Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

aynenn bende düsünmüyorum ama esime kalsa yok demez,, erkekler niye böyle ee tabi onlar sabah gidip aksam gelecekler kadin cekecek cocugun her derdini :) aslinda dogum kontrol hapi iyi degilmis diyorlar uzun süre kullanmamak gerekmis bi bilgisi olan varmi?

canım bir tvde doktoır söylemişti bi organın uzun süre çalışmadığı zamanlarda orgablarda tembelleşme ihtimalli oluyormuş yani mesela 10 yıl doğum yapmazsın o 10 yıl boyunca rahim hiç çalışmadığı için tembelleşme ihtimali yada biranda çocuk doğurma ihtimali zayıflıyormuş yani zorlaşıyormuş ama bu tüm organlar için geçerliymiş uzun süre çalışmayan bir organ zamanla tembelbiliyormuş bunu bütün kadınların kendi kadın doğum doktorlarına periyodik olarak muayeneye gittiklerinde sorması gerekir benim doktorum böyle bişeyin olmadığını söyledi doğum kontrol haplarınında artık yan etkisi falan olmadığını hatta bazı kadın hastalıklarında olumlu yönde etkisi bile olduğunu söyledi

hoşbulduk canım :70: evet vakti var ama bunu gel de millete anlat. Allah hayırlısını nasip etsin diyorum sadece.

Ne kadar da haklısınız. Bu çevre baskısını anlamıyorum, anlayamıyorum. Herkes yap yap yap, bir bakmışsın büyümüş diyip duruyor, o an sinirilerim tepeme çıkıyor. Çocuk büyütmek kolay ya. Hele benim adıma plan yapılmıyor mu işte o zaman çıldırıyorum. Yok yapacakmışım çocuğu yaşım geçmeden ondan sonra çalışıyor olursam işten çıkıp 2 sene çocuğa bakacakmışım. Ben düşünmüyorum sanki bunları. Karışmayın diye haykırmak istiyorum ama bazı kişilere malumunuz söylenemiyor bir şey. Çocuk yetiştirmek uyutmak, beslemek, giydirmek, ihtiyaçlarını gidermekle olmuyor bunu bir anlayabilseler. İşin manevi boyutuna hiç dikkat edilmiyor maalesef. Allahım hayırlısını nasip etsin en hayırlı zamanda başka bir şey istemiyorum.

bu çevreden baskı konusunda şanslıyım sanırım ne benim ailem ne eşimin ailesi 17 aylık evliyiz bi kere bile çocuk yapın falan demediler Allah razı olsun onlardan ne sevindim baskı görmediğime :)) eşimde sağolsun o benden beter çocuk hiç istemiyor :))

bu çevreden baskı konusunda şanslıyım sanırım ne benim ailem ne eşimin ailesi 17 aylık evliyiz bi kere bile çocuk yapın falan demediler Allah razı olsun onlardan ne sevindim baskı görmediğime :)) eşimde sağolsun o benden beter çocuk hiç istemiyor :))

şanslısın o halde..:34:

bu konuda bende şanslıyım zaten bana kayınvalidem yeni evliyken 3-4 sene çocuk yapma gibi gereksiz akıllar veriyodu sanki ben ona sorucam ne zaman çocuk yapıcamı 3 tane torunu var 2si gözbebeği o yüzden benim çocuğuma hiç ihtiyacı yok
kendi annemlerdede abimin 2 tane var annem onlarla ilgileniyo
bu durumda bizden hiç çocuk isteyen yok
aman olmasında zaten ben böyle çok mutluyum çok rahatım :51::51:

Şanslısın canım. Çocuk konusunda eşlerin karar vermesi gerekirken aileleri geçtim en olmadık insanlar akıl veriyor. Hiç unutmam, eşimin memleketindeki düğünümüzde daha ilk kez tanıştığım bir şahsiyet gerdeğe kadar herşeyi sormuştu, çocuk ilk soruları arasındaydı zaten. Ya sabır çekmiştim içimden. Ve bu kişinin nette ne zaman denk gelse ilk sorduğu soru çocuk var mı. Sana ne be kardeşim sana ne. Kendisi benimle yaşıt iki çocuğu var, işin tuhafı bana çocuk yap diyen kadın aynı zamanda çocuk oldu mu başbaşa hiçbir şey yapamıyorsun eşinle, kendine vakit ayıramıyorsun, bu zamanlarının kıymetini bil diyor. E be kadın o zaman ne diye çocuk yap diyip duruyorsun. Bir gün ters bir anıma gelecek o zaman fena olacak :57:

