• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yatağı

Bu aralar ihtiyacımız olan şey,beşiği vardı zaten eskiydi çok küçüktü attık. Şimdi baza yatak istiyoruz
Normal fiyatlarda baza yatak markaları önerir misiniz.

Birde şuan 3 yaşında sayılır çocuk, 1 buçuk kişilik almayı düşünüyorum ne dersiniz?
Yani biraz geniş olsun dar olmasın öyle önerir misiniz? Sizin çocuklar nasıl yataklarda yatıyor ?
Bir de tam ortopedik olmamalıymış çocuğun kemik sağlığı için.

Baza da istediğim için baza imalatçılarından mı yaptırsam? Üzerine de ayrı bıryerden yatak alsam

bnmkilerin yataklari 90x200 boyutunda bazali, cok memnunum.

Bariyerin kullanışı nasıl acaba bende düşünüyorum monte yatak altına mı yoksa bazaya mı🤔
Bazaya iki vida ile sabitledik. Hic kaza yaşamadık bu şekilde.
Normalde biraz kısa oluyor bu bariyerler ama baby plus marka olan ürün diğerlerine göre daha uzun. Bu sayede aşağıya kayıp oradan dusemiyor çocuk
Screenshot_20200922_195427_com.android.chrome.webp

Bazaya iki vida ile sabitledik. Hic kaza yaşamadık bu şekilde.
Normalde biraz kısa oluyor bu bariyerler ama baby plus marka olan ürün diğerlerine göre daha uzun. Bu sayede aşağıya kayıp oradan dusemiyor çocuk
Eki Görüntüle 2694970
Anladım teşekkür ederim bende almayı düşünüyorum ondan sordum🤗

Montessorileri asla sevmiyorum. Cocuk gece kalkip kalkip anasinin babasinin arasina gelip yatiyor :D
Oglum 3 yasinda hala 60x120 ikea besikte yatiyor.
Tek kisilik de bazasi var yakinda ona gecirecegim. Yanına koruma olursa dusme ihtimali olmaz

Eşyaları koymak için baza kullanışlı cnmya
eşyaları yatak altına tıkmaya çalışmak da çok demode cnm o zaman gidin sandıklı çekyat da alın konu çocuğun rahatlığıysa 120x200 alırsanız ilerde de rahatlıkla kullanır senelik yatak değiştirecek durumunuz varsa orası ayrı

Oğlum için yatak ve karyola arayışındaydım ben de, konuyu takipteyim. İkea’nın büyüyebilen karyolasını düşünüyorum kullanan var mi acaba?

bende kizima alirken tam ortopedik önermediler.
ben 1.5 yatak aldim bazi geceler ruya falan gorurde uyanirsa yanina kivriliyorum hemen
enine boyuna yatiyor.

biz ikeaciyiz. ben cok oyuncak almayi seven bir anneyim. oyuncagin cocuk gelisiminde onemli oldugunu dusunuyorum. yatagi cok buyuk alirsaniz odada bol bol oyuncak koymaya yer kalacak mi?

ikea yataklari 3 boy kullanilabiliyor. silteleri de pek cok ulkede kullaniliyor ve standartlar dahilinde.

biz en buyuk boyda kullaniyoruz. 1m×2m. bazen ben orada yatiyorum gayet rahat. gecen kocam yanimda yoktu gittim baktim sarilmis uyuyorlar ikisi birlikte, sonra kiz baba burasi cok dar hadi sen kendi yatagina git demis :))

Benim kizimda 4 gun sonra 3 yasina girecek hala park yatakta yatiriyorum,en buyuk ebatli olanlardan.Bazali yatagi var ama cesaret edemem.Elbet duşer yani.
siz nasik güvenip yatiracaksiniz ki

belinize yazik onu yataga alip koyarken. dusmez merak etmeyin. biz 2 yasindan once cilek mobilyadan alinma yatagina gecirdik. zaten yatak cok alçakti. 1 kez bile dusmedi. ya da montessori yatak alabilirsiniz onlar yerde yatiyorlar direk.

Kanzin bazali montessoru yatagini aldim. Kizim 2.5 yasinda gayet inip cikiyor. Icine yatagi da kanzdan aldim. Istikbalin yari ortopedik yatagi.
Olculeri 100x200. Genislik vs iyi. Fiyati 2400 yatak dahil.
20200909_175253.webp

Ben kızım 3 yaşındayken 1e 2m Yatak yaptırdım. Şuan 9 yaşında hala yatıyor. Yanlarında koruması var düşme sorunu olmadı. Geniş olması da bizim için iyi oldu. Bazen korkunca yanında yattık. Şu an olsa yine 1e 2m Ebatta ama baza alırdım. Yanına korumalar satılıyor ondan taktırırdım.

kizim 3 yasinda oglum 2 yasinda iken genc odasi aldim halen oyle yatıyorlar..

