• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk ve dayak

Benımde bir çocuğum olsa da beni keşke sinir etse elimi bile kaldırmazdım..:2:

sizin çocugunuz var mı?
gerçi sanırım siz biraz sorunlu bir çocukluk geçirmişiniz benim oğluma ben bir kez vurdum bagırırım ama sadece disiplin edecek kadar.fazlası yok diyorsam yoktur.

siz anlamıyorsunuz galiba disiplinde dayağın yeri yoktur.fazla yada az önemli değil.HİÇ vurmayacaksın. VURAMAZSIN BU KADAR. AVRUPADA OLSA SENİN ELİNDEN O ÇOCUĞU ALIVERİRLER.O SENDEN ZAYIF SANA CEVAP BİLE VEREMEZ NASIL YAPABİLİYORSUN YOK POPOSUNAYMIŞ.POPOSUNDA SİNİR YOK MU ACIMIYOR MU POPO?CANI ACIYOR HA POPO HA YÜZ..VURMA CANIM KARDEŞİM.

yemek yemiyor diye kıskardeşimde çok kafasın takıyordu ağlıyordu oğlunu dövüyordu..çocuk inatçı oldu hala yemiycem diyo aç sada değilsede..:26:

yemek yemiyor diye çocuk dövülür mü ..valla kafayı yiycem o zehir olur o yemek zaten en güzel yemeği koysunlar ablanın önüne ye diye bi tokat patlatsınlar bak bakalım o yemek mi zehir mi ablan için...allah ıslah etsin başka bişey demiyorum.:43:

4 yaşında bir kız çocuğu annesiyim. çalışıyorum. Sabah 8 akşam 6 mesai saatlerim. Sadece haftasonlarım var benim yani. önce bunu belirtmek istedim. çünkü söyleyeceklerim bekar arkadaşlarımınkilerle nerdeyse aynı olacak. Birde çalışan anne olun da görün gibi bi mesaj okudum ona istinaden yazayım dedim. :34:

Kızıma bir kez olsun vurmadım, ne poposuna ne eline ne yüzüne. Kaldı ki neresine vurulduğunun önemi olmadığını düşünüyorum.
çünkü önemli olan bedeninde bıraktıklarınıdan öte ruhunda, kalbinde bıraktıklarınızdır.

Yavaş, hızlı, hafifçe vurmak falan da fasa fiso benim için. şiddet şiddettir ve kesinlikle öğrenilen bir şeydir.

Ilerde siz yaşlanıp çocuğunuza muhtaç olduğunuzda, belki akıl sağlığınızı kaybettiğinizde, belki altınıza yaptığınızda zamanında katlanamayıp dövdüğünüz çocuklarınızda size aynısını yapacak. çünkü siz onlara baş edemediğinde vur mesajını verdiniz. şiddeti öğrettiniz.

Dövmek kelimesini ağır geliyor farkındayım ama siz bunu yapıyorsunuz. Ağır gelme sebebide annelik vijdanınızın size oynadığı oyun elbette.

çocuklarınızı eğitin. Sabredin. örnek olun. En güzel eğitim uygulamadır. Kızım bir bakışımla ne dediğimi anlar çok şükür. Birşey hayır ise hayır olarak kalır. Evimizde kurallar ve sınırlar belirlenmiştir. Uymayanlar ceza alır. Bir akşam uyurken kitap okumamak gibi.

Unutmayın onlar siz istediğiniz için bu dünyadalar. Sizi anne baba yapabilmek adına rabbim tarafından size hediye edildiler.
O'nun emanetlerine iyi bakın.

allahın şefahati hep üzerine olsun senin canım kardeşim...

Arkadaşım ben saat 8 ve akşam 6 arası çok yoğun çalışan ve çok stresli bir işi olan birisiyim.(bugün tatildeyim) eşşek gibi çalışıyorum ve bedenen ruhen çok yorgun olarak eve geliyorum.her akşam yemeğimi kendim yapıyorum(bakıcım değil) ve evim pırıl pırıl her akşam pastam böreğim bile oluyor.kızım bazen inatçılık ediyor benim de oldukça inatçı bir çocuk hatta ama sesimi dahi yükseltmem.altından girer üstünden çıkar onu yola getiririm.kontrol bendedir ama hiç çaktırmam.bazen birden şarkı uydururum o anki sorunla ilgili ve beraber gülmekten yerlere yatarız bazen de hiçbişey söylemem kenara çekilirim ve içimden dua okurum.veee geçer gider..asla ve asla elimi kaldırmam.o kadar yorgun olurum ki bunu yaparken anlatamam.o kadar sıkıntılı olurum ki anlatamam. Ama kızım biriciğim bunu hiç bilmez.allah size evlat verdi onu güzel yetiştirin sevgiyle büyütün diye.vurmak ne demek yalnız kendi çocuğuma değil hiçbir kimseye hiçbir çocuğa ben el kaldıramam...yazık ve günahtır.