bu konuda bende şanslıyım zaten bana kayınvalidem yeni evliyken 3-4 sene çocuk yapma gibi gereksiz akıllar veriyodu sanki ben ona sorucam ne zaman çocuk yapıcamı 3 tane torunu var 2si gözbebeği o yüzden benim çocuğuma hiç ihtiyacı yok

oooo böcüğüm sen de mi buradasın :1: sen torunlar var diye sıyırmışsın aradan. Hiç torun olmasaydı o zaman yerdin naneyi :60:

canım bir tvde doktoır söylemişti bi organın uzun süre çalışmadığı zamanlarda orgablarda tembelleşme ihtimalli oluyormuş yani mesela 10 yıl doğum yapmazsın o 10 yıl boyunca rahim hiç çalışmadığı için tembelleşme ihtimali yada biranda çocuk doğurma ihtimali zayıflıyormuş yani zorlaşıyormuş ama bu tüm organlar için geçerliymiş uzun süre çalışmayan bir organ zamanla tembelbiliyormuş bunu bütün kadınların kendi kadın doğum doktorlarına periyodik olarak muayeneye gittiklerinde sorması gerekir benim doktorum böyle bişeyin olmadığını söyledi doğum kontrol haplarınında artık yan etkisi falan olmadığını hatta bazı kadın hastalıklarında olumlu yönde etkisi bile olduğunu söyledi

ilk önce tsk ederim cevabin icin canim.. ben daha kadin doktoruna muayeneye bile gitmedim korkuyorum :(.. yeni evliyim, gerek duymuyorum gitmeye cekiniyorum o yüzdende kadindoktoruyla konusma gibi bi durumum yok.. :59:

olumlu yönde etkisi cok var bunu cevremdekilerdende biliyorum, sivilceler icin bilhassa kullanan arkadaslarim var..

6,5 aylık evliyim bende, 6 ay boyunca yasmin kullandım hapı yeni bıraktım bu 15 günde de eşim korunmaya başladı.

annelik bence doğuştan gelen bir durum,kadın her zaman bebeği doğduğu andan itibaren hazırdır aslında anneliğe. sorumluluk gerektiren bir durum. Ama üstesinden her annenin geldiği gibi bizlerde geliriz Allahın izniyle. Bende şuan için düşünmeyenlerdenim ama etraftaki arkadaşların,akrabaların bebeklerini görünce canım çekmiyor değil :97: ay bi de izleyeniniz vaırdır öyle bir geçer zamandaki osmanı gördükçe anne olasım geliyor :66: çok tatlı maşallah.

Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin.

6,5 aylık evliyim bende, 6 ay boyunca yasmin kullandım hapı yeni bıraktım bu 15 günde de eşim korunmaya başladı.

annelik bence doğuştan gelen bir durum,kadın her zaman bebeği doğduğu andan itibaren hazırdır aslında anneliğe. sorumluluk gerektiren bir durum. Ama üstesinden her annenin geldiği gibi bizlerde geliriz Allahın izniyle. Bende şuan için düşünmeyenlerdenim ama etraftaki arkadaşların,akrabaların bebeklerini görünce canım çekmiyor değil :97: ay bi de izleyeniniz vaırdır öyle bir geçer zamandaki osmanı gördükçe anne olasım geliyor :66: çok tatlı maşallah.

Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin.

ahh o osman beni bitiriyor masallah allahim ailesine bagislasin.. bende diodum osman gibi cocugum olsun daha ne isterim.. ama daha zamani var :)

ben de arkadaşlarımın bebeklerini görünce çok fena oluyorum ama hazır değilim yani o bebeği kucağıma alıp bütün hayatımı ona adamaya.

ben de arkadaşlarımın bebeklerini görünce çok fena oluyorum ama hazır değilim yani o bebeği kucağıma alıp bütün hayatımı ona adamaya.

lilyposcuğum bişey merak ettim. avatarın neden bebek resmi canım. tam bu konuya uygun olmuş sankide yazdıklarınla uyuşmuyor:1:

Ebru'ya boş iş denmesi hayret verici bir durum,halbuki ne güzeldir Ebru sanatı,keşke hepimiz bir hobiyle uğraşsak,insanı geliştirir hobiler:34:

Valla kardeşim ben 39 yaşındayım ve sanırım topikteki pekçok arkadaşımdanda yaşça büyüğüm,Allah'ım tüm evlatları anne babasına bağışlasın,benimde boyumca bir kızım var,başka çocuk düşünmediğim için tek çocukta kaldım,tek çocuklu olduğumdan kızım büyüyünce bende çevre baskısı gördüm 2.çocuğu yap,tek çocuk hiç çocuk diyenler oldu,istemiyorum dedikçe üstüme geldiler,çocuk sahibi olmak kolay iş değil,sorun büyütmekte değil,edebiyle,kişiliğiyle,kendine güveni tam bir çocuk yetiştirmek büyük sorumluluk,ben tek çocuklu olmayı iyi bir birey yetiştirmek adına tercih ettim fakat çevremdekilere bunu birtürlü anlatamadım,halada anlamayanlar,sen istiyorsundurda altında başka birşey vardır diyenler var,artık kimseye laf anlatmıyorum,dileyen dilediğini düşünsün,o yüzden sizlerde hiç kafanıza takmayın söylenenleri,kim ne derse desin,kim ne düşünürse düşünsün.
Tercih meselesi olan bir konuyu insanlar niye kendilerine dert eder anlamıyorum,Allah isteyene versin ama istemeyenleride kimsenin üzmeye hakkı yok:20: İlk yorumumdada dediğim gibi herbirinizin çocukları olsa o dert edinenler sizlere yardımcı mı olacak,bebeklerinize mi bakacak,hayırr e o zaman onlara ne:63:
bende ilerde yapamam diye 1yıldır ebru yapıyorum (şimdilik çalısmıyorum ) henüz çok yeniyim keşke daha önceki yıllarda başlasaymısım onun pişmanlıgı var sadece
ayy aynen yaaa banada ikide bir ee istiyosunda kısırmısın yoksa diye ima eden bile oldu.. :53: yada işte bosanma durumunuz mu var ondan mı cocuk istemıyor gibi gorunuyorsunuz diyenler tuhaf bu insanlarr yaaa özelıklede bana gore uzaktaki insanlar değilde birinci derece yakın akrabalarımın boyle yapmasından nefret edıyorum artık onlara karsı en ufak bi sevgim kalmadı cunku benım gebe olmayısımı bahane edip öküz altından buzagı aramak çok hoşlarına gidiyor.. kız olursa diye mi yapmak istemıyosun dşyen bile bvar (bunu diyenlerde erkek cocuğa tapan insanlar) halbukı ben kız çocuklarını daha cok severım Allah insallahta bı kız cocugu verır bana :61::16::16:
bende tek çocuk taraftarıyım (ailemizde ikizlikte var ama insallah tek olur)
bu arada kızınızı Allah sizlere bagıslasın,bahtı acık olsun
haklısınız çocuk olsa bakacaklar sankı ustune bide onun lafını ısıtecegım ''iyi bakamıyosun,beceremıyosunvsvs''

bende 2 aylık evliiyim ve hormon fazlalılığı var polikistik over.. doğum kon. hapı kullanıyorum.. başlayalı bir kaç gün oldu ilaca.. kanamalarım çok oluyordu benim, doktora kayınvalidemle birlikte gitmiştim o da içeri doktorun yanına geldi benimle, gelmede diyemedim. içeride de korktum ya çocuk yapmamı gerektircek bir durum varsa diye.. çünkü ben miyomdan korkuyordum.. bazıları çocuk olunca geçiyormuş ya.. çocuk için ne bedenen ne de ruhen hiç hazır değilim..
doktor bu hastalık ömür boyu sürecek. sana 1 yıllık tedavi uygulayalım sonra çocuk düşün dedi. ona göre tedaviyi değiştiririz dedi.. birde çocuğa vurgu yaptı erkenden yap çocuk diye kayınvalidemin yanında utandım.. istemiyorum da diyemedim.. çevre baskısı kötü bişey kendimi nasıl koruyacağım bu çevre baskısından.. bilmiyorum.. kayın validem bi kaç kez laf arasında sizinde mutluluğunuzu görcem daha dedi..:(
2 ay henuz çok yenısın canım bu arada hoşgeldın :71: ve gecmıs olsun tabıkı..
1yıl sonra belkı istersın canım ama suan gercekten çok yenısınız.hem evdede tek kalmıyorsunuz k.valide ve teyze varmıs.. bence bu 1yılda ancak evliliğiniz tadına varırsınız ve eşinize doyarsınız(biraz özele girdim kusura bakmayın) şuanki kısıtlı olan özel hayatınız (sizinde aynı evde kalan k.valide ve teyzeden bahsedıyorum) cocuk olunca eşinle bırbırınıze hiç vakıt ayıramayacaksınız..dahası eşinden çok senin fedakarlıkların daha çok olacak özel hayatta.
cünkü bebegı olan arkadaslarım cinsel hayatlarını bebegın uyuyup uyanma saatleri arasındakı zaman dılımde gerceklestiriyorlarmıs bide sen evde yalnız değilsin yani o acıdan yinede kendın bılırsın.
Emrivaki, derinss, kzmrl, felisity, celif, kasvetli...

