• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne
Neyse sayemde siz de öğrendiniz.

Hayır siz eksik öğrenmişsiniz. Psikoloji bölümlerinde çocuk ve ergen psikolojisi yüksek lisansı var. Bunu okuyan çocuk ve ergen psikoloğu olur. Adı pedagog olmayınca mesleği yok saymıyoruz. Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar var pedagojik eğitim alan. Bunun yanında çocuk ve ergen ruh sağlığı ile ilgili eğitim almış tıp doktorları var. Bu meslek mensupları birbiriyle koordineli çalışır. Anlaşıldı mı? Bir yerde bir kelime okuyup gerisini araştırma zahmetine girmezseniz böyle boş boş konuşursunuz ancak.

Sapık çocuklar yetiştirmeyin ve gölge etmeyin yeter. Başkasının vücuduna dokunmamayı, kişisel alanına girmemeyi öğretemeyen beceriksiz anneler, burda aman canım ne var diyor.

Aman canım ne varsa, senin çocuğuna da yapılsın diyorum, kıyamet kopuyor.

Aman canım ne var değil, insan olmayı öğreneceksiniz

Kızım da içlerindeyken, komşumuzun oğlu çocuklara pipisini göstermiş ,5-6 yaşlarında.
İçimden elbet kızdım ama olay çıkarmak hiç aklımıza gelmedi. Ailesiyle görüştük mevzuyu anlattık. Onlar çocuklarıyla konuştu, biz kendi çocuğumuzla. ( kızım ondan büyük bu arada )
Mesele kapandı. Şu an hala birlikte oynarlar. Çocuk bunlar, çok takıyorsanız bir araya getirmeyeceksiniz. Kontrolsüzce bırakıyorsanız da sonuçlarına katlanacaksınız. Dövme kısmına hiç girmiyorum bile.

Sapık çocuklar yetiştirmeyin ve gölge etmeyin yeter. Başkasının vücuduna dokunmamayı, kişisel alanına girmemeyi öğretemeyen beceriksiz anneler, burda aman canım ne var diyor.

Aman canım ne varsa, senin çocuğuna da yapılsın diyorum, kıyamet kopuyor.

Aman canım ne var değil, insan olmayı öğreneceksiniz

Sizin yaşınızdaki insanlara tedavi veren muhteşem psikologlar ve psikiyatristler de var ülkemizde. Lütfen bu insanlarla koordineli olarak görüşüp tedavi alın.

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
Oncelikle o aileyle iliskini kes polis bisey yapmaz oda cok kucuk ve meraktan yapilan seyler

Sinirini hirsini okadar iyi anliyorumki cocugu dövmene kizamicam bile o an ben yakalasam kucuk kizimi o halde her anne ayni tepkiyi verir insallah kiziniz unutur

Hayır siz eksik öğrenmişsiniz. Psikoloji bölümlerinde çocuk ve ergen psikolojisi yüksek lisansı var. Bunu okuyan çocuk ve ergen psikoloğu olur. Adı pedagog olmayınca mesleği yok saymıyoruz. Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar var pedagojik eğitim alan. Bunun yanında çocuk ve ergen ruh sağlığı ile ilgili eğitim almış tıp doktorları var. Bu meslek mensupları birbiriyle koordineli çalışır. Anlaşıldı mı? Bir yerde bir kelime okuyup gerisini araştırma zahmetine girmezseniz böyle boş boş konuşursunuz ancak.
Kesin çocukta bir sorun yaşandı sonra birisi çıkıp bir pedagoğa götürün dedi :) Hanımefendi araştırırken 1980de kapanmış onun görevini şimdi şunlar yapıyor vb. Bilgileri muhtemelen herkes çocuğunda sorun olunca bir pedagoğa götürmek ister peki kimdir bu pedegog? Diye anlatan bir siteden okudu ve ta ta ta tamm 😬😬 Yanarım yanarım da 28 yıllık ahir ömrümün 22 yılı okumakla geçti hala böyle emin, böyle kesin konuşamıyorum. Bi aşağılık kompleksi seziyorum zekaya dair ama kesin bi şey söyleyemem 😂😂👻

İkisi bambaşka şeyler. Mesela biri doktor, biri değil, yeterince açıklayıcı mı. Hey yarabbi.
Sırf ucundan kıyısından belki haklı çıkarım diye 10 sayfadır saçma sapan bir muhabbete çevirdiniz başlığı. Haklı çıkmak için çırpınıyorsunuz ama haksızsınız. Pedagog diye bir ünvan yok demişsiniz de, girin bakın bakalım Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün duyuru sayfasına. 11 haziran tarihinde pedagog alımı için ilan vermiş mi vermemiş mi Bakanlık bir inceleyin bakalım..

