Herkese merhabalar...
Diyeceğim şeyler muhatemelen büyük bir kısım kadınların hoşuna gitmeyecek...
Çocuk yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk.
Sorumluluk derken kastım sadece maddi ve manevi yeterlilik değil.
Önüne yemeğini koy,okula gitmeden kahvaltısını hazırla,başına iki kelebek toka tak...Ne yazık ki çocuk yetiştirmek bu değildir.
Herşeyden önce "insan/birey" yetiştirdiğimizin farkına varmamız lazım.
Modern ve teknolojik dünyanın beraberinde getirdiği ciddi sıkıntılar ve tabi bunun yanında ülkemizin geleceği,
yaşam şartlarımızın ve koşullarımızıda göz önünde bulundurduğumda "acaba..." diye düşünmüyor değilim.
Bir çocuk dünyaya getiriyorsak, sadece gece ılık sütü ve pankek kahvaltısıyla "insan yetişmediğini" anlamamız lazım.
Ben henüz 1 senelik evliyim; kayınvalidem ve saz ekibi evlendiğimiz günden beri "torun da torun" diye tutturdu.
Onlara maddi/manevi açıklama yaptığımda "çocuk bereketiyle,kısmetiyle gelir" tarzında oldukça cahil bir cevap alıyorum.
Şuan işsizim bir süredir. Bu işsizliğim sırasında hazır evdeyken "çocuk doğurmam gerektiği(!)" gibi bir kanı var çevremdeki bazı kadınlar tarafından.
Mantık ve muhakemeyi devreye sokmamız lazım artık...
Ne yazık ki, bu forumda bu tarzda düşünen onlarca kadın var. Ben bunu anlayabilmiş değilim...
Daha evliliğini oturtamadan hamile kalanlar, maddi temelini sağlamadan bir eteğinde çocuk,ikincisi kucağında,bir yeniside karnında...
Hayretle onları izliyorum...
Ondan sonra geçimsiz bir aile ortamında sevgisiz büyüyen çocuklar mantar gibi türüyorlar.
Geçim derdiyle ebeveynler çocuklarına iyi bir eğitim,sosyal yaşam sağlayamıyorlar...
Bunun neticesini seneler sonra işlenen suçlarla, psikolojik vakalarda görüyüyoruz ne yazık ki.
Artık birer kadın olarak uyanmamız lazım.
Evet; çocuk dünyanın en güzel şeyi... Annelikte dünyadaki en mükemmel duygu; bu yadsınamaz.
Ama bilinçsizce evlat yetiştirmek sadece topluma sorunlu bireyler katmaktan başka birşey değildir.
Çocuk; "evliliği kurtaran veya kocayı eve ve size bağlayan" bir nesne değildir. Artık bunu anlamak lazım.
"Çocuğun olduğunda daha önce yapmadığına pişman olacaksın" lafıda çok klişe bir laf.
Ben kendimi hazır hissetmemin yanı sıra ona kurulu bir düzen sağlayamayacağım
kanaatindeyken, geç çocuk sahibi olduysam ya da olmadıysam varsın pişman olayım.
Bu pişmanlık değildir benim nazarımda...Bu BİLİNÇTİR...
Ailemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek dileğiyle...![]()
aynen seni gbi düşünüyorum ve bu yüzden içim çok rahat