Bende hepinizle aynı düşünüyorum...

Ek olarak şunları söylemek istiyorum...

Benim sağlık sorunumda var ve çocuk sahibi olma konusunda son demlerimi yaşıyorum.

Tabi bunu eşimin aile tarafı bilmiyor,o ayrı...

Ama sırf doğurganlık özelliğimi kullanıp ,ilerde etraf ne der, işsizim evdeyim bari çocuğu

büyüteyim,kayınvalidem tepeme biniyor, eltim karnındaki çocuğuyla nispet yapıyor diye de
o çocuğu dünyaya getiremem.

Bu çocuğa yapılan bir haksızlık olur...

Çünkü gerçekten kendimi o büyük sorumluluğa henüz hazır hissetmiyorum.

Etraf herşeyi der.Her konu hakkında illa birşey söylerler. Söylemezse eksik kalır bir tarafı yoksa!

Bu da yetmez karışır,o da yetmez dedikodu yapar...Üzerine afiyet olmayan konuları dert edinmeyi pek severler.

O yüzden; kimsenin dediklerine takılmayın. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz ve hissettiğiniz.

Gerisi teferruat...
kesinlikle katılıyorum daha önceden k.validemle aramızda sorunlar oldu beni çok kırdı gücendirdi (çocuk yapma masraf olur diyecek kadar şe..)neyse bende ona inat istesem çocuk yapardım sonra dusundum yaa ben bu bebege haksızlık yapmıs olucam..kendı hırsım egom için bebegimi kullanmıs olcaktım .. bebek dogunca bak gordunmu ben senden 1-0 ustunum galıp geldım demek için kendi yavruma kırmış olucam ozaman.. haşmetli k.validem şimdide çok afedersin torun torun diye böğürüyo ama çok bekler .önce benim istemem lazım :23::21:
aynenn bende düsünmüyorum ama esime kalsa yok demez,, erkekler niye böyle ee tabi onlar sabah gidip aksam gelecekler kadin cekecek cocugun her derdini :) aslinda dogum kontrol hapi iyi degilmis diyorlar uzun süre kullanmamak gerekmis bi bilgisi olan varmi?
canım doktora gitmeden sakın kullanayım deme..mutlaka doktor kontrolunde al ilaçlarını .. hem nie cekınıyosunkı birde kadın erkek diye ayrım yapmak yerıne iyi ve en iyi doktor ayrımı yapmak bence en önemlisi ;)
evet gerçekten çok doğru söylüyorsun nişanlanırsın düğün ne zaman falan devam eder gider bunla ilgili çok hoşuma giden bi şey var paylaşmak istedim bi arkadaşım sosyal paylaşım sitesinde durumuna yazmıştı sanırım ama güzeldi ''birinin düğünü olur gidersinde hep derler ya sıra sende sen ne zaman evleniyosun diye birinin cenazesine gittiğinde o düğünde sana sıra sende diyen yaşlı teyzelere cenaze töreninde sıra zende teyze sen ne zaman gidiyosun demek ne güzel olurduuuu bi dahada hiç bişeyin sırasını sormazlardı eminim demii :))

ayy canım benım,valla yaslanınca ölmek garanti olsaydı ,ben herkese çoktan demıstım valla :60::60:

anneannemin bi lafı var '' Allah döşeğimde can çekişe çekişe(Azrail geldiğinde) ölmemi nasip etsin''
Allah kimseyi vaktinden önce topraga gömesin herkese uzun ömürler versin Amin

Şanslısın canım. Çocuk konusunda eşlerin karar vermesi gerekirken aileleri geçtim en olmadık insanlar akıl veriyor. Hiç unutmam, eşimin memleketindeki düğünümüzde daha ilk kez tanıştığım bir şahsiyet gerdeğe kadar herşeyi sormuştu, çocuk ilk soruları arasındaydı zaten. Ya sabır çekmiştim içimden. Ve bu kişinin nette ne zaman denk gelse ilk sorduğu soru çocuk var mı. Sana ne be kardeşim sana ne. Kendisi benimle yaşıt iki çocuğu var, işin tuhafı bana çocuk yap diyen kadın aynı zamanda çocuk oldu mu başbaşa hiçbir şey yapamıyorsun eşinle, kendine vakit ayıramıyorsun, bu zamanlarının kıymetini bil diyor. E be kadın o zaman ne diye çocuk yap diyip duruyorsun. Bir gün ters bir anıma gelecek o zaman fena olacak :57:

yaa bizim ülkede gerçekten gereksiz o kadar insan varki anlatamam ben biraz o konularda sert cevap veriyorum çevreden falan öyle gereksiz sorular sorduklarında sanamı kaldı tasası diyorum isterlerse kırılsınlar umrumda olmaz beni sinir etmesinler yeter :))

benim kayınvalidemde iki torununa bakıyor ama dün ne şanslıyım yazdımyaaa benimi duydular nee dün akşam telefonda konuşurken biz şuan doğuda olduğumuz için '' bi bebek niye yapmıyorsunuz sıkılmasın tek başına vakit geçer falan'' demiş bilmiyolarki ben böyle tek yalnız başıma ne mutluyum :))

ayy canım benım,valla yaslanınca ölmek garanti olsaydı ,ben herkese çoktan demıstım valla :60::60:

anneannemin bi lafı var '' Allah döşeğimde can çekişe çekişe(Azrail geldiğinde) ölmemi nasip etsin''
Allah kimseyi vaktinden önce topraga gömesin herkese uzun ömürler versin Amin[/QUOTE]

o işin şakası canım ama güzel olurdu :)) amin inşallah canım

benim kayınvalidemde iki torununa bakıyor ama dün ne şanslıyım yazdımyaaa benimi duydular nee dün akşam telefonda konuşurken biz şuan doğuda olduğumuz için '' bi bebek niye yapmıyorsunuz sıkılmasın tek başına vakit geçer falan'' demiş bilmiyolarki ben böyle tek yalnız başıma ne mutluyum :))

Aynı şekilde...

kasvetli teşekkürler yorumun için..
bende senin gibi düşünüyorum.. bebek doğduğu anda önceliğin o olacak bu büyük sorumluluk...
hem evliliğin iyice oturması lazım uzun yıllar yani..)) bende kimseyi kafaya takmadan yaşamaya çalışacağım..

lilyposcuğum bişey merak ettim. avatarın neden bebek resmi canım. tam bu konuya uygun olmuş sankide yazdıklarınla uyuşmuyor:1:

canım haklısın ama ben bebekleri çok severim böyle sevimli olanlarını, uzaktan yani:1: ne sevimli yaratıklar ama benim olmasın henüz mümkünse ilerde. uzaktan sevmek izlemek hoşuma gidiyor bebekleri:44: sadece onun bana ait olmasına hazır deilim. en az 2 yıl bekleyeceğim

Merhaba herkese :3:
Ara ara topiğinize bakıyorum :26:
Çünkü henüz bekarım ama evlensem de 2 yıl çocuk istemiyorum, eşimle vakit geçireyim diyorum flört gibi olsun. Çünkü biz flörtümüzü uzaktan yaşamak zorundayız :39:
Yanyana zaman geçirelim başbaşa diyorum :24:
Hem, evlilik oturmadan bebek yapılmamalı diye düşünüyorum çok saçma gelecek belki ama evlenir evlenmez çocuk yapanlara da tuhaf bakıyorum sanki gaye çocuk yapıp çoğalmakmış gibi...:26:
Şu da gerçek ki şu an 24 yaşındayım evlenene kadar büyük ihtimal 26 olacağım :31:
2 sene de beklesem 28-29.
Bu düşüncelerimi duyanlar hayırlısını iste, çocuğun olmazsa napacaksın diye beni mahçup ediyorlar...
Evet kısmetten öteye yol yok ama isteklerinizi belirtirken hiç mi kendinizi düşünerek konuşmuyorsunuz sizler?
Sizler kaç yaşındasınız? Kaç senelik evlisiniz, neden çocuk yapmak için erken diyorsunuz?
Çok sordum farkındayım ama bu konudan müzdaribim... :25:

Back