allahım ayetı var cocuklara ve yaslılara merhametlı olunuz dıye cunku 2 kesımde bı sekılde güçsüz korunaksız bende keısnlıkle sıddetın her türlüsüne karsıyım ogluma kıyamam ama yerı gelıyro ıstemeden bunaldıgım anlarda bagrıdıgım oluyor vıcdan azabı duyuyorum bunun da caresıne bakıcam ınsallah kesınlıkle cocuklukta yasanan bu tarz korkutma dayak v.b seyler psıkolojıyı cok etkılıyor dayak care deıl unutmayın:34:

yemek yemiyor diye çocuk dövülür mü ..valla kafayı yiycem o zehir olur o yemek zaten en güzel yemeği koysunlar ablanın önüne ye diye bi tokat patlatsınlar bak bakalım o yemek mi zehir mi ablan için...allah ıslah etsin başka bişey demiyorum.:43:

Kesinlikle katiliyorum benim yakin bir arkadasim henuz 2 yasindaki kizina oyle davraniyordu meyvesini yemek istemedigi icin mama sandalyesinde yemedigi tokat kalmadi ve en sonunda tasiyip yatagina firlatip atti uyumasi icin.O an cok uzuldum ben o zaman hamileydim ve cocuk her ne kadar zor bir cocuk olsada sabredip beklemek gerektigini ogrendim cunku dayak yiyen cocugun psikolojisi pek iyi olmaz simdi goruyorum annesinden hep korkuyo ve suan 3 yasinda.

sadece birkez yavaşca yüzüne dokundum vurmak bile değil ama günlerce gece uyuyamadım pskojim bozuldu,elimi kaldırdığımda gözlerindeki korku kirpiklerindeki yaşş..off aklıma geldiğinde elimi kırıp atasıp geliyorr.hatta sırf bu yüzden kaza yapıyordum nerdeyse nasıl insanlar var yaa nasıl dövebiliyosunuz nasıl nasıl nasıll??ki ben bunu yaptığım zaman gerçekden yılmıştım.şimdi onun her nefesinde her yaramnazlığında her kusmasında her herr herşeyinde çook şükür diyorum hep şükürr.yapmayın arkadaşlar lütfen lütfen yapmayın kendinize hakim olamıyosanız mutlka terapiye gidin..

bir forumda okumuştum:

"Evet geçenlerde Pedagog Âdem Güneş'in seminerindeyiz.
Yüzlerce anne baba var dinleyen.
Âdem Bey şöyle bir soru sordu:
“Peygamber Efendimiz çocukları nasıl cezalandırırdı?”
Dakikalarca ses yok salondan.
Sonra şöyle konuştu:
'Bunu hiç birinizin bilmemesine üzülerek cevabı ben veriyorum:
Efendimiz (s.a.v) çocukları asla, hiç bir durumda cezalandırmamıştır'
Ben de bunun üzerine çok utanmıştım..."

bir forumda okumuştum:

"Evet geçenlerde Pedagog Âdem Güneş'in seminerindeyiz.
Yüzlerce anne baba var dinleyen.
Âdem Bey şöyle bir soru sordu:
“Peygamber Efendimiz çocukları nasıl cezalandırırdı?”
Dakikalarca ses yok salondan.
Sonra şöyle konuştu:
'Bunu hiç birinizin bilmemesine üzülerek cevabı ben veriyorum:
Efendimiz (s.a.v) çocukları asla, hiç bir durumda cezalandırmamıştır'
Ben de bunun üzerine çok utanmıştım..."[/

bu dinden olduğum için gururluyum..

gecenin bu vaktinde gözüme takıldı bu konu...başlık hiç hoş değil. ben ikiz büyütüyorum..2 yaşındalar..çok sıkıntılı ve zor bir mesleğim var. evde gündüz kızlarımın bakıcısı var işlerdede bana yardım ediyor ama yemek bende..akşam oturmam bazen 9 u buluyor. geri kalan tüm vaktimde onlarla oynuyorum,hiç kızmıyormuyum tabiki kızıyorum bazen bağırıyorumda ama vurmak çok ayrı..savunmasız,minicik yavru..bazen birbirlerini ısırıyorlar yada birbirlerine vuruyorlar ozaman bile biri ağlayınca niye engel olamadım diye üzülüyorum.. yavrularımız rabbimizin bize emanetleri..biz onları bakmak ve korumakla yükümlüyüz...emanete hakkıyla bakmazsak rabbimin gazabından korkarım..çocuk büyütmek gerçekten zor ve biraz değil çok sabır istiyor. anne bunu başaramıyorsa bence yardım almalıdır diye düşünüyorum..

