Çocukla misafirlige gitmek

seyyaLe34

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
56
39
13
29
Hanımlar benim 2 küçük çocuğum var 4 ve 5.5 yaşlarındalar. Normalde sakin çocuklarım ama her cocuk gibi başka bir ev yada bir arkadaş görünce fazlaca şımarıyiorlar. Ne kadar durun susun desemde etki etmiyor ve gereksiz yere ben strese giriyorum. Esasen hiç bir yere gitmek istemiyorum. Ben misafirlikte çocuğunu saldım çayıra bırakan biri hiç olmadım ama buna rağmen ortamda biri çocuklarıma kızıp bağırdığında geriliyorum. Ve bu gerginlik çocuklara dönüyor. Onlara kızıyorum. Yani onları nasıl oyalayabilirim misafirlikte. Sizler neler yapıyorsunuz? Not: Telefon vermek istemiyorum.

Açıkçası ben evime çocuklu misafir geldiğinde inanılmaz geriliyorum. Asla laf dinlemiyorlar ve ben inanılmaz sinirli bir insanım. Zaten kimsenin çocuğuna da kızamam laf da edemem benim çocuğum değil. Şimdi hamileyim ama çocuğum olduğunda misafirliğe gitmeyi pek düşünmüyorum. Gelecek olan varsa bana gelebilir ama ekstra olarak başkalarına çocuğumun yaramazlığını çektiremem sanırım. Konuyu takip edeyim ben de okurum gelen cevapları madem.

Telefon vermek derken ?
Ben,kimsenin cocuklarima bagirmasina razı gelmem,canım sıkılır.
Onlara kizmanizin neden ise gittiginiz yerde rahat durmadiklari için duymuş olgudunuz suçluluk duygusu..
Bu nedenle çocuğa tahammülü olmayan kişilere misafir olmazdım.
Çok hatirli,tanıdık ve bilindik bir yer değilse ; gitmezdim ben.

Çok samimi olmadığım kişilere çocuklu gitmedim. Rahat değilsem gitmiyorum. Çok sık da giden biri değilim

Siz misafirlikte çocuklarınıza hep göz kulak oluyorsanız ev sahibinin kızıp bağıracağı bir durum olamaz ki? Ne oldu da bağırdı mesela?
Gerçi ne olursa olsun bağırılmaması sizin müdahale etmeniz gerekir.

Valla bizim de 5-7 yaş kızları olan bir arkadaşımız var , kendi evlerinde gayet kendince oynayan bu kızlar bize gelince beni çok zorluyorlar. (Mutfak dolaplarını karıştırmak ikram yerken yağlı ellerle sağı solu ellemek) Anneleri de rahat sağolsun.

Evim bahçeli, bahar ve yazları kabul ediyorum ve bahçede oturtuyorum

Biz hiç kimseye misafirliğe gitmiyoruz desem…

Denk gelirse haftada bir kayınvalideye gidiyoruz o kadar.

O da olmazsa evde rahatımız yerinde çok şükür.

Sizin yavrular anaokuluna gitmiyorlar mı?

Ya 2 çocuk ister istemez istekleri oluyor ve peşpeşe bağırarak bir şeyler istiyorlar. Ya su döküyolar ya oturun dedigim halde kalkip birseyler yiyip yere dokuyorlar. Hayır dediğim de inatlasiyorlar. Arkadaşlarım da ya "onu bırakın dökmeyin", "sessiz olun" ya "şu kadını (beni) biraz rahat bırakın" "ayy bunların isteği hic bitmiyor" gibi yada cocugum bir laf etse "ayy bunlardan da hic birsey gizli kalmiyor" tarzi ara sıra eleştirilerde bulunuyorlar.... Ve ben rahatsız oluyorum geriliyorum ister istemez... Bu insanlar samimi olduğum kişiler. 3 kere çağırıyorlarsa 1 kere kabul ediyorum yinede. Bir kaç kere muhabbet arasında ben çocuklarini salmayan bi anneyim çocuğu anne uyarır başkasının uyarmasindan hoşlanmiyorum dediğim halde yine aynı. Kendilerine dediğimi anlamıyorlar.....

Biz hiç kimseye misafirliğe gitmiyoruz desem…

Denk gelirse haftada bir kayınvalideye gidiyoruz o kadar.

O da olmazsa evde rahatımız yerinde çok şükür.

Sizin yavrular anaokuluna gitmiyorlar mı?
Oğlum gidiyor kızımda seneye inşaAllah....

