- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- Konu Sahibi gosrilankago
Eşinin rızasi olduğunu düşünüyorum...yani gönül rızası...muhtemelen evin kendisine ait olduğunu dolayısıyla senlik bir durumun olmadığını düşünüyordur
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim görüşümü aldı ama açıkcası ev onun olduğu için de biraz ona bıraktım benim hatamEşinin rızasi olduğunu düşünüyorum...yani gönül rızası...muhtemelen evin kendisine ait olduğunu dolayısıyla senlik bir durumun olmadığını düşünüyordur
Benim canımı sıkan sırf burda euro kazanıyoruz diye durumumuzun çok iyi olduğunu düşünmeleri halbuki euro harcıyoruz kiramız euroyla bunu düşünmüyolar sanki ihtiyacımız yokken istiyormuşuz gibi bir tavırları varOnların asıl derdi sizin bebeğiniz olması değil ki. İşi inada bindirip çirkinleşerek hem dediklerini yaptırmak hem evin üstüne konmak. Artık yurtdışına yerleşmişken orda yapacağınız çocuğun onlara ne faydası var?
Direkt icraate geçmek yerine bu şekilde davranmaya devam ederseniz işi yasal yollarla çözmek durumunda kalacağınızı söyleyin önce. Yine kıllarını kıpırdatmazlarsa onlar da olayın sonuçlarını göze almış demektir. Tabi yine eşinizin tavrı da önemli. O yanaşmazsa problem çözülmez. Keşke baştan bir şekilde kabul etmeseydiniz. Ne farkı kaldı kiracıyla uğraşmaktan? Her türlü evden para gelmeyecekse size boş bırakırdınız bari de kimsenin kahrını çekmezdiniz. Ne fırsatçı insanlarmış.
İlk taşındıklarında olay biz eşyalarınıza kşracıdan iyi bakarız oldu şu an sadece eşyalara iyi bakıyolar ev boş kalsa daha iyiydi yani. İşin kötüsü eşime de dedim olurda türkiyeye dönsek acaba evden çıkacaklar mıO daha fena desene. Hiç ama hiç ağızlarını açmaya hakları yoktu. Neden bu kadar taviz verdiniz, sanırım eşiniz yüzünden, insan neden binbir emekle yaptığı evi eşyaları hibe eder. Akrabayla iş bile yapılmaz demişler e haliyle ev+eşya hiç verilmez. Bu saatten sonra bulmuşlar bedava evi eşyayı ödemiyoruz vermiyoruz derler. Bide utanmadan çocuk yapın verelim derler özeline karışırlar. Akrabaya borç verirsin isteyince kafana atarak öder demişler sizin ki de o hesap eşiniz çok pasif
İhtiyacınız yokken de isteyebilirsiniz kiranızı zaten en doğal hakkınız. Onlara vakfetmediniz sonuçta. Ev sizin değil mi istediğinizi yaparsınız. Ay sinir oldum.Benim canımı sıkan sırf burda euro kazanıyoruz diye durumumuzun çok iyi olduğunu düşünmeleri halbuki euro harcıyoruz kiramız euroyla bunu düşünmüyolar sanki ihtiyacımız yokken istiyormuşuz gibi bir tavırları var
Bu konuda yaptırım uyguladım kendimce maaşımı ayrı tutuyorum ve kiraya karışmıyorum belki eşim sıkıntı yaşarsa verirler diyeÇok çok çirkin bir durum ama aileniz sizin kadar dert etmiyor anladığım kadarıyla. Orada işleriniz ne durumda bilmiyorum ama madem eşiniz bu kadar emin o zaman her ay size kira gibi parayı eşiniz versin ailesi verince ailesinden o alır olur biter. Ya da evi satın net
Bence ödeme yapsalar da bağları koparın. Çirkinleşmişler iyice. Beni ailenle muhatap etme deyin eşinize. Kendisi görüşsün. Parayı alsanız bunları unutacak değilsiniz sonuçta.Ben şimdilik sadece eşime eğer ödeme yapmazlarsa ailesi ile bağımı tamamen koparacağımı söyledim ki işime de gelir açıkcası
Verecek insanlar biriktirip toplu verelim demez. Birikince vermek daha zor cunku. Her ay verip kurtulalim derZaten kocamla anlaşamadığım nokta şu o bi şekilde alırız kiramızı diye düşünüyor ben de vermeyeceklerine eminim. Çakallar çünkü ölür de vermez o kirayı
Çok uzgunum ama size bunları yapacak rahatlikta ve zihniyette olan insanlar olay çıkarırlar yine de o evden çıkmazlar,en başta böyle bir şeye müsade etmemiş olmanız gerekirdi madem etmişsiniz olay esinizde biter size rahatsizlik veren bu konuyu çözecek olan kişi kendisidir siz hiç muhattap olmayın geri durunHerkese Merhaba,
Buraya çok sık konu açmıyorum ama patlamak üzereyim.
Eşimle evlenirken cocuk sahibi olmamaya karar vererek evlendik yaklasık 3 sene oldu ve hala da istemiyoruz.
Esimin ailesi başlarda nasılsa zamanla isterler modundalardı ancak zaman ve yaşımız geçtikçe bana yaptıkları baskı giderek artmaya ve çirkinleşmeye başladı.
Bizim de önümüze fırsat cıktı ve biraz da baskıdan de kurtulmak icin iş bulup Hollanda'ya yerleştik.
Tabii ki daha yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vs. yeniydi ve eşimin aile desteği olmadan kendisinin aldığı evde oturuyorduk.
Oturmadan önce de benim ailem evin tüm tadilatını üstlendi ve bütün eşyaları da ailem aldı.
Eşimin ailesi bu ev için herhangi bir harcama yapmadı, bu da problem edilmedi.
Bizim yurtdışına yerleşeceğimiz belli olunca sevgili kv ve kp derim eşimin ve benim beynimizi yemeye başladılar.
Bizim evimize yerleşmek istediklerini, yeni olan eşyalarımızı kiracının mahvedeceğini ve kendi evlerini eski eşyaları ile birlikte kiraya vermek istediklerini ve o parayı da bize kira olarak vereceklerini söylediler.
Kesinlikle içim rahat etmese de eşimin kararına saygı dutmak durumunda kaldım.
Gelelim asıl meseleye, aradan zaman geçti ve ülkeler arası EFT işlemleri fazla oldugu için biriken kirayı gelince toplu halde alırız diye konusmustuk.
Buraya taşınalı 1 sene oldu ve burda da kira ödüyoruz ama eşimin ailesi bir anda bize kira vermek istemediklerini, çocuk bile yapmadığımızı ve kira alsak bile parayı nereye harcayacağımızı sorgulamaya başladılar.
Annesi, eğer çocuğunuz olursa bizden parayı alabilirsiniz demeye hatta çocuk yapmazsak eşimin miras hakkını devredeceklerini söylemeye başladı.
Şu an uzaktayız ve elimizden hiçbirşey gelmiyor.Tek yapabileceğimiz kira sözleşmeleri olmadığı için o evden polis vs zoruyla çıkarılmaları ki bu da biraz sert bir tepki olur.
Benim içime oturan ise beni ve ailemi enayi yerine koyarak ailemin aldığı eşyaları kullanmaları ve bunda herhangi bir problem görmemeleri.
Sırf bu insanlarla kan bağı olacağı için bile çocuk yapmama kararımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum.
Ve ailemin o ev için yaptığı masrafı yüzsüzlük yapıp onlardan istemeyi planlıyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Şakamı bu aile nasıl insanlar hem zorba hem yüzsüz aman Allahım cıkarın evinizden ve selamı sabahı kesinHerkese Merhaba,
Buraya çok sık konu açmıyorum ama patlamak üzereyim.
Eşimle evlenirken cocuk sahibi olmamaya karar vererek evlendik yaklasık 3 sene oldu ve hala da istemiyoruz.
Esimin ailesi başlarda nasılsa zamanla isterler modundalardı ancak zaman ve yaşımız geçtikçe bana yaptıkları baskı giderek artmaya ve çirkinleşmeye başladı.
Bizim de önümüze fırsat cıktı ve biraz da baskıdan de kurtulmak icin iş bulup Hollanda'ya yerleştik.
Tabii ki daha yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vs. yeniydi ve eşimin aile desteği olmadan kendisinin aldığı evde oturuyorduk.
Oturmadan önce de benim ailem evin tüm tadilatını üstlendi ve bütün eşyaları da ailem aldı.
Eşimin ailesi bu ev için herhangi bir harcama yapmadı, bu da problem edilmedi.
Bizim yurtdışına yerleşeceğimiz belli olunca sevgili kv ve kp derim eşimin ve benim beynimizi yemeye başladılar.
