Çocukla boşanmış bayanlar tekrar evlilik fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Çocuklu veya boşanmış değilim ama yine de kişisel fikirlerimi paylaşmak istedim. Siz kendinizi hazır hissetmedikçe evlenmeniz tabi ki gerekmiyor. Etrafı susturmak evlenseniz bile mümkün olmayacak zaten biliyorsunuz. O zaman da karışacak bir şeyler bulacaklar. Kafanıza uyan birine denk gelirseniz zaten siz de evlenmeye daha sıcak bakarsınız. Ama belli ki şu an doğru zaman değil zaten ortada bir aday da yokmuş. Kısmet deyin geçin konuyu açanlara. Çocuğunuzu düşünerek evliliğe temkinli bakmanız da çok normal. Eski eşiniz de kendi yolunu yapıyordur size evlen diyerek.

Korkularınızı anlıyorum ve bu konuda haklısınız da. Ama size umut olması açısından kendi ailemden örnek vereceğim. Benim babaannemin ilk eşi çok içer ve dövermiş. Babaannem buna dayanamayarak tek çocuğunu da yanına alıp eşinden boşanmış. Daha sonra hiç evlenmemiş, bekar bir adamla evlenmiş ve bu eşinden de iki çocuğu olmuş. Bunlardan biri benim babam oluyor. Ben lise çağındaydım büyük halamın babasının başka bir adam olduğunu öğrendiğimde ve çok şaşırmıştım. Çünkü dedem onu o kadar çok sahiplenmişti ki, kendi öz çocuklarından hiç ayırmadı. Mirasta bile ona da pay düşmesi için babaannemin üzerine yapmış birçok şeyi. Ben öz babamla senelerdir görüşmüyorum, bana hiçbir faydası yok. Ama büyükbabam üvey baba olmasına rağmen çok iyi davrandı halama. Babaannemi de çok severdi.

Genelde kötü hikayeler duyuyoruz ama böyle çok güzel hikayeler de var. Burada iş biraz da size düşüyor, eğer karşınıza sizinle evlenmek isteyen biri çıkarsa ince eleyip sık dokuyun ve doğru insan mı değil mi iyi karar verin. En önemlisi de içinde sevgi barındırdığından, merhametli olduğundan emin olun.

Umarım karşınıza sizi ve çocuklarınızı sevecek güzel bir insan çıkar

Sana umut olayım gerçekten aşık olduktan sonra herşeyi halledersin demeye geldim
Bu hafta kuzenim evlendi bekar hiç evlenmemişti gelinimiz evlenip ayrılmış 8 yaşında bi kızı olan tatlı bi hanımbaşta aileler karşı çıktı (bizimkiler çocuğun sorumluluğunu alamazsın dediler kızın ailesi mezhep farkından istemediler ) herkes çok yargıladı ama kuZenim ben istiyorum kararımı verdim senede bi tatile geliyorum onuda gelmem göremezsiniz beni çeker yuvamı kurarım dedi bizimkiler hemen tamam dedi korkudanhayatımda gördüğüm en güzel düğünlerdendi desem anlarsın heralde rüya gibi düğün ve kına gecesi maşallah sonra balayına yakın bi yere gittiler 3 4 gün sonra memleketine uğradılar kızını alıp ordan deniz tatiline gittiler ailecek şuan tatildeler en çok etkileyen kızı babasıyla görüşmüyo heralde annesi düğün salonundan çıktığında vedalaştı baba senide öpcem çok özliycem sizi bak baba bizim ailecek resmimizi aldım en güzeli dedi ağladı o an üzülmüştüm ama çok mutlular inş devam eder

Ben açıkçası bosansam çocuklu olsam asla evlenmem.
Evlilik zor çünkü
Hemde çocukla ikikat zor
Baskasi cocuguma yanbaksa dellenirim.
Ben çocuğumu guzel buyutup yetiştirmeye adarim sahsen.
İlerisi yok yalniz geldik yalniz gideceğiz
Zaten erkekler turkiyede erkenden oluyor
Kadınlar daha fazıla yasiyor cogu kadin hep tek kalıyor
Helede maaşı olan kadin neden ceksin bir adam kahrını
Zaten cocugu da var
Ama yogun sevgi acligi yasarsa bilemem
Kimisi yanindaki erkege cok anlam yüklüyor
Çok ask bocugu yada nebilim sevgi korunma duygusuna sahip onlari bilemem
Ben sahsen sittin sene evlenmem
Cunki evlenince birkez daha emin oldum
Zaten biliyordumda evlilik kadina yük
Hele calisan kadina evlilik zulum.