Çocuklarınız bağırılıp çağırılacak kadar ne yapıyor ki?
Aslında yaşlarının gereğini yapıyorlar kimsenin bir yerini karıştırmaz yahut kırmazlar koltuk tepelerine hele asla çıkartmam ama illaki cocuklar oynuyor ses yapıyorlar biz konuşurken bağırarak birseyler istiyorlar inatlasiyorlar vs vs.

İkram konusunda biz netiz. Masaya konulur ve çocuklar orda yer. Su dökmeleri de pek normal değil. O yaşta su bardağı tutabilecek kadar motor becerileri gelişmiş olmalı. (Zorlanıyorlarsa çocuklara özel suluk alıp misafirliğe onunla gidebilirsiniz)

Şu kadını rahat bırakın söylemleri saçma tabii. Çocuk annesine ihtiyaç duydukça çağırır.

Ben çocuklu misafirde çocuğu değil de çocuğunu uyarmayan,gözetlemeyen anne babayı sevmiyorum. Bizim evin en küçüğü 21 yaşında ve evimize küçük çocuk geldiğinde bir afallıyoruz ve biraz da geriliyoruz. Geçenlerde halamlar geldiler ve evde 3 tane en büyüğü 8 diğer ikisi de 6 yaşında 3 erkek çocuğu vardı. Biz hep diken üstünde bekledik çünkü sürekli zarar verecek tarzda oyunlar oynuyorlar. Evin içinde top oynadılar ve sürekli ya kafamıza ya da pencere camına falan vurdular. Biz ayrı bir odaya geçtik onların olduğu odada TV vardı ve TV'nin kablosunu koparmışlar,koltuğun yastiklarini dört bir yana savurmuşlar,kapının kolunu sökmüşler. Biz 3-4 saatliğine katlanalım sesimizi cikarmayalim diyoruz ama anneleri asla uyarmıyorlar ve biz en ufak uyarıda bulununca da alınıp trip atmaya başlıyorlar. Ama her şeye rağmen biz asla çocuklar şunu yapmış bunu yapmış demedik.

Size gelecek olursam da o yaşlardaki çocuklar dur yapma etmeden pek anlamazlar. Eğer geriliyorsanız kısa ziyaretlerde bulunabilirsiniz.

Su dökmek aslında kardeşler arası çok sık olur bizde. Birine su verirken diğeri de birden susar ve diğerinden önce almaya çalışır çekişirken dökülür Yanıma tek suluk alırım ve 2side bardak ister. Çok inat var aramızda malesef. Bunlar özellikle misafirlikte peydah olan şeyler.. Normalde böyle değiller...

Ben de kız kardeşim hariç başka hiç kimsenin çocuklarıyla evime gelmesini istemiyorum. Çünkü evimde sürekli bir şeylerin kurcalanması bir şeylerin kırılıp dökülmesinden ordan oraya koşturmalardından rahatsız oluyorum. Yeğenlerim haricinde başka çocuklara tahammül edemiyorum

Ama bakın bu çok önlenir birşey. Madem çocuğunuzun huyunu biliyorsunuz, niye ikisine de şöyle birşey almıyorsunuz? Ben evime sıvı dökülünce çok geriliyorum kolay kurumuyor ki

O tür misafirden bende hoşlanmam... Oğlum bir kere arkadasimdayken ( arkadasimin evde küçük çocuğu yok alışık değil) diğer çocuklarla bir olup balkon storunu kırmıştı. Ev sahibi tüm çocuklara bağırmiş birer tane kaba etlerine vurmuş herkese de kırdıklarını ilan etmişti. Nedense tek ben ve bekar bir arkadaş suçlanıp kalkıp onarmıştık. Ama o yaptığı benim içimde hâlâ yara..... Gerekirse ben sana stor alırım ama sen neden benim çocuğuma vuruyorsun....... Ben bir başkasının cocugunu uyarmaktan dahi çekiniyorum. Esimi çağırıp o evden hemen çıkıp ağlamıştım....

Bundan bebekken kullandık... Mantıklı aslında tekrar kullanabilirim.. Bazen evde de su vermekten bunaldığım oluyor. Su dökülmesini örnek verdim o çok sık yaşanan ve etrafı göl edecek derece olan birsey değil...

Yok artık ya. Bağırması neyse ama vurmak ne demek? Biz asla sesimizi yükseltmeyiz ama halamın ikiz çocukları küçükken bizim evde ellerinde bisküvi odanın içinde dolaşarak yiyorlardı babam da uyardı bir sofra açın da çocuklar oturup yesin dedi diye halam yıllarca bizim eve gelmedi.

O kişinin perde parasını bırakıp çocuklarınızı da alıp evini terk etseydiniz keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…