- 14 Haziran 2013
- 190
- 506
- 31
-
- Konu Sahibi PPlaceboEEffect
Ben de 30umu geçmek istemiyorumŞu hayatta yapıp pişman olmadığım tek şey evladım keşke daha erken doğursaymışım 28 yaşında anne oldum
Buraya bunları yazan bir hatun ikinci çocuğunu bekliyorbir savaş/iç savaş durumunda çocukla ne yaparım, her yerden ekonomik kriz, enerji krizi patlak verirken yeni bir can dünyaya getirmek ne kadar makul...
Bak suriyelilere savaş mavaş hak getire :). Hastanelerde bile tc vatandaşından daha çok ayrıcalığa sahipler. Dün bizim hastanede on bebek doğmuş birisi türk sadece :)) şaka bi yana dünya hep kaos içindeydi öylede olacak. 3 5 çocuk düşünmüyorsan bir tanesi içinde çok geç kalmaya gerek yok. Yaş ilerledikçe bakmakta zor oluyor insana rahata alışıncaBen de 30umu geçmek istemiyorumbu kez hem yaş farkı açılacak, hem ben bu fikirden uzaklaşacağım gibi geliyor... Eşim de çok istiyor. Keşke daha güzel, daha huzurlu bir dünyada yaşıyor olsaydık...
Haklısınız tabi ki zaten hazır olmak çok önemli bu konuda size bi şey diyemem ama ben hiç doğurmayı düşünmüyorumMerhabalar, ben ilk aşkıyla evlenmiş kendini şanslı gören bir kadınım. 3 yılı evlilik olmak üzere 12 yıllık birlikteliğimiz var. Hem en yakın arkadaşız, hem hala sevgiliyiz. Bu Ocak ayında kendi evimize çıkacağız. İkimiz de güzel işlerde çalışıyoruz ama ülkenin ve dünyanın bu hali yüzünden karamsarız. Hem çok istiyoruz bir çocuk sahibi olmak, hem de çok korkuyoruz. Kafamda devamlı felaket senaryoları dönüyor, bir savaş/iç savaş durumunda çocukla ne yaparım, her yerden ekonomik kriz, enerji krizi patlak verirken yeni bir can dünyaya getirmek ne kadar makul... Bu kararsızlık yüzünden resmen kitlendim kaldım, yeni bir karar veremiyorum resmen buna bağladım her şeyi. Bir gün arkadaşlarımın çocuklarına bakıyorum heves ediyorum, bir gün eşimin yeğeninin huysuzluklarına bakıyorum vazgeçiyorumOf çok tuhaf bir ruh halindeyim buraya içimi dökmek istedim. Bu arada eşim 30, ben 29 yaşındayım. Çocuğumla aramda da makul bir yaş olsun istiyorum, zaten tek çocuk yapıp tüm ilgimi ona kanalize etmek istiyorum. İyi akşamlar herkese
Haklısınız, ben de yaş ilerledikçe zor geleceğinden emin gibiyim :)Bak suriyelilere savaş mavaş hak getire :). Hastanelerde bile tc vatandaşından daha çok ayrıcalığa sahipler. Dün bizim hastanede on bebek doğmuş birisi türk sadece :)) şaka bi yana dünya hep kaos içindeydi öylede olacak. 3 5 çocuk düşünmüyorsan bir tanesi içinde çok geç kalmaya gerek yok. Yaş ilerledikçe bakmakta zor oluyor insana rahata alışınca
Ne güzel yazmışsınızİnşallah sağlıkla bebeğinizi alırsınız kucağınıza. Güzel bir gelecek hepimizin hayali hem kendimiz hem evladımız için. Ama yarının ne olacağını bilemeyiz. Yarın savaşta çıkabilir, bize güzelliklerle dolu yeni kapılarda açılabilir.
Hayatta yapıp pişman olmadığım tek şey kızım..
Öyle güzel ki.. Kızım doğduğundan beri hiç kimseye ama hiç kimseye ihtiyaç duymuyorum. Kendimi daha güçlü hissediyorum. Kimseyi umursamıyorum, takmıyorum. Kızım sağlıklı olsun,mutlu olsun yeterli diyorum. Keşke daha önce doğursaydım.. inşallah Allah seninde gönlüne göre verir. Anne olmak tabiki zor ,uykusuzluk,yorgunluk, açlık, kusmuk kokusu, duş bile alamadığın zaman oluyor
Ama hepsi geçiyor. Herşeye değer evlat sahibi olmak..
Doğru söylüyorsunuz... Her şey her an değişmeye gebe. Sizinle konuşmak içimi rahatlattı...Keske herkes sizin kadar detayli dusunerek cocuk sahibi olsa gecen gun bir yardim cagrisinda bulunmuslardi bir grupta ailenin 5 cocugu var cocuklar sefillik icinde ama aile masallah sultan suleymana veliaht dogurur gibi cocuk yapmış 5.si erkekmiş erkegi bulunca dururlar kesin.Isin özü cocuk bakmak yetistirmek zor ama istiyorsaniz maddi manevi imkanlara sahipseniz sorun olmaz.Her şey güzel girse ekonomi insanlik sütliman da olsa bir anda tersine donebilir bunu bilemezsiniz.Mesela ben hamileligimi pandemi baslamadan 3 gun önce ögrendim bir anda her sey tepetaklak olmustu yarinin ne getirecegini bilemezsiniz maalesef