• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yurdu: Evlenmesi iyiliğine

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Çocuk yurdu: Evlenmesi iyiliğine
5b4e63045379ff27e4da74fe.jpg

Mesut Hasan Benli

5bbfa9897152d81fb41ef4ac.jpg

15 yaşında, 24 yaşındaki adamın istismarı sonucu hamile kaldı. Ailesinden baskı ve şiddet gördüğünü söyleyip yurda sığındı. Yurt raporu ‘Bebeğin babasıyla evlenmesi iyiliğine olur’ dedi

ERKEK arkadaşının cinsel istismarı sonucu hamile kalarak bir bebek dünyaya getiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Ş.A., ailesinin baskı ve şiddeti nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan Atatürk Çocuk Destek Merkezi’ne sığındı. Ş.A., kendisini istismar eden H.M.D. ile evlenilmesine izin verilmesi için dava açtı. Dava dosyasına göre, ailesiyle birlikte Ankara Yenimahalle’de yaşayan Ş.A., 9. sınıftayken arabasıyla bir parkta bulunan H.M.D. isimli arkadaşının yanına gitti. Genç kız arabaya bindikten bir süre sonra bayıldı. Ş.A. savcılığa verdiği ilk ifadesinde yaşadıklarını şöyle aktardı: “Kendime geldiğimde arabanın arka koltuğundaydım, yatıyordum. Ben vücudumda bir farklılık hissetmedim. H.M.D. bana bir şey yapmıştır. Ben geçen gün evde tuvalete girdiğimde tuvalete bir şey düştü. Bağırıp annemi çağırdım. Doğum yapmışım.”

yurt şartlarında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Çocuğun babası istediği zamanlarda kızını görememektir. Ş.A. ve H.M.D. bir an önce evlenip düzenlerini kurmak istemektedir. Evlenmelerine izin talep etmekteyiz.”

‘KURUM GÖZ YUMUYOR’

Ş.A.’nın avukatları, iddialarını güçlendirmek için Atatürk Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü’nde görevli sosyal çalışmacının hazırladığı “durum değerlendirme” raporunu da dava dosyasına sundu. Dosyaya konulan raporda, Ş.A.’nın anne ve babasının kızlarının H.M.D. ile evlenmesine karşı çıktığı, yapıcı bir tutum sergilemediği savunularak şöyle denildi: “Bu durum gerek Ş.A.’nın kurum bakım sürecinde kurduğumuz ilişkiye gerekse bebeğin gelişimine olumsuz anlamda etkide bulunmuştur. Bu durumun gerek gencimizin ruhi sürecine olumsuz etkilerine gerekse bebeğin ebeveyn yoksunluğu ile büyümesine yol açmasının kaçınılmaz oluşu göz önünde bulundurulduğundan evlilik akdinin tarafların iyilik haline katkı sağlayacağı kanaati oluşmuştur.”
10 Ekim tarihinde davanın ikinci celsesinde Ankara 4. Aile Mahkemesi Hâkimi Dursun Genel, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı Koordinatörü Avukat Şahin Antakyalıoğlu, evliliğe izin davasının Anayasa ve çocuk haklarına ilişkin uluslararası sözleşmeler dikkate alınarak reddine karar verilmesini istedi. Avukat Antakyalıoğlu, Hürriyet’e, “Kurumca çocuğun evlenilmesine göz yumuluyor. Ayrıca sadece şikâyetçi olup olmadığı sorularak takipsizlik kararı verilemez. Savcının çocuğun işlenen fiilinin hukuki anlam ve sonuçlarının kavrayıp kavrayamadığına dair bir rapor alması gerekir” dedi.

ANNE: İZİN VERİLMESİN

Anne Filiz A., Hürriyet’e, şunları söyledi: “Evliliklerine iznim yok. Çünkü kızım henüz 16 yaşında. Kızım okuyordu. Şimdi ise sonunun ne olacağını bilmiyorum. Güvenmiyorum karşı tarafa. Kızımı vermek istemiyorum. Zaten bir cahillik yapmış, bir duruma düşmüş. Daha fazla ziyan olmasını istemiyorum. Kızım baskı altında şikâyetini çekmiştir. Benim şikâyetim de halen devam ediyor. Yuvadan dolayı çok değişti. Mahkeme kızımın evlenmesine izin vermesin. Okumasını istiyorum.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/cocuk-yurdu-evlenmesi-iyiligine-40984333

Istismarcisiyla/tecavuzcusuyle evlenmesi için acılan dava hikaye..kendinden 15 yaş büyük biri ve çevresi bunu hesaplamıştır. Çok iğrenç bir sistem ..en kısa sürede gerekli çalışmalar yapılarak bu tarz evliliklerin önünün kapatılmasını diliyorum. Önceden olduğu gibi davaya hiç gerek kalmadan karşılığının cezaevi olması gerekir .

