• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

benlumiere

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2020
63
-200
1
29
Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin

Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
Herhangi bir cezai uygulama işlenirmş bilemiyorum 7 yaşındaki çocuğa ama ailenin terbiye etmesi gerekirdi ilk başta yatakt gördüğünzde tepki vermeliydinşz aşırı şekilde ve televizyon değil malesef ailelerin yaptıpı en büyük hata çocuktur anlamaz diye ama öyle değil çok geçmiş olsun gerçekten kızınızda korktun böyle şeylere karşı asla izin vermesin biri öperken bile kızınızn izin vermemesi gerekir

Bacım sakinleşin önce bir, bunu yapan da ufak bir çocuk. Tamam tabi ki zor bir durum, ancak yerinizde olsam o çocuğu bir daha eve almazdım. Kızınıza başka oyun arkadaşları bulmalısınız. Bu yaşlarda çocuklar bu tip davranışlar gösterebiliyorlar, ailelerin ayıp kavramını iyi vermesi gerekiyor. 7 yaşında bir çocukla ilgili işlem yapılacağını sanmıyorum, yalnız ben olsam o cocukla görüştürmezdim. Çok geçmiş olsun

Yeni üye ve yine troll bir konu.Okullar tatil olduysa demek.Neyse ciddi bir konu değil ama şöyle söyleyeyim 7 yaşındaki de bir çocuk.Dövmekmiş,polise şikayet etmekmiş bunlar çocuğa bir şey öğretmez aksine inatlaşmasına neden olur.Güzellikle konuşulmalı.Sizin konu troll size demiyorum da gerçekten böyle bir sey yasayan olursa diye yazayım dedim

Kafam bir dünya.

Ne alıyosun bacım çocuğunla yaşıt olmayan bile hemcinsi bile olmayan komşu çocuğunu eve madem böyle birşey yaşamışsın önceden, hiç kimseyi yaklaştırmaman lâzımdı çocuğuna. Şikâyet etsen ne olacak o da çocuk aklı mı yetiyo anası babası versin terbiyesini hatta anasıyla da görüşme danasıyla da.

Önce sakin olmayı deneyin. Polis 7 yaşındaki çocuğu hapse göndermez. Sen evine sokmayacaksın o veledi ailesiyle dahi görüşmeyin belli ki ailesi eğitememiş. kızına da kimsenin sana el sürmesine izin verme diye güzelce onu eğit ki böyle şeylerde anne diye seslensin. Evet insan çok tedirgin oluyor ama soğuk kanlı olmak zorundayız.

Yahu 7 yaşında çocuk!
Cezai ehliyeti yok, kimi nereye şikayet ediyorsunuz!
Dövmek falan nedir, bir kendinize gelin.
7 yaşındaki çocukla 3 yaşındaki ne oynayabilir acaba, bunu biraz düşünsenize, akran mı onlar?
O çocuk bir şeyler görmüş duymuş belli ki nedir diye denemeye çabalamış aklı erdiğince ki ermez daha.
Nasıl dövdünüz yahu...

3 yaşında çocuğun 7 yaşında oyun arkadaşı mı olur? Oyunları da iletişimleri de aynı olmaz zaten mantıken. Ayrıca elalemin çocuğunu dövmek yerine direk annesine götürüp durumu açıklamanız yeterliydi. Bir daha da almazsınız evinize, çocuğunuzla aynı ortama sokmazsınız sorun çözülmüş olur. Ölüsü çıkar bu evden vs. nasıl tehditler bunlar. Ben olsam asıl bu tehditten dolayı sizi şikayet ederdim polise.

Çocuk erkek ve dişi organlarını yeni yeni fark ettiği ve tanımaya çalıştığı bir yaşta. 3 yaşındaki kızınızı 7 yaşındaki çocukla oynatırsanız ne gibi ortak bir yönleri olabilir ki? Biri okul çocuğu biri okul öncesi bile değil. Kaldı ki tamam , indirdi, ne yapacak? Ne yapabilecek? Organlarının ne işe yaradığını bile bilmediği bir yaşta. Geçmşten gelen bir sıkıntınız var anlıyorum sizi ama bu kadar büyük tepki vermeyin daha çok gözetim altında tutun

Yeni üye ve yine troll bir konu.Okullar tatil olduysa demek.Neyse ciddi bir konu değil ama şöyle söyleyeyim 7 yaşındaki de bir çocuk.Dövmekmiş,polise şikayet etmekmiş bunlar çocuğa bir şey öğretmez aksine inatlaşmasına neden olur.Güzellikle konuşulmalı.Sizin konu troll size demiyorum da gerçekten böyle bir sey yasayan olursa diye yazayım dedim
Kimlik bilgilerimi göndermemi ister misiniz.
Nasıl kanitlayabilirim ağlayarak yazdığımı ? Yüreğimin yandığını. Yada en iyisi muhatap olmamak.

Kucuk cocuklarinizi buyuk cocuklarla yanliz birakmayin , adi ustunde cocuk , 7 yasindaki cocuk tacizden tecavuzden ne anlasin allah askina
Gordugunu taklit eder , cinsiyetini kesfeder , merak eder
Burda sorumluluk 7 yasinda cocugun degil onlara bakmakla yukumlu yetişkindedir
3 yasinda kizim var , ne akrabamin buyuk cocuguna ne komsumun buyuk cocuguna emanet ederim
7 yas cocuk ile 3 yas cocuk zaten arkadas olamaz , ortak hicbir noktalari yok
Cocugun da cezai sorumluluğu yok , normal bir hukuk devletinde bunu sikayet ederseniz suclu siz bulunurdunuz , dua edin de Türkiye'de yasiyorsunuz

Kimlik bilgilerimi göndermemi ister misiniz.
Nasıl kanitlayabilirim ağlayarak yazdığımı ? Yüreğimin yandığını. Yada en iyisi muhatap olmamak.

Yüreğinizin yanacağı ne var anlamadım ki.7 yaşındaki bir çocuğun hangi duygularla bunu yaptığını düşünüyorsunuz.Çocuk bir yerde maruz kalmıştır görmüştür ne bileyim merak etmiştir,içinde ard niyet barındıramaz yani.7 yaşındaki bir çocuk sadece çocuktur.Anlayamıyorum ya,hiç 7 yaşında olmadınız mı? Sanki 17 diyorsunuz

3 yaşında çocuğun 7 yaşında oyun arkadaşı mı olur? Oyunları da iletişimleri de aynı olmaz zaten mantıken. Ayrıca elalemin çocuğunu dövmek yerine direk annesine götürüp durumu açıklamanız yeterliydi. Bir daha da almazsınız evinize, çocuğunuzla aynı ortama sokmazsınız sorun çözülmüş olur. Ölüsü çıkar bu evden vs. nasıl tehditler bunlar. Ben olsam asıl bu tehditten dolayı sizi şikayet ederdim polise.

Çevremde başka çocuk yok iletişim kurabileceği. Cocukla beraber boyama yapmayı çizgi çizmeyi öğretiyorduk. Onunla yemek yiyordu vs aslında hep birlikte oynuyorduk. Kadın biraz geniş konuştu gibi geldi en azından beklediğim kadar sasirmadi. Sinirli olduğumu belli etmekti amacim

7 yaşında bir “çocuk”. Neyin ne kadar bilincinde olabilir bilmiyorum. 15-16 yaş desen neyse. Çocuğu dövmek nedir ? İnşallah kendi çocuğunun gözü önünde yapmamışsındır. Her iki çocuk içinde travma. Karşına alıp sakince konuşabilirdin, gerekli ikazı ailesi verirdi. Çocuk bu yanlış bir şey yapabilir ve güzellikle eğitmek lazım dövmek eğitmek öğretmek değildir. Çok yanlış. Hele ailesinin beter olsun daha dövseydin vs yani bu çok enteresan, kimse kimsenin çocuğunu dövemez, kimse de çocuğu dövüldüğü zaman iyi yapmışsın demez suçu ne olsa da.

Şaka değil mi bu ?

1-) 3 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuk nasıl oyun oynayabiliyor ki arada resmen jenerasyon farkı oluşmuş sizin ki daha dünyadan bi haber
2-) 7 yaşındaki çocuk tacizden tecavüzden ne anlar. Bir de üstüne dayak yemiş gariban
3-) bu kadar takıyorsanız milletin çocuğunu davet edip kapı dinleyip üstüne çocuğu dövmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X