Üvey babayla büyüyen bir kız çocuğu olarak şunu söyleyebilirim ki çok dikkat isteyen bir karar. Hem böyle seyler plan programlada olmaz. Hem her boşanan kadıni hemen evlendirme çabasını da anlayamıyorum. Üveylik çok çok zor. Her ne kadar iyide davranılsa insan kendini 1_0 yenik olarak görüyor. Öz baban birsey soylese belki alınmazsin ama üvey baba yan baksa beni sevmiyormu beni istemiyormu düsüncesi oluyor. sürekli kendini ona kanıtlama sevdirme çabasında oluyorsun.hele birde baska ortak kardeş olursa karsilastirmalar kafada derin yaralar bırakıyor. Annen herhangi bir konuda birsey söylese acaba annemin yeni ailesi var ben olmasam dahami mutlu olurdu ben fazlalikmiyim diye düsünüyorsun. Üvey babanin ailesi hernekadar iyide davransa 2 kisi kulaktan kulağa konuşsa ustüne aliniyorsun. acaba beni seviyorlarmi acaba beni kabullendilermi diye düsünüp suratlarina mimiklerine bakiyorsun. hele benimkisi gibi bir üvey babaneye sahipsen hersey daha zor oluyor. (Uvey olduğumdan beni herkesin yaninda ezerdi)ve bu ergenlik çagina gelince başka türlü travmalara yol acıyor hatta evlendiginde bile bu psikolojiyi atlatamiyorsun. desenki sen olsan evlenirmiydin. ASLA.

Çok haklısın bu görüşe çok katılıyorum.evlilik çalışan kadına zulüm resmen.anlayışlı ve ev işlerine ortak bir kocan yoksa katmerli zulüm.evliliği asla düşünmüyorum tekrar.elin adamına harcayacağım zamanı parayı hizmeti emeği kendi çocuğuma harcarım diye düşünüyorum Allahın izniyle

Anladım ondan evlen dıyor demmkkı. Hakkınızda hayırlısı

seni gördüm de senle olan şu yazışmamız geldi aklıma ;

Çok ağır psikolojik bir vakasınız.

Hatta üniversitelerde sizi konu yapsalar adamlar tez verip doktorasını tamamlar. Israrla saçma sapan e-postalar ile yeni üyelikler alıyorsunuz. kafanızda almıyor diyorum ki 1 tane üyelikle ne yaparsanız yapın diye ama her konunuz için ayrı bir hesap açıyorsunuz. Gerçekten ciddi sorunlu bir vakasınız.

Neyi istiyorsanız onu yapın. Tabikide çocuğum var artık hayatımı ona adayayayım, başkasını bu sebeple hayatıma almayayım yapmayın. Karşınıza iyi, anlaştığınız biri çıkarsa neden olmasın.
insanız 2-3 kere de evlenip ayrılabiliriz.
Ben de eşimden ayrıldım,2.5 yaşında oğlum var. Hiç te kendimi kapatmadım,kapatmam da. 30 yaşımdayım neden tekrar güzel duygular yaşamayayım, ha illa hemen buldugunla nikah yapılacak kafasıyla da bakmayın ilişkilere, sevgiliniz olsun görüşün, güzel zamanlar geçirin vs vs kendinizi İlla nikah olacak diye de şartlandırmayın.

Su yorum cok hosuma gitti. Olaylara bakis acimiz ve tutumumuz her seyi belirliyor bence. Hayatta hicbir seyin garantisi yok. Onemli olan guvendiginiz ve yaninda mutlu olduguniz biri oldugunda sans vermek, mutlulugu es gecmemek.

Su yorum cok hosuma gitti. Olaylara bakis acimiz ve tutumumuz her seyi belirliyor bence. Hayatta hicbir seyin garantisi yok. Onemli olan guvendiginiz ve yaninda mutlu olduguniz biri oldugunda sans vermek, mutlulugu es gecmemek.
Kesinlikle çok teşekkür ederim

Etrafımda ikinci kez evlenip mutsuz olan görmedim bunları çocuklu olanlar da dahil. Ama bu demek değil ki herkes böyle ikinci kez evlelenilecekse ince elenip sık dokunması lazım karşıdaki adamı daha dikkatli incelemek lazım. Bende boşanmış bir kadınım ve kızım var ama kesin evlenicen yada hayir kesinlikle evlenmicem demiyorum. Zamana bırak eğer doğru insanı bulursan neden olmasın.

Ya bu gerçek miymiş? Umarım değildir, umarım geri zekalının tekinin burada insanları galeyana getirme çabalarından biridir. Cimer'den takip edebiliyor musunuz siz olayın ne olduğunu, hangi aşamada olduğunu? Çok korkutucu bir şey bu ya.

Etrafın lafına niye bakıyorsunuz ki kendinizi bir şeye mecbur hissetmeyin zorlamayın. Zamana bırakın illa olacak diye bir şey olmadığı gibi illa olmayacak gibi bir şey de yok ama bir şeye odaklanmayın kendi hayatınıza bebeğinize bakın her şey olacağına varır zaten su akar yolunu bulur

Bence o yüzden evlenmeni istiyor. Yoksa erkekler kolay kolay çocukları olduğu zaman eski eşlerinin biriyle evlenmesini istemiyor. Evlilik bitse de hâlâ gereksiz bir sahiplenme durumları oluyor bir de çocuk olunca başka bir erkekle aynı evde kalmasını istemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…