• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yap baskisi

gamlibaykus0123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2020
1
0
1
33
Merhaba 28 yaşındayım 2 senelik evliyim eşimle 20 yaşından beri sevgiliyiz. Tek sorunumuz benim vajinismus olmam. Bu sorun sırtımda bir yük kendimi hep eksik hissediyorum. Vajinismus olmasaydım da pandemi döneminde çocuk yapmazdım. Daha büyük sorunum şu ki etrafimdaki herkes çocuk yapın baskısı yapıyor arkadaşlarımızın çoğu hamile zaten ve gözler direkt bizim üstümüzde bu beni çok rahatsız ediyor depresyona sürüklüyor aşırı üzülüyorum bu duruma kendimi geç kalmış hissediyorum. Her hafta birinin hamile olduğunu öğreniyorum ve moralim bozuluyor. Etrafimdaki insanları nasıl susturabilirim kırmadan. Bu baskıyı nasıl durdurabilirim yardim edin

Merhaba 28 yaşındayım 2 senelik evliyim eşimle 20 yaşından beri sevgiliyiz. Tek sorunumuz benim vajinismus olmam. Bu sorun sırtımda bir yük kendimi hep eksik hissediyorum. Vajinismus olmasaydım da pandemi döneminde çocuk yapmazdım. Daha büyük sorunum şu ki etrafimdaki herkes çocuk yapın baskısı yapıyor arkadaşlarımızın çoğu hamile zaten ve gözler direkt bizim üstümüzde bu beni çok rahatsız ediyor depresyona sürüklüyor aşırı üzülüyorum bu duruma kendimi geç kalmış hissediyorum. Her hafta birinin hamile olduğunu öğreniyorum ve moralim bozuluyor. Etrafimdaki insanları nasıl susturabilirim kırmadan. Bu baskıyı nasıl durdurabilirim yardim edin
Geç kalmış mı hiseediyorsunuz😀 Ben 28 yaşında evlendim 34 te çocuk yaptım. Keyfiyeten bekledim yani 6 yıl boyunca çocuk yapmayı erteledim. Baskı da yapan olmadı ama baskı yapılsaydı da size ne şu an hazır değilim, açmayın bu konuyu özelime girmeyin der kapatırdım.

Gercekten cocuk yapmak istemiyorsan etrafi bu kadr dikkate almaazdin depresyona surukleyecek kadr oncelikle buna karar ver eger eminsen ve cocuk istemiyorsan takmaman gerekiyor hayatini hep baskalarimi yonlendirir ne bileyim sunu yap die cevren yuzunden yaparmisin surekli.oncelikle vajinimus icin tedavi ol kendine nie eziyet ediyosun cok basit tedavi yontemleri var hem sen hem esin mutlu olacak sonrasindada sen istemedikce hamile kalmayacaksin cevren ne derse desin hayat benim hayatim diyceksin cok duyma etrafindakileri hayat gecmez boyle

çevren için değil de kendin ve evliligin için vajinismus konusunda çabalayabilirsin..
seninkisi kadar uzun olmasada bunu yaşayan biri olarak..esime haksizlik yaptığımı düşündüm kendimi o korkuya teslim etmedim ve yine kendi çabamla yendim.
Şimdi bebeğimi bekliyorum.
Darısı başına inşallah.

Çocuk yapmak hele ki bu dönemde büyük cesaret. Etrafı bu kadar dinlemek önemsemek aslında yapılan en büyük yanlışlardan çocuğunuz olmak zorunda değil ki. İstemiyor olabilirsiniz belki olmuyor da olabilir. İstemeyen örneklerden biri de benim. Evlendim diye niye böyle bir zorunluluk olsun. Biri laf söylerse de ağzının payını veririm. Belki bir sağlık sorunum var. Bu çok büyük cahillik gerçekten insanların özeline böyle müdahale edenlere had bildirmek şart çünkü onların haddine değil.

Geç kalmış mı hiseediyorsunuz😀 Ben 28 yaşında evlendim 34 te çocuk yaptım. Keyfiyeten bekledim yani 6 yıl boyunca çocuk yapmayı erteledim. Baskı da yapan olmadı ama baskı yapılsaydı da size ne şu an hazır değilim, açmayın bu konuyu özelime girmeyin der kapatırdım.
Harikasınız vallahi 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Bebek için vajinismus da yenilmez canım eşin ve kendin için çözüm bulmalısın gebe kalınca dr bi süre ilişkiyi yasaklıyor zaten sonra aynı sorunlar yine yaşanıyor maalesef

Oncelikle elalemi birakip kendi sorununa odaklan vajinusmus tedavisi ol ustundeki yuku bir atlat depresyonun sebebi elalem degil bu sorunu yenememis olman lutfen erteleme burda bile topikler var onlardan yardim al

Biz iki ay ilişki yaşayamamıştık, en büyük şansım eşimdi, hiç kimse bunu bilmedi, benim haberim olmadan bütün soranların ağzını kapatmış, sonra zaten üstesinden geldik bu durumun ve her şey normale döndü ama kimse beni bunaltamamıştı bu konuda.
Şimdi ben çocuk istiyorum, eşim istemiyor. Biri çocuk mevzusunu açacak olsa eşim durumu direkt üzerine alıyor ben hazır değilim diye, yine bana kimse bir şey demiyor. Ne olursa olsun can sıkıcı bir durum, kimsenin üzerine vazife değil, fırsat verme.

Ayni dertten muzdaribiz. Elalemi bir kenara birakip tedavi olmaya bakin bizde 1 seneyi askin evliyiz henüz olmadi. Cocuk icin degil ama artik evliligimizi biraz daha anlamlandirmak icin yapmalıyız.

İlk önce geçmiş olsun.
Arkadaşım Bu sorular hiç bitmez.
1. Çocuk olur- eee ikinci ne zaman derler
2. Çocuk olur - eee üçüncü ne zaman gelecek diye sorarlar.
Çocukların hepsi kız ise - eee oğlan ne zaman gelecek (veya tersi)
Eğer oğlunuz var ise - eee ne zaman sünnet ettireceksiniz... yani bizim toplumda sorular bitmez bizim milletimiz muhakkak soracak soru bulur, kaçış yok :KK59:

Etrafın baskısından çok bence asıl odaklanma n gereken Bi sorunun var yaşamış biri olarak söylüyorum rahat ilişkiye girene kadar çocuk düşünme derim ben evlendikten 6 ay sonra ilk ilişkim oldu hemen çocuk yapalım dedik kızım 3 yaşında şuan üstüne Bi daha hamile kaldım tam yenmeden küçük kızım bir buçuk yaşında 4 sene oldu zar zor yeni yeni düzene giriyor ki hala da tam düzelmiş değil

İstemeseydin hamilelik haberlerinde üzülmez depresyona falan girmezdin. Neyse önce vajinusmus sorununu çözmelisin zaten. Gerisi senin bileceğin iş kimseyi ilgilendirmez.

Back
X