Çocuk sahibi olmaya çok korkuyorum

Bende acaba diyordum ama şimdi diyorum keşke daha erken olsaymış daha enerjimin fazla olduğu zamanlarda. Her şey güzel olsa bile bir anda tepetaklak olabilir.

Ay yaramı deşen konular
34 yaşındayım, 9 senelik evliyim. Çocuk mevzusu eşime de bana da hep uzak oldu bir ara istedik kısa süre denedik olmadı yine vazgeçtik. Sonra işte şimdi yine bir heves geldi ama cidden mantıklı düşününce tek bir neden bulamıyorum keşke bana da biri dünyanın şu berbat halinde anne baba olmak için geçerli bir sebep sunabilse.
O zaman neden şimdi çocuk istiyorsun diyebilirsiniz valla hiç bilmiyorum işte yaş sınıra dayandı sonradan pişman olur muyum endişesi, maddi manevi çok daha hazır hissetmek ve her şey yolunda giderse iyi şartlarda büyüyecek belki dünyaya iyi izler bırakabilecek birini yetiştirme ihtimali başka da bir şey yok işte bunların da garantisi yok tabii hamilelik kapalı kutu içinden ne çıkacak tüm emeğine cabana rağmen yetiştirdiğin çocuk nasıl biri olacak ay delilik resmen ya ama yine yapıyoruz

Kaygılarınizda çok haklısınız. Böyle bir dünyaya çocuk getirmek çok çok büyük bir sorumluluk, tabi düzgün bir birey yetiştirmek istiyorsanız yoksa herkes 3-5 tane yapiyor... Çocuk dünyaya getirmek için sebeplerinizi yazın, bir de getirmemek için yazın ve karar verin :))
Biz de eşimle bu şekilde yaptık, hayatımizin şu aşamasında her ne kadar duygusal/biyolojik olarak çocuk sahibi olmak tatlı gelse de mantıklı olarak hayır dedik :) tabi ilerde düşüncelerimiz değişir mi bilmem. Bir de çocuk sadece maddi sorumluluk değil, yani çocuğu maddi açıdan bakabilecekseniz yapın anlayışına karşıyım. Eşimle gerekirse 2-3 bakıcı da tutabiliriz ama çocuğun ihtiyacı olan ebeveyn ilgisini veremeyeceğimize karar verdik. Umarım en doğru kararı verirsiniz:)

28 yasında anne oldum. Bebeğim 4 aylık bundan önce kariyer yaptım 14 ay bebek için uğraştık ve tüp bebek ile hamile kaldım . Şimdi diyorumki 20 de evlenip çocuk yapsaydım keşke. Mesleğim hatrı sayılı ilk 3 meslekten biri diyebilirim ama hiç bir başarım beni bebeğime hissettiğim duygular kadar mutlu etmedi.
Ama tabiiki iyi düşünün ve karar verin kendi personal hayatınız bitiyor diyebilirim artık sizin bedeninizdr enerjinizde ona ait oluyor, ondan arta kalan vakit varsa şayet eskiye dair bişeyler yapabilirsiniz , tabiiki bu günlerde geçicek büyüyecek inşallah sağlıkla hakkınızda hayırlısı olsun

Evet koşullar zorlaşıyor, endişelenmenizi anlıyorum ama insanoğlu yüzbinlerce yıldır bu dünyada yaşıyor ve tarihimizin son yüz yılı imkanlar açısından eskilerle kıyaslanamayacak kadar iyi. 1800de doğan çocukların hayatıyla şimdi doğan çocukların hayatı arasında büyük farklar var. Biz sosyal medyada kötüyü göre göre korkuyoruz ama şimdi çocuk sahibi olmaktan çekiniyorsak eskiler hiiiiç olmamalıymış.

Bu önemli kararı verirken eşinizle oturup konuşun, maddi olarak kaldırabilir miyiz, manevi olarak yetebilir miyiz diye düşünün karar verin

ben de aynı konudan açmıştım maalesef evliyim ama dünyanın durumuna ve kendime güvenip bi türlü çocuk işine kalkışamıyorum çok da istiyorum ama işte...

Bana da arada geliyor istek. Sonra sizle benzer korkuları da hissedip vazgeçiyorum. Annem beni 40'ında doğurmuş, gelecek ne gösterir bilmem tabii ama o yaşa da kalmak çok sıkıntı, şimdi de erken derken bilmiyorum doğru bi zaman yok gibi.

32 haftalik hamileyim. Ben de korkuyorum. Korkmayan yoktur bence.

Tamamen bir bilinmezlik içindeyiz hepimiz. Yarını bilmiyoruz ve doğacak canlının nasıl biri olacağını da bilmiyoruz.

Nasıl bir hamilelik olacak bilmiyoruz. Nasıl bir anne baba olacağız onu da bilmiyoruz.

Hepsini yaşayıp göreceğiz..

Eğer inanan bir insansanız "şüphesiz her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" ayetini sık sık hatırlayın. Insana güç veriyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben de 30umu geçmek istemiyorum bu kez hem yaş farkı açılacak, hem ben bu fikirden uzaklaşacağım gibi geliyor... Eşim de çok istiyor. Keşke daha güzel, daha huzurlu bir dünyada yaşıyor olsaydık...
Dünya hiçbir zaman iyiye gitmesi ve gitmeyecekte
Eski zamanlarda da yoksulluk , kıtlık , hastalıklar ve savaş vardı
Dünyayı bahane etmeyin
İkinizde güzel işlerde çalışıyormuşsunuz zaten
İstiyorsanız yapın bence

Dünyada kaos ve entrika eskiden de eksik degildi ve maalesef kıyamete kadar da olmayacak.
Tek çocuklu bir anneyim.
İkinci çocuk için başlık açmış olsaydınız acaba derdim ama anne-baba olmayı istiyorsanız gerçekten ertelemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…