• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

yalan mı? yok mu öyle anneler? siz niye alınıyorsunuz ki?
bakın benim akrabalarımda böyle anne çok. o zaman ben de saldırayım vay benim akrabama kötü anne mi demek istiyorsunuz diye. e ama yalan mı yahu, tablet verip çayıra salan anne yok mu? iftira mı bu?

bunu annelik damarınıza basılması olarak görmenizi cidden anlamıyorum.
Siz neden bana saldırıyorsunuz ben de onu anlamadım..? Ben gördüğüm bir şeyi söyledim sadece.. Bu da benim fikrim.. Gerilmenin bir öanası yok.. Çocuk bana göre dünyanın en güzel varlığı size göre sıkıcı ve zaöan kaybı olabilir..

Tabi ki genellemelerden ben de hiç haz etmiyorum. İyi niyetinizin farkındayım. Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim , genelleme yapılmadan insanların çocuk yetiştirirken yaptıkları hatalar eleştirilmiş olabilir. Bunu tüm benliği ile çocuk sahibi olmayı istemiş ve olmuş ve en güzel şekilde çocuk yetiştirmeye çalışan arkadaşlarım da eleştiriyor.
Tabi ki maksadını aşan kelimeler ile ifade edilmiş olabilir. Çok bıçak sırtı bir konu :) Ve kendimden biliyorum çocuk yetiştirmek çok zor:)))) Kimsenin hayat mücadelesini tepeden bakarak eleştirmek hiçbirimizin haddi değil
Sevgiler :)
Kesinlikle katılıyorum.. Çok naziksiniz :)

Siz neden bana saldırıyorsunuz ben de onu anlamadım..? Ben gördüğüm bir şeyi söyledim sadece.. Bu da benim fikrim.. Gerilmenin bir öanası yok.. Çocuk bana göre dünyanın en güzel varlığı size göre sıkıcı ve zaöan kaybı olabilir..

ben çocuk sıkıcı ve zaman kaybıdır mı dedim? demediğim bir şeyi isnat ederek saldırı yapan siz oluyorsunuz bu durumda.

sorduğum soru açıktı: anneler çocuklara tablet veriyor konusu bir gerçek ve bunun sizin anneliğinize laf edilmesinin alakasını sordum.

ben çocuk sıkıcı ve zaman kaybıdır mı dedim? demediğim bir şeyi isnat ederek saldırı yapan siz oluyorsunuz bu durumda.

sorduğum soru açıktı: anneler çocuklara tablet veriyor konusu bir gerçek ve bunun sizin anneliğinize laf edilmesinin alakasını sordum.
Ama beni alınganlık yaparak ilk eleştiren ve bana saldıran sizsiniz.. LadyInGray hanım beni gayet anladı.. Sizin de beni anlayabileceğinizi umuyorum.. Genelleme yapanlaradır sözüm.. Ve şu da bir gerçek bu konu içerisinde de bu tarz konuşmalar geçmiştir.. Ve ben bunlara istinaden fikrimi dile getirdim.. Ve tepkinize anlam veremedim.. Çocuklu hayatı sıkıcı bulanlar ve çocuğu zaman kaybı olarak gören insanlar var.. Ve ben buna da saygı duyarım.. Siz de düşünebilirsiniz ayrıca bunu da kötü niyetle söylemedim inanın.. Sevgiler

Mrhb sevgili bayanlar,çocuk sahibi olmak için verdiğim mücadelenin sonucu 3-4 günlük Nur topu bi negatifim varÇocuksuz nasıl mutlu olunur diye araştırırken kendimi bu sitede buldum ilk sayfaları okudum ve bu konuda kararlı olan ve kararının arkasında durmuş kadınları takdir ettim.İsterimki herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın ,mutluluğu toplumca öyle dar kalıpları sığdırmışızki ,başkalarının kararlarına saygı göstermiyoruz.....

Yeni yılın kutlu olsun canım benim :) happy new year :) bütün dillerde kutluyorum yeni yılını :KK36:
Herhangi bir tüp bebek merkezinde Yumurta toplanırken alınan 20-22 yumurtanın embriyoya dönüşenlerinin kaç tane olduğunu, kaçının transfer edildiğini ve kalan embriyoların ya da yumurtaların imha edildilip edilmediğini ya da başkasına transfer edilmediğini nasıl bilicez nasıl emin olucaz bundan. Kalan embriyoların imhası İslam ve hristiyan dünyasınca da kabul edilmiş bit cinayet olduğu gibi yumurta ve embriyoların başkasına kullanımı da felakettir ve İslam da ya diğer din ve mezheplerde de asla etik ve caiz değildir, hatta tedaviden arta kalan yumurta embriyo blastocistlerin kök hücre tedavisi, gen haritası vb. Şeylerde uluslararası ithalat ve ihracatının yapıldığı bir gerçektir. konuyla ilgili çeşitli akademik tezler de bulunmakta. Bunun bir denetimi var mı hasta tarafından denetlenip bu konularda, yumurta embriyoların ihtiyaç kadar alındığından, fazla alınıp imha edilmediğinden, sadece sahibine kullanıldığından emin olunması mümkün mü?

Benimle aynı düşüncelere sahipmiş, onu tanımak isterdim.
olivivaya çok saldırdılar daha öncede buna benzer topik vardı kapattırdılar oda fes etmedi bu topiği açtı ama buradaki kadınlar onu yıldırdı oda sanırım bıktı uğraşmaktan

olivivaya çok saldırdılar daha öncede buna benzer topik vardı kapattırdılar oda fes etmedi bu topiği açtı ama buradaki kadınlar onu yıldırdı oda sanırım bıktı uğraşmaktan
sebep nedir cocuk istememesi mi?

200 kusur sayfayi okumaya usendim:(

sebep nedir cocuk istememesi mi?

200 kusur sayfayi okumaya usendim:KK43:
çocuğa hayatımı adaya mam dedi gezmeyi tozmayı seven biri mesleğini sevdiği yazdı dişçi daha iyi olmak adına seminerlere gittğini yazdı çocuk onu mutsuz edeceğini yazdı herşeyin
Çocuğa göre ayarlamasını gerektiğini yazdı, böyle bir hayata karşı olduğunu.böyle bir hayatı istemediğini yazdı

çocuğa hayatımı adaya mam dedi gezmeyi tozmayı seven biri mesleğini sevdiği yazdı dişçi daha iyi olmak adına seminerlere gittğini yazdı çocuk onu mutsuz edeceğini yazdı herşeyin
Çocuğa göre ayarlamasını gerektiğini yazdı, böyle bir hayata karşı olduğunu.böyle bir hayatı istemediğini yazdı
sagol canim.

digerleri de onun ustune çullandı dimi? o da dayanamadi gitti

Ben çocuk sahibi olamayacak biriym 35 yaşındayım bunu öğrendiğimde 18 yaşındaydım bu süreç zordu ve ben bu yükü benimle paylaşabilecek kimseye rastlayamdım çünkü zor bi durum.
Bundan sonra karