Çocuk yaptığım için çok pişmanım 😭

Sürekli dediğiniz şeyler tedavi de görüyorsunuz yavrulara üzülüyorum belki o da sizden doğmak istemezdi. Biz de 4 ay çektik huysuz ağlayan bebek durumlarını her gün söylenip durmadık Allah sağlıkla vermiş şükret kardeş.
Çok doğru. Anne aklından ne geçirse çocuk anlıyor. Düşüncelerinize bile sahip çıkmalıyız.
Bizim de hayatımız darmadağınıktı plansız hamile olduğumda. Eşimle kavga ettik. Yeri geldi başıma vurdu. Sus diye. Ayrılık ihtimalimiz bile vardı.
Biz eşimle böyleysek bebeği istemiyorum o zaman derdim.
Çocuk tabi anladı. Benim içimde yaşıyor. Zavallı çocuğum. 29 aylıkken öldü gitti. Allah bizim gibi berbat bir aileye onu göndermek istemedi.

Çok doğru. Anne aklından ne geçirse çocuk anlıyor. Düşüncelerinize bile sahip çıkmalıyız.
Bizim de hayatımız darmadağınıktı plansız hamile olduğumda. Eşimle kavga ettik. Yeri geldi başıma vurdu. Sus diye. Ayrılık ihtimalimiz bile vardı.
Çocuk tabi anladı. Benim içimde yaşıyor. Zavallı çocuğum. 29 aylıkken öldü gitti. Allah bizim gibi berbat bir aileye onu göndermek istemedi.
Kendini suçlama lütfen. Her anne bu doğum olayını kolay atlatamiyor. Allah rahmet eylesin. Onunda yaşayacağı bu kadsrmis.

Bende aynı şekilde hissediyorum. Eşimle çok güzel bir hayatımız vardı derdim neydi de çocuk yaptım diyorum, her gün defalarca kez ağlıyorum. Eski hayatımı çok özlüyorum, şimdi saçım başım dağınık... Yaklaşık 3 aydır ailemin yanındayım tek bakamıyorum. Bebeğe annem daha çok bakmasına rağmen yine de bunaldım herkes geçecek diyor ama hiç geçmeyecek gibi. Çok zor her şey

Kendini suçlama lütfen. Her anne bu doğum olayını kolay atlatamiyor. Allah rahmet eylesin. Onunda yaşayacağı bu kadsrmis.
Biz sebep olduk

Gerçekten çok üzüldüm hayırlısı ile mutlu bir evliliğiniz olur ve sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah

eşimle tartışırken onu istemediğimi çok söyledim. Ufacıktı ama ruhu vardı. Sözlerimi onu yaratan Allah duymadı mı? Allah'ın da gücüne gitti. En sonunda Allah aldı onu bizden
Biz sebebi olduk
Lütfen bir yardım alın. Kendi sağlığınız icin

Güzel düşün güzel olur demişler ya.
O zaman kötü düşününce kötü oluyor.
Birinin arkasından kusurunu konuşup senin de eninde sonunda o kusura sahip olman gibi, yeni can bulmuş çocuğa hayır onu istemiyorum denmez. Denilmemeli.. aklından bile geçirmemelisin. Nerde kaldı sesli söylemek.
Nerde kaldı aldıralım demek.
Allah'ın verdiği ve doğması gereken bir canı nasıl olurda istemezsin.. bazı sözler iğrençtir. İşte minicik bebeğe istemiyorum demek de öyle.
Bu sözüm yanlış mı?

Evet biz pişmanız. Evet o pişmanlığı dibine kadar yaşadık. Oh olsun bize.
Allah benle eşimi affetsin. O şimdi mezarında uyuyor.

Siz destek alın diyorsunuz da. Ben o doğumhaneden 7 ay taşıdığım bebeğin yüzüne vicdan azabından bakamadan çıktım. Hemşireler temizlikçiler kim bilir ne düşündü hakkımda.

Yüzüne bakmalıydın dedi iyi bir ebe.
Çok pişmanım keşke baksaydım.

Hakkım yoktu yüzüne bakmaya.

Son düzenleme:
Ebru hanım . Ben yanlış bir şey söylemiyorum. Birde bu yönden bakın. İnsanların yaşadıklarına bir de vicdan penceresinden bakalım.
Biz ölümlü insanlarız. Ölüp de Allah'a hesap vermeye gidiyoruz. Bir sözle ne olur demeyin.
Anlatayım.
Geçen Eylül'de çocuğum 1 aylıktı. Eşimle tartışırken içimden ben bu bebeği istemiyorum ya istemiyorum dedim. 15 dk geçti yattık uyuyacaz. Ben Bir anda acıdan sağa sola kıvranmaya başladım. Eşime hemen söyledim.
Kadir, ben şuan kendimi istenmeyen biri gibi hissediyorum. Çok acı çekiyorum şuan. Az önce bebeğe bunu söylemiştim. Çocuk anlamış içimde üzülmüş. Onun hisleri 15 dk sonra bana hormonlarla geçti demek ki.
Ebru hanım. Bir çocuğa annesi onu istemediğini söyler mi? Söylese o çocuk napar nereye gider
Benim eserim 1 santimetrelik çocuğa bunu yapmak oldu.

Bir arkadaşın maddi durumum iyi değil. 2 çocuğu var. 3.ye hamile olunca gidelim aldıralım demişler. Şimdi siz söyleyin. Akıllarından geçmemesi gereken şeyi icraate dökeceklermiş.
Çocuğu aldırmamışlar ama Allah onları öyle bir çarpmış ki, çocuk içe dönük ayakla doğmuş.
Fakirlik korkusuyla aldıracakları çocuğa bir ton hastane masrafı gitmiş.
Allah ne büyük değil mi?
Her söz söylenmez. Anadolu'da bir söz var.
Öyle deme Allah'ın gücüne gider derler.😥😥
Çok üzgünüm çok. Ben çok perişanım. Bitabım. Çaresiz gibiyim. Sanki bu kadar büyük konuştum diye bir daha çocuğum olmayacak gibi. Kalbim paramparça 💔💔💔❤️‍🩹
13 Nisan'da 40 ım çıkıyor. Birinci adetim bitiyor bu günlerde .
Yumurtlama günüm 8.gündür. doktoru o güne denk getirip ultrasonda bakar doktor. Yumurta tüplerden çıkmış ilerliyor mu diye görür zaten. Bir emin olalım tam gününden yine. Doğumdan sonra belki değişir.

Mayısta da ikinci adetim görüp bebek düşünecez inşallah

Roman yazdım. Okuyanlara teşekkürler ☺️☺️

Ebru hanım . Ben yanlış bir şey söylemiyorum. Birde bu yönden bakın. İnsanların yaşadıklarına bir de vicdan penceresinden bakalım.
Biz ölümlü insanlarız. Ölüp de Allah'a hesap vermeye gidiyoruz. Bir sözle ne olur demeyin.
Anlatayım.
Geçen Eylül'de çocuğum 1 aylıktı. Eşimle tartışırken içimden ben bu bebeği istemiyorum ya istemiyorum dedim. 15 dk geçti yattık uyuyacaz. Ben Bir anda acıdan sağa sola kıvranmaya başladım. Eşime hemen söyledim.
Kadir, ben şuan kendimi istenmeyen biri gibi hissediyorum. Çok acı çekiyorum şuan. Az önce bebeğe bunu söylemiştim. Çocuk anlamış içimde üzülmüş. Onun hisleri 15 dk sonra bana hormonlarla geçti demek ki.
Ebru hanım. Bir çocuğa annesi onu istemediğini söyler mi? Söylese o çocuk napar nereye gider

Bir arkadaşın maddi durumum iyi değil. 2 çocuğu var. 3.ye hamile olunca gidelim aldıralım demişler. Şimdi siz söyleyin. Akıllarından geçmemesi gereken şeyi icraate dökeceklermiş.
Çocuğu aldırmamışlar ama Allah onları öyle bir çarpmış ki, çocuk içe dönük ayakla doğmuş.
Allah ne büyük değil mi?
Çok üzgünüm çok. Ben çok perişanım. Bitabım. Çaresiz gibiyim. Sanki bu kadar büyük konuştum diye bir daha çocuğum olmayacak gibi. Kalbim paramparça 💔💔💔❤️‍🩹
Yumurtlama günüm 8.gündür. doktoru o güne denk getirip ultrasonda bakar doktor. Yumurta tüplerden çıkmış ilerliyor mu diye görür zaten. Bir emin olalım tam gününden yine. Doğumdan sonra belki değişir.

Eşinizin kafanıza vurduğu, sağlıksız bi evlilikte ölü doğan bebeğiniz için kendinizi eşinizi suçlarken acaba 2. Gebelik için önce biraz toparlanmayı mı deneseniz?

Sizin gibi bi depresyon yaşamadım. O yüzden size geçiyor geçecek deme yetkisini kendimde görmüyorum. Ama 2 buçuk yaşında bi evlat sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki sorunların ne zaman bsş göstereceğini asla kestiremezsiniz.

İlk 20 ay çok güzel büyüyen yemesi uyuması davranışları mükemmel bi oğlum vardı. Desteksiz bile uyuyodu hiç çaba sarfetmeden kendi istemişti bunu. Sonra emzik bırakma, devamında gelen 2 yaş sendromu, uyku gerilemesi, en zor çıkan en arka dişlerin çıkmaya başlaması, doğduğundan beri 1 saatlik bi kaç market kaçamağı hariç ki hepsinde uyurken kardeşime bırakmıştım, hastanede yattığım için ilk kez 1 hafta ayrı kalmak. Hepsi bir arada bize kocaman bi uyku sorunları dağı olarak geri döndü. Temmuz ayında başlayan sorunlar silsilesini hala çekiyoruz. Ama daha iyi yapan şey neydi? Ocak ayında eşim uyku uyutma işini devralmaya başladı. Çünkü ben 3 saatte uyutup sinirlendikçe saç yolma evresine geçmiştim. Bi de aralıksız o 3 saati ağladığını düşünün. Minicik bebek değil 2 yaşında çocuk. İnanın bebekken ağlaması daha kolaydı.

