Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

Evet kısmetten öteye yol yok ama isteklerinizi belirtirken hiç mi kendinizi düşünerek konuşmuyorsunuz sizler?
Sizler kaç yaşındasınız? Kaç senelik evlisiniz, neden çocuk yapmak için erken diyorsunuz?
Çok sordum farkındayım ama bu konudan müzdaribim... :25:

Ben anlatayım mı :6:

Dinliyorum derinscim :3:

27 yaşındayım,henüz bir yıllık evliyim..
çocuk için yaşımın geçtiğini ima ediyor herkes ama ben öyle düşünmüyorum.
gezmeye tozmaya aylaklığa düşkünüm birazcık,eşimle başbaşa kalmanın tadını henüz tam olarak çıkartamadım.
bir de iş sahibi olmadan (devlet) çocuk yapmayacağım diye bir planım var,vardı,varmış :)
işsizim ve evde sıkılıyorum diye çocuk yap da büyüsün gitsin diyenler mevcut eşim de tam olarak hazır değil gibime geliyor.
Titiz,düzenli,biraz takıntılı,dediğim dedik bir tipim çocuk beni fazlasıyla yontucak galiba biraz da bu gözümü korkutuyor.
Ama şu bir gerçek az buçuk annelik dürtülerim yavaş yavaş ortaya çıktı.
Haa son olarak istediğim kadar güzel bir anne olmam için hamile kalmadan önce kilo vermem gerek.
diyetteyim şu anda :1:

Merhaba herkese :3:
Ara ara topiğinize bakıyorum :26:
Çünkü henüz bekarım ama evlensem de 2 yıl çocuk istemiyorum, eşimle vakit geçireyim diyorum flört gibi olsun. Çünkü biz flörtümüzü uzaktan yaşamak zorundayız :39:
Yanyana zaman geçirelim başbaşa diyorum :24:
Hem, evlilik oturmadan bebek yapılmamalı diye düşünüyorum çok saçma gelecek belki ama evlenir evlenmez çocuk yapanlara da tuhaf bakıyorum sanki gaye çocuk yapıp çoğalmakmış gibi...:26:
Şu da gerçek ki şu an 24 yaşındayım evlenene kadar büyük ihtimal 26 olacağım :31:
2 sene de beklesem 28-29.
Bu düşüncelerimi duyanlar hayırlısını iste, çocuğun olmazsa napacaksın diye beni mahçup ediyorlar...
Evet kısmetten öteye yol yok ama isteklerinizi belirtirken hiç mi kendinizi düşünerek konuşmuyorsunuz sizler?
Sizler kaç yaşındasınız? Kaç senelik evlisiniz, neden çocuk yapmak için erken diyorsunuz?

ben şöyle bir açıklama getirmek istiyorum konu sahibi olarak... benim için hayatta herşey çocuk demek değil çocuk olmadanda pek tabii çok güzel bir evlilik geçirebilir ben konuyu açmadan önce sitede gezinirken baktım hep çocuk üzerine toplum olarak acaba evliliği sadece çocuk içinmi istiyoruz diye düşündüm açıkçası ama bunları artık aşmakta gerekli ben 29 yaşındayım 17 aylık evliyim eylülde iki sene olucak kısmetse ama şöyle bir geriye dönüp baktığımda hiç keşke şimdiye kadar çocuk yapsaydım diye düşünmedim çünkü eşimle gerçekten başbaşa vakit geçirmekten çok keyif alıyoruz canımız ne zaman ne isterse onu yapabiliyoruz derdimiz yok çocuk olduktan sonra hayatını çocuğa göre ayarlamak zorundasın işte ben hayatımı çocuğa göre değil kendi istediğime göre ayarlamak isteyenlerdenim açıkçası çokta çocuklerı seven bir insan değilim yolda yürürken ayy ne tatlı bebek diye milletin çocuğunu sevenlerden değilim çokta saçma gelir hayatıma kimseyi hiç bir konuda müdahele ettirmediğim gibi bu konudada müdahele ettirmem herkes kendi düşüncesini kendisine saklasın kimse bana çocuk yap diye diretipte düşüncelerimi değiştiremez sizlerde bence kimseyi müdahale ettirmeyin kendiniz ne zaman çocuk yapmak istiyorsanız kendinizi hazır hissediyorsanız ben artık çocuk yapmalıyım diyorsanız o zaman yapın....

belki biraz sert yazmış olabilirim söz meclisten dışarı :)))

mrhaba bende 8 aylık ewliyim...bnde eşimle vakit geçirmeyi çok seviyorum ama biz 8 senedir beraberiz okul askerlik derken anca evlendik :)..ve artık bebeğimiz olsun istiyorum ama bi yandan da erken gibime geliyooo.hem hayatı yaşamak hemd e bi yandan bebeğim büyüsün istiyorumm.aileler zaten çoktan istiyo...napcamı şaşırdım ???????

mrhaba bende 8 aylık ewliyim...bnde eşimle vakit geçirmeyi çok seviyorum ama biz 8 senedir beraberiz okul askerlik derken anca evlendik :)..ve artık bebeğimiz olsun istiyorum ama bi yandan da erken gibime geliyooo.hem hayatı yaşamak hemd e bi yandan bebeğim büyüsün istiyorumm.aileler zaten çoktan istiyo...napcamı şaşırdım ???????

sen gerçekten istiyorumusun ona karar ver bence başkasının ne istediği önemli değil çocuk olunca bütün sıkıntısıyla sen uğraşıcaksın önemli olan senin ne istediğin evet ben hazırım her açıdan diyebiliyormusun ?

sen gerçekten istiyorumusun ona karar ver bence başkasının ne istediği önemli değil çocuk olunca bütün sıkıntısıyla sen uğraşıcaksın önemli olan senin ne istediğin evet ben hazırım her açıdan diyebiliyormusun ?

işte bi yandan istiyorum çünkü çocıukları çok seviyorum ama gezmeyi de seviyorum :)))))

bu benim hayatım beni en iyi ben bilirim.. sırf çocuk için mi evleniliyor banada bu saçma geliyor. kimseye kısır olmadığımı ya da doğurabileceğimi kanıtlamak için çocuk yapacak değilim..
dışarıdan konuşanlar dışarıda kalırlar kimseyi duymayın bile derim kendinizi hazır hissetmedikçe..
ben istemedikçe gerisi boşş
çocuğa bakacak benim ve sorumluluğuda hep bende olacak daha yeni evliyim ancak evlenmeden öncede böyle düşünüyordum kişiliğim itibarıyla istemiyordum eşimlede evlilik öncesi paylaştım o da kararıma saygı duyup istemeyeceğine söz verdi..:)

27 yaşındayım,henüz bir yıllık evliyim..
çocuk için yaşımın geçtiğini ima ediyor herkes ama ben öyle düşünmüyorum.
gezmeye tozmaya aylaklığa düşkünüm birazcık,eşimle başbaşa kalmanın tadını henüz tam olarak çıkartamadım.
bir de iş sahibi olmadan (devlet) çocuk yapmayacağım diye bir planım var,vardı,varmış :)
işsizim ve evde sıkılıyorum diye çocuk yap da büyüsün gitsin diyenler mevcut eşim de tam olarak hazır değil gibime geliyor.
Titiz,düzenli,biraz takıntılı,dediğim dedik bir tipim çocuk beni fazlasıyla yontucak galiba biraz da bu gözümü korkutuyor.
Ama şu bir gerçek az buçuk annelik dürtülerim yavaş yavaş ortaya çıktı.
Haa son olarak istediğim kadar güzel bir anne olmam için hamile kalmadan önce kilo vermem gerek.
diyetteyim şu anda :1:

Seni çok iyi anlıyorum ve son derece haklı buluyorum...
Eşimle zaman geçirmek asıl amacım olacak benim... Bir ömür paylaşmaya evlenmek istiyorum...
Çocuk çok büyük sorumluluk... Ondan sonra hayatın ona endeksli olacak, ne başbaşa kalabileceksin ne istediğin yere tatile gidebileceksin... Hepsi sorun başlı başına... :31:

ben şöyle bir açıklama getirmek istiyorum konu sahibi olarak... benim için hayatta herşey çocuk demek değil çocuk olmadanda pek tabii çok güzel bir evlilik geçirebilir ben konuyu açmadan önce sitede gezinirken baktım hep çocuk üzerine toplum olarak acaba evliliği sadece çocuk içinmi istiyoruz diye düşündüm açıkçası ama bunları artık aşmakta gerekli ben 29 yaşındayım 17 aylık evliyim eylülde iki sene olucak kısmetse ama şöyle bir geriye dönüp baktığımda hiç keşke şimdiye kadar çocuk yapsaydım diye düşünmedim çünkü eşimle gerçekten başbaşa vakit geçirmekten çok keyif alıyoruz canımız ne zaman ne isterse onu yapabiliyoruz derdimiz yok çocuk olduktan sonra hayatını çocuğa göre ayarlamak zorundasın işte ben hayatımı çocuğa göre değil kendi istediğime göre ayarlamak isteyenlerdenim açıkçası çokta çocuklerı seven bir insan değilim yolda yürürken ayy ne tatlı bebek diye milletin çocuğunu sevenlerden değilim çokta saçma gelir hayatıma kimseyi hiç bir konuda müdahele ettirmediğim gibi bu konudada müdahele ettirmem herkes kendi düşüncesini kendisine saklasın kimse bana çocuk yap diye diretipte düşüncelerimi değiştiremez sizlerde bence kimseyi müdahale ettirmeyin kendiniz ne zaman çocuk yapmak istiyorsanız kendinizi hazır hissediyorsanız ben artık çocuk yapmalıyım diyorsanız o zaman yapın....

belki biraz sert yazmış olabilirim söz meclisten dışarı :)))

Sert değil son derece beni anlatmışsın :25:
Yalnız, ben çocuklara bayılıyorum sadece bana göre zamanı var.
Ben çocuk yapmak için evlenmek istemiyorum sadece... :31:
Lütfen kimse yanlış anlamasın ama evlenir evlenmez çocuk yapmak ama cahilce geliyor :26:
Daha birbirinize alışmadan 1. senenin sonunda kucağında bebek... Eş mi olmayı öğreneceksiniz önce, bütün olmayı mı, anne-baba olmayı mı?
Bunlar kafamı kurcalıyor işte... Bir de yaş meselesi of... :26:

merhaba

bizde eşimle çok istiyorduk aslında yasmini bile bırakmıştım. Fakat misafirliğe gelen kuzenim sayesinde meğer aslında psikolojik olarak hazır olmadığımızı anladık. Yasmine tekrar başlayacağım ben.

Ben farklı bir duygu yaşadım. İnsan hem bukadar çok isterken hem nasıl bu kadar istemez ki anlayamadım kendimi :50:

]

oooo böcüğüm sen de mi buradasın :1: sen torunlar var diye sıyırmışsın aradan. Hiç torun olmasaydı o zaman yerdin naneyi :60: [/QUOTE]
heehee bende burdayım canım valla çok şanslıyım çocuk çocuk diye kafamı ütüleyen yok:51::51:
benim kayınvalidemde iki torununa bakıyor ama dün ne şanslıyım yazdımyaaa benimi duydular nee dün akşam telefonda konuşurken biz şuan doğuda olduğumuz için '' bi bebek niye yapmıyorsunuz sıkılmasın tek başına vakit geçer falan'' demiş bilmiyolarki ben böyle tek yalnız başıma ne mutluyum :))
:1::1:sanki çocuk oyuncakta canın sıkılmasın diye çocuk yapıcan :27:

26 yaşındayım ve 6 aylık evliyim..

bende hem isteyip hem istemeyelerdenim...

bazen o istek deli gibi bastırıyor.. daha gezip görmedediğimiz yerleri düşününce vazgeçiyorum..

ama çok geçte anne olmak istemiyorum yani 30dan önce anne olmak istiyorum..

merhaba

bizde eşimle çok istiyorduk aslında yasmini bile bırakmıştım. Fakat misafirliğe gelen kuzenim sayesinde meğer aslında psikolojik olarak hazır olmadığımızı anladık. Yasmine tekrar başlayacağım ben.

Ben farklı bir duygu yaşadım. İnsan hem bukadar çok isterken hem nasıl bu kadar istemez ki anlayamadım kendimi :50:

doğum kontrol hapı kullanmasan olmazmı canım yaa doğal yollardan korunabilirsiniz. benim 2 arkadaşım yasmin kullanıyordu biri 1 yıllık evli 27 yaşında 4 aydır deniyorlar tutmuyor, diğeri 3 yıllık evli ilk yıl yasmin kullandı 2 yıldır çocukları olmuyor. ben korkuyoırum bak 7 aylık evliyim hiç ilaç kullanmadım. kullanmicamda.

26 yaşındayım ve 6 aylık evliyim..

bende hem isteyip hem istemeyelerdenim...

bazen o istek deli gibi bastırıyor.. daha gezip görmedediğimiz yerleri düşününce vazgeçiyorum..

ama çok geçte anne olmak istemiyorum yani 30dan önce anne olmak istiyorum..

Benim gibi düşünen biri işte :1:
Bir yanım isterken diğer yanım istemiyor.
Korkuyorum sorumluluklardan. Ben biraz rahata, uykuya düşkün bir insanım.
Bebek olunca bunları özleyeceğim biliyorum.
Evlenirken diyordum ne güzel 2-3 sene çocuk yapmam.
Zaman su gibi aktı... Ağustosta 3 sene bitecek inşallah ve ben hala düşünüyorum :26:
Ne zor kadın olmak ya :5:

Merhaba herkese :3:
Ara ara topiğinize bakıyorum :26:
Çünkü henüz bekarım ama evlensem de 2 yıl çocuk istemiyorum, eşimle vakit geçireyim diyorum flört gibi olsun. Çünkü biz flörtümüzü uzaktan yaşamak zorundayız :39:
Yanyana zaman geçirelim başbaşa diyorum :24:
Hem, evlilik oturmadan bebek yapılmamalı diye düşünüyorum çok saçma gelecek belki ama evlenir evlenmez çocuk yapanlara da tuhaf bakıyorum sanki gaye çocuk yapıp çoğalmakmış gibi...:26:
Şu da gerçek ki şu an 24 yaşındayım evlenene kadar büyük ihtimal 26 olacağım :31:
2 sene de beklesem 28-29.
Bu düşüncelerimi duyanlar hayırlısını iste, çocuğun olmazsa napacaksın diye beni mahçup ediyorlar...

Bak bende senin gibi düsünüyorum yasim 20 3 aylik evliyim 2 sene flört etmistik :)... ben daha kendim cocuuum ondan istemiyorum :)).. ama sen elini cabuk tut :63: saka sakaaa.. allah hayirlisini nasip etsin.. büyük konusmamak gerek aslinda, nekadar cok bebek isteyipte hamiile olamayan kadinlar var :59:

bende ilerde yapamam diye 1yıldır ebru yapıyorum (şimdilik çalısmıyorum ) henüz çok yeniyim keşke daha önceki yıllarda başlasaymısım onun pişmanlıgı var sadece
ayy aynen yaaa banada ikide bir ee istiyosunda kısırmısın yoksa diye ima eden bile oldu.. :53: yada işte bosanma durumunuz mu var ondan mı cocuk istemıyor gibi gorunuyorsunuz diyenler tuhaf bu insanlarr yaaa özelıklede bana gore uzaktaki insanlar değilde birinci derece yakın akrabalarımın boyle yapmasından nefret edıyorum artık onlara karsı en ufak bi sevgim kalmadı cunku benım gebe olmayısımı bahane edip öküz altından buzagı aramak çok hoşlarına gidiyor.. kız olursa diye mi yapmak istemıyosun dşyen bile bvar (bunu diyenlerde erkek cocuğa tapan insanlar) halbukı ben kız çocuklarını daha cok severım Allah insallahta bı kız cocugu verır bana :61::16::16:
bende tek çocuk taraftarıyım (ailemizde ikizlikte var ama insallah tek olur)
bu arada kızınızı Allah sizlere bagıslasın,bahtı acık olsun
haklısınız çocuk olsa bakacaklar sankı ustune bide onun lafını ısıtecegım ''iyi bakamıyosun,beceremıyosunvsvs''

2 ay henuz çok yenısın canım bu arada hoşgeldın :71: ve gecmıs olsun tabıkı..
1yıl sonra belkı istersın canım ama suan gercekten çok yenısınız.hem evdede tek kalmıyorsunuz k.valide ve teyze varmıs.. bence bu 1yılda ancak evliliğiniz tadına varırsınız ve eşinize doyarsınız(biraz özele girdim kusura bakmayın) şuanki kısıtlı olan özel hayatınız (sizinde aynı evde kalan k.valide ve teyzeden bahsedıyorum) cocuk olunca eşinle bırbırınıze hiç vakıt ayıramayacaksınız..dahası eşinden çok senin fedakarlıkların daha çok olacak özel hayatta.
cünkü bebegı olan arkadaslarım cinsel hayatlarını bebegın uyuyup uyanma saatleri arasındakı zaman dılımde gerceklestiriyorlarmıs bide sen evde yalnız değilsin yani o acıdan yinede kendın bılırsın.