bende annemden her gün sopa yemedim çok sinirlendiği zaman vurdu ama yanlış..eğer küçük bir kabahatine dayak atarsanız ilerde gerçekten dayağı hakettiği zaman tabi büyüdüğünde vursanızda sizi asla tınlamayacak

herkes herkesi sinirlendiriyor siz gidip 30 yaşındaki kadına vurabiliyor musunuz ?

hayır çünkü yemez :)

ama çocuk bağımlı olunca gücü yetmeyince vuruluyo tabi

yok bizde sopa yedik nolcak ki diyenler anca kendilerine bahane buluyor.sen yedin diye çocukta mı yesin e kadın?

otorite dayakla olmaz..iyi bir anne disiplinli anne döven anne değildir..çocuk dayak yemeyeceğini bile bilse annenin bir bakışından yada konuşmasından o şeyi niye yapmaması gerektiğini anlarsa o zaman iletişim kurulur..bunu yapma şunu yapma dmeek yerine sebebi güzelce anlatılmalı

2 kere vurmuşsun birşey olmaz diye de bilinçsiz şekilde yönlendirmeyin konu sahibini

çocuğun gönlünü alın bir daha yapmayacağınızı anlasın..ve de çocuk küçükse o dayağın izi asla geçmiyor ..aman canım küçük hatırlamaz diyenler anca sallıyor.. 4 yaşındaki çocuk niye dayak yediğini bile anlamaz arkadaşlar anlamaz bilmez..sadece şiddetin acısını,güvensizliği anlar.

eğer 14-15 yaşındaysa ergenlikte oluyo gene vurulmaması lazım ama en azından niye yediğini ,suçunu anlayabilir

işinize gücünüze geleni değil beyninizden geleni yapın sayın anneler...sen çocuk doğurmadın anlamazsın cümlesi de o kadar saçma ki..doğurmadım ama gökten bu yaşta inmedim bende çocuk oldum..sizin anlamaz bilmez dediğiniz şeyleri daha iyi anlıyorlar bazen de

sana açık ve net sadece iki kelimem var arkadaşım....nekadar yorum yaparsan yap anne olmadın için kimse seni ciddiye almaz ikinciside ANNELERİN dediği gibi BOŞ KONUŞUYOSUN...

bunu sonradan gördüm

o zaman konu başlığına bekarlara yasaktır yazın

ayrıca ben bu forumda ne anne(!) ler gördüm öyle boş konuşuyorlar ki o çocukların o annelerden alınması gerektiğini düşünüyorum çoğu konuda

siz doğurdunuz diye siz mi bilceksiniz? madem sadece doğuran bilir o zaman sizin en iyi bilmeniz gerekiyor anneler açmayın o zaman konu

bazı yorumlar işinize gelmeyince anneliğinize laf edince hemen sen bekarsın anlamazsın

ama ay bişey olmaz kız 1 kereden desek ay canım sağol dersiniz

sabredemiyorum bende insanım diyosanız niye yaptınız çocuğu sadece agu agu diceğini mi sandınız?

ayrıca bunu sadece size demiyorum bütün kk ya diyorum ve amacım polemik de değildir şimdi söyleyeimde sonra polemik yapmak için yazmış denilmesin

Ne kadar yargılayıcısınız,ön yargılısınız.
Kişiye kötü anne iyi anne demek bize mi düşmüş.
Kişi yardım istiyor,kendini kötü hissetmese buraya yazma cesareti duyarmı?
Bir çocuğa sahip olmak ve büyütmek elbette kolay değil,ilk önce bizi yatandan sabır dilemeliyiz,o layık görmeseydi bizlere gönderir miydi o melekleri? Hamileliği stresli geçen ve bunun sonucunda çok zor çocuklarda var.Çocuk hastanesinde 2 yıl çalıştım artık taburcu olsun diye yalvardığımız ne kadar çocuk var biliyor musunuz? Bu demek değildir anne babaları kötü davransın o aileleri psikiyatr yönlendiriyorduk.Annelerimizi zor durumlarla baş edebilsin,öfke kontrolünü yapabilsin diye psikologlarımızla görüştürdük.Çokta başarılı olduk.Kendi çocuğumda sabrımın tükendiğinde içimden "sabır Allahım" diye dua ettim,odadan çıktım,eşime verdim karanlığa kaçtım veya dışarıya çıkalım dedim o an sadece uzaklaştım siz de deneyin,öfke beyne geldiğinde "yapma,o senin,onu bu dünyaya ağlatmaya getirmedin,bir başkası kızsa delirirdim" derdim çokkk faydasını gördüm.Bu tür kendi cümleler muhakkak yüreğinizde vardır,sakinleşin sizin de yüzünüz nurla dolsun,yavrunuza yansısın.