Bebek madem dünyaya gelmiş , yaşanılan yer bu duruma uygun değilse uzaklaşabilir. Anne çocuğunun çocuğuna bakar , çocuk okula gider .doğrusu budur , evlilik değil..on beş yaşındaki çocukla evlilik , her ne olursa olsun suç sayılmalı..

Dün haberlerde seyrettim sinirden başıma ağrılar girdi, biz cinsel istismar, tecavüz artmasın, çocuk gelinler olmasın derken çoğalıyor:KK62:
Instadan bi avukat takip ediyorum .sezgi kırıt cinayetiyle ilgileniyordu ,hatta kendisi davanın da avukatı . Peşini hicbir zaman bırakmadı . Bugün verilen cezayı öğrendim. Ağırlaştırılmış müebbet olacakken sadece 1 yıl verilmiş aşağılık hayvanlara .on beş yaşındaki kıza hem tecavüz hem aşırı şiddet. Yok olsunlar ! Hatta yer yarılsın hepimiz dibine girelim .on bes yasindaki cocugun ustunde erkekligini deneyen tum mahlukatlar acılar icinde gebersin

Instadan bi avukat takip ediyorum .sezgi kırıt cinayetiyle ilgileniyordu ,hatta kendisi davanın da avukatı . Peşini hicbir zaman bırakmadı . Bugün verilen cezayı öğrendim. Ağırlaştırılmış müebbet olacakken sadece 1 yıl verilmiş aşağılık hayvanlara .on beş yaşındaki kıza hem tecavüz hem aşırı şiddet. Yok olsunlar ! Hatta yer yarılsın hepimiz dibine girelim .on bes yasindaki cocugun ustunde erkekligini deneyen tum mahlukatlar acılar icinde gebersin
Offffff offfffff :( Sezgi'yi hatırlıyorum, aile demeye utandığım bir takım sapıkların elinde can vermişti değil mi:( boğazdaki düğümü bilirsin, böyle yumru oturur ne nefes alabilirsin ne yutkunabilirsin, bu haberleri okudukça o hale düşüyorum, sana katılıyorum, kıyamet mi kopacak, dünya mı batacak batsın, batsın da minicik bedenler bizden kurtulsun.

Ş.A. savcılığa verdiği ilk ifadesinde yaşadıklarını şöyle aktardı: “Kendime geldiğimde arabanın arka koltuğundaydım, yatıyordum. Ben vücudumda bir farklılık hissetmedim. H.M.D. bana bir şey yapmıştır. Ben geçen gün evde tuvalete girdiğimde tuvalete bir şey düştü. Bağırıp annemi çağırdım. Doğum yapmışım.”
Şu ifadeyi okuyupta evlendirmek dışında çözüm bulamayan kuruma yazıklar olsun.

İyi de aile evlenmesini istemiyor kime ne oluyor? Kız evlenmek için mi kaçmış? Şaka mı bu ya? Adam tecavüz etmiş pedofiliden neden yargılanmıyor?
Ne oluyor bize ya? Sinirlerim bozuldu!

Avukat Antakyalıoğlu, Hürriyet’e, “Kurumca çocuğun evlenilmesine göz yumuluyor. Ayrıca sadece şikâyetçi olup olmadığı sorularak takipsizlik kararı verilemez. Savcının çocuğun işlenen fiilinin hukuki anlam ve sonuçlarının kavrayıp kavrayamadığına dair bir rapor alması gerekir” dedi.
Kurum göz yumuyormuş.Pislikler hiç mi vicdanları yok burada calisanlarin.Kesin olaya kızın namusu temizlensin(!)gözüyle bakıyorlardır bunlar.Midemi bulandiriyor böyle insanlar artık.

