• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev
Evet, sizinki bayaa sıkıntılı.
Sıkıntılı biri varsa o da sensin.Çocukların büyük çoğunluğu bu tür şeyleri merak eder.Ergen misin çocuk musun Nesin sen.yetişkin birinin böyle cahilce şeyler yazabileceğini düşünmüyorum ya da akıl yoksunu filansın normal değilsin sen

Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim.
Şahit olmadım vurduguna. Ben duruma çok sinirlendim zannetim ki annesi de oglunun bu durumuna sinirlenir kızar öfkeyle benim düştüğüm hataya düşer . Ama amaaan neyse ne diyecek gibi tavrı vardı konusmanim başında

Annesi umursamadığı için mi "daha çok dövseydin, iyi yapmışsın" dedi?
Annesi sizin düştüğünüz hataya düşüp çocuğu dövmesin diye mi "ölüsü çıkar" dediniz?
Kendinizi aklamak için ne yazacağınızı şaşırdınız artık, yazdıklarınızı da unutuyorsunuz.

Ben konuda 2 umursamaz anne görüyorum.
Biri çocuk gelişiminin ç'sini bilmiyor, "aman oyalansınlar ben de işime bakayım" deyip 3 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuğun oyun arkadaşı olabileceğini zannediyor.
Diğeri ufacık çocuğunu elalemin evine yolluyor, başkasının çocuğunu dövmesine ses çıkarmıyor, hastaneye darp raporu almaya koşacağına "daha çok dövseydin" diyor.

İkiniz de birbirinizden betersiniz.

Si
Sıkıntılı biri varsa o da sensin.Çocukların büyük çoğunluğu bu tür şeyleri merak eder.Ergen misin çocuk musun Nesin sen.yetişkin birinin böyle cahilce şeyler yazabileceğini düşünmüyorum ya da akıl yoksunu filansın normal değilsin sen
Sizin çocuk taciz edilince sessiz kalıyor musunuz. Aman canım ne var mı diyorsunuz

Öğretmen,REHBER ÖĞRETMEN, ( aç parantez pedagoji, PEDAGOJİK FORMASYON), çocuk psikoloğu, çocuk psikiyatrı birbirleriyle iletişim halinde çalışan ve çocuğun sağlıklı bir kişilik geliştirmesini, yeteneklerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini avantaja çevirmesini sağlamaya çalışırken davranış problemi ya da çocuk için hayatı zorlaştıran başka sorunlarla başetmek için yardımcı olurlar. Çocuğun sağlıklı bir yetişkin olabilmesi için bu uzmanlarla ailenin koordine çalışması elzemdir.

Yasadıklarınıza üzüldüm gerçekten
benim oğlum 3 yasında komsumun oglu 4 yaşında, bazen gelir bize oynamaya inanın onla bile ilgi alanları farklı siz nasıl 3 yaşla 7 yasındaki çocugu oyun arkadaşı yaptınız üstelik hemcinsi bile değil. Ben zaten cocuğunu komşuya gönderip evde oturan annelere çok kızıyorum dünya ve insanlar artık eskisi gibi masum değil. komsumun oglu defalarca bize gelmiştir ama ben bir kez bile oglumu oraya bırakıpta evde oturmaşimdir. Sizinde bundan sonra daha dikkatli davranacağını eminim.

Yapmasın lütfen ya. Pedagogla psikiyatrist arasındaki farkı öğrenmek için harcadığı zamanı keşke çocuk gelişimiyle ilgili bir iki makale okuyarak geçirseydi daha faydalı olurdu.

inş yapmaz tabi kadınsa! hoş erkekse de yapmasın da. ben biraz inceledim de hakkında kısmını. amacı insanlarla dalga geçmek ortalığı kışkırtmakmış zaten. hep bunu yapmış.
okumasını geçtim de insan olmaya çalışsa yetermiş.

7 yaşındaki bir çocuğu döverek travma yaşamasına sebep olmuşsun ama önceliğin kendin ve çocuğun olduğu için bunun farkında değilsin. yapılanlar doğru olmasada dayağı haklı çıkarmaz. Sorumluluk senin görüştürmezsin, uyarırsın, çocuğunu güçlendirirsin. Bu arada çocuğunu korkutarak veya utandırarak, ayıplayarak ilerisi için potansiyel bir vajinusmus yaşamasına sebep olabilirsin. Sakinleş yapabileceklerine bir bak. Çocuğuna mahremiyet eğitimi ver ama korkutma,ürkütme.
Önce kendi travmanı, korkularını tedavi etmek için yola koyul. Bir psikologdan destek alabilirsin. Yakın zamanda böyle bir yardım alamazsan bu korkun üzerine bol bol yaz. Pandemi döneminde ücretsiz destek grupları da oluştu bu alanlardan yardım alabilirsin. Sen iyileştiğinde ve kendini güvende hissettiğinde çocuğunda güvende olacak merak etme. İçinde bu korkuyu yaşatarak ve ne zaman başına gelecek diye bekleyerek yaşamak senin için de çocuğun için de büyük bir yük. Bu yükü bırakmanı tavsiye ederim.

Çocuk yapmama konusunda anlaştık inşallah. Lütfen çocuk sahibi olmayın.

Güzellikle yazıyorum anlamayacaksınız ama yine de yazayım. 7 yaşındaki çocuktan suyunu da sıksanız tacizci çıkaramazsınız.
Siz normalleştirmeye devam ederseniz, ergenliğinde kızları rahatsız edecek sizinki. Kızlarımızı cafelere plajlara yollayamayacağız. Lütfen çocuğunuza öğretin, kadınları rahatsız etmemeyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back