- 19 Mayıs 2018
- 3.742
- 6.377
- 158
- 31
- Konu Sahibi Lostinparadise
-
İlk adimi nasil attiniz? Ailenizin yanina mi gittiniz? Bosanma davasi acinca cirkinlesti mi özelden de olur surecinizden bahsedebilir misiniz rica etsem? Biraz desteğe ihtiyacım var. 2 farklı psikolog dan terapide aldım aslında bir çok video da dinledim. Ama maalesef kolay olmuyor zihnim o kadar bulanık ki. Siz de yaşamışsınız tahmin edebiliyorsunuzdur hiç kolay değil.Bugün eski eşimi hatırlatan çok konu gördüm. Kendisi de narsistin tekiydi, her seferinde beni ve ailemi aşağıladı, evi tek başıma yönetiyordum iş ev çocuklar, o kendi ailesiyle bir aileydi, bende çocuklarımla farklı bir aile.
Boşandım ben, kızım onun değildi zaten de oğlum 1.5 yaşındaydı davayı açtığımda. Şuan 8.5 yaşında ve anne sana çiçek getirecektim ama ölmesinler diye koparıp getirmedim diyecek kadar merhametli bir çocuk, çokta mutlu. Ben kendim de boşanma avukatıyım, boşanmış ailelerin çocuklarına hiçte birşey olmuyor korkmayın.
Ve bir narsistten kurtulmak kolay değildir o yüzden terapi almanızı tavsiye ederim.
Peki tekrar evlendiniz mi? Çocuklarla babanın iletişimi nasıl?Bugün eski eşimi hatırlatan çok konu gördüm. Kendisi de narsistin tekiydi, her seferinde beni ve ailemi aşağıladı, evi tek başıma yönetiyordum iş ev çocuklar, o kendi ailesiyle bir aileydi, bende çocuklarımla farklı bir aile.
Boşandım ben, kızım onun değildi zaten de oğlum 1.5 yaşındaydı davayı açtığımda. Şuan 8.5 yaşında ve anne sana çiçek getirecektim ama ölmesinler diye koparıp getirmedim diyecek kadar merhametli bir çocuk, çokta mutlu. Ben kendim de boşanma avukatıyım, boşanmış ailelerin çocuklarına hiçte birşey olmuyor korkmayın.
Ve bir narsistten kurtulmak kolay değildir o yüzden terapi almanızı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinVarlığı da çocuğa pek bir şey kazandırmıyor gibi yokluğu da kaybettirmez bu durumda. Artı eksi olarak yazın bir kenara bir bakın çocuğunuz için artıları mı fazla eksileri mi onunla birlikte olmanızın. Bir de boşanmış ailelerin çocukları sorunlu oluyoru kim çıkarttı bilmiyorum. Anne baba ile düzenli sağlıklı görüşen çocuklarda bir problem görmedim hiç. Sorunlu ailelerin çocukları daha sorunlu. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz çok bilinçli bir annesiniz. Çocuğunuzu en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyorum. Onu bir narsistin ellerine bırakıp kendi psikolojinizin de bozulmasına izin verip güçsüz bir anne ile yetiştirmeyin. Çocuğunuz ve sizinn için çok güzel bir hayat dilerim
Buyukmus oglunuz herseyin farkındadır. Babasindan neden bu kadar nefret ediyor peki evde cok kavga eder miydiniz siz?Peki tekrar evlendiniz mi? Çocuklarla babanın iletişimi nasıl?
Ben de 6 ay önce boşandım. 14 aylıktı bebeğim o birşey anlamıyor ama yine de babasının sesini duyunca bile çıldırıyor sevinçten ki ayda bir duyuyor sadece. 9 yaş oğlum nefret ediyor görüşmek istemiyor zorla görüştürüyorum yoksa polisle falan gelir diye korkuyorum
Çünkü babası beni maddi dolandırdı oğlum bunu fark etti.Buyukmus oglunuz herseyin farkındadır. Babasindan neden bu kadar nefret ediyor peki evde cok kavga eder miydiniz siz?
