyor erkek cocuklari genellikle :)

Herkese merhaba. Benim 25 aylık bir oğlum var henüz tam anlamıyla konuşamıyor yani iki kelimelik cümleler kurması gerekiyor ama kuramıyor. Anne, baba, sıcak, acı, bu, hayır, gibi kelimeleri söylüyor. Genellikle hep işaretle istediği şeyi gösteriyor. Bizi anlamasında algılamasında sorun yok bir defada ne desek anlıyo her dediğimizi yapıyor ama bu konuşamamasını eşim çok kafasına takmış durumda çünkü iş yerinden arkadaşlarının çocuklarıyla kıyaslıyo sürekli ve her akşam evde aynı muhabbet dönüyor "bizim oğlan neden böyle bir sorunumu var". Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan varmı var ise önce nereye götürmeliyim oğlumu pedagogamı gitmeliyiz yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Tv yi yasaklayın
Bol bol resimli kitap okuyun
Park a gidin yürüyüş yapın ve bu ara da bol bol sohbet edin( her şeyi anlatın sizi baysa bile)
Konuşmaya teşvik edin
Leb demeden leblebi demeyin sonuna kadar bekleyin dinleyin
Yaşıtları ile olabilecek ortamları tercih edin
En iyi şey gözlem ve oyundur

Herkese merhaba. Benim 25 aylık bir oğlum var henüz tam anlamıyla konuşamıyor yani iki kelimelik cümleler kurması gerekiyor ama kuramıyor. Anne, baba, sıcak, acı, bu, hayır, gibi kelimeleri söylüyor. Genellikle hep işaretle istediği şeyi gösteriyor. Bizi anlamasında algılamasında sorun yok bir defada ne desek anlıyo her dediğimizi yapıyor ama bu konuşamamasını eşim çok kafasına takmış durumda çünkü iş yerinden arkadaşlarının çocuklarıyla kıyaslıyo sürekli ve her akşam evde aynı muhabbet dönüyor "bizim oğlan neden böyle bir sorunumu var". Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan varmı var ise önce nereye götürmeliyim oğlumu pedagogamı gitmeliyiz yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Canım benim oglu da tek tüm konuşuyordu 2 yaşında sünnet oldu ve bi arkadaşım söylemişti bak sünnet olan çocuk her şekilde gelişir derler oğlunun konuşması artmış diye ve dikkat ettim gerçekten öyleydi

Canım benim oglu da tek tüm konuşuyordu 2 yaşında sünnet oldu ve bi arkadaşım söylemişti bak sünnet olan çocuk her şekilde gelişir derler oğlunun konuşması artmış diye ve dikkat ettim gerçekten öyleydi

Sünnet olmayan ülkelerde gelişmiyor mu çocuklar herşeye inanmayın ya hu.:KK33:

Benim oğlum da yirmi altı aylık tek tek kelime biraz da iki kelimeli cümle kuruyor gerisi ortaya karisik. Başka çocuklarla kıyas etmeyin. Çocuk doktorumuz, hele de erkek çocuklar 4 yasa kadar dıgıl dıgıl konuşması normal demisti. Kaldiki sizinki birçok kelime söylüyor açılır yakında.

Ben de 9 aylıkken tam anlamıyla konusuyormusum bilinçli değil tabi ne derlerse aynen tekrar tam bi şekilde. Herkes farklı yanı.

Merhaba arkadaslar..benim oglumda 26 aylık.. Bizdede konusmama problemi var..anlıyor çogu şeyi.. Hatta bazen bazı seylere kızdıgımı bilip gıcıklıklarda yapıyor..mesela yemek yerken eliyle agzını sikiyor yapma oglum dıyorum, o zaman parmagını burnuna sokuyor, çünkü buna sinir oldugumu biliyor :))2 ay önce bir kız kardeşi oldu..onunda etkısının oldugunu düşünüuorum..tekli kelimeleri söyluyor..ann baba dede hala su al vb..(hatta dayı de diyoruz kardesımın adını soyluyor o zaman) ..mesela aç a ca diyor, sıcağa cak diyor..ben bir de diyorum o iki diyor :)) mesela kardesının bezını getır dıyorum gıdıp alıp getırıyor..sürekli top elinde evde hep top oynuyor..legoları ben yapıyorum alışsın diye..o bozuyor :(( oyuncaklarını sürekli dagıtıyor, ben toplamaya çalışncadada yıne dagıtıyor :))
Kreşe vermeyi düşündüm, yeni kardeşi oldugu için cocuk bunalıma girer diye vazgectım..yakında bir pedagoga gitmek bu yazdıklarımı onunlada paylaşmak istiyorum..özellikle kres konusunu danısacagım..
Sizlerde fikirlrinizi paylaşırmısınız lütfen benimle

Merhaba. Mesleğim psikolojik danışmanlık. Kısaca fikrimi yazayım.. Bu aylarda tek tek kelimeler varsa ve alıcı dil iyiyse ( dediklerinizi anlıyorsa) korkacak bir şey yok demektir. Televizyondan uzak tutup bolca konuşun. Ancak 'işaretle gösterdiğini yapma. ne istediğini ısrarla sor. Söylemeden verme.' diyenler olmuş. Bu çok yanlış. .Çocuğu hırçınlığa iter. Onun yerine işaret ettiği şeyin adını siz söyleyin. Yani su bardağını gösteriyorsa direkt su vermeyin ama adını söyleyene kadar da inatla beklemeyin, 'hadi söyle' diye zorlamayın. 'Su mu istiyorsun?' , 'evet, al bakalım sana bir bardak su' gibi cümleler kurarak isimlerini belirtin. 6-7 ay içinde muhtemelen cümle kurmaya başlayacaktır.