Bizim evimize yerleşmek istediklerini, yeni olan eşyalarımızı kiracının mahvedeceğini ve kendi evlerini eski eşyaları ile birlikte kiraya vermek istediklerini ve o parayı da bize kira olarak vereceklerini söylediler.
Kesinlikle içim rahat etmese de eşimin kararına saygı dutmak durumunda kaldım.
Gelelim asıl meseleye, aradan zaman geçti ve ülkeler arası EFT işlemleri fazla oldugu için biriken kirayı gelince toplu halde alırız diye konusmustuk.
Buraya taşınalı 1 sene oldu ve burda da kira ödüyoruz ama eşimin ailesi bir anda bize kira vermek istemediklerini, çocuk bile yapmadığımızı ve kira alsak bile parayı nereye harcayacağımızı sorgulamaya başladılar.
Annesi, eğer çocuğunuz olursa bizden parayı alabilirsiniz demeye hatta çocuk yapmazsak eşimin miras hakkını devredeceklerini söylemeye başladı.
Şu an uzaktayız ve elimizden hiçbirşey gelmiyor.Tek yapabileceğimiz kira sözleşmeleri olmadığı için o evden polis vs zoruyla çıkarılmaları ki bu da biraz sert bir tepki olur.
Benim içime oturan ise beni ve ailemi enayi yerine koyarak ailemin aldığı eşyaları kullanmaları ve bunda herhangi bir problem görmemeleri.
Sırf bu insanlarla kan bağı olacağı için bile çocuk yapmama kararımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum.
Ve ailemin o ev için yaptığı masrafı yüzsüzlük yapıp onlardan istemeyi planlıyorum.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Hollandaya kalıcı yerleştik ne zaman temelli döneriz belli değil ama sınırlar açılınca kısa süreli gidebileceğiz. Kredi ödemelerinde katkım olmadı eşimin borcu biz evlendiğimiz yıl bitmişti. Zaten katkı yapmadığım için ailem içini yaptırdı eşya aldı. Türkiyeye ilk gittiğimizde büyük olay çıkacak kirayı istediğimizde ama çirkinleşmeden çözemeyeceğim gibi duruyorSiz kaç yıl Hollanda da kalacaksınız ? Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyor musunuz ? Sonuçta ev eşinizin evi. Kredi ödemelerinde herhangi bir katkınız oldu mu bilmiyorum. Ben olmadı kabul ederek konuşuyorum. Ama evin içindeki eşyalarda anne babanızın katkısı var. Sınırlar açıldığında kısa süreli geleceksiniz herhalde. O zaman onlar da kendi evine geçecektir. Defolsun kendi evlerine. Kira durumunu sorarsınız. Veriyorlar mı vermiyorlar mı. Verirlerse ne ala. Vermezlerse de eşinizin başına bunu bir güzel kakın. İki şekilde de aileyle iletişiminizi kesin. Tekrar Hollanda’ya dönecekseniz evi ve eşyaları mutlaka satılığa çıkartın. Hatta dönmeseniz bile çıkartın. Alın parasını bir güzel bankaya atın.
Keşke eşim de bÖyle davranabilse bana kalsa öyle ama eşim yumuşak yaklaşıyor çıldırmak üzereyimŞakamı bu aile nasıl insanlar hem zorba hem yüzsüz aman Allahım cıkarın evinizden ve selamı sabahı kesin
Geri durayım dedikçe tepeme çıktılar işte çok da alışık olduğum bir tavırları yok ne yapcağımı bilemiyorum kurnazlık karşısındaÇok uzgunum ama size bunları yapacak rahatlikta ve zihniyette olan insanlar olay çıkarırlar yine de o evden çıkmazlar,en başta böyle bir şeye müsade etmemiş olmanız gerekirdi madem etmişsiniz olay esinizde biter size rahatsizlik veren bu konuyu çözecek olan kişi kendisidir siz hiç muhattap olmayın geri durun
Aileniz eşyaları almak istediklerini söylese çıkmak zorunda kalabilirler belki,parasını onlar vermiş onlar kullansin en azındanGeri durayım dedikçe tepeme çıktılar işte çok da alışık olduğum bir tavırları yok ne yapcağımı bilemiyorum kurnazlık karşısında
Onlar kurnazlik yapıyorsa siz de kurnazlik düşünün yani onlar gibi davranın bundan da gocunmayin sonuçta mecbur birakildinizGeri durayım dedikçe tepeme çıktılar işte çok da alışık olduğum bir tavırları yok ne yapcağımı bilemiyorum kurnazlık karşısında