Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizin çocugunuz var mı?
gerçi sanırım siz biraz sorunlu bir çocukluk geçirmişiniz benim oğluma ben bir kez vurdum bagırırım ama sadece disiplin edecek kadar.fazlası yok diyorsam yoktur.
yemek yemiyor diye kıskardeşimde çok kafasın takıyordu ağlıyordu oğlunu dövüyordu..çocuk inatçı oldu hala yemiycem diyo aç sada değilsede..:26:
4 yaşında bir kız çocuğu annesiyim. çalışıyorum. Sabah 8 akşam 6 mesai saatlerim. Sadece haftasonlarım var benim yani. önce bunu belirtmek istedim. çünkü söyleyeceklerim bekar arkadaşlarımınkilerle nerdeyse aynı olacak. Birde çalışan anne olun da görün gibi bi mesaj okudum ona istinaden yazayım dedim.
Kızıma bir kez olsun vurmadım, ne poposuna ne eline ne yüzüne. Kaldı ki neresine vurulduğunun önemi olmadığını düşünüyorum.
çünkü önemli olan bedeninde bıraktıklarınıdan öte ruhunda, kalbinde bıraktıklarınızdır.
Yavaş, hızlı, hafifçe vurmak falan da fasa fiso benim için. şiddet şiddettir ve kesinlikle öğrenilen bir şeydir.
Ilerde siz yaşlanıp çocuğunuza muhtaç olduğunuzda, belki akıl sağlığınızı kaybettiğinizde, belki altınıza yaptığınızda zamanında katlanamayıp dövdüğünüz çocuklarınızda size aynısını yapacak. çünkü siz onlara baş edemediğinde vur mesajını verdiniz. şiddeti öğrettiniz.
Dövmek kelimesini ağır geliyor farkındayım ama siz bunu yapıyorsunuz. Ağır gelme sebebide annelik vijdanınızın size oynadığı oyun elbette.
çocuklarınızı eğitin. Sabredin. örnek olun. En güzel eğitim uygulamadır. Kızım bir bakışımla ne dediğimi anlar çok şükür. Birşey hayır ise hayır olarak kalır. Evimizde kurallar ve sınırlar belirlenmiştir. Uymayanlar ceza alır. Bir akşam uyurken kitap okumamak gibi.
Unutmayın onlar siz istediğiniz için bu dünyadalar. Sizi anne baba yapabilmek adına rabbim tarafından size hediye edildiler.
O'nun emanetlerine iyi bakın.
yemek yemiyor diye çocuk dövülür mü ..valla kafayı yiycem o zehir olur o yemek zaten en güzel yemeği koysunlar ablanın önüne ye diye bi tokat patlatsınlar bak bakalım o yemek mi zehir mi ablan için...allah ıslah etsin başka bişey demiyorum.![]()
bir forumda okumuştum:
"Evet geçenlerde Pedagog Âdem Güneş'in seminerindeyiz.
Yüzlerce anne baba var dinleyen.
Âdem Bey şöyle bir soru sordu:
“Peygamber Efendimiz çocukları nasıl cezalandırırdı?”
Dakikalarca ses yok salondan.
Sonra şöyle konuştu:
'Bunu hiç birinizin bilmemesine üzülerek cevabı ben veriyorum:
Efendimiz (s.a.v) çocukları asla, hiç bir durumda cezalandırmamıştır'
Ben de bunun üzerine çok utanmıştım..."[/
bu dinden olduğum için gururluyum..
sana açık ve net sadece iki kelimem var arkadaşım....nekadar yorum yaparsan yap anne olmadın için kimse seni ciddiye almaz ikinciside ANNELERİN dediği gibi BOŞ KONUŞUYOSUN...
3 yaşını mayısta dolduracak bır oglum var..
ve ole anlar gelıokı sabır taşımı catlatıo...bu zmana kadar sadece 2 kere elıne vurdum ,yapmaması gereken şeyı yaptıgı defalarca konustuktan sonra gene tekrar yaptıgı için.ama bagırdığım kızdıım anlar oldu elbet..HAYIR ı ogretmek için cok savastım cok konustum..
çalışan bır anneyım ustelık vardıyalı gece gunduz duzensız bır duzenım var.yorgunluk uykusuzluk stres hepsı bınınce ust uste sabır taşı catlıor ..genelde konusarak sakın halletmeye calısıorum fakat ole anlar oluorkı bagırmak zorunda kalıorum..şimdiyse HAYIR ı ogrendı bır bakışım yada bır sozum yetıor bakışımdan da anlıor...
bir cocugu yetıstırırken hiç bagırmayan kızmayan bır anne olabılecegını dusunemıyorum.