Acikcasi cocuk olmasa bir dakika bu evde durmak istemiyorum. Bir tek cocukdan dolayi kararsiz kaliyorum bazen. Her seye ragmen ilerde bosandik diye babasindan veya benden nefret etsin istemem.Emin misin boşanmak istediğine? Bu en önemli şey.
Emin olduktan sonra önemli olan 2 konu var. Birisi maddiyat ki bu çok önemli diğeri de aile desteği.
Ben 2 yavrumla boşandım. İşim vardı çok şükür. Hem maddi hem manevi toparlanmamda yardımcı oldu işim.
Ailem de destekledi çok şükür. Yuvarlanıp gidiyoruz.
Ama benim içimde kin öfke kaldı. Ben de durum farklıydı. Aldatıldım, maddi manevi dolandırıldım. Ve yüzsüzce hayatına devam ediyor zoruma gidiyor o kısmı. O kısım da hallolsa tamamdır benim için.
Ben evi ayırmakla başladım. 3 ay ayrı yaşadım anlaşmalı protokol hazırlayıp mahkemeye verdim. O da kabul edip dava günü protokolü hakimin huzurunda imzaladı. Dava açmamla boşanmam 6 gün sürdü
Çok üzüldüm, Allah yardimcınız olsun. İste keşke insan olsalarda çocuklarını düşünüp hareket etseler. Ama yok bencilliklerinden kurtulamadıkları için herkesin hayatını mahfediyorlar. Allah ıslah etsin böyle tipleri.Çünkü babası beni maddi dolandırdı oğlum bunu fark etti.
Sonra ev sahibini üzerime yolladı evden çakın diye. Oğlumda anne babam beni de sevmiyor bence sevse ben de oturuyorum evden çıkarttırmaZdı dedi. Ben de oğluma üstü kapalı olanları anlattım. O nedenle eğriyi doğruyu görüyor. Babaları sürüldü bulunduğumuz şehirden. Çocuklarımın herşeyiyle ben ilgileniyorum o ayda bir kere alıyor. Ya korona bulaştırıyor ya uyuz bulaştırıyor ya bebeğimi düşürüyor o nedenle de buluşmak istemiyor
İlk adım eşyalarımı toplayıp ailemin yanına gitmekti evet, orayı da bastı erkek kardeşimle kavga ettiler falan. Ben davayı açtıktan sonra onu evden çıkarıp çocuklarımla kendi evime geri döndüm, ev ortaksa kendi üzerinize alıp çocuğunuzla birlikte yaşayın.İlk adimi nasil attiniz? Ailenizin yanina mi gittiniz? Bosanma davasi acinca cirkinlesti mi özelden de olur surecinizden bahsedebilir misiniz rica etsem? Biraz desteğe ihtiyacım var. 2 farklı psikolog dan terapide aldım aslında bir çok video da dinledim. Ama maalesef kolay olmuyor zihnim o kadar bulanık ki. Siz de yaşamışsınız tahmin edebiliyorsunuzdur hiç kolay değil.
Sadece Allah yardimcin olsun diyorum. Benim cocugum olmadigi halde bosanmak çok zor geliyor. Seni cok iyi anliyorum: Benim esim de narsist, surekli beni manipüle ediyor. Bana hastasin diyor. Ama düzen yikmak, insanlara laf anlatmak o kadar zor geliyor ki. Neyse ummadigin yerden ummadigin güzel kapilar açilsin sana ins.Merhabalar,
Bu kaçıncı boşanma konum bilmiyorum, narsist bir eşe sahibim ve her seferinde manipilasyonlarına kanıp ilişkide kalmaya devam ediyorum.
Bugün ciddi bir şekilde oturup bu ilişkide mutlu olmadığımı boşanmak istedigimi söyledim.
