- 28 Ağustos 2016
- 1.439
- 2.364
-
- Konu Sahibi gosrilankago
Çirkinleşin bi şey olmaz. Zaten dediğim gibi iletişimi keseceksiniz her türlü çirkinleşilecek. Bunlar artık sınırlarını aşmış insanlar. Kocanıza da anlatırsınız durumu ben bu şekilde kirayı vermeyeceklerini düşünmüyordum. Sonuçta biz de onlar kira verecek diye Hollanda da rahat yaşadık. Ben artık onlara bi daha güvenemem vs. Çocukla ilgili söyledikleri şeyler benim açımdan kabul edilebilir değil en iyisi bu evi satmak diye. Satmıyorsa da eşyaları sattırın. O eşyalardan hakkınızı alın. Evi eşiniz aldığı için pek bi şey diyemiyorum ev konusunda.Hollandaya kalıcı yerleştik ne zaman temelli döneriz belli değil ama sınırlar açılınca kısa süreli gidebileceğiz. Kredi ödemelerinde katkım olmadı eşimin borcu biz evlendiğimiz yıl bitmişti. Zaten katkı yapmadığım için ailem içini yaptırdı eşya aldı. Türkiyeye ilk gittiğimizde büyük olay çıkacak kirayı istediğimizde ama çirkinleşmeden çözemeyeceğim gibi duruyor
Şu an aileme kirayı göndermelerini istemeyi düşünüyorumAileniz eşyaları almak istediklerini söylese çıkmak zorunda kalabilirler belki,parasını onlar vermiş onlar kullansin en azından
Aslında bu baskının sebebi gerçekten çocuk yapmıyor olmamız.çocuk yoksa kiraya da gerel yok dedi annesi en son. Gözüne batıyor harcadığımız paraAynı evin içindeyken yüzünüze bakıp pişkin pişkin çocuk yok evine de kuruldum diyecekler ayyy içim sıkıldı benim gözüm dönerdi heralde
Eve ilk gelip yerleştiklerinde bir de bisürü laf yedim. Evde heryerde kedi tüyü var burası ne biçim ev diye bisürü laf soktular. o zaman keşke beğenmiyorsanız taşınmasaydınız dedim ama tabii yine de çöktülerOnlar kurnazlik yapıyorsa siz de kurnazlik düşünün yani onlar gibi davranın bundan da gocunmayin sonuçta mecbur birakildiniz
Açıkcası biraz da bu yüzden eşim ailesine kiraya vermek istedi diğer türlü gelir vergisiyle uğraşacağız diyeNeden “eşinizin kararına” saygı duymak durumunda kaldınız? Ev bir tek eşinizin evi mi de kararı o veriyor? Hata etmişsiniz. Yalnız şunu anlamadım başka birine kiraya verseydiniz evi yine yurtdışına para aktarımı sıkıntı olmayacak mıydı? Satıp gitseydiniz keşke. Şu an yapacağınız şey, evi satmak istediğinizi söyleyip çıkmalarını istemeniz. Parayı ne yapacağınız sizi ilgilendirir. Hadsizler ya, çocuk yapmıyormuşsunuz da nereye harcayacaklarmış.
Eşiniz armut topluyor bu sırada diye düşünüyorum.
Bütün çeyiz ve küçük eşyalarımı toplayıp dağıttım sırf kalmasın diye ama büyük eşyalar kaldıEvdeki toza kadar alirdim ben herseyi onlardanonlar yüzsüz ise siz yuz kati yuzsuz olun. Kimse kimseyi enayi yerine koyamaz.
Düşünmedim değil eşime de söyledim ama işte o vereceklerinden çok eminBen olsam hamileyim çok zor geçiyor burada herşwy masraflı paraya ihtiyacımız var deyip şuana kadar olan parayı bişekilde almak
sonrasındada eşiniz evini satsın ya başka mülk alın ya da Hollanda da yatırım yapın
Cinnet geçirip herkesi parçalarım sonraAnlattığınız sekillerdelerse sonuç olarak ne mobilyaları verirler ne de oğullarına kira parasını.
Sizde eller boş geri dönersiniz.
Bence evden çıkarın onları. Çocuk istemek gibi istememekte normal.bu kadar ısrar etmenin anlamı ne.gerekirse polis zoruyla cikarHerkese Merhaba,
Buraya çok sık konu açmıyorum ama patlamak üzereyim.
Eşimle evlenirken cocuk sahibi olmamaya karar vererek evlendik yaklasık 3 sene oldu ve hala da istemiyoruz.
Esimin ailesi başlarda nasılsa zamanla isterler modundalardı ancak zaman ve yaşımız geçtikçe bana yaptıkları baskı giderek artmaya ve çirkinleşmeye başladı.
Bizim de önümüze fırsat cıktı ve biraz da baskıdan de kurtulmak icin iş bulup Hollanda'ya yerleştik.
Tabii ki daha yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vs. yeniydi ve eşimin aile desteği olmadan kendisinin aldığı evde oturuyorduk.
Oturmadan önce de benim ailem evin tüm tadilatını üstlendi ve bütün eşyaları da ailem aldı.
Eşimin ailesi bu ev için herhangi bir harcama yapmadı, bu da problem edilmedi.
Bizim yurtdışına yerleşeceğimiz belli olunca sevgili kv ve kp derim eşimin ve benim beynimizi yemeye başladılar.
Bizim evimize yerleşmek istediklerini, yeni olan eşyalarımızı kiracının mahvedeceğini ve kendi evlerini eski eşyaları ile birlikte kiraya vermek istediklerini ve o parayı da bize kira olarak vereceklerini söylediler.
Kesinlikle içim rahat etmese de eşimin kararına saygı dutmak durumunda kaldım.
Gelelim asıl meseleye, aradan zaman geçti ve ülkeler arası EFT işlemleri fazla oldugu için biriken kirayı gelince toplu halde alırız diye konusmustuk.
Buraya taşınalı 1 sene oldu ve burda da kira ödüyoruz ama eşimin ailesi bir anda bize kira vermek istemediklerini, çocuk bile yapmadığımızı ve kira alsak bile parayı nereye harcayacağımızı sorgulamaya başladılar.
Annesi, eğer çocuğunuz olursa bizden parayı alabilirsiniz demeye hatta çocuk yapmazsak eşimin miras hakkını devredeceklerini söylemeye başladı.
Şu an uzaktayız ve elimizden hiçbirşey gelmiyor.Tek yapabileceğimiz kira sözleşmeleri olmadığı için o evden polis vs zoruyla çıkarılmaları ki bu da biraz sert bir tepki olur.
Benim içime oturan ise beni ve ailemi enayi yerine koyarak ailemin aldığı eşyaları kullanmaları ve bunda herhangi bir problem görmemeleri.
Sırf bu insanlarla kan bağı olacağı için bile çocuk yapmama kararımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum.
Ve ailemin o ev için yaptığı masrafı yüzsüzlük yapıp onlardan istemeyi planlıyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Gerçekten sadiAğzım açık okudum
Göndermeyeceklerdir şu zamana kadar göndermete bundan sonra hiç göndermez çok Üzgünüm ama bu işi ancak polis çözer onda da tüm bağlar kopabilir,zaten eşiniz bu durumun önüne nasıl geçemiyor orası ayrı enterasanŞu an aileme kirayı göndermelerini istemeyi düşünüyorum
Avukat bir arkadaşımla ve eşimle konuştum ve bir plan yaptık. Pazartesi günü avukat arkadaşım sanki onu biz tutmusuz gibi bir ziyarette bulunacak, biraz gozlerini korkutacağız bakalım gelismeleri yazarım.Gerçekten sadi
Göndermeyeceklerdir şu zamana kadar göndermete bundan sonra hiç göndermez çok Üzgünüm ama bu işi ancak polis çözer onda da tüm bağlar kopabilir,zaten eşiniz bu durumun önüne nasıl geçemiyor orası ayrı enterasan