- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.360
-
- Konu Sahibi gosrilankago
Hangi ulkedesiniz bilemiyorum ama bunun pek cok yolu var , hic arastirmadan gelir vergisi deyip cikmis esiniz isin icindenAçıkcası biraz da bu yüzden eşim ailesine kiraya vermek istedi diğer türlü gelir vergisiyle uğraşacağız diye
Herkese Merhaba,
Buraya çok sık konu açmıyorum ama patlamak üzereyim.
Eşimle evlenirken cocuk sahibi olmamaya karar vererek evlendik yaklasık 3 sene oldu ve hala da istemiyoruz.
Esimin ailesi başlarda nasılsa zamanla isterler modundalardı ancak zaman ve yaşımız geçtikçe bana yaptıkları baskı giderek artmaya ve çirkinleşmeye başladı.
Bizim de önümüze fırsat cıktı ve biraz da baskıdan de kurtulmak icin iş bulup Hollanda'ya yerleştik.
Tabii ki daha yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vs. yeniydi ve eşimin aile desteği olmadan kendisinin aldığı evde oturuyorduk.
Oturmadan önce de benim ailem evin tüm tadilatını üstlendi ve bütün eşyaları da ailem aldı.
Eşimin ailesi bu ev için herhangi bir harcama yapmadı, bu da problem edilmedi.
Bizim yurtdışına yerleşeceğimiz belli olunca sevgili kv ve kp derim eşimin ve benim beynimizi yemeye başladılar.
Bizim evimize yerleşmek istediklerini, yeni olan eşyalarımızı kiracının mahvedeceğini ve kendi evlerini eski eşyaları ile birlikte kiraya vermek istediklerini ve o parayı da bize kira olarak vereceklerini söylediler.
Kesinlikle içim rahat etmese de eşimin kararına saygı dutmak durumunda kaldım.
Gelelim asıl meseleye, aradan zaman geçti ve ülkeler arası EFT işlemleri fazla oldugu için biriken kirayı gelince toplu halde alırız diye konusmustuk.
Buraya taşınalı 1 sene oldu ve burda da kira ödüyoruz ama eşimin ailesi bir anda bize kira vermek istemediklerini, çocuk bile yapmadığımızı ve kira alsak bile parayı nereye harcayacağımızı sorgulamaya başladılar.
Annesi, eğer çocuğunuz olursa bizden parayı alabilirsiniz demeye hatta çocuk yapmazsak eşimin miras hakkını devredeceklerini söylemeye başladı.
Şu an uzaktayız ve elimizden hiçbirşey gelmiyor.Tek yapabileceğimiz kira sözleşmeleri olmadığı için o evden polis vs zoruyla çıkarılmaları ki bu da biraz sert bir tepki olur.
Benim içime oturan ise beni ve ailemi enayi yerine koyarak ailemin aldığı eşyaları kullanmaları ve bunda herhangi bir problem görmemeleri.
Sırf bu insanlarla kan bağı olacağı için bile çocuk yapmama kararımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum.
Ve ailemin o ev için yaptığı masrafı yüzsüzlük yapıp onlardan istemeyi planlıyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Kolaylıklar diliyorum umarım çabucak ve en az hasarla kurtulursunuz bu durumdanAvukat bir arkadaşımla ve eşimle konuştum ve bir plan yaptık. Pazartesi günü avukat arkadaşım sanki onu biz tutmusuz gibi bir ziyarette bulunacak, biraz gozlerini korkutacağız bakalım gelismeleri yazarım.
Ben de aynı şeyi düşünüp yazdım sırf bunlarla kan bağı olmasın diye bile çocuk yapmamBu ailenin genleri gelecek nesile geçmesin diyor içimden bir ses, sonra diyorum neyse, öyle demeMiss Bride , ayıp.