kesinlikle katılıyorum daha önceden k.validemle aramızda sorunlar oldu beni çok kırdı gücendirdi (çocuk yapma masraf olur diyecek kadar şe..)neyse bende ona inat istesem çocuk yapardım sonra dusundum yaa ben bu bebege haksızlık yapmıs olucam..kendı hırsım egom için bebegimi kullanmıs olcaktım .. bebek dogunca bak gordunmu ben senden 1-0 ustunum galıp geldım demek için kendi yavruma kırmış olucam ozaman.. haşmetli k.validem şimdide çok afedersin torun torun diye böğürüyo ama çok bekler .önce benim istemem lazım :23::21:

canım doktora gitmeden sakın kullanayım deme..mutlaka doktor kontrolunde al ilaçlarını .. hem nie cekınıyosunkı birde kadın erkek diye ayrım yapmak yerıne iyi ve en iyi doktor ayrımı yapmak bence en önemlisi ;)

ayy canım benım,valla yaslanınca ölmek garanti olsaydı ,ben herkese çoktan demıstım valla :60::60:

anneannemin bi lafı var '' Allah döşeğimde can çekişe çekişe(Azrail geldiğinde) ölmemi nasip etsin''
Allah kimseyi vaktinden önce topraga gömesin herkese uzun ömürler versin Amin

Ben aslinda genel olarak DOKTORLARI SEVMIYORUUUM :59: gecende disciye gittim canim cikti heycandan, halbuki dislerime iltifat yagdirdi doktor, ama ben sevmiyorum hicbirini :1: onlar gelsin ayagima:1:

Bak bende senin gibi düsünüyorum yasim 20 3 aylik evliyim 2 sene flört etmistik :)... ben daha kendim cocuuum ondan istemiyorum :)).. ama sen elini cabuk tut :63: saka sakaaa.. allah hayirlisini nasip etsin.. büyük konusmamak gerek aslinda, nekadar cok bebek isteyipte hamiile olamayan kadinlar var :59:

Yaş olarak çok şanslısın ya. Eşinin yaşı da küçükse yaşadın :) 25 e kadar yolu var en az.

bende ilerde yapamam diye 1yıldır ebru yapıyorum (şimdilik çalısmıyorum ) henüz çok yeniyim keşke daha önceki yıllarda başlasaymısım onun pişmanlıgı var sadece
ayy aynen yaaa banada ikide bir ee istiyosunda kısırmısın yoksa diye ima eden bile oldu.. :53: yada işte bosanma durumunuz mu var ondan mı cocuk istemıyor gibi gorunuyorsunuz diyenler tuhaf bu insanlarr yaaa özelıklede bana gore uzaktaki insanlar değilde birinci derece yakın akrabalarımın boyle yapmasından nefret edıyorum artık onlara karsı en ufak bi sevgim kalmadı cunku benım gebe olmayısımı bahane edip öküz altından buzagı aramak çok hoşlarına gidiyor.. kız olursa diye mi yapmak istemıyosun dşyen bile bvar (bunu diyenlerde erkek cocuğa tapan insanlar) halbukı ben kız çocuklarını daha cok severım Allah insallahta bı kız cocugu verır bana :61::16::16:
bende tek çocuk taraftarıyım (ailemizde ikizlikte var ama insallah tek olur)
bu arada kızınızı Allah sizlere bagıslasın,bahtı acık olsun
haklısınız çocuk olsa bakacaklar sankı ustune bide onun lafını ısıtecegım ''iyi bakamıyosun,beceremıyosunvsvs''
Evet haklısın,konu komşu bir tarafa,yakın akrabalar çok düşüncesiz bu tür konularda:50:
Dediğin gibi erkek çocuklarını aşırı sevenler kızın varsa iğneleyici olabiliyorlar,kızım 3-4 yaşlarındayken bir akrabamın erkek torunu oldu,bebek duasına gittim,bebektir insan kucağına alıp sevmek istiyor,başka bir akrabam kucağımda görünce üzülme Allah sanada erkek bebek verir deyince onu orada boğasım gelmişti,insanın evladı kız olmuş erkek olmuş ne fark eder,yeterki sağlıklı,hayırlı evlat olsun.
İnsanın bebeği olunca ahkam kesen çok olur,kızım yemek seçerdi ve nazlıydı halada aynıdır,bu yüzden bende çok laf işittim,bakamıyorsun,yediremiyorsun,bu çocuk zayıf diyenler sıraya girmiş gibiydiler.

Eğer bebek istiyorsan ne zaman istersen o zaman doğur,büyüklerin tecrübelerine hepten kulak tıkama ama herşeyide kaale alma,boşver gitsin:34:
Kızım için iyi dileklerde bulunmuşsun Allah razı olsun,Rabbim seninde gönlüne göre versin:71:

Back