Tercih meselesi... Aslında ben son zamanlsr da kimseye kendi irademle gitmedim. Genelde davet ediyorlar.... Her ne kadar gitmek istemesem de 1 2 davet sonrası kabul etmek zorunda kalıyorum. İstiyorum ki isteyenler bana gelsin.... Ama çocuğunu uyarmayanlar benide geriyor. Bazen şahit oluyorum kendi evinde hanım bir toz düşünmelerine izin vermiyor ama başkasının evi olunca alt üst etsin ses çıkarmıyor..... Ben kendi evimden çok daha dikkat ederim başkasının evinde ki kimseye bir zararımız dokunmasın.Ben de kız kardeşim hariç başka hiç kimsenin çocuklarıyla evime gelmesini istemiyorum. Çünkü evimde sürekli bir şeylerin kurcalanması bir şeylerin kırılıp dökülmesinden ordan oraya koşturmalardından rahatsız oluyorum. Yeğenlerim haricinde başka çocuklara tahammül edemiyorum
Yani onda birsey yokki adamcagiz dogru demis. Bende istemem nimet sonucta neden dökülsün.Yok artık ya. Bağırması neyse ama vurmak ne demek? Biz asla sesimizi yükseltmeyiz ama halamın ikiz çocukları küçükken bizim evde ellerinde bisküvi odanın içinde dolaşarak yiyorlardı babam da uyardı bir sofra açın da çocuklar oturup yesin dedi diye halam yıllarca bizim eve gelmedi.
O kişinin perde parasını bırakıp çocuklarınızı da alıp evini terk etseydiniz keşke.
Kimsenin asla çocuğunuza vurma hakkı yok. Siz de gerekirse değil o storu almalıydınız.O tür misafirden bende hoşlanmam... Oğlum bir kere arkadasimdayken ( arkadasimin evde küçük çocuğu yok alışık değil) diğer çocuklarla bir olup balkon storunu kırmıştı. Ev sahibi tüm çocuklara bağırmiş birer tane kaba etlerine vurmuş herkese de kırdıklarını ilan etmişti. Nedense tek ben ve bekar bir arkadaş suçlanıp kalkıp onarmıştık. Ama o yaptığı benim içimde hâlâ yara..... Gerekirse ben sana stor alırım ama sen neden benim çocuğuma vuruyorsun....... Ben bir başkasının cocugunu uyarmaktan dahi çekiniyorum. Esimi çağırıp o evden hemen çıkıp ağlamıştım....
Sizin çocuğunuza kim hangi gerekçe ile bağırabilir?
Anasından doğdu mu o babayiğitler, bana mı denk gelmiyor?
Ben de sırf bu yüzden çocuklu misafir davet etmiyorum gelmek isteyenlere müsait değil diyorumTercih meselesi... Aslında ben son zamanlsr da kimseye kendi irademle gitmedim. Genelde davet ediyorlar.... Her ne kadar gitmek istemesem de 1 2 davet sonrası kabul etmek zorunda kalıyorum. İstiyorum ki isteyenler bana gelsin.... Ama çocuğunu uyarmayanlar benide geriyor. Bazen şahit oluyorum kendi evinde hanım bir toz düşünmelerine izin vermiyor ama başkasının evi olunca alt üst etsin ses çıkarmıyor..... Ben kendi evimden çok daha dikkat ederim başkasının evinde ki kimseye bir zararımız dokunmasın.
Elimden kimse alamaz:)Bir arkadaş çocuğum ağlayıp bana sarılmışken terbiyesiz diye oğluma bağırdı kendisine "sen ne biçim kadınsın bize bağırma" demiş çocuğum. Allahim fittirdim hayir terbiyesiz değil benim oğlum bagirmayi kes dedim benimle küstü. Çocuğun lafını kaldıramıyorsan çocuklara karışma o zaman ??
Kimsenin asla çocuğunuza vurma hakkı yok. Siz de gerekirse değil o storu almalıydınız.
Şimdi bakın çocuğunuz stor kıracak kadar yaramazsa ya dışarıda buluşacaksınız ya da arkadaşlarınızı sizin evinizde ağırlayacaksınız. Benimkiler kendi ortamında daha rahat oluyorlar diyeceksiniz. Hem çocuklarınızın laf duymasının önüne geçeceksiniz. Hani hem çocuğum istediği gibi takılsın hem arkadaşlarım bunu kabul etsin pek öyle olmuyor
Babasıyla bu tarz kapışmalar bizde yapıyoruz ama işte dışarıda ben kimsenin kalbi kırılsın istemesem de bazen sınırları zorluyorlar.Elimden kimse alamaz:)
Ben çocuklarıma yeteri kadar hatta daha fazla fazla bağıran ve uyaran anneyim.
Çok da disiplinli, sözüm söz şeklinde ilerlerim lakin yeri gelir babasını da uyarırım bu kadarı haddin değil diye.
Benim dışımda kimseye laf ettirmem, doğru düzgün bir üslup ile hatalı olduklarını anlatabilirler, gönüllerini alarak yanlışı gösterebilirler sorun yok ama azarmış hakaretmiş serzenişmiş, adamı doğduğuna pişman ederim.
Siz de öyle yapın!
E tamam işte tam da bu nedenle siz çağıracaksınız. Benimkiler misafirlikte iki çift laf ettirmiyor kendi odaları kendi oyuncakları olunca daha rahat ediyorum. Siz gelin beni çağırdınız sağolun burda biraraya gelelim dersiniz. Rica edersiniz kalkıp herkes bir işin ucundan tutar çayını kendi alır en azındanNerden baksan 6 7 çocuk var ve benimkide aralarında stor kırma olayında. İlk defa başımıza geldi ve venden başka kimse el atmadı. Onarilabilecek birseydi ve onardık. Gerekseydi zaten alırdım... O o kadar tepki vermeseydide yine ben zararini karsilardim dediğim gibi hic bir zsman vurdum duymaz olmadim.
Evet aslında benim istediğim de kendi evimde buluşmak... Ama ben kimseye zorla gitmiyorum bana ısrarla gel diyenler hem çocuğum kıpırdamadan otursun hemde benle muhabbet etmek istiyorlar. Buda mümkün değil ne yazık ki...
Cocuklular da çok sıkıntı olmuyor ancak çocuksuz yada çocuğu büyümüş evler biraz bizi yadırgıyor. Cocuklarimda ben ne kadar oyuncak götürsem de sıkıldık diyorlar.... Yani bilmiyorum yeni bir oyun seti mi alsam missfirlik için ilgilerini çeksin bilemedim ki.Yeni doğan ve ya cenaze evi olmadığı sürece çocuklarımla gidiyorum misafirliğe. Onlar ailemizin bir parçası yani, nereye bırakacağım çocuklarımı
2 çocuğum var bu zamana kadar hiç kimse bağırmadı çocuklarıma, zaten bağırsa beni de son görüşleri olurdu. Hele vurmak? Bu söz konusu bile olmasın. Çok kötü şeyler olur..
Yanlarına oyuncak alıyorum, oyuncak çay seti, boyama, araba vs. Çocuklu evlere gidiyoruz hep zaten, çocuklarla oynuyorlar.
İnan ki en rahat ettiğim ortam bu...E tamam işte tam da bu nedenle siz çağıracaksınız. Benimkiler misafirlikte iki çift laf ettirmiyor kendi odaları kendi oyuncakları olunca daha rahat ediyorum. Siz gelin beni çağırdınız sağolun burda biraraya gelelim dersiniz. Rica edersiniz kalkıp herkes bir işin ucundan tutar çayını kendi alır en azından
Haklısın bacım ne diyim inan ki imkanım olsa bende istemem kimseyiBen de sırf bu yüzden çocuklu misafir davet etmiyorum gelmek isteyenlere müsait değil diyorum
Kırılsın, evladınızın kalbi kırılacağına onların kırılsın.Babasıyla bu tarz kapışmalar bizde yapıyoruz ama işte dışarıda ben kimsenin kalbi kırılsın istemesem de bazen sınırları zorluyorlar.
Aslında imkan var müsait değilim demeniz yeterliHaklısın bacım ne diyim inan ki imkanım olsa bende istemem kimseyi
Evet çok haklısın umarım bunu yapabilirim :) zamanında annem sağolsun beni sindirdigi için bazen haklı olsam dahi susarken buluyorum kendimi. İçimde fırtınalar koparken.Kırılsın, evladınızın kalbi kırılacağına onların kırılsın.
Diyorum ya eğer ki yeteri kadar disiplinli ve gözünüz üzerinde bir anne iseniz, bu devrin çocukları malum yani rahat durmuyorlar, 1500 kere uyarıyoruz çenemiz ağrıyor artık.
Daha kapıdan çıkmadan ‘ben niye gidiyorum ya’ modu yükleniyor bana mesela.
Ama ben anneyim, siz de öylesiniz.
Dünyaya karşı biz onları korumazsak, kimse korumaz.
Çocuk da olsa hakkı yenemez, büyükle kıyaslanarak gözardı edilemez.
Çocuğun yaptığına ‘aaa ne kadar ayıp, görmeyeyim’ derken, kazık kadar insanların yaptığına neden susuyorsunuz?
Ciddi bir tonla ‘efendim, yanlış anlamış olmalıyım benim çocuğuma laf söylemiş olamazsın değil mi hem de anneleri başlarındayken, buna cüret etmiş olamazsın’ şeklinde bir uyarı, herkese sınır çizdirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?