Bunların hepsini araştırarak geldik ben zaten bankacıyım bu konuda hata yapma vergi kaçırma lüksüm yok işimden olurum, eğer hesaba düzenli para girişi olursa gelir vergisi ödemek zorunda kalıyorsunuz.Para tek seferde yatarsa birşey beyan etmek zorunda değilsiniz evet. Ülkeye zaten her gelişimizde para soktuk arabamızı satıp 2 seferde soktuk meselaHangi ulkedesiniz bilemiyorum ama bunun pek cok yolu var , hic arastirmadan gelir vergisi deyip cikmis esiniz isin icinden
Bir kere turkiyede sahsi hesabiniza ailesi para gonderince herhangi bir gelir vergisi odemiyorsunuz yani acik acik beyan etmezseniz ailemize evi kiraladik onlar da bize her ay kira oduyor diye boylebir vergi cikmiyor ortaya
Yurtdisina para goturmeye gelince , avrupadaysaniz her bir birey zaten uzerinde 10 bin eur ile ulkeye giris yapabiliyor ve bunun icin "gelir" vergisi odemezsiniz , yani aile tr deki hesabiniza aylik yatirirdi , sizde turkiyeye geldiginizde parayi ceker ilkeye gelirken yaninizda getirirdiniz
Avrupada bu tarz paralar beyan usuludur , sahsi hesabiniza yuklu para havale yapsaniz nereden diye sorarlar ya da nasil kazandin diye ama uzerinizde kapidan girerken sormazlar 10 bin eur ya kadar
İste bende cozumu var diyorum sizde yazmissiniz zaten , yani bu durumda gelir vergisi odememe isi biraz esinizin bahanesi olmus gibi duruyor , onu anlatmaya calismistim ilk mesajimda daBunların hepsini araştırarak geldik ben zaten bankacıyım bu konuda hata yapma vergi kaçırma lüksüm yok işimden olurum, eğer hesaba düzenli para girişi olursa gelir vergisi ödemek zorunda kalıyorsunuz.Para tek seferde yatarsa birşey beyan etmek zorunda değilsiniz evet. Ülkeye zaten her gelişimizde para soktuk arabamızı satıp 2 seferde soktuk mesela
Ne oldu son durum?Avukat bir arkadaşımla ve eşimle konuştum ve bir plan yaptık. Pazartesi günü avukat arkadaşım sanki onu biz tutmusuz gibi bir ziyarette bulunacak, biraz gozlerini korkutacağız bakalım gelismeleri yazarım.
Eve ilk gelip yerleştiklerinde bir de bisürü laf yedim. Evde heryerde kedi tüyü var burası ne biçim ev diye bisürü laf soktular. o zaman keşke beğenmiyorsanız taşınmasaydınız dedim ama tabii yine de çöktüler
Yok ya evlendigin kisi eş'in ise gerek kalmıyor bosanmaya. Gayet farkinda oluyor herseyin.Hep yazıyorum bu evlilik berbat bir şey
Arada kocanız olmasa zaten kolundan tutup atardınız. Seni ben mi davet ettim cadaloz hem çöreklendin hem beğenmiyorsun çık git haydi derdim. Bilemedim evli olsam da lafımı kordum herhalde hep yazıyorum evli olsam 3 günde boşanırdım herhalde
Avukat arkadaşımız gidince hatta bir de özellikle ayarlayıp sokağa çıkma yasağı gununde gidince, baya korktular hemen o gun eşimi aradılar :) tabii olaylar büyüdü, kvnin tansiyonları düştü filan yalan tabii hepsi. Avukat arkadaşımız toplu kirayı şimdilik tahsil etti ama tabii ilerde nasıl olacak bilmiyoruz.Ne oldu son durum?
Burda sorun şu ben bankacıyım ve 6 ayda bir guvenlik soruşturması geçiriyorum hem ben hem de eşim. Eğer bir vergi kacırma vs durumu olursa işimden olurum bu konu "ya bişey olmaz" denecek bir konu degil bizim açımızdan, işe girerken faizdeki paramıza kadar sıkıntı oldu çünkü taxler ona gore hesaplanıyor, belki dediğiniz gibi birşey olmaz ama 3 binliralık kira için riske atamayız yani kendimizi.Türkiye'de mal sahibi ya da banka hesabına sahip olup hollanda da vergi ödemek için hollanda'ya bildirmeniz gerek yoksa vergi falan ödemiyorsunuz. Hollanda'da yaşıyorum bende çevrem türkiye'de gayrimenkul sahipleriyle dolu hiçbiri burda bildirmediği için vergi falan ödemiyor, bilginiz olsun ama türkiye için dediyseniz onu bilemiyorum.
Babamin bize aldigi evden sanane diyemediniz mi?yada sizin aileniz diyemedi mi..Avukat arkadaşımız gidince hatta bir de özellikle ayarlayıp sokağa çıkma yasağı gununde gidince, baya korktular hemen o gun eşimi aradılar :) tabii olaylar büyüdü, kvnin tansiyonları düştü filan yalan tabii hepsi. Avukat arkadaşımız toplu kirayı şimdilik tahsil etti ama tabii ilerde nasıl olacak bilmiyoruz.
Şimdi kv nin sıkıntısı, ailemin kardeşim ve bana aldıgı ve ortak olan bir ev var o evde kardeşimin oturması ve onun kira ödememesi. KArdeşim öğrenci ve evi ailem ben ogrenciyken kira ödememek için almış ve ikimizin üstüne yapmıştı. şimdi ona da avukat gonderin demeye başladı, ailemi filan aradı iş çirkinleşti yani.