Merhaba. Mesleğim psikolojik danışmanlık. Kısaca fikrimi yazayım.. Bu aylarda tek tek kelimeler varsa ve alıcı dil iyiyse ( dediklerinizi anlıyorsa) korkacak bir şey yok demektir. Televizyondan uzak tutup bolca konuşun. Ancak 'işaretle gösterdiğini yapma. ne istediğini ısrarla sor. Söylemeden verme.' diyenler olmuş. Bu çok yanlış. .Çocuğu hırçınlığa iter. Onun yerine işaret ettiği şeyin adını siz söyleyin. Yani su bardağını gösteriyorsa direkt su vermeyin ama adını söyleyene kadar da inatla beklemeyin, 'hadi söyle' diye zorlamayın. 'Su mu istiyorsun?' , 'evet, al bakalım sana bir bardak su' gibi cümleler kurarak isimlerini belirtin. 6-7 ay içinde muhtemelen cümle kurmaya başlayacaktır.
Çok tesekkur ederim..ilk çocuk oldugu için insan ister istemez problemmi var acaba diye sormadan edemıyor..kreşe vermek konusundaki fikrinizide mümkünse ögrenebilirmiyim

Çok tesekkur ederim..ilk çocuk oldugu için insan ister istemez problemmi var acaba diye sormadan edemıyor..kreşe vermek konusundaki fikrinizide mümkünse ögrenebilirmiyim
25 aylık bir çocuk için kreş erken olur. Ama haftada iki üç gün oyun grubuna götürme imkanınız varsa olumlu etkiler. Onun dışında da bol bol park, bahçe, çocuklu ortamlara götürün. Önümüz yaz zaten...

Bu arada benim oğlum da 25-30 ay civarına kadar çok çok az konuşuyordu. Daha sonra hızlı biçimde açıldı. Genelde böyle oluyor. Alıcı dil önemli şu an.

Bu arada benim oğlum da 25-30 ay civarına kadar çok çok az konuşuyordu. Daha sonra hızlı biçimde açıldı. Genelde böyle oluyor. Alıcı dil önemli şu an.
Çok tesekkurler..ben kardesten dolayıda bir gecikme oldugunu da düşünüyorum..ama söylediğimiz, istediğimiz çogu şeyi anlıyor, istediklerimizi yapıyor.. Birseyler söylemeye çalısıyor ama hiçbirsey anlamıyoruz :))) konusuyor sureklı, birseyleri gostrerek anlatmaya çalısıyor..ama sorun anlamamamız zaten :)) sizin çocogunuzda böylemi konusmaya başladı..dün gece rüyamda birdenbire konustugunu gördüm oğlumun :))

Çok tesekkurler..ben kardesten dolayıda bir gecikme oldugunu da düşünüyorum..ama söylediğimiz, istediğimiz çogu şeyi anlıyor, istediklerimizi yapıyor.. Birseyler söylemeye çalısıyor ama hiçbirsey anlamıyoruz :))) konusuyor sureklı, birseyleri gostrerek anlatmaya çalısıyor..ama sorun anlamamamız zaten :)) sizin çocogunuzda böylemi konusmaya başladı..dün gece rüyamda birdenbire konustugunu gördüm oğlumun :))
Evet, o aylarda adeta bir tazmanya canavarı gibi konuşuyordu :) . Çok konuşuyordu ama bir şey anlaşılmıyordu. 3 yaşa doğru çok düzgün konuşmaya başladı. O komik halini özlüyorum :)

Evet, o aylarda adeta bir tazmanya canavarı gibi konuşuyordu :) . Çok konuşuyordu ama bir şey anlaşılmıyordu. 3 yaşa doğru çok düzgün konuşmaya başladı. O komik halini özlüyorum :)
Çok tatlı oluyorlar Allah bağışlasın tüm evlatlarımızı.. Sabırsızlanıyorum konuşsa biranevvel diye bekliyorum açıkçası.. Çok sinirli.2 yaş sendromuda cabası tabi :( çok dikkatli bir dönem şuan.. Zaten hayatımız 0-6 yaş arasındaki dönemmiş, gerisi ise o döneme dönme çabası :))

Merhabalar, oglunuz simdi koca delikanlı olmustur konusması nasıl oldu acaba??

Benim buyuk oglumda gec konusmustu. O yuzden 2 bucuk yasinda yarim gunluk krese vermistim. Dediginiz gibi anliyo bazi cumleler kuruyo ama daha cok isteklerini gostererek hallediyodu tam cumle kurma yoktu. Bu donemde krese vermek cok mantikli degil ama evde siz ilgileniyosaniz tvden telefondan cocuk sarkilariyla birlikte dans edip onlari tekrar etmesine yardim edebilirsiniz

Merhabalar, oglunuz simdi koca delikanlı olmustur konusması nasıl oldu acaba??
Maşallah diyeyim bir konuştu pir konuştu her kelimesi her harfi düzgün hatta kadının biri hiç tanımıyorum oğlumun konuşmasını duymuştu o zamanlar 4 yaşında falan hayatımda hiç bu kadar düzgün koca adam gibi konuşan bir çocuk görmemiştim demişti. Gerçektende öyle her harfi her kelimesi çok düzgün çıkar ağzından boşuna endişelenmişim yani.

Back