Yavrularımızın kılına zarar gelse dünyayı yakarız . İlla anne baba olmak gerekmez bunları hissetmek için .Tüylerim diken diken oldu okurken.Çocuklarımıza bunların yapılmasına göz yumanların Allah belasını versin ne günlere kaldık.Bunu savunan avukatların başına aynısı gelmeden ölmesinler inşallah . Geberin gidin.

Offffff offfffff :KK43: Sezgi'yi hatırlıyorum, aile demeye utandığım bir takım sapıkların elinde can vermişti değil mi:KK43: boğazdaki düğümü bilirsin, böyle yumru oturur ne nefes alabilirsin ne yutkunabilirsin, bu haberleri okudukça o hale düşüyorum, sana katılıyorum, kıyamet mi kopacak, dünya mı batacak batsın, batsın da minicik bedenler bizden kurtulsun.
Yok ailesi değildi , ekmek almaya giderken kaçırılmış, birçok kişinin tecavüzüne uğramıştı. Ağır işkence yapmışlar çocuğa. Neresinden bakarsan bak müebbet ödül olur ,böylelerini ailelere teslim edeceksin ki hak ettiği ceza verilsin .

Yok ailesi değildi , ekmek almaya giderken kaçırılmış, birçok kişinin tecavüzüne uğramıştı. Ağır işkence yapmışlar çocuğa. Neresinden bakarsan bak müebbet ödül olur ,böylelerini ailelere teslim edeceksin ki hak ettiği ceza verilsin .
Gülüm yanlış anlattım galiba, kaçıran sapıklar aileydi, abi kızkardeş, kızkardeşin oğlu :(

Hee orasını bilmiyorum abla , olabilir! Dediğim avukattan takip ediyorum ben de olayı
Ben öyle hatırlıyorum, biri yargılanırken ölmüştü diye biliyorum, haberi buldum, ben bu tezatlığı anlamıyorum Daughter, bunlar güya yargılanıp ağır cezalara mahkum edilmişlerdi, linki ekleyeyim okursun:(
http://www.hurriyet.com.tr/sezgi-kirit-davasinda-3-saniga-ceza-yagdi-2-40441658
Ağırlaştırılmış müebbet nasıl olur da bozulur :KK62: bu çocuğa tecavüz edildi, bu çocuğa uyuşturucu verildi, bu çocuk göz göre göre öldürülüp bir lokma bedeni sokağa atıldı, kimsesizler mezarlığına gömüldü:(

Offffff Allahım sen sabır ver:(

Ben öyle hatırlıyorum, biri yargılanırken ölmüştü diye biliyorum, haberi buldum, ben bu tezatlığı anlamıyorum Daughter, bunlar güya yargılanıp ağır cezalara mahkum edilmişlerdi, linki ekleyeyim okursun:KK43:
Ağırlaştırılmış müebbet nasıl olur da bozulur :KK62: bu çocuğa tecavüz edildi, bu çocuğa uyuşturucu verildi, bu çocuk göz göre göre öldürülüp bir lokma bedeni sokağa atıldı, kimsesizler mezarlığına gömüldü:KK43:

Offffff Allahım sen sabır ver:KK43:
Evet işte bu haberden bahsediyorum .ağzım çok dolu ,nereye kussam kinimi bilmiyorum .giden küçücük kız çocuğuna mi üzüleyim, şu zamanda yetiştirdiğim kendi kızlarıma mi bilemedim ..tecavüzün yaşı yok ,uyusturucununki de bayağı bi düştü. Sokaklarda kendinden geçmiş çocuklar görüyorum sürekli. Annelerini babalarını düşünüyorum . Şimdi bu çocuklar bu kadar savunmasizken başlarına birşey gelse kendilerini savunabilirler mi :/ adalet yok , emniyet yok , ne için savaşacağız ? Kopsun gerçekten kıyamet..