yahu, ne tuhaf yorumlar var. kadın kızmış vurmuş. dayak manyağı etmemiş. hiiiç birşey olmaz arkadaşım ama sen de vurdum gerisi gelsin deme tabi. insan bazen sinirlerine hakim olamıyor. dayaktan aptal olunsaydı tüm türk çocukları gerzek olurdu. hepimiz azda olsa 2-3 şaplak yemişizdir. benim benliğimde yara açmadı. açtığınıda sanmam abartmayın

3 yaşını mayısta dolduracak bır oglum var..
ve ole anlar gelıokı sabır taşımı catlatıo...bu zmana kadar sadece 2 kere elıne vurdum ,yapmaması gereken şeyı yaptıgı defalarca konustuktan sonra gene tekrar yaptıgı için.ama bagırdığım kızdıım anlar oldu elbet..HAYIR ı ogretmek için cok savastım cok konustum..
çalışan bır anneyım ustelık vardıyalı gece gunduz duzensız bır duzenım var.yorgunluk uykusuzluk stres hepsı bınınce ust uste sabır taşı catlıor ..genelde konusarak sakın halletmeye calısıorum fakat ole anlar oluorkı bagırmak zorunda kalıorum..şimdiyse HAYIR ı ogrendı bır bakışım yada bır sozum yetıor bakışımdan da anlıor...
bir cocugu yetıstırırken hiç bagırmayan kızmayan bır anne olabılecegını dusunemıyorum.

3 yaşını mayısta dolduracak bır oglum var..
ve ole anlar gelıokı sabır taşımı catlatıo...bu zmana kadar sadece 2 kere elıne vurdum ,yapmaması gereken şeyı yaptıgı defalarca konustuktan sonra gene tekrar yaptıgı için.ama bagırdığım kızdıım anlar oldu elbet..HAYIR ı ogretmek için cok savastım cok konustum..
çalışan bır anneyım ustelık vardıyalı gece gunduz duzensız bır duzenım var.yorgunluk uykusuzluk stres hepsı bınınce ust uste sabır taşı catlıor ..genelde konusarak sakın halletmeye calısıorum fakat ole anlar oluorkı bagırmak zorunda kalıorum..şimdiyse HAYIR ı ogrendı bır bakışım yada bır sozum yetıor bakışımdan da anlıor...
bir cocugu yetıstırırken hiç bagırmayan kızmayan bır anne olabılecegını dusunemıyorum.

siz bağırıyorsunuzda peki o çocuğun pisikolojisini düşünebiliyormusunuz.. çalısıyorsunuz yorgunsunuz ve çocuğa patlıyorsunuz. hem daha 3 yaşında ne beklıyorsunuz. siz bağırdıkca tersını yapacaktır bütün cocuklar böyle. bağırmak yerıne dıkkatını başka seylerle çekseniz vede bıkmadan doğru cevabı versenız.. onların dünyası cok ayrı sadece bizden güzellik ve sevgi beklıyorlar.

Şurada okuduklarıma okadar sinir oldum ki o kadar çok ahkam kesen varki hayret diyorum ya.
2 tane çocuğum var bende bağırdım kızdım ve cezalar verdim. vurdum mu? evet poposuna vurdum. bunuda belirteyim sonra cani olmak istemem.
1. çocuğum olmadan önce bende herşeye tüü kaka derdim ve asla yapmam derdim.
2. başına gelmeden bilinmez miş
3. ne olursa olsun evettttttt çocuğa vurulmaz ama cinnet geçirir derecede vurmuyor insanlar.
4. ben şunu yapmam bunu yapmam diyen anneleri görüyorum resmen tükürdüğünü yalıyorlar

bu şıklar saymakla bitmez. şunu da o minik beyinlerinize sokun ki kimse evladına zarar vermek istemez. bende dayağa karşıyım ama nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. yani bazı anlarda o popoya vurulan şaplaklar bile yeterli oluyor ceza olarak:)))

hadi eleştirin....,

dediklerine bende aynen katılıyorum .forumu okurken bende sinirlendim ahkam kesmek çok kolay oluyor.kimse çocuğuna zarar wermek istemez.bende çok vurdum ne dese tersini yapan sabrımın sınırlarını zorlayan bir çocuğum vardı o insan psikilojisini hayatta bilemezler içinde olmadıkça.arkadaşın dediği gibi nush ile uslanmaynı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı basbaya kötektir.ilk önce güzellikle anlatacaksın baktınolmuyor gerekeni yapacaksın.kimse burda ahkam kesmesin ben vurmam etmem diye.bizde zamanında çok dayak yedik çocukluk psikolojimizmi bozuldu biraz gerçekçi olun hayyatta

Back