İşin sonu şuraya varıyo. Ne annem, ne eşim, ne kardeşim, ne başka bi insan evladı bana ilk 2 sene asla destek olmadı. Bişeyin ucundan tutan, nokta kadar destek veren olmadı (eşimi küçücük bi miktar tenzih ediyorum) muhtemelen aynı duruma gelmememin tek sebebi bebeğimin sürekli ağlayan bi yapısı olmamasıydı uykuyu sevmesiydi. Ama o zamanlar ki düzen hiç bişey ifade etmiyor. Bi de şimdiki halime bakın.

Eşiniz zaten destek oluyor. Yurtdışındasınız. Yapabileceğiniz en iyi şeyi yapıp psikolojik destek alıyorsunuz. Benim bi tavsiyemde şu. Eğer emzirmekle alakalı sorunlar yaşıyorsanız o zaman şu anki sağlığınızı da göz önünde bulundurarak emzirmeyi kesmeniz ve ilaç tedavisiyle biraz daha iyi hissetmeniz de bi seçenek. Ama sabredebilirseniz tahminimce bebeğiniz kolik, biraz sakinleşipte sosyalleşme ye başlayıp sizinle iletişim kurunca sizde daha rahat hissedeceksiniz.

Hayatının en berbat duygularını yaşarken bebeğine karşı vicdanını göz ardı etmeyen bi annenin kötü bi anne olduğuna inanamam ben, siz çok iyi bi annesiniz eminim daha da güzel hissediceksiniz 💕

Anlatayım.

Allah ne büyük değil mi?

Fakirlik korkusuyla aldirmayi dusundukleri bebegi gercekten aldirsalarmis baslarina hicbir sey gelmeyecekti. Siz cocugu istemediniz diye allah sizi carptiysa cocugu dussun diye kendini merdivenden atanlar, tecavuze ugrayip cocuk yasta dogum yapan kadinlar, dogan cocugunu oraya buraya birakanlar, evlatlik verenler ne oluyor acaba? Bunlar cok mu istemisler hamile kalmayi ve dogurmayi acaba?

Hurafelere kapilip kendinizi bir cehenneme hapsetmissiniz. Bir de hala cocuk istiyorsunuz bu halde. Kafaniza vuran adamdan mi yapmaya calisiyorsunuz bunu da?

Fakirlik korkusuyla aldirmayi dusundukleri bebegi gercekten aldirsalarmis baslarina hicbir sey gelmeyecekti. Siz cocugu istemediniz diye allah sizi carptiysa cocugu dussun diye kendini merdivenden atanlar, tecavuze ugrayip cocuk yasta dogum yapan kadinlar, dogan cocugunu oraya buraya birakanlar, evlatlik verenler ne oluyor acaba? Bunlar cok mu istemisler hamile kalmayi ve dogurmayi acaba?

Hurafelere kapilip kendinizi bir cehenneme hapsetmissiniz. Bir de hala cocuk istiyorsunuz bu halde. Kafaniza vuran adamdan mi yapmaya calisiyorsunuz bunu da?
Tecavüz sonucu mağduriyettir. Ama bakmalıdır.
Ama isteyerek hamile kalıp ben bakmam diyip bırakan sorumludur. O da bakmalıdır.
Eşim doğulu biraz haşin olurlar. Kızkardeşleri çok domuz. Onları bir türlü terbiye edememiş. Ben de ağzımı açsam evdeki en huysuz kardeşi konuşuyor gibi geliyor. Bunu anladım ve onunla konuştum. ☺️ Biz birbirimizi çok seviyoruz.
Ben onunla evlenmek için 6 ay uyuyamadım. Günde acı içinde 10 dakika uyku...
Onun da aylarca her 3 günde saçına bir ak düştü.

Ama mutlu evliliğin şartını herkese anlatmaya şöyle çalışıyorum.

Birbirinizi ne kadar sevseniz de o yuvayı geçmiş travmalarla, geçmiş şartlanmalarla kuruyorsunuz.

Karı kocalar, eşlerini o yüzden evlenince başka biri gibi görürler.

Mesela ben de eşim de berbat ailelerden geldik.
Bencil anne babaların bencil kardeşlerin yanında iyi biri olmaya çalıştık.
Mesela ben annemden çok çektim. Kadire güvenmeme sorunum vardı.
Çünkü beni dünyaya getiren annemden çok çektim çokkkkk. Eee ondan çekmişsem eşim de bana karşı art niyetli olabilir.
Anlayabiliyorum sanıyorum ki.

Hayatlarımız roman olur da hiç başlamayalım

Back
X