Ben öyle hatırlıyorum, biri yargılanırken ölmüştü diye biliyorum, haberi buldum, ben bu tezatlığı anlamıyorum Daughter, bunlar güya yargılanıp ağır cezalara mahkum edilmişlerdi, linki ekleyeyim okursun:KK43:
Ağırlaştırılmış müebbet nasıl olur da bozulur :KK62: bu çocuğa tecavüz edildi, bu çocuğa uyuşturucu verildi, bu çocuk göz göre göre öldürülüp bir lokma bedeni sokağa atıldı, kimsesizler mezarlığına gömüldü:KK43:

Offffff Allahım sen sabır ver:KK43:
Bugün okuduğuma göre kızın belini de kırmışlar. Üstüne bir yıl cezayla kurtulmuşlar. Ne yapılabilir bilmiyorum ki :/

Evet işte bu haberden bahsediyorum .ağzım çok dolu ,nereye kussam kinimi bilmiyorum .giden küçücük kız çocuğuna mi üzüleyim, şu zamanda yetiştirdiğim kendi kızlarıma mi bilemedim ..tecavüzün yaşı yok ,uyusturucununki de bayağı bi düştü. Sokaklarda kendinden geçmiş çocuklar görüyorum sürekli. Annelerini babalarını düşünüyorum . Şimdi bu çocuklar bu kadar savunmasizken başlarına birşey gelse kendilerini savunabilirler mi :/ adalet yok , emniyet yok , ne için savaşacağız ? Kopsun gerçekten kıyamet..
Allah tüm evlatları korusun, senin yavrularını da inşaallah, bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor, eskiden de bir sürü tehlike vardı ama artık iyice arttı, pedofili sapıklar, tecavüzcü pislikler yetmezmiş gibi bir de uyuşturucu illeti var, süslü paketlerde şeker diye kandırıp satıyorlar çocuklara :(
Kızım büyürken ayrı korktum, şimdi yetişkin ama yine korkuyorum, saplantılı sapık dolu etraf, her gün neler neler duyuyoruz haberlerde, inan bugün evlensem çocuk doğurmak istemezdim :(

Bir laf vardır, Analar evladının tahtını yaparmış da bahtını yapamazmış, o kadar doğru ki, çocuklarımızı doğurup büyütüyoruz ama kaderlerini bilememek insanın içini acıtıyor, korkutuyor :(

Allah tüm evlatları korusun, senin yavrularını da inşaallah, bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor, eskiden de bir sürü tehlike vardı ama artık iyice arttı, pedofili sapıklar, tecavüzcü pislikler yetmezmiş gibi bir de uyuşturucu illeti var, süslü paketlerde şeker diye kandırıp satıyorlar çocuklara :KK43:
Kızım büyürken ayrı korktum, şimdi yetişkin ama yine korkuyorum, saplantılı sapık dolu etraf, her gün neler neler duyuyoruz haberlerde, inan bugün evlensem çocuk doğurmak istemezdim :KK43:

Bir laf vardır, Analar evladının tahtını yaparmış da bahtını yapamazmış, o kadar doğru ki, çocuklarımızı doğurup büyütüyoruz ama kaderlerini bilememek insanın içini acıtıyor, korkutuyor :KK43:
Amin inşallah sağol..allah senin yavrularını da korusun bütün kötülüklerden..
Benim de iki çocuğum var .bundan sonra bilinçli doğurmam.hatta kisa bir sure sonra şehir dışı yaşamını tercih edeceğim kesin .

Geçenlerde bir adam kılıklı , servisten inen 6 yaşındaki çocuğumun arkasından öyle bir baktı ki dehşete düştüm.. servis gelirken arıyordu ben de cama çıkıp bekliyordum..birşey olsa yetişemem diye artık kapının önünde bekliyorum . Önceden böyle şeyler yaşamıyorduk biz .ilkokula abimle birlikte yanımızda bir büyük olmadan gidiyorduk .başımıza da birşey gelmedi .şimdi okul kapının önünde olsa bile gönderemiyorsun. Aman küçücük çocuk, olur mu öyle şey diyemiyoruz .Bu sene milletçe çok yandı yüreğimiz. Küçücük yavrularımızın bedenleri toprak oldu. Yapanlar yada niyeti olanlar kahrolsun

Amin inşallah sağol..allah senin yavrularını da korusun bütün kötülüklerden..
Benim de iki çocuğum var .bundan sonra bilinçli doğurmam.hatta kisa bir sure sonra şehir dışı yaşamını tercih edeceğim kesin .