Tamam. Umarım bir de kızınız olur, oğlunuz kızınıza yapar. Aman canım çocuk işte der geçersiniz. Bunu diliyorum sizin için :))
Bu kadar kötü kalpli olduğun için çocuklar üzerinden bu kadar aşağılık bi beddua edebildiğin ve sonra da gülebildiğin için Allah senin belanı versin demek istiyorum

Bütün yorumları okuyamadım ama konu sahibi sen tam bir ruh hastasısın net. Yazık senin çocuğuna. Kendi sorumluluğunu 7 yaşındaki çocuğa yık sonra da iki çocuğu yalnız bırakınca veryansın et. Ah o 7 yaşındaki çocuğun annesi ben olacaktım. Bak o zaman dövmek nasıl oluyormuş görürdün sen. Çocuğun annesi de bi saf. Kendi görmediği bir olay için çocuğu dövülecek o da ses etmiycek. Valla o yaşadığın yeri sana dar ederdim. Milletin cocuguyla uğraşma. Otur kendi kızına anne ol!

3 yaşında çocuğun 7 yaşında oyun arkadaşı mı olur? Oyunları da iletişimleri de aynı olmaz zaten mantıken. Ayrıca elalemin çocuğunu dövmek yerine direk annesine götürüp durumu açıklamanız yeterliydi. Bir daha da almazsınız evinize, çocuğunuzla aynı ortama sokmazsınız sorun çözülmüş olur. Ölüsü çıkar bu evden vs. nasıl tehditler bunlar. Ben olsam asıl bu tehditten dolayı sizi şikayet ederdim polise.
Evet abartmis 7 yasindaki cocuk ereksiyon olmaz olsada nabacani bilmez kendi ogluda olabilirdi

Kız oglan yaş maş bu devirde hiç farketmez cocuklarimizi yanlız hicbiryere gondermeyelim ,en önemlisi aileler küçücük çocukların yanında yaptığı davranışlara dikkat etmeli ,sapik ergen dizileri izletmemeli aklı fikri yetene kadar ,terbiyeli sınırı bilen çocuklar buyutse herkes bu tacizler olmayacak aslında,
Konu sahibide çocuğunu bu çocukla birdaha görüşturmemeli karşı cins cocukla o yaşta nasıl anlaştı oyun oynadı anlamadım benim kizlar erkeklerle hayatta oyun oynamaz

Sırf ucundan kıyısından belki haklı çıkarım diye 10 sayfadır saçma sapan bir muhabbete çevirdiniz başlığı. Haklı çıkmak için çırpınıyorsunuz ama haksızsınız. Pedagog diye bir ünvan yok demişsiniz de, girin bakın bakalım Adalet Bakanlığı Personel Gebel Müdürlüğü’nün duyuru sayfasına. 11 haziran tarihinde pedagog alımı için ilan vermiş mi vermemiş mi Bakanlık bir inceleyin bakalım..

Üniversitelerde bölümü yok diye okumuş bir yerde. Bölüm olmayınca meslek de olmuyor sanıyor.

O kadar iğrenç bir insansınız ki ben o çocuğun annesi olsam size meydan dayağı atardım.
Yetmezdi dinlene dinlene yine döverdim sizi.
En az 3 gün hastanede yatardınız

Sizi öyle bir döverdim ki bir daha o ellerinizi eskisi gibi asla kullanamazdınız.
O leş ellerini masum cocuklardan çek !
sapık diye senin zihniyetine derler.
7 yasında bir çocuk nasıl taciz edebilir o yasta pipisi bile işlemini yapmıyor

Taciz ve tecavuz ozellikle kucukten bir sekilde maruz kalan anneler cok hassas oluyor bu cok normal ve lanet olsunki her kadin tacize ugramistir ve asla ama asla istemezki kendi cocugu bunu yasasin konu sahibini yadirgamadan once dinleyin benim oglum bunu yapsa ben geregini yaparim

Gereği nedir peki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X