Arkadaşın biri montessori yatak atmis bende baktım bir çoğu yerden yukseltisi olmayan baza ve cok kaiin olmayan yatakla kombine edilen mesafe kadar.
Sürekli esya değişimini kendimce doğru bulmuyor bu büyük ve temel esyalrda minimal ama cok verimi baz aliyorum. Bu sebeple montessori tercih etmez cok yuksek olmayan bir baza ve orta kalnlikta bir yatak alirdim. Boylece montessori cekmeceliye cikan bunada cikmis olacak. Cogu montessoride merdiven var zaten tek basamakta olsa ayni tek basamakla yine istedgniz gibi bir yatak baza alirsiniz. Yataga basamakla çıkmak bana akıl kari gelmiyor o ayri.

eşyaları yatak altına tıkmaya çalışmak da çok demode cnm o zaman gidin sandıklı çekyat da alın konu çocuğun rahatlığıysa 120x200 alırsanız ilerde de rahatlıkla kullanır senelik yatak değiştirecek durumunuz varsa orası ayrı
Eşyaları yatak altına tıkmak neden demode olsun ki?? Ben istanbulda yaşıyorum mesela burda evler kutu kadar. Mecburen bir depolama alanı gerekiyor. Zaten çocuk bazasına çocuğun kendi eşyaları koyuluyor. Oyuncaktır, mevsimi olmayan kıyafetlerdir vs.

Baza daha güvenli geliyor bana, ikeanın kenarı tahta olan şu uzayıp kısalabilen yatağını almıştım oğluma. Gece 3 civarı kafasını yan bariyer olan tahta kısma uykulu uykulu çarpmıştı. Oğlumun kaşı yarılmıştı. Acilde dikiş attırmıştık :KK43:

biz ikeaciyiz. ben cok oyuncak almayi seven bir anneyim. oyuncagin cocuk gelisiminde onemli oldugunu dusunuyorum. yatagi cok buyuk alirsaniz odada bol bol oyuncak koymaya yer kalacak mi?

ikea yataklari 3 boy kullanilabiliyor. silteleri de pek cok ulkede kullaniliyor ve standartlar dahilinde.

biz en buyuk boyda kullaniyoruz. 1m×2m. bazen ben orada yatiyorum gayet rahat. gecen kocam yanimda yoktu gittim baktim sarilmis uyuyorlar ikisi birlikte, sonra kiz baba burasi cok dar hadi sen kendi yatagina git demis :))
Kesinlikle aynı fikirdeyim sizinle, karyolasından emindim ama yatak konusunda kafamda soru işaretleri var, siz kullanıyor musunuz büyüyen yatağını? Ekleme yapınca arada boşluk kalır mi acaba diye düşünüyordum da😄

2 yaşında kızım için 6 ay önce montessori yatak aldık. Yerden 15 yükseklikte 25-30 cm de yatak eni var yaklaşık, çok rahat inip çıkıyor düşme sorunu da yok 100x200 olarak yaptırdık çok memnunum uzun yıllar götürecek gibi duruyor.

Oğlum için yatak ve karyola arayışındaydım ben de, konuyu takipteyim. İkea’nın büyüyebilen karyolasını düşünüyorum kullanan var mi acaba?
Biz kullanıyoruz ,2 tane beyaz ahşap olanlardan var.Birini en büyük ötekini orta uzunlukta kullanıyoruz.Bizim çocuk odası tek ve küçük olduğu için mecburduk bir nevi.Acikcasi çok memnun değilim,idare edeceğiz 2-3 sene daha.
Oyuncak gibi daha çok,pek rahat değil ve çok gicirdiyor.Ahsabi da en ufak çarpmada göçüyor.

Niye inip çıkamıyor ki 3 yaşında çocuk bazalı yatağa

Yani koltuk tepesinde gezen ona da çıkar hiç çıkarmadım indirmedim gayet çıktı benim maymuncuk

Ya evet ben yatagi aldigimda 2 yasindaydi, o yuzden oyle aklimda kalmis da yazdim, 3 yasindaki iner dogru diyorsun, tabi bazasina da bagli, bazilari yerden baya yuksek oluyor.

Bir de ben her sey yerden yuksek olacak diye tutturdugum icin bazalilarin da yerden yukseklerine bakiyorum, onlardan ben bile duserim ha ha

belinize yazik onu yataga alip koyarken. dusmez merak etmeyin. biz 2 yasindan once cilek mobilyadan alinma yatagina gecirdik. zaten yatak cok alçakti. 1 kez bile dusmedi. ya da montessori yatak alabilirsiniz onlar yerde yatiyorlar direk.
Belime yazik değilki,yataksa korumali yatak işte .kendi giriyor uyaninca kendi kalkiyor.
Hergun dusmez zaten ama dusme riski olur yinede siz bilirsiniz alin en yukseginden bir bazali yatak,altina koyacaginiz malzemeden daha önemli degil

Back
X