O da her zamanki gibi beni suçladı sen öfkelisin, gecimsizsin tedavi olman lazım. Ailen de bes para etmez onlardan kacip benimle evlendin zaten insan olsalardi duzgun bir psikolojin olurdu vs. Bir suru laf saydi. Ben sakinligimi koruyup bunlar senin dusuncelerin dedim oyununa gelmedim.(2 defa aile terapistine gittik ikiside esimin narsistlik kisilik bozuklugu ve obsesiflik oldugunu benim notr olmam ve sinirlarimi korumam gerektigini soylediler)
Bu sefer bencilsin cocugumu benden nasil ayirirsin. Bosanmis ailelerin cocuklari sorunlu oluyor. Bu cocuk okula gidince anne babasi ayri mi olacak demeye basladi. Ben de mutsuz bir evde buyumesindense iki mutlu ayri insanla buyumesinin daha saglikli olacagini soyledim yine bana ve aileme bir suru hakaret etti.
Bir turlu bu oyundan cikamiyorum arkadaslar. Evet cocugu ben de dusunuyorum nasil olacak tek basima nasil baş edecegim ya kotu olursa psikolojisi bozulursa diye.
Esim kavga etmedigimiz ben soylenmedigim surece kendi halinde odasindan cikmayan ilgisiz biri. Ailemle de gorusmezse onun istekleri dogrultusunda hareket edersem bir sıkıntımız yok. Ama ben mutsuzum. Tek kisilik bir iliski yaşıyorum. Ev arkadası gibi bile degiliz.
Cocuk icin bu oyunun icerisinde kalmaya devam edip kendime donup bu evin icerisinde kalmaya devam mi etmeliyim yoksa biran once kacip kurtulmali miyim.
Ayri eve cikmam gerekiyor ailemle de yasamak istemiyorum. Onlarda da narsistlik var cunku. Hayatima karismayi severler. Ben kendi halimde oglumla mutlu bir hayat kurmak istiyorum. Ama bunu nasil becerecegim hakkinda bir fikrim yok.
Nereden baslayacagimi bilmiyorum kafam cok karisik.
Cocuk icin bu oyunun icerisinde kalmaya devam edip kendime donup bu evin icerisinde kalmaya devam mi etmeliyim yoksa biran once kacip kurtulmali miyim.
kendi halinde odasindan cikmayan ilgisiz biri
Aaaa sakın kabul etme. Başka mayonez ketçapta ister miymiş?Acikcasi cocuk olmasa bir dakika bu evde durmak istemiyorum. Bir tek cocukdan dolayi kararsiz kaliyorum bazen. Her seye ragmen ilerde bosandik diye babasindan veya benden nefret etsin istemem.
Birde mecbur cocukdan dolayi iletisim halinde kalmak zorundayiz. Bosaninca da her sey bitmeyecek gibi geliyor.
Maddiyat konusunda cok sukur sıkıntım yok. İyi bir maasım var. Ailem de maddi ve manevi destek olurlar. Annemle gecenlerde konusmutuk biz senin her turlu arkandayiz demisti.
Su siralar ev fiyatlari cok artmis 7-8 binden asagi ev bulamiyorum o canimi sikiyor biraz. Yine idare ederim ama biz ev almistik 1+1 icinde oturmuyoruz kirada onun borcunu ben oduyorum. Esim ilk konustugumuzda araba bende kalsin ev borcunu sen odemeye devam et ev senin olsun demisti ki daha 300 bin tl borcu var.
Ben de once her sey yari yariya olsun demistim sonra neyse senin istegin olsun diyip kabul ettim simdi de yok araba da ben de kalsin evde ben de kalsin borcunu ikimiz odeyelim borc bitince evi satariz falan diyor. Kendini dusunuyor yine. Neymis 40 yasina gelmis bu saatten sonra ev alamazmis. Oraya kendi gecip oturcakmis. Bizde gecemeyiz oraya cok uzak bir yerde arabasiz cocukla yasayamam.
