• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEMEMEK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bi kere şu "Çocuk yapın" lafına uyuz oluyorum
Ne bu yemek mi yapıyoruz? Sanki ha deyince hemen olacakmış gibi....
Çocuk yapma yetkimiz yok bizim
Allah verirse olur vermezse olmaz
Bacım sende anladıkları dilden söyle o zaman "İstiyosanız siz yapın biz düşünmüyoruz şuan bidahada bu konu hakkında bişey sormayın , eşimle beraber rahatsız oluyoruz artık, kalbinizi kırmaya beni mecbur etmeyin!" De
Söyle hakkaten yoksa daha çok bozulur sinirlerin....o çocuğu onlar doğurmayacak onlar bakmayacak , bu sadece ikinizi ilgilendirir, kaynanada laf düşmez
eşin söylemeli aslında annesine anca öyle susar o

Dönem çok zor pandemi var.13 sene çocuk istemedik,aslında şimdi bile yüz binlerce soru var aklımda.
Ben biraz atarlıyımdır,öyle pek kimse baskı falan yapamaz ama bize de öyle yada böyle dokundurdular yapın diye ama yapmadık.
13 sene sonrası böyle bir dönemde valla ne hissettim bilmiyorum ama düşünmeye başladım;doktordu,vitamindi vs...
Her neyse,demem şudur ki,evliliğinize kimseyi karıştırmayın,milletin demesinle çocuk yapılmaz.Hatta çocuk değil hiçbir şey yapılmaz.O kapı kapandığında millet olmayacak yanınızda,kendi huzurunuz ve mutluluğunuz için yaşayın.

Merhabalar 2 yıllık evliyiz. Eşimle şuan çocuk istemediğimiz kararına vardık. Yalnız erkek tarafından çok fazla üstüme baskı yapılıyor. Kim arıyorsa neden çocuk yapmıyorsunuz, Çocuk yapın sürekli bu cümleyi duyuyorum. Gülerek biz istemiyoruz dediğimiz halde hala hala söyleniyor. Eşime bu söylemlerden artık rahatsızlık duyduğumu belirttim. Çünkü biz iki bireyiz ve bir karar aldık. Belki bir iki ay belki bir iki sene sonra isteyeceğiz. Ama şuan için her yönden hazır olmadığımızı düşünüyoruz.
Sizlerden destek bekliyorum ne yapmalıyım bu baskıya karşı, kalp kırmak istemiyorum ama ben kırılıyorum
Ya duyma canım zorla yaptıracak halleri yok He de geç.. bakalım hayırlısı de geçiştir

Merhabalar 2 yıllık evliyiz. Eşimle şuan çocuk istemediğimiz kararına vardık. Yalnız erkek tarafından çok fazla üstüme baskı yapılıyor. Kim arıyorsa neden çocuk yapmıyorsunuz, Çocuk yapın sürekli bu cümleyi duyuyorum. Gülerek biz istemiyoruz dediğimiz halde hala hala söyleniyor. Eşime bu söylemlerden artık rahatsızlık duyduğumu belirttim. Çünkü biz iki bireyiz ve bir karar aldık. Belki bir iki ay belki bir iki sene sonra isteyeceğiz. Ama şuan için her yönden hazır olmadığımızı düşünüyoruz.
Sizlerden destek bekliyorum ne yapmalıyım bu baskıya karşı, kalp kırmak istemiyorum ama ben kırılıyorum
Bizde 4 senelik evliyiz bende aynı şekilde şeyler duyuyorum sürekli en sonunda ciddi şekilde biz düşünmüyoruz eşimle benim kararim diye cikistiktan sonra biraz sesler kesildi 🙂 önemli olan sizin hazır olup istemeniz doğur bakarız diyenler sonradan orrtadan kayboluyor insanın kendine güvenip icinden gelerek istemesi önemli üzme canını insanlar konuşur durur 🙂 birinciyi yapsan tek olmaz kardeş yap der ikinciyi yapsan oğlana yada kıza kardeş yap tek kalmasın der. İki oğlun varsa bide kız olsun der derde derler 🙂

Back