Geçenlerde bir adam kılıklı , servisten inen 6 yaşındaki çocuğumun arkasından öyle bir baktı ki dehşete düştüm.. servis gelirken arıyordu ben de cama çıkıp bekliyordum..birşey olsa yetişemem diye artık kapının önünde bekliyorum . Önceden böyle şeyler yaşamıyorduk biz .ilkokula abimle birlikte yanımızda bir büyük olmadan gidiyorduk .başımıza da birşey gelmedi .şimdi okul kapının önünde olsa bile gönderemiyorsun. Aman küçücük çocuk, olur mu öyle şey diyemiyoruz .Bu sene milletçe çok yandı yüreğimiz. Küçücük yavrularımızın bedenleri toprak oldu. Yapanlar yada niyeti olanlar kahrolsun

Amin cümlemizin inşaallah.
Allah öyle pislikleri bildiği gibi yapsın, 6 yaşında bir lokma çocuğa bakıyor da ne oluyor ? Geçen kıştı galiba, İstanbul'da servise binen çocuklara musallat olan biri vardı, servisin arıza yaptı diye mi kandırıyordu çocukları, öyle birşeydi, kardeşimin ödü patladı, kızı servisle gidiyor okula, kardeşim çalışıyor, çocuk servise binip inerken tek mecburen, daha ortaokula yeni başlamıştı geçen yıl, tembih üstüne tembih, aman annem binme, yanına biri yaklaşırsa çığlık at dedik.

Büyükşehirlerden gitmek en güzeli ama gideceğin güzergahı iyi belirlemen lazım, biz doğup büyüdüğümüz İstanbul'dan kaçtık, kaçmamızın bir sebebi de kızımız, iyi ki çıktık İstanbul'dan, yoksa inan ki kafayı yerdim, zaten çok evhamlı biriyim, İstanbul da yaşamaya devam etsek, şimdi de endişelerim korkularım var ama İstanbul'da değiliz diye daha rahatım, hiç olmazsa bulunduğum yerde sakinlik hakim, öyle sapkınlık olayları da duymadım, görmedim, işi yürüme mesafesinde, annelik en zor işmiş meğerse, mezara kadar korku ve endişeler peşini bırakmıyor insanın.

Amin cümlemizin inşaallah.
Allah öyle pislikleri bildiği gibi yapsın, 6 yaşında bir lokma çocuğa bakıyor da ne oluyor ? Geçen kıştı galiba, İstanbul'da servise binen çocuklara musallat olan biri vardı, servisin arıza yaptı diye mi kandırıyordu çocukları, öyle birşeydi, kardeşimin ödü patladı, kızı servisle gidiyor okula, kardeşim çalışıyor, çocuk servise binip inerken tek mecburen, daha ortaokula yeni başlamıştı geçen yıl, tembih üstüne tembih, aman annem binme, yanına biri yaklaşırsa çığlık at dedik.

Büyükşehirlerden gitmek en güzeli ama gideceğin güzergahı iyi belirlemen lazım, biz doğup büyüdüğümüz İstanbul'dan kaçtık, kaçmamızın bir sebebi de kızımız, iyi ki çıktık İstanbul'dan, yoksa inan ki kafayı yerdim, zaten çok evhamlı biriyim, İstanbul da yaşamaya devam etsek, şimdi de endişelerim korkularım var ama İstanbul'da değiliz diye daha rahatım, hiç olmazsa bulunduğum yerde sakinlik hakim, öyle sapkınlık olayları da duymadım, görmedim, işi yürüme mesafesinde, annelik en zor işmiş meğerse, mezara kadar korku ve endişeler peşini bırakmıyor insanın.
Amin inşallah..
Gerçekten çok üzücü,çözümü olmaması daha üzücü. Maalesef katlanarak devam ediyor tüm kötülükler ..servis işi de çok sıkıntılı, yazık o yavru da nasıl korkmuştur..

Ben de kızlarım için uzaklaşmak istiyorum .şimdi küçükler ama büyüyecekler ve o zaman bu şehirde onları koruyamayacağım, her an yanlarında olamayacağım .gitmek istediğim yer burdan çok uzak değil fakat temiz .

Kızın adına sevindim , ne güzel büyümüş, meslek sahibi olmuş . Umarım hayatı boyunca olumsuz hiçbirşeyle karşılaşmasın. Ve yine umarım:) Ben de kızlarımın bu zamanlarını görürüm..

Back