Afedersiniz ama bencil kopegin teki esim. Benim ugrasip biriktirdigim herseyi simdi kendisi sahip olmak istiyor. Bir yandan ver herseyi kurtul diyorum. Bir yandan da cocugunun rizkini niye ona birakacaksin diyorum.
Aaa resmen aynı seyleri yasayacagiz gibi gozukuyor. Gecen aylarda kavga etmistik o zaman kendisi bosanmak istemisti tamam demistim bende. Sonra eltim beni aradi diyor ki arabayi kardesinin uzerine gecirmek istemis eltimde kaynima sacmalama mahkeme anlamayacak mi bulasma sen demis. Olaya bakar misin resmen mal kacirmaya calisiyor benden. Sinirlerim bozuluyor artik guluyorum ya.İlk adım eşyalarımı toplayıp ailemin yanına gitmekti evet, orayı da bastı erkek kardeşimle kavga ettiler falan. Ben davayı açtıktan sonra onu evden çıkarıp çocuklarımla kendi evime geri döndüm, ev ortaksa kendi üzerinize alıp çocuğunuzla birlikte yaşayın.
Davayı açınca evet cirkinlesti, ben anlaşmalı actim cekismeliye döndürdü ve dava yaklaşık 3 yıl sürdü. Ortak aldığımız arabayı boşanmada almayayım diye kardeşinin üzerine yaptı, yalancı şahitler tuttu, elinden geleni yaptı. Zor bir süreçti. Eşinize karşı güçlü olmanız gerek, o yüzden psikolojiniz sağlam olmalı, biliyorsunuz ki çok çabuk manipüle edebiliyorlar. Bana kaç kez söyledi barışalım diye yalvardı resmen, ama oyun olduğunun bilincine varmıştım.
İnsan olsa zaten sen cocugumu rahat ettir ben basimin caresine bakarim der. Ama yokAaaa sakın kabul etme. Başka mayonez ketçapta ister miymiş?
Herşey satılıp borçlar ödensin kalan da 2 ye bölünsün. Ne demek eve geçecek arabada onda sen de borç öde. O aç kalabilir açıkta da kalabilir ama sen ve çocuğun kalamaz. Bak boşanırken insan aman defolsun da birşey de vermesin diyor ama boşandıktan sonra dank ediyor. Çocuğumun hakkı neden onda kaldı ki diye kendini yer bitirirsin. İnş hayırlısı olur. Ama sakın bir lirayı bile bırakma açıma nafaka konusunda da. O da çocuğun hakkı
Bu mesajı benmi yazdım acaba diye düşündüm. Bende 6 ay önce 3 kızımla boşandım hiç pişman olmadım bizde tatile gittik ilk kez kavgasız kaprissiz güzel bir tatil geçirdik. Çocuklarımda çok mutlu hatta daha mutlular. Babaları çocuklara beni hiç aramıyorsunuz diye kendini acındırıp çocuklarla iletişimi kesti ama kızlarım hiç üzülmedi zaten görüşmek istemiyorlardı. Bence çocuk bahane edilmemeli asıl onların mutluluğu psikolojisi içşn boşanılmalı.Önce ne istediginize karar verin.Sonra kararınızı uygulamaya geçin.Yasanacak ne varsa yaşanıyor zaten.
7 yaşında kızımla 4 ay kadar önce bosanip yeni bir hayat kurdum.Evet kolay değil ama pişman olmadim hiç.Bu yaz son 15 yılın en huzurlu tatilini geçirdim.
Evet kızımın duygusal desteğe ihtiyaci oldu.Pedagog desteği de alıyor.Ama mutsuz ve süreklikavga edilen bir evde yasamasindan daha iyidir.Hayat tercihlerden ibaret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?