Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

Herkese merhabalar...

Diyeceğim şeyler muhatemelen büyük bir kısım kadınların hoşuna gitmeyecek...

Çocuk yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk.

Sorumluluk derken kastım sadece maddi ve manevi yeterlilik değil.

Önüne yemeğini koy,okula gitmeden kahvaltısını hazırla,başına iki kelebek toka tak...Ne yazık ki çocuk yetiştirmek bu değildir.

Herşeyden önce "insan/birey" yetiştirdiğimizin farkına varmamız lazım.

Modern ve teknolojik dünyanın beraberinde getirdiği ciddi sıkıntılar ve tabi bunun yanında ülkemizin geleceği,

yaşam şartlarımızın ve koşullarımızıda göz önünde bulundurduğumda "acaba..." diye düşünmüyor değilim.

Bir çocuk dünyaya getiriyorsak, sadece gece ılık sütü ve pankek kahvaltısıyla "insan yetişmediğini" anlamamız lazım.

Ben henüz 1 senelik evliyim; kayınvalidem ve saz ekibi evlendiğimiz günden beri "torun da torun" diye tutturdu.

Onlara maddi/manevi açıklama yaptığımda "çocuk bereketiyle,kısmetiyle gelir" tarzında oldukça cahil bir cevap alıyorum.

Şuan işsizim bir süredir. Bu işsizliğim sırasında hazır evdeyken "çocuk doğurmam gerektiği(!)" gibi bir kanı var çevremdeki bazı kadınlar tarafından.

Mantık ve muhakemeyi devreye sokmamız lazım artık...

Ne yazık ki, bu forumda bu tarzda düşünen onlarca kadın var. Ben bunu anlayabilmiş değilim...

Daha evliliğini oturtamadan hamile kalanlar, maddi temelini sağlamadan bir eteğinde çocuk,ikincisi kucağında,bir yeniside karnında...

Hayretle onları izliyorum...

Ondan sonra geçimsiz bir aile ortamında sevgisiz büyüyen çocuklar mantar gibi türüyorlar.

Geçim derdiyle ebeveynler çocuklarına iyi bir eğitim,sosyal yaşam sağlayamıyorlar...

Bunun neticesini seneler sonra işlenen suçlarla, psikolojik vakalarda görüyüyoruz ne yazık ki.

Artık birer kadın olarak uyanmamız lazım.

Evet; çocuk dünyanın en güzel şeyi... Annelikte dünyadaki en mükemmel duygu; bu yadsınamaz.

Ama bilinçsizce evlat yetiştirmek sadece topluma sorunlu bireyler katmaktan başka birşey değildir.

Çocuk; "evliliği kurtaran veya kocayı eve ve size bağlayan" bir nesne değildir. Artık bunu anlamak lazım.

"Çocuğun olduğunda daha önce yapmadığına pişman olacaksın" lafıda çok klişe bir laf.

Ben kendimi hazır hissetmemin yanı sıra ona kurulu bir düzen sağlayamayacağım
kanaatindeyken, geç çocuk sahibi olduysam ya da olmadıysam varsın pişman olayım.

Bu pişmanlık değildir benim nazarımda...Bu BİLİNÇTİR...

Ailemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek dileğiyle... :16:

aynen seni gbi düşünüyorum ve bu yüzden içim çok rahat

ilahi güldürdün beni:) aynen benimde kpss gibi bi planım var bu yıl olmadı inşallah bi sonraki sefere
bende zayıfım hatta bazen diyorum sırf biraz kilo almak için mi çocuk yapsam ama onda bile hemen vazgeçiyorum 35e kadar yolu var bencede çocuk oldumu hayatını ona göre ayarlaman lazım ama benim istediğim olsun isterim hep hatta kociş hep beni sevsin sadece beni sevsin istiyorum
bazen diyorum bizim çocuk olunca onu benden çok seversen kapıya koyarım çocuğu diyorum :)))
haha onu eşim dıyor canım benden çok sevmıceksın dıye :)))) bende dıyorumkı bebıs olunca kızma ona senı koyarım kapı önune :P hahahaah
Merhaba Kasvetli merhaba Hazalha,
umarım iyisiniz,
inanmıyorum ama yalnız değilmişim - benim de çevrem bebiş dolu - fakat hiç özenmiyorum, sizin dediğiniz gibi, biz onlara değil onlar bize özeniyor (eşime ve bana) :-) salsa derslerine gidiyoruz, sabaha kadar eğleniyoruz, ertesi gün akşama kadar malaklar gibi :-) yatıyoruz, kimse de birşey demiyor, tabiri caizse sallana sallana sabah karşı eve geliyoruz. kime ne. Onlarda tabiiki bize özeniyor....
Biz de 2. yılın içindeyiz....Ve gayet mutluyuz. ama tabiiki bunu da belirtmek isterim ki, günde 12 saat çalışıyoruz. Ve ikimizde yönetici pozisyonundayız. Yani bebek olsa bile bakıcıya ihtiyacım olacak.
Sevgiler,
hoşgeldın canım :)
en iyisini yapıyorsunuz canım.. bence hersey zamanında yerınde yanı aceleye gerek yok ;) ben çalışmama ragmen (henuz) 5yıl sonrada calısmazsam dıye yazıyorum ;) ozaman bile ya bakıcı tutucam yada krese verıcem yani.
aslında bi yazı okumustum kimse anne oluncaya kadar anneliği hazır hissetmez kendini diodu..bende diorum bazen acaba o cocuk doğsa biraz büyüse daha mı mutlu olcaz yasamımızda arada aklıma gelmio deil hani..tabi benm çocuk yapmama daha var ama kendimi hiç hazır hissedemicem gibi gelio fakt sevdiğim kisidende bi cocuğum olsun istiorum ikilemdeim acıkcası...
öncelıkle sunu soyleyeyım ne kadar bebıs istesede erkekler olduktan sonra en klise lafları ''sen annesisin bakacaksın gibi''hiçte sevmem emrişvakilikleri oyle bişey dıcekler yani.. sorumluluk cok fazla aratacak dusundukce korkuyor ınsan zaten
kaç ysndsnz ki çoçk içn hzr degilsiniz ben hem okuyorum hem de yşm küçük ve altı aylık evliym ama genede istyrm
26 yas ,17 aylık evlıyım ve istemıyorum 33-35e kadar yolu var diyorummm :21::21: tek cocukta kaarlıyım ama 2.c.yi filan dusunemıyorum zaten :51:
48 günlük bir anne olarak diyorum ki; çocuk özveri ister, ilgi ister, sonsuz bi sevgi ister. eğer bunları veremeyecekseniz uzak durun. ama şunu da belirteyim ben 27 yaşında evlendim ilk 2 yıl çocuk istemiyorum dedim sonra tamam dedim ilk bebeğimi 3 aylık anne karnında kaybettim. bir daha hamile kalana kadar 9 ay geçti inanın çok zor zamanlardı sonra hamile kaldım ve şu an bebeğim kollarımda ben de 31 yaşındayım tam zamanıymış. alıp da içime sokasım geliyor o kadar yani :69: ama zorla ve baskıyla anne olup bunalıma giren insan da tanıdım. velhasıl istemiyorsanız uzak durun vardır elbet bi zamanı!:49:
Allah analı babalı buyutsun..hayırlı evlat olsun .. sizede Allah kolaylıklar saglasın :71:

kızlar ben 7 aylık evliyim. asker eşiyim :72: yani tayinciyiz sürekli. şu an bulunduğumuz yerde 1 yıl kalıcaz 1 yıl sonrada şarka yani doğuya gidicez, eşim hemen şimdi çocuk istiyo burdayken doğum yapki doğuya nereye çıkacağı belli değil zor olmasın o zaman diyor, banada mantıklı geliyor çünkü şark görevinde beni götüremeyeceği yerler var oralar çıkarsa 2 yıl daha çocuk işi yatar. ama bu kadar düşünmeye rağmen ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum, :26:kendimi hazır hissetmiyorum sanırım. napıcam bana akıl verin lütfen.:53:
bende asker esıyım :72: benim eşim denızcı olmasına ragmen sürekli batıda ve sahıl kentlerınde olmamıza ragmen istemıyorum suan bıraz zaman gecsın zaten sureklı seyırler oluyor evlılık kavramına yenı tattık desem yerirdir..
bende istiyorumki hamile oldugum her aşamaya eşim sahit olsun..dogumumda bulunsun.. sonra cocugum buyudugununede sahıt olsun oyuzdende ancak eşim karaya tayın cıkınca (ben 35 yasında olcam) bebısımız olsun ıstıyorum ,2gün sonra tekrar seyıre gidecek 20gunlugune :( nisanda ukraynaya gıdecek anlayacagın habıre gıdıyooorrr :( en kısası 20gun oluyor zaten.
kendi basıma bakamam bi bebege..bebegımın baba kavramını,eşiminde baba kavramını tatmasını isterim,istiyorum.cunku bebek bakmak tek sevmek değildir sonucta esımde babalık gorevlerını bilmeli ve uygulamalı yani.
Burda en yaşlı ben varım :) yaş 33, 9 yıllık evliyim...
İlk 5 yıl hiç istemedik çocuk yapmayı, aklımıza bile gelmedi desem yeridir. Tabii bu arada benim yaşda 30 oldu. Sonra ben yaşım geçiyo telaşıyla istemeye başladım, eşim yine olursa olur düşüncesindeydi...ama bu seferde bebek olmadı tabii. Baya bi tedaviler olduk ama olmadı olmadı. Bende saldım artık, kendi bilir valla. Ben böyle iyiyim zaten, mutluyumda, eksiklik şu an hissetmiyorum, yaşlanınca çok hissederiz diye korkuyorum sadece. Evliliğimde gayet güzel, sevgili gibi gezip tozuyoruz halen, eşim benden daha relax zaten hiiiç umrunda değil. Arkadaşlarından şikayet duya duya sanırım iyice gözü korkuyor. Pek çok arkadaşı çocuk olmasa şu an boşanırım durumunda...ve tabiki herkes bize imreniyor. Çocuksuz bir evliliğin de mutlu ve güzel olabileceğinin ispatı bu. Belkide yapım uygun değil hayatımı birine adamaya bilemiyorum, belki o kadar sabırlı değilim...
Yani kızlar demek istediğim sadece sizin istemeniz yetmiyor, bebeğinde gelmeyi istemesi gerekiyor...hayatınızda birşekilde bir bebek olacaksa bunu iyi zamanlayın.
Allah insallah en kısa zamanda gönlüne göre bi bebıs versın size..
yazdıklarınız için tşk ederim.. düşünce yelpazem genıslıyor boyle seyler okuyunca cunku ben hazır değilim istemıyorum dıyıp kestırıp attıgım çok olmustur ;) haklısın mantıklı karar vermek gerek bu durumda.
Sevgili Felisity,
eşini bir bebek ile sevindirmek istiyorsun belki, bunu biliyorum ama eşinden çok sen bakmalısın o çocuğa ve kendini hazır hissetmiyorsan, eşin değil sen üzüleceksin çocuğa bakmadığın zamanlarda. Anladığıma göre felisity eşin seni zaman zaman yalnız bırakabilecek, yani bu ihtimalde var, bazı seni götüremeyecek yerler çıkarsa sizin için, ve bu ne demek oluyor: o değil, SEN çocuk ile başbaşa kalacaksın. Peki hazır hissetmediğin bir çocuğa ne kadar iyi bakabilirsin ki....

SEN hazır olmalısın, EŞIN değil !!
Sen bakacaksın sonuçta bebeğine, o değil,

herşey gönlünce olsun,
Sevgiler,
katılıyorum sana canım..
bende 3.5yıllık evliyim
evlenirken hiç öyle ayy hemen bebeğim olsun diye hayallerim yoktu,hatta çok korkuyordum
hem 1sene daha okulum vardı ama tabi bahanemdi o
sonra dedik 5ay yine sakin kafa yaşayalım,ben hala korkuyorum
sorumluluk vs kaldıramam,aynen burda yazılanlar tamm bebeklik dönemi kolayda
kişilk oluşturma zamanı geldiğinde nasıl davranırım ya yanlış yaparsam :26:
böyle oldu tabi 1.5sene
taamm dedik artık zamanı,içime yavaş yavaş sıcaklığı düşmüştü :32:,ertelemek için büyük bi sebep çıktı
ya erteleyecektik bebeği ya da fırsatı ben kaçıracaktım,eşim yurtdışına gidecekti
erteldik...:85: ara ara ben hep istedim,hatta kaçamaklarda hep tutsada gitmesem nolur ki sanki dedim
öyle böyle ertelemelerle ilk istememin üzerinden 2sene geçti,şimdide arıyoruz işte :85:
insanların lafları...sırf bu yüzden şimdi memleketime gitmiyorum,çünkü bunalttılar
beni anlayamazlar,çoğusu ilk geceden kalanlar,kendileri kızları öyle,ertelemek için bi sebepleri olmayanlar,hatta canımı en çok yakan 2 insanın birisinin kızı ilk geceden kalma,kocasının şiddetinden boşanma aşamasına gelmiş,barışmanın hemen arifesinde 2.çocuğu yapmış
canımı yakan 2.insan ise,yine kocasıyla anlaşamayan,sonunda dayanamayıp baba evine döndüğü ay,eğer hamile değilsem bi süre ayrı yaşayacağım diyen ve o ay hamile olduğunu anlayıp geri dönen biri.haa birde bebekleri üzerinden hava atanlar,ay benim hemen oldu da,ayy çocuk yokken gezin tozun olunca çok zor(bunu her görüşmede söylüyorsa ve haftada enaz 2-3gün karşılaştığınızı düşünün :52:)
canımı yakan derken,her fırsatla bebek konusunda laf atan,hadi yapsana diyen.tabi de böyle basit olsa dedikleri neyse...
bilmiyorum,şuan ki aklm olsa sanırım hiç ertelemzdim,hiç korunmazdım
hiiiçççç tepki verme zaten en buyuk tepkı tepkısızlıkdır dıcem en klişesinden ;) onlar senı kıskandıkları için oyle davranıyorlar onların hava atacak (çalışmıuyorlarsa,senın gibi eşleri yok)baska seyleır olmadıgı için çocuklarını bahane edipte senı hırpalamaya calısıyorlar..
sen kendine nazar duası oku bence arkadasım cunku bel atı vuran ınsanlar sadece kendi egolarını tatmin etmek için seni kullanmaya calısıyorlar buna izin verme..memleketinede git canım.. onlar bebıs derlerse sende işinden eşinden bahset en öenmlisi AŞKınızdan bahset ,eger ileri giderlerse ee hala daha eşin şiddet kullanıyormu de bunların hakkından ancak boyle gelınırı cunku. (tabıı içinden maallahları çeke çeke)
Herkese merhabalar...
Herşeyden önce "insan/birey" yetiştirdiğimizin farkına varmamız lazım.
Modern ve teknolojik dünyanın beraberinde getirdiği ciddi sıkıntılar ve tabi bunun yanında ülkemizin geleceği,yaşam şartlarımızın ve koşullarımızıda göz önünde bulundurduğumda "acaba..." diye düşünmüyor değilim.
Çocuk; "evliliği kurtaran veya kocayı eve ve size bağlayan" bir nesne değildir. Artık bunu anlamak lazım.
"Çocuğun olduğunda daha önce yapmadığına pişman olacaksın" lafıda çok klişe bir laf.
Ben kendimi hazır hissetmemin yanı sıra ona kurulu bir düzen sağlayamayacağım
kanaatindeyken, geç çocuk sahibi olduysam ya da olmadıysam varsın pişman olayım.
Bu pişmanlık değildir benim nazarımda...Bu BİLİNÇTİR...
Ailemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek dileğiyle... :16:
çok guzel yazmıssınız ellerine saglık :71:

senin yaşın daha küçük canım 25 26 da hamile kalsan olur nolacak, ama ben martta 29 a giriyorum, 2 bu yıl olmasa 2 yıl doğu etti 3 yıl yani 32 yaşında nasıl olur bilmiyorum. kafam çok karışık yaaa

ben zaten istemiyorum yaşı işi geçtim kesinlikle hazır değilim bebek fikrine...ne bilim ağlaması sızlaması sürekli bişeylere ihtiyacı olcak büyük fedakarlık ben bu özveriye henüz sahip değilim sanrım.eşimle de konuştuk ikna ettim sonuçta erkek 40 yaşına gelse de bebek sahibi olabilir. bi 5 sene erteledik artık hayırlısı böyle olacak.

canm tabiki doğuda çok zor hamilelik doğum.. ama doğuya gitmeden yapsanız bebek bu seferde daha kücücük bebekken doğuda olacaksınız hastalığı var bunu çok zor olur yaaa. bence doğu dönüşü en mantıklısı 32 de çok büyük bir yaş değil bence..

kızlar ben 7 aylık evliyim. asker eşiyim :72: yani tayinciyiz sürekli. şu an bulunduğumuz yerde 1 yıl kalıcaz 1 yıl sonrada şarka yani doğuya gidicez, eşim hemen şimdi çocuk istiyo burdayken doğum yapki doğuya nereye çıkacağı belli değil zor olmasın o zaman diyor, banada mantıklı geliyor çünkü şark görevinde beni götüremeyeceği yerler var oralar çıkarsa 2 yıl daha çocuk işi yatar. ama bu kadar düşünmeye rağmen ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum, :26:kendimi hazır hissetmiyorum sanırım. napıcam bana akıl verin lütfen.:53:

arkadaşım mardin mazıdağında hamile kaldı diyarbakırda doğum yaptı üstelik çok güzel ve temiz bir hastaneydi diyor. bir diğeri şuan hamile yine mardinin kızıltepe ilçesinde bunlarda benim gibi asker eşleri.. ben batıdayım ama daha zamanı var diyorum tedbirliyim.. g.doğudayız diye ertlemediler eğer çok istiyorsan ve hazırsan eş götürülemeyecek yerlerin çıkma ihtimaliyle canını skma derim gönlünü ferah tut Allah iyilerle karşılaştırsın

hiiiçççç tepki verme zaten en buyuk tepkı tepkısızlıkdır dıcem en klişesinden ;) onlar senı kıskandıkları için oyle davranıyorlar onların hava atacak (çalışmıuyorlarsa,senın gibi eşleri yok)baska seyleır olmadıgı için çocuklarını bahane edipte senı hırpalamaya calısıyorlar..
sen kendine nazar duası oku bence arkadasım cunku bel atı vuran ınsanlar sadece kendi egolarını tatmin etmek için seni kullanmaya calısıyorlar buna izin verme..memleketinede git canım.. onlar bebıs derlerse sende işinden eşinden bahset en öenmlisi AŞKınızdan bahset ,eger ileri giderlerse ee hala daha eşin şiddet kullanıyormu de bunların hakkından ancak boyle gelınırı cunku. (tabıı içinden maallahları çeke çeke)

birde dikkat ettimde hava atmak isteyenler,ya eşiyle ya ailesiyle sorunu olanlar
gerçekten doğru yazmışsın :46: onların benimki gibi bi eşi yok(içine mi doğdu acaba??)
eşim svgisini çok gösterir,akrabaların tanıdıkların yanında bile hayatım aşkım :23:
tabi onlar alışkın değil hep isimle hitap edilir
ama melekete gidecek cesareti bulamıyorum hala,kolumkanadım kırık sanki
henüz lafları kaldıramayacağım gibi...:85:
biraz toparlanabilirsem inş
yorumun için çok teşekkürler,çok doğru yazmışsın özetlemişsin durumumu :53:

Bu topiği yeni gördüm kızlar ya, beni de alın aranıza.
2,5 yıllık evliyim ama hala hazır değilim, ne olacak benim bu halim :43:

arkadaşım mardin mazıdağında hamile kaldı diyarbakırda doğum yaptı üstelik çok güzel ve temiz bir hastaneydi diyor. bir diğeri şuan hamile yine mardinin kızıltepe ilçesinde bunlarda benim gibi asker eşleri.. ben batıdayım ama daha zamanı var diyorum tedbirliyim.. g.doğudayız diye ertlemediler eğer çok istiyorsan ve hazırsan eş götürülemeyecek yerlerin çıkma ihtimaliyle canını skma derim gönlünü ferah tut Allah iyilerle karşılaştırsın

canım mardin diyarbakır temiz güzel yerler hastaneler var iyi bakıyorlar biliyorum benim endişem hakkari şırnağa ağrıya çıkması. hakkımızda hayırlısı.

birde dikkat ettimde hava atmak isteyenler,ya eşiyle ya ailesiyle sorunu olanlar
gerçekten doğru yazmışsın :46: onların benimki gibi bi eşi yok(içine mi doğdu acaba??)
eşim svgisini çok gösterir,akrabaların tanıdıkların yanında bile hayatım aşkım :23:
tabi onlar alışkın değil hep isimle hitap edilir
ama melekete gidecek cesareti bulamıyorum hala,kolumkanadım kırık sanki
henüz lafları kaldıramayacağım gibi...:85:
biraz toparlanabilirsem inş
yorumun için çok teşekkürler,çok doğru yazmışsın özetlemişsin durumumu :53:
valla arkadasım okadar çok yazıp yazıp sildimki :) yaa tam bitiyorum sonra dıyorum burayı bızden baska herkes okuyor , kimseyi kırmak istemem sonucta ;) sana detaylı sekılde özelden yazmaya karar verdım ;)
son olarak memleketine git canım benım ,hem özlemişssindir de bi hasret gider eger karsılascak olursanda onlarında yanında eşin senı aradıgı zaman telde aşkımlı bitanemli konusman dahi onlara yeteri kadar yerle bir edecektir zaten ,evliliğimiz mototon olmadı malum aşkımız çok ateslı filan bişiler de artık (ben öyle yapıyorum hihihihi)
Bu topiği yeni gördüm kızlar ya, beni de alın aranıza.
2,5 yıllık evliyim ama hala hazır değilim, ne olacak benim bu halim :43:
hoşgeldın canım :71: demekki daha bebısın gelmesine vakit var ;) bi arkadas hersey vaktınde demıstı doğru soyluyor bencede.

Merhaba,
Allah hepinizin gönlüne göre versin,bebek isteyenler bebek sahibi olsun,istemeyenler hayatlarını gönüllerince yaşabilsin inşaAllah.
Konunuza balıklama daldığım için öncelikle kusuruma bakmayın :50:

Şu insanları hiç anlamadım,sanırım bu yaştan sonrada anlayamayacağım,kişiler hayatlarıyla ilgili kararları kendi hür iradesiyle veriyorsa çocuk sahibi olma veya olmama kararıda çiftlerin hür iradesine bağlı bir durumdur,çevrenin anlamsız baskıları hep tuhaf geldi bana,nişanlanırsın ne zaman evleneceksin,evlenirsin ne zaman bebek yapacaksın,bebek yaparsın,2. bebek ne zaman diye sorup dururlar,kimse senin ne istediğini sormaz bile yada verdiğin cevap ikna edici gelmez:26:

Sanki şu dakika bebek sahibi olsan onlar bakacakmış gibi bir tavır içerisinde olurlar,istemiyorum desen şüpheci bir bakış atar,işi dedikoduya kadar vardırırlar,bebek sahibi olmak istemiyorsan istemiyorsundur kime ne:34:

Eşiyle mutluluğu yakalamış siz hanımlar,Allah evinizin huzurunu,mutluluğunu daim etsin,bebek sahibi olmak istemiyorsanızda bu sizin seçiminiz,kimsenin sizin seçimlerinizi sorgulamasına,kinaye yapmasına ve sizleri üzmesine müsade etmeyin:71:

Merhaba,
Allah hepinizin gönlüne göre versin,bebek isteyenler bebek sahibi olsun,istemeyenler hayatlarını gönüllerince yaşabilsin inşaAllah.

Şu insanları hiç anlamadım,sanırım bu yaştan sonrada anlayamayacağım,kişiler hayatlarıyla ilgili kararları kendi hür iradesiyle veriyorsa çocuk sahibi olma veya olmama kararıda çiftlerin hür iradesine bağlı bir durumdur,çevrenin anlamsız baskıları hep tuhaf geldi bana,nişanlanırsın ne zaman evleneceksin,evlenirsin ne zaman bebek yapacaksın,bebek yaparsın,2. bebek ne zaman diye sorup dururlar,kimse senin ne istediğini sormaz bile yada verdiğin cevap ikna edici gelmez:26:

Sanki şu dakika bebek sahibi olsan onlar bakacakmış gibi bir tavır içerisinde olurlar,istemiyorum desen şüpheci bir bakış atar,işi dedikoduya kadar vardırırlar,bebek sahibi olmak istemiyorsan istemiyorsundur kime ne:34:

Eşiyle mutluluğu yakalamış siz hanımlar,Allah evinizin huzurunu,mutluluğunu daim etsin,bebek sahibi olmak istemiyorsanızda bu sizin seçiminiz,kimsenin sizin seçimlerinizi sorgulamasına,kinaye yapmasına ve sizleri üzmesine müsade etmeyin:71:

estağfurullah ne demek mune hanım ,hoşgeldınız ve bize detek verdıgınız için tşk ederim/z :71::71:
iyi dileklerin ve duaların için çok tşk ederim kendi adıma mune abla :34::34:

okadar haklısınız ki biz kırılıp uzulecegımıze bize bunu yasatanlar üzülsün,utansın kendınden..
bu zamana kadar lafımızı sakındıgımız için bu duruma dustuk :( damarıma çok bastılar zaten artık bendne günah gitti.. :23::23::47:

*** bundan sonra boş işlerle (hobi olarak ebru yapıyorum) uğraşcana bebek yap diyecek olan kişiye;benım uzerime baskı kurcagına git eşini ikna et onun üzerine baskı kur bebek yapma konusunda dicem kesinlikleeee... :47::47:
görümcem gibi dicem ama görümcem boyle seylere hiç karısmaz etmez olgundur zaten (yıldızımız pek uyusmasada böyle huylarını severım)

estağfurullah ne demek mune hanım ,hoşgeldınız ve bize detek verdıgınız için tşk ederim/z :71::71:
iyi dileklerin ve duaların için çok tşk ederim kendi adıma mune abla :34::34:

okadar haklısınız ki biz kırılıp uzulecegımıze bize bunu yasatanlar üzülsün,utansın kendınden..
bu zamana kadar lafımızı sakındıgımız için bu duruma dustuk :( damarıma çok bastılar zaten artık bendne günah gitti.. :23::23::47:

*** bundan sonra boş işlerle (hobi olarak ebru yapıyorum) uğraşcana bebek yap diyecek olan kişiye;benım uzerime baskı kurcagına git eşini ikna et onun üzerine baskı kur bebek yapma konusunda dicem kesinlikleeee... :47::47:
görümcem gibi dicem ama görümcem boyle seylere hiç karısmaz etmez olgundur zaten (yıldızımız pek uyusmasada böyle huylarını severım)

Ebru'ya boş iş denmesi hayret verici bir durum,halbuki ne güzeldir Ebru sanatı,keşke hepimiz bir hobiyle uğraşsak,insanı geliştirir hobiler:34:

Valla kardeşim ben 39 yaşındayım ve sanırım topikteki pekçok arkadaşımdanda yaşça büyüğüm,Allah'ım tüm evlatları anne babasına bağışlasın,benimde boyumca bir kızım var,başka çocuk düşünmediğim için tek çocukta kaldım,tek çocuklu olduğumdan kızım büyüyünce bende çevre baskısı gördüm 2.çocuğu yap,tek çocuk hiç çocuk diyenler oldu,istemiyorum dedikçe üstüme geldiler,çocuk sahibi olmak kolay iş değil,sorun büyütmekte değil,edebiyle,kişiliğiyle,kendine güveni tam bir çocuk yetiştirmek büyük sorumluluk,ben tek çocuklu olmayı iyi bir birey yetiştirmek adına tercih ettim fakat çevremdekilere bunu birtürlü anlatamadım,halada anlamayanlar,sen istiyorsundurda altında başka birşey vardır diyenler var,artık kimseye laf anlatmıyorum,dileyen dilediğini düşünsün,o yüzden sizlerde hiç kafanıza takmayın söylenenleri,kim ne derse desin,kim ne düşünürse düşünsün.
Tercih meselesi olan bir konuyu insanlar niye kendilerine dert eder anlamıyorum,Allah isteyene versin ama istemeyenleride kimsenin üzmeye hakkı yok:20: İlk yorumumdada dediğim gibi herbirinizin çocukları olsa o dert edinenler sizlere yardımcı mı olacak,bebeklerinize mi bakacak,hayırr e o zaman onlara ne:63:

valla arkadasım okadar çok yazıp yazıp sildimki :) yaa tam bitiyorum sonra dıyorum burayı bızden baska herkes okuyor , kimseyi kırmak istemem sonucta ;) sana detaylı sekılde özelden yazmaya karar verdım ;)
son olarak memleketine git canım benım ,hem özlemişssindir de bi hasret gider eger karsılascak olursanda onlarında yanında eşin senı aradıgı zaman telde aşkımlı bitanemli konusman dahi onlara yeteri kadar yerle bir edecektir zaten ,evliliğimiz mototon olmadı malum aşkımız çok ateslı filan bişiler de artık (ben öyle yapıyorum hihihihi)

hoşgeldın canım :71: demekki daha bebısın gelmesine vakit var ;) bi arkadas hersey vaktınde demıstı doğru soyluyor bencede.

hoşbulduk canım :70: evet vakti var ama bunu gel de millete anlat. Allah hayırlısını nasip etsin diyorum sadece.
Merhaba,

Ne kadar da haklısınız. Bu çevre baskısını anlamıyorum, anlayamıyorum. Herkes yap yap yap, bir bakmışsın büyümüş diyip duruyor, o an sinirilerim tepeme çıkıyor. Çocuk büyütmek kolay ya. Hele benim adıma plan yapılmıyor mu işte o zaman çıldırıyorum. Yok yapacakmışım çocuğu yaşım geçmeden ondan sonra çalışıyor olursam işten çıkıp 2 sene çocuğa bakacakmışım. Ben düşünmüyorum sanki bunları. Karışmayın diye haykırmak istiyorum ama bazı kişilere malumunuz söylenemiyor bir şey. Çocuk yetiştirmek uyutmak, beslemek, giydirmek, ihtiyaçlarını gidermekle olmuyor bunu bir anlayabilseler. İşin manevi boyutuna hiç dikkat edilmiyor maalesef. Allahım hayırlısını nasip etsin en hayırlı zamanda başka bir şey istemiyorum.

Son düzenleme:
bende 2 aylık evliiyim ve hormon fazlalılığı var polikistik over.. doğum kon. hapı kullanıyorum.. başlayalı bir kaç gün oldu ilaca.. kanamalarım çok oluyordu benim, doktora kayınvalidemle birlikte gitmiştim o da içeri doktorun yanına geldi benimle, gelmede diyemedim. içeride de korktum ya çocuk yapmamı gerektircek bir durum varsa diye.. çünkü ben miyomdan korkuyordum.. bazıları çocuk olunca geçiyormuş ya.. çocuk için ne bedenen ne de ruhen hiç hazır değilim..
doktor bu hastalık ömür boyu sürecek. sana 1 yıllık tedavi uygulayalım sonra çocuk düşün dedi. ona göre tedaviyi değiştiririz dedi.. birde çocuğa vurgu yaptı erkenden yap çocuk diye kayınvalidemin yanında utandım.. istemiyorum da diyemedim.. çevre baskısı kötü bişey kendimi nasıl koruyacağım bu çevre baskısından.. bilmiyorum.. kayın validem bi kaç kez laf arasında sizinde mutluluğunuzu görcem daha dedi..:(

Emrivaki, derinss, kzmrl, felisity, celif, kasvetli...

Bende hepinizle aynı düşünüyorum...

Ek olarak şunları söylemek istiyorum...

Benim sağlık sorunumda var ve çocuk sahibi olma konusunda son demlerimi yaşıyorum.

Tabi bunu eşimin aile tarafı bilmiyor,o ayrı...

Ama sırf doğurganlık özelliğimi kullanıp ,ilerde etraf ne der, işsizim evdeyim bari çocuğu

büyüteyim,kayınvalidem tepeme biniyor, eltim karnındaki çocuğuyla nispet yapıyor diye de
o çocuğu dünyaya getiremem.

Bu çocuğa yapılan bir haksızlık olur...

Çünkü gerçekten kendimi o büyük sorumluluğa henüz hazır hissetmiyorum.

Etraf herşeyi der.Her konu hakkında illa birşey söylerler. Söylemezse eksik kalır bir tarafı yoksa!

Bu da yetmez karışır,o da yetmez dedikodu yapar...Üzerine afiyet olmayan konuları dert edinmeyi pek severler.

O yüzden; kimsenin dediklerine takılmayın. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz ve hissettiğiniz.

Gerisi teferruat...

Son düzenleme:
doğru söylüyorsun.. bende senin gibi düşünüyorum.. benim durumum biraz farklı
sağlık problemlerim var doğurganlığa engel değil.. ancak eşiminde sağlık problemleri var ev hanımıyım evde sorumluluğum fazla, hem kendime hem eşime bakmakla yükümlüyüm eşimi seviyorum her zorluğunu bilerek evlendim.kayınvalidemle birlikte oturuyorum eşimin teyzeside bizimle kalıyor.. çocuğa bakamayız biz eşimde istemiyorum diyor ama arada bana şaka yapıyor üzüldüğümü bile bile bi kaç tane yapalım, annemlerde var büyütürler diyor ben evlenmeden öncede konuşmuştum bu konuyu çocuk belkide hiç istemeyeceğim ömür boyu o da kabul etmişti evlenince değişiyor erkekler sırf çocuk olsun diye çocuk yapamam ya da annesi büyüttükten sonra ne anlamı kaldı benim bebeğimin ruh halim hiç buna müsait değil.. dünyaya gelecek çocuğa haksızlık olur.. :43: gelecektede peşinden koşamam çocuğun kadın halimle..

Son düzenleme:
aynenn bende düsünmüyorum ama esime kalsa yok demez,, erkekler niye böyle ee tabi onlar sabah gidip aksam gelecekler kadin cekecek cocugun her derdini :) aslinda dogum kontrol hapi iyi degilmis diyorlar uzun süre kullanmamak gerekmis bi bilgisi olan varmi?

Merhaba,

evet gerçekten çok doğru söylüyorsun nişanlanırsın düğün ne zaman falan devam eder gider bunla ilgili çok hoşuma giden bi şey var paylaşmak istedim bi arkadaşım sosyal paylaşım sitesinde durumuna yazmıştı sanırım ama güzeldi ''birinin düğünü olur gidersinde hep derler ya sıra sende sen ne zaman evleniyosun diye birinin cenazesine gittiğinde o düğünde sana sıra sende diyen yaşlı teyzelere cenaze töreninde sıra zende teyze sen ne zaman gidiyosun demek ne güzel olurduuuu bi dahada hiç bişeyin sırasını sormazlardı eminim demii :))

Back