• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Genelde böyle oluyor, sizin durumunuz gibi. Eşlerden biri istemiyor. Tabi toplum olarak kadının istememesine uzaylı görseler verecekleri tepkinin aynısını veriyorlar.
Eşiniz çocuk mu daha önemli, sizinle olmak mı tartmalı. Elbette siz de onsuz olmak mı daha kötü yoksa çocuklu olmak mı diye tartmalısınız.

Psikolojik olarak zayıf bir insanım, sıkıntıya, üzüntüye gelemiyorum. Hayatımda pek çok dönemi manik geçirdim içmediğim şey kalmadı bu yüzden çocuk sahibi olmak istemiyorum. Sizden süpermen olmanızı bekliyorlar, değilim olmak zorundada değilim. Olay bu...kocasız kalırım yine bir çocuğun hayatını karartamam.

Eşimle evleneli 7 ay oldu
8 yıldır birlikteyiz ve bu konuları daha evlenmeden konuştuk
İkimiz de çocukları çok seviyoruz, onlarla oynamak ilgilenmek hoşumuza gidiyor
Fakat bir yere kadar.. Ağlayınca hemen anneye teslim ediyoruz :)
Daha yaşımız 24. Ve yaklaşık 3-4 yıl çocuk istemiyoruz, Allahtan eşimde benimle aynı fikirde.
Yapmamız gereken çok şey, gitmemiz gereken çok yer var
Ki zaten ben çocuk sorumluluğu alabilecek kapasitede değilim şu anda..
Bunun bilincinde olduğumdan dolayı da çocuk işini epey bi erteleyeceğiz sanırım

Merhaba yeni üye oldum. 1 aydır siteyi takip ediyorum. bu başlığa yorum yapmadan geçmek istemedim :oops:3 yıllık evliyim ve kendimi anne olarak düşünemiyorum. Çocukları sadece sevip ağladığında annesine teslim etmek fikri cazip geliyor. Uykuma keyfime düşkünüm rahat bozucu gibi geliyor çocuklar. ayrıca ülke olarak ne olacağımız belli değilken bir can dünyaya getirip onu böyle bir belirsizliğe bırakmak bencilce geliyor. ama arada eşime diyorum çocuk doğurmak zorunda mıyım diye. zorunluluk gibi geliyor:mad:

Ben once bir kadin, sonra bir es, en son da anne oldum. Bunlar benim hayatta edindigim rollerim. Birisi sadece kadin olmak istiyorsa benden eksik olamaz degil mi? Amacimiz mutlu olmak, saygili olmak, sevgi vermek. Siz mutlu olun ki, cocuklar mutlu bir toplumda buyusun.

Şu meşhur konu bu demek :)
ben baştan okuya okuya gelirken siz çoktan yorum yapmışsınız bile :KK52:
bugün aşırı işsizliğim tuttu da üzerinize afiyet.

olivia hanım niye gitti anlayamadım ama keşke geri dönse, bu konuda kendisi ve diğer arkadaşlarla sohbet etmek isterdim ben de.

Ya ben de meraktan akşamdır okuyorum beynim yandı resmen :) konu sahibi çok tatlı belli ama neden aniden yok oldu ben de anlamadım.. Yalnız anlayamadığım tek bir şey var.. Tamam çocuk istememek bir haktır nasıl istemek haksa.. Ama neden çocuklu kadınların hepsi için böyle değişik fikirleri var arkadaşların ben onu anlayamadım.. Ya mesela çocuklu kadınlar hep mutsuz, çocuklu kadınlar eksik,yaşamdan tat alamıyorlar, çocuğu yapmış olmak için yapıyorlar, yanlış eğitiyorlar, işleri olmadığı için çocuk yapıyorlar, paraları yok meslekleri yok evlenip çocuk yapıyorlar... Ve daha bir sürü buna benzer şeyler.. İşte böyle şeyleri okuyunca da irite oluyor insan.. İyi niyetle açılmış bir konu olduğunun farkındayım.. Ama anneliği de bu kadar küçümsemesin kimse.. Daha iyisini çok bilen yetiştirsin diyesi geliyor insanın ama demiyorum.. Herkesin gönlüne göre versin..

Herkese tekrar merhabalar,
Benim cocugum yok ve olmadan da mutluyum aslında
Yani eksiklik hissetmiyorum
Aslinda insan nüfusunun da artmamasi hatta azalmasi gerektigini düşünüyorum. Cunku kapasitenin cok üstündeyiz. Neyse genis açıdan bakarsak böyle.
Ama dunyaya yarar saglayacak iyi bir birey yetistirmek istediğimize karar verdik.
Bu sebeple önümüzdeki yıllarda saglik durumumuz el verirse bir çocuk sahibi olmaya ilimli bakıyorum artik.
Tabi kafamda milyon tane soru var ama asil amacım mutlu, insana ve doğaya saygili, aydin bir birey yetistirebilmek.
Dünya cok kotu daha dogrusu insanlar ve kurduğu duzen cok kotu
Bunu bireysel çabalar ile ne kadar degistirebiliriz bilmiyorum, yine de kucuk bir fark yaratabilmek isterim.

Herkese tekrar merhabalar,
Benim cocugum yok ve olmadan da mutluyum aslında
Yani eksiklik hissetmiyorum
Aslinda insan nüfusunun da artmamasi hatta azalmasi gerektigini düşünüyorum. Cunku kapasitenin cok üstündeyiz. Neyse genis açıdan bakarsak böyle.
Ama dunyaya yarar saglayacak iyi bir birey yetistirmek istediğimize karar verdik.
Bu sebeple önümüzdeki yıllarda saglik durumumuz el verirse bir çocuk sahibi olmaya ilimli bakıyorum artik.
Tabi kafamda milyon tane soru var ama asil amacım mutlu, insana ve doğaya saygili, aydin bir birey yetistirebilmek.
Dünya cok kotu daha dogrusu insanlar ve kurduğu duzen cok kotu
Bunu bireysel çabalar ile ne kadar degistirebiliriz bilmiyorum, yine de kucuk bir fark yaratabilmek isterim.
ya bunun tam tersi bir birey olursa? alimden zalim zalimden alim doğabilir derler.bu
ihtimali göze almak riskli değil mi?Bence bir daha düşünün :KK25:

ya bunun tam tersi bir birey olursa? alimden zalim zalimden alim doğabilir derler.bu
ihtimali göze almak riskli değil mi?Bence bir daha düşünün :KK25:

yeterince ilgi ve sevgiyle iyi sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum. biz eşimle alim olmadığımızdan bilemiyorum tabi sonucu :D
Ama düşünmek için daha vakit var ;)

Ya ben de meraktan akşamdır okuyorum beynim yandı resmen :) konu sahibi çok tatlı belli ama neden aniden yok oldu ben de anlamadım.. Yalnız anlayamadığım tek bir şey var.. Tamam çocuk istememek bir haktır nasıl istemek haksa.. Ama neden çocuklu kadınların hepsi için böyle değişik fikirleri var arkadaşların ben onu anlayamadım.. Ya mesela çocuklu kadınlar hep mutsuz, çocuklu kadınlar eksik,yaşamdan tat alamıyorlar, çocuğu yapmış olmak için yapıyorlar, yanlış eğitiyorlar, işleri olmadığı için çocuk yapıyorlar, paraları yok meslekleri yok evlenip çocuk yapıyorlar... Ve daha bir sürü buna benzer şeyler.. İşte böyle şeyleri okuyunca da irite oluyor insan.. İyi niyetle açılmış bir konu olduğunun farkındayım.. Ama anneliği de bu kadar küçümsemesin kimse.. Daha iyisini çok bilen yetiştirsin diyesi geliyor insanın ama demiyorum.. Herkesin gönlüne göre versin..
Size zahmet olmazsa o mesajları alintilayabilir misiniz?Ben de çok muhabbet ettim burda. Merak ettim kim ne zaman demiş böyle şeyleri

Size zahmet olmazsa o mesajları alintilayabilir misiniz?Ben de çok muhabbet ettim burda. Merak ettim kim ne zaman demiş böyle şeyleri
Şu an alıntılayamam çünkü hangi sayfalarda olduğunu bilemem takdir edersiniz ki çok sayfa var.. Brm konu sahibi dedi demiyorum ama diyenler var yalan söyleyecek değilim elbet :) çocuğu olan kadınların hayatlarından tat alamayacaklrı gibi bir intiba var..tekrar söylüyorum konu sahibi dedi demiyorum konuşma aralarında bu imalar var gerçekten.. Konu sahibi çok tatlış o kesin iyi niyetli bir konu belli

imalar var da üyeler bunu kendi aralarında konuşurken yapmış geçmiş.
gidip bunu hamile kalmak isteyenlerin konusunda yapsalar anlarım aldıkları tepkiyi.

oysa buraya sayısız insan gelip "siz bişey bilmiyosunuz" "evlat sahibi olmayan kadın kadın değildir" "evlat sahibi olunca görürüm ben sizi" gibi, bütün bu konuyu ve içinde konuşan herkesin fikrini hiçe sayan yorumlar yapmış.

isteyen istediği yorumu yapar tabii ki. ama bir bekar gidip de hamilelerin konusuna "aa gezmek tozmak varken niye hamile kalıyorsunuz, siz hiçbişey bilmiyosunuz, doğurunca ne olcak sanki" gibi şeyler yazsa kıyamet kopar. oysa burda birebir bu yapılmış.

hatta "bekarsınız anlamazsınız" diyen bile vardı özellikle ona şok oldum. burada konuşanların nerdeyse hepsinin evli olduklarını okuma zahmetine bile girmemiş. hadi girmedin, bir düşün, sırf senin aklın mı var da bu insanlar bunu düşünemedi? art niyet olmasa, bu insanların burada ne işi var? aa haklısın dur kocamla sevişim hamile kalayım mı demelerini bekliyorlardı? maksat bariz kavga çıkarmak işte.

her zamanki kk ve her zamanki Türk kadını profili işte. ne diyim. al birimizi, vur ötekine.

Şu an alıntılayamam çünkü hangi sayfalarda olduğunu bilemem takdir edersiniz ki çok sayfa var.. Brm konu sahibi dedi demiyorum ama diyenler var yalan söyleyecek değilim elbet :) çocuğu olan kadınların hayatlarından tat alamayacaklrı gibi bir intiba var..tekrar söylüyorum konu sahibi dedi demiyorum konuşma aralarında bu imalar var gerçekten.. Konu sahibi çok tatlış o kesin iyi niyetli bir konu belli
Yalan söylediğinizi ima etmemiştim. Gerçekten merak ettim kim olduklarını. Demek ki tek tük mesajlar

Yalan söylediğinizi ima etmemiştim. Gerçekten merak ettim kim olduklarını. Demek ki tek tük mesajlar
Bakın ben zaten konunun iyi niyetli olarak açıldığından yanayım.. Nasıl ki çocuk sahibi olmak bir haksa olmayı istememek de bir hak kesinlikle saygı duyduğumu zaten mesajımda söyledim.. Ben çocuk sahibi olan kadınların olmak istemeyen kadınlara yaptığı eleştiriden yana asla değilim.. Onları da yanlış buluyorum.. Herkesin kendi hayatı.. Bazı mesajlarda şunu okumuştum tam tamına kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama çocuklarını eğitemiyorlar, ellerine veriyorlar tableti, telefonu sonra ben büyüttüm ya da çalışan bayanlar çocuklarını babaanneye anneanneye baktırıyorlar sonra ben büyüttüm diyorlar.. Gibi bir şeyler söyleyenler de var.. Şimdi bu genelleme doğru mu sizce.? Tekrar söylüyorum herkesin özgürlüğü.. İster yapar ister yapmaz.. Sevgiler:)

imalar var da üyeler bunu kendi aralarında konuşurken yapmış geçmiş.
gidip bunu hamile kalmak isteyenlerin konusunda yapsalar anlarım aldıkları tepkiyi.

oysa buraya sayısız insan gelip "siz bişey bilmiyosunuz" "evlat sahibi olmayan kadın kadın değildir" "evlat sahibi olunca görürüm ben sizi" gibi, bütün bu konuyu ve içinde konuşan herkesin fikrini hiçe sayan yorumlar yapmış.

isteyen istediği yorumu yapar tabii ki. ama bir bekar gidip de hamilelerin konusuna "aa gezmek tozmak varken niye hamile kalıyorsunuz, siz hiçbişey bilmiyosunuz, doğurunca ne olcak sanki" gibi şeyler yazsa kıyamet kopar. oysa burda birebir bu yapılmış.

hatta "bekarsınız anlamazsınız" diyen bile vardı özellikle ona şok oldum. burada konuşanların nerdeyse hepsinin evli olduklarını okuma zahmetine bile girmemiş. hadi girmedin, bir düşün, sırf senin aklın mı var da bu insanlar bunu düşünemedi? art niyet olmasa, bu insanların burada ne işi var? aa haklısın dur kocamla sevişim hamile kalayım mı demelerini bekliyorlardı? maksat bariz kavga çıkarmak işte.

her zamanki kk ve her zamanki Türk kadını profili işte. ne diyim. al birimizi, vur ötekine.
Bu konuyu işte bu yüzden çok seviyorum ve burdan Olivia'ya tekrar sevgilerimi iletiyorum.
Bu konudaki fikir yapisini anlayan kadınlar yani ben ve decemBer decemBer sen, farklı bir bakış açısına sahibiz. Bu durumu anlayamayanlar , böyle düşünmeyenler bunu 'çok bilmişlik' olarak görüyorlar ya da curutulmesi gereken bir tez gibi yaklaşıyorlar. Kendilerine cevap verilince de geriliyorlar genelde , çünkü yanlış anlıyorlar. Karşılarındaki kişinin çataçat kavga eden eli belinde bir kadın gibi hayal ediyorlar belki de :)

Mesajını okurken tüm kalbimle gülümsedim. Sevgiler :)

Bazı mesajlarda şunu okumuştum tam tamına kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama çocuklarını eğitemiyorlar, ellerine veriyorlar tableti, telefonu sonra ben büyüttüm ya da çalışan bayanlar çocuklarını babaanneye anneanneye baktırıyorlar sonra ben büyüttüm diyorlar.. Gibi bir şeyler söyleyenler de var.. Şimdi bu genelleme doğru mu sizce.? Tekrar söylüyorum herkesin özgürlüğü.. İster yapar ister yapmaz.. Sevgiler:)

yalan mı? yok mu öyle anneler? siz niye alınıyorsunuz ki?
bakın benim akrabalarımda böyle anne çok. o zaman ben de saldırayım vay benim akrabama kötü anne mi demek istiyorsunuz diye. e ama yalan mı yahu, tablet verip çayıra salan anne yok mu? iftira mı bu?

bunu annelik damarınıza basılması olarak görmenizi cidden anlamıyorum.

Bakın ben zaten konunun iyi niyetli olarak açıldığından yanayım.. Nasıl ki çocuk sahibi olmak bir haksa olmayı istememek de bir hak kesinlikle saygı duyduğumu zaten mesajımda söyledim.. Ben çocuk sahibi olan kadınların olmak istemeyen kadınlara yaptığı eleştiriden yana asla değilim.. Onları da yanlış buluyorum.. Herkesin kendi hayatı.. Bazı mesajlarda şunu okumuştum tam tamına kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama çocuklarını eğitemiyorlar, ellerine veriyorlar tableti, telefonu sonra ben büyüttüm ya da çalışan bayanlar çocuklarını babaanneye anneanneye baktırıyorlar sonra ben büyüttüm diyorlar.. Gibi bir şeyler söyleyenler de var.. Şimdi bu genelleme doğru mu sizce.? Tekrar söylüyorum herkesin özgürlüğü.. İster yapar ister yapmaz.. Sevgiler:)
Tabi ki genellemelerden ben de hiç haz etmiyorum. İyi niyetinizin farkındayım. Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim , genelleme yapılmadan insanların çocuk yetiştirirken yaptıkları hatalar eleştirilmiş olabilir. Bunu tüm benliği ile çocuk sahibi olmayı istemiş ve olmuş ve en güzel şekilde çocuk yetiştirmeye çalışan arkadaşlarım da eleştiriyor.
Tabi ki maksadını aşan kelimeler ile ifade edilmiş olabilir. Çok bıçak sırtı bir konu :) Ve kendimden biliyorum çocuk yetiştirmek çok zor:)))) Kimsenin hayat mücadelesini tepeden bakarak eleştirmek hiçbirimizin haddi değil
Sevgiler :)

Back