Valla böylelerine çöp almamak lazım aslında bizim için alınıyorda değmez eşim bile demişti neden siz eşya alıyorsunuz ki diye gitti 4 sene önce 20 bin gitti...Herkese Merhaba,
Buraya çok sık konu açmıyorum ama patlamak üzereyim.
Eşimle evlenirken cocuk sahibi olmamaya karar vererek evlendik yaklasık 3 sene oldu ve hala da istemiyoruz.
Esimin ailesi başlarda nasılsa zamanla isterler modundalardı ancak zaman ve yaşımız geçtikçe bana yaptıkları baskı giderek artmaya ve çirkinleşmeye başladı.
Bizim de önümüze fırsat cıktı ve biraz da baskıdan de kurtulmak icin iş bulup Hollanda'ya yerleştik.
Tabii ki daha yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vs. yeniydi ve eşimin aile desteği olmadan kendisinin aldığı evde oturuyorduk.
Oturmadan önce de benim ailem evin tüm tadilatını üstlendi ve bütün eşyaları da ailem aldı.
Eşimin ailesi bu ev için herhangi bir harcama yapmadı, bu da problem edilmedi.
Bizim yurtdışına yerleşeceğimiz belli olunca sevgili kv ve kp derim eşimin ve benim beynimizi yemeye başladılar.
Bizim evimize yerleşmek istediklerini, yeni olan eşyalarımızı kiracının mahvedeceğini ve kendi evlerini eski eşyaları ile birlikte kiraya vermek istediklerini ve o parayı da bize kira olarak vereceklerini söylediler.
Kesinlikle içim rahat etmese de eşimin kararına saygı dutmak durumunda kaldım.
Gelelim asıl meseleye, aradan zaman geçti ve ülkeler arası EFT işlemleri fazla oldugu için biriken kirayı gelince toplu halde alırız diye konusmustuk.
Buraya taşınalı 1 sene oldu ve burda da kira ödüyoruz ama eşimin ailesi bir anda bize kira vermek istemediklerini, çocuk bile yapmadığımızı ve kira alsak bile parayı nereye harcayacağımızı sorgulamaya başladılar.
Annesi, eğer çocuğunuz olursa bizden parayı alabilirsiniz demeye hatta çocuk yapmazsak eşimin miras hakkını devredeceklerini söylemeye başladı.
Şu an uzaktayız ve elimizden hiçbirşey gelmiyor.Tek yapabileceğimiz kira sözleşmeleri olmadığı için o evden polis vs zoruyla çıkarılmaları ki bu da biraz sert bir tepki olur.
Benim içime oturan ise beni ve ailemi enayi yerine koyarak ailemin aldığı eşyaları kullanmaları ve bunda herhangi bir problem görmemeleri.
Sırf bu insanlarla kan bağı olacağı için bile çocuk yapmama kararımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum.
Ve ailemin o ev için yaptığı masrafı yüzsüzlük yapıp onlardan istemeyi planlıyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Annem cevabını vermiş kendi evlatlarıma aldığım evin hesabını size verecek değiliz diye ama şu an kudurmuş durumda sağa sola saldırıyor arkamızdan konusuyor, oğlum beni evden atmaya kalktı vs diye. Eşimi sürekli birileri arıyor filan annene naptın diye, binlerce kilometre uzağa da gitsen kurtulamıyorsun işte.Babamin bize aldigi evden sanane diyemediniz mi?yada sizin aileniz diyemedi mi..
Berbat olan evlilik degil miss,bazi kocalar.Hep yazıyorum bu evlilik berbat bir şey
Arada kocanız olmasa zaten kolundan tutup atardınız. Seni ben mi davet ettim cadaloz hem çöreklendin hem beğenmiyorsun çık git haydi derdim. Bilemedim evli olsam da lafımı kordum herhalde hep yazıyorum evli olsam 3 günde boşanırdım herhalde
Türk vergi kanunlarına göre anne-baba veya kardeşe verilen eve kira ödense de ödenmemiş gibi sayılıp vergi ödenmiyordu ben üniversitede okurken hukukun temel ilkelerinde öyle öğrenmiştik.Burda sorun şu ben bankacıyım ve 6 ayda bir guvenlik soruşturması geçiriyorum hem ben hem de eşim. Eğer bir vergi kacırma vs durumu olursa işimden olurum bu konu "ya bişey olmaz" denecek bir konu degil bizim açımızdan, işe girerken faizdeki paramıza kadar sıkıntı oldu çünkü taxler ona gore hesaplanıyor, belki dediğiniz gibi birşey olmaz ama 3 binliralık kira için riske atamayız yani kendimizi.