• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla misafirlige gitmek

Çok inat var aramızda malesef. Bunlar özellikle misafirlikte peydah olan şeyler.. Normalde böyle değiller...
Ayirt ediyorlar demek ki. uyarmak var uyarmak var. Bana da gelmişti bir komşu oğlu kızımdan 3 yaş büyüktü. kızımın bebeğini yumruklarken yapma oğlum diyordu sadece ajajsjs. Galiba 1 defa dedi onu da. Kızımın en sevdiği bebeğiydi kızım da korkup ağlamıştı. Kalkıp bebeği elinden alması lazim mesela değil mi? Simdiki aklım olsa o bebeği nazikçe elinden alırdım. Benim de çocuklarım var böyle bir şeye asla müsaade etmem. Uyarmak ile onu yapmamasi için bir müdahalede bulunmak başka bir şey. Ben de birkaç kez uyaririm eğer devam ediyorsa kucağıma alırım. Başkasının kizmasina tahammül edemem. Tabii ki oynayacaklar kosacaklar evimde salon hariç 2 odada istediklerini yapmalari için alan var ama iş kırma dökmeye gelirse Yapma oğlum-kızım diye söyleyince ben uyardım ama yapıyor çocuk işte diye bir şey olmamalı.

Gittiğimiz yerler de çocuklu olduğu için pek sıkıntı olmuyor.
Sıkıntı olacak yere çok çok zorundaysam giderim, nadir yaşadım bu durumu.

Ayirt ediyorlar demek ki. uyarmak var uyarmak var. Bana da gelmişti bir komşu oğlu kızımdan 3 yaş büyüktü. kızımın bebeğini yumruklarken yapma oğlum diyordu sadece ajajsjs. Galiba 1 defa dedi onu da. Kızımın en sevdiği bebeğiydi kızım da korkup ağlamıştı. Kalkıp bebeği elinden alması lazim mesela değil mi? Simdiki aklım olsa o bebeği nazikçe elinden alırdım. Benim de çocuklarım var böyle bir şeye asla müsaade etmem. Uyarmak ile onu yapmamasi için bir müdahalede bulunmak başka bir şey. Ben de birkaç kez uyaririm eğer devam ediyorsa kucağıma alırım. Başkasının kizmasina tahammül edemem. Tabii ki oynayacaklar kosacaklar evimde salon hariç 2 odada istediklerini yapmalari için alan var ama iş kırma dökmeye gelirse Yapma oğlum-kızım diye söyleyince ben uyardım ama yapıyor çocuk işte diye bir şey olmamalı.

Ayırt edecekleri bir durum yok ben yapma oğlum yapma kızım demem kalkıp müdahale ederim. Bilhassa başkasının evinde surekli tepelerinde olurum. Yanıma oturturum ve devasa bir şekilde ağlamaya başlarlar. Normalde yapmadıkları ne varsa sergiliyorlar bir insan görünce haliyle bende geriliyorum. Daha çok kızıyorum ama takan yok.

Hayır asıl anne o davranışı evde yaptıkları zaman patakladigi ama orada sessiz kaldığı için cocuk daha da beter oluyor bakıyor ki evi yıkıyor anadan ses yok o zaman doğru yoldayım devam diyor 😀 Çok var öyle çevremde. Bazen bak annen seni uyarmıyor ama ben uyarıyorum rahat dur diye uyardığım cocuklar oluyor. Çünkü biliyor ki anne birsey demeyecek o halde ne yapsam kar diye bakıyor.
Bu gerçekten doğru bir tespit bence, çünkü bu kadın da dövüyor çocuğunu her şey için. Ki ben asla bu davranışını onaylamıyorum da benim evimde dövme de en azından uyar be kadın🤣

O tür misafirden bende hoşlanmam... Oğlum bir kere arkadasimdayken ( arkadasimin evde küçük çocuğu yok alışık değil) diğer çocuklarla bir olup balkon storunu kırmıştı. Ev sahibi tüm çocuklara bağırmiş birer tane kaba etlerine vurmuş herkese de kırdıklarını ilan etmişti. Nedense tek ben ve bekar bir arkadaş suçlanıp kalkıp onarmıştık. Ama o yaptığı benim içimde hâlâ yara..... Gerekirse ben sana stor alırım ama sen neden benim çocuğuma vuruyorsun....... Ben bir başkasının cocugunu uyarmaktan dahi çekiniyorum. Esimi çağırıp o evden hemen çıkıp ağlamıştım....
Kimse kimsenin çocuğuna vuramaz ne demek vurmak 😠 ama böyle büyük parca şeyleri kırınca da ister istemez kızıyor insan yani. Bardak vs olsa hani neyse dersin de açıkçası benim evimde de koltuğumun masamın tv stor vs yerine koymakta ya da onarmakta zorlanacagım şeylere zarar verirse ben de ister istemez sinir olurum.

Görümcemin çocukları böyle mesela her geldiklerinde geriliyorum alınır diye bişey diyemiyo insan ama eşim bende önce laf söylüyor o yüzden bana kalmıyo çok şükür 🫢. Geçen krem koltugumu tükenmez kalemle çizmislerdi yemeklere ellerini sokuyorlar elleriyle kalkıp koltuklara sürdüler yatak odama girip sifonyeri vs karıştırıyorlar falan yani hiç hoş değil çocuklar bilmez ama bazı şeyleri öğretmek lazım öğrenene kadar peşinde koşucaz mecbur engel olmak için

Çocuklu misafir ağırlıyorsak, çocuklara da hazırlık yapmalıyız. Çocukların yemek masalarını ayrı hazırlıyorum. Özel olarak masa örtüsü, yere de örtü sererim. Vakit geçirebildikleri alan da yaratmalı tabii ki, öyle sıkıntı yaratmayacak bir oda olmalı. Bizim projektör ekranı var kocaman Buz Devri yansıttık gülerek izlediler. Sevdikleri yiyeceklerle de oyalandılar. Öbür türlü sıkılır herkese her yere sararlar. Erkekse çocuklar eşim PES oynamalarına izin veriyor.

Ama hatalı da olsalar kimsenin çocuğunuza dokunmasına izin vermeyin. Uyaran sesini çıkaran siz olun. Başkası ancak kabul edilebilir bir ses düzeyiyle uyarabilir o kadar.
Valla örtü de sersen masaya da koysan annesi öğretmediyse yapmıyorlar. Bende yere örtü seriyorum örtüyü kenara çekip halının üstünde dökerek yiyorlar üstünüze çekim diyor eşim tınn devam ediyo masaya koyuyorum sandalyelere sürüyorlar döküyorlar biraz da anne babanın evinde öğretmesi lazım

Doğrudur yanlıştır diyemem ama çocuklarım büyüyene kadar bende ev gezmesine gitmedim hiç. Çok çok nadirdir o da bayram ziyareti çok yakın akrabalar falandır. Şöyle şuna gideyim çocuğumla oturayım hiç yapmadım. Ben rahat etmedim. Gezdirmek istesem parka götürdüm enerjisini attı özgürce açık havada. Çocuklarla orada oynadı. Tabi ki bu doğrudur diyemem ben kendim böyle rahat ettim

Şu stor perde olayını şimdi okudum.

Başıma gelse çok mahcup olurdum.

Zaten “dur,etme,elleme” demek beni çok yorduğu için misafirliğe gitmiyoruz doğru bir karar vermişiz demek ki.

ben çocukla gelenlerden çok rahatsız olmam normalde ama kuzenim çocuğuna asla müdahale etmiyor evin altını üstüne getiriyor çocuk ondan rahatsız oluyorum. kendi evlerinde de oturup beraber duvar çiziyorlarmış ev onun tuvali diye anlatırken eşim dedi ki sanki bana picasso olacak 😅😅 bir hayırlı işimiz vardı çocuklarıyla gelmişler çocuk pastanın üstündeki çikolatayı eliyle alıp masa örtüsünün üstüne alıp alıp sürerken (çok şık bir ikram sofrası) annesi hiçbir şey demeyince bize bir bayılma gelmişti😂 kurabiyeyi verip hadi git ye diye salıyordu ortalığa 🫠 en son gece bitiminde kahveler içilirken çikolatayı verdi eline çikolatayı da yedikten sonra ellerini bir güzel krem koltuğa sildi annemin gözü seyirmeye başlamıştı 😂😂 sonra öğrendik ki evlerinde de domatesi alıp geziyormuş koltuk moltuk hak getire her yere sürüyormuş 😅 dünyayı keşfediyor ama teyzeleriiii bahaneleri de bu. çocukları da öğrenmeyecek bir çocuk değil he sorunlu olan anne baba 🤦🏻‍♀️

Ya 2 çocuk ister istemez istekleri oluyor ve peşpeşe bağırarak bir şeyler istiyorlar. Ya su döküyolar ya oturun dedigim halde kalkip birseyler yiyip yere dokuyorlar. Hayır dediğim de inatlasiyorlar. Arkadaşlarım da ya "onu bırakın dökmeyin", "sessiz olun" ya "şu kadını (beni) biraz rahat bırakın" "ayy bunların isteği hic bitmiyor" gibi yada cocugum bir laf etse "ayy bunlardan da hic birsey gizli kalmiyor" tarzi ara sıra eleştirilerde bulunuyorlar.... Ve ben rahatsız oluyorum geriliyorum ister istemez... Bu insanlar samimi olduğum kişiler. 3 kere çağırıyorlarsa 1 kere kabul ediyorum yinede. Bir kaç kere muhabbet arasında ben çocuklarini salmayan bi anneyim çocuğu anne uyarır başkasının uyarmasindan hoşlanmiyorum dediğim halde yine aynı. Kendilerine dediğimi anlamıyorlar.....
E çok normal uyarılar bunlar. Bağırmak ya da azarlamak değil ki. Kimse evinde yere su dökülsün falan istemez sonuçta..sizin yerinizde olsam siz bana gelin diye onlara gitmek yerine kendime davet ederim.

O tür misafirden bende hoşlanmam... Oğlum bir kere arkadasimdayken ( arkadasimin evde küçük çocuğu yok alışık değil) diğer çocuklarla bir olup balkon storunu kırmıştı. Ev sahibi tüm çocuklara bağırmiş birer tane kaba etlerine vurmuş herkese de kırdıklarını ilan etmişti. Nedense tek ben ve bekar bir arkadaş suçlanıp kalkıp onarmıştık. Ama o yaptığı benim içimde hâlâ yara..... Gerekirse ben sana stor alırım ama sen neden benim çocuğuma vuruyorsun....... Ben bir başkasının cocugunu uyarmaktan dahi çekiniyorum. Esimi çağırıp o evden hemen çıkıp ağlamıştım....
Yok artık çocuğa vurmak ne demek!!

Hanımlar benim 2 küçük çocuğum var 4 ve 5.5 yaşlarındalar. Normalde sakin çocuklarım ama her cocuk gibi başka bir ev yada bir arkadaş görünce fazlaca şımarıyiorlar. Ne kadar durun susun desemde etki etmiyor ve gereksiz yere ben strese giriyorum. Esasen hiç bir yere gitmek istemiyorum. Ben misafirlikte çocuğunu saldım çayıra bırakan biri hiç olmadım ama buna rağmen ortamda biri çocuklarıma kızıp bağırdığında geriliyorum. Ve bu gerginlik çocuklara dönüyor. Onlara kızıyorum. Yani onları nasıl oyalayabilirim misafirlikte. Sizler neler yapıyorsunuz? Not: Telefon vermek istemiyorum.
4 yaşında bir kızım var evime cocuklu bir misafir gelirse hemen kızımın odasına götürür oyuncaklarını gösteririm. Kizim da arkadas cok sever. Kisa surede ev tarumar olur. Oda yetmez salona gelinir. Her yer oyuncak yemek olur. Asla rahatsız olmam. Ne olacak silinir supurulur. Çocuktan rahatsız olunmasına da anlam veremiyorum. Evinize iki küçük çocuklu bir anne çağırdıysaniz mum gibi oturmalarini beklemezsiniz herhalde. Çocuklarını bırakıp gelmesini de isteyemezsiniz. Çocuk bu düğmesi yok. Makine değil robot değil. Hani deseniz ki uçakta restoranda vs çocuklarımı zapt etmekte zorlanıyorum nasil oyalarim bir seyler dusunurdum ama misafir olarak gittiğiniz evde çocuk da misafir olmalı. Onlar size ait bir nesne ne bileyim esya değiller. Çocuklarınız o evde hoş karsilanmayacaksa gitmeyin. Gerilecekleri bir ortamda olmayin. Önceliğiniz onlarin huzuru rahati olsun. Benim verebilecegim yegane tavsiye bu olur. Bize gelin, biz misafir severiz :) ha bak 7-8 yaş üstü çocuk olsa o da başka. Ama 4 -5 yaş henüz her dk oyun oynadıkları oyun oynamaları da gereken bir yaş. Sessizce oturmalarini bir zahmet kimse beklemesin.

4 yaşında bir kızım var evime cocuklu bir misafir gelirse hemen kızımın odasına götürür oyuncaklarını gösteririm. Kizim da arkadas cok sever. Kisa surede ev tarumar olur. Oda yetmez salona gelinir. Her yer oyuncak yemek olur. Asla rahatsız olmam. Ne olacak silinir supurulur. Çocuktan rahatsız olunmasına da anlam veremiyorum. Evinize iki küçük çocuklu bir anne çağırdıysaniz mum gibi oturmalarini beklemezsiniz herhalde. Çocuklarını bırakıp gelmesini de isteyemezsiniz. Çocuk bu düğmesi yok. Makine değil robot değil. Hani deseniz ki uçakta restoranda vs çocuklarımı zapt etmekte zorlanıyorum nasil oyalarim bir seyler dusunurdum ama misafir olarak gittiğiniz evde çocuk da misafir olmalı. Onlar size ait bir nesne ne bileyim esya değiller. Çocuklarınız o evde hoş karsilanmayacaksa gitmeyin. Gerilecekleri bir ortamda olmayin. Önceliğiniz onlarin huzuru rahati olsun. Benim verebilecegim yegane tavsiye bu olur. Bize gelin, biz misafir severiz :) ha bak 7-8 yaş üstü çocuk olsa o da başka. Ama 4 -5 yaş henüz her dk oyun oynadıkları oyun oynamaları da gereken bir yaş. Sessizce oturmalarini bir zahmet kimse beklemesin.

Aynı beni anlattın biliyor musun :) Bana hiç abes gelmez çocuktur bu oynar güler seste yapar ortalığıda dağıtır... Hiç gocunmam. Bir silip supurneye bakar her şey... Dediğin gibi kabul gördüğümüz yerlere gitmek gerek...

Ya 2 çocuk ister istemez istekleri oluyor ve peşpeşe bağırarak bir şeyler istiyorlar. Ya su döküyolar ya oturun dedigim halde kalkip birseyler yiyip yere dokuyorlar. Hayır dediğim de inatlasiyorlar. Arkadaşlarım da ya "onu bırakın dökmeyin", "sessiz olun" ya "şu kadını (beni) biraz rahat bırakın" "ayy bunların isteği hic bitmiyor" gibi yada cocugum bir laf etse "ayy bunlardan da hic birsey gizli kalmiyor" tarzi ara sıra eleştirilerde bulunuyorlar.... Ve ben rahatsız oluyorum geriliyorum ister istemez... Bu insanlar samimi olduğum kişiler. 3 kere çağırıyorlarsa 1 kere kabul ediyorum yinede. Bir kaç kere muhabbet arasında ben çocuklarini salmayan bi anneyim çocuğu anne uyarır başkasının uyarmasindan hoşlanmiyorum dediğim halde yine aynı. Kendilerine dediğimi anlamıyorlar.....
Alınmanızı gerektirecek şeyler söylemiyorlarmış. Bence siz gereksiz alınganlık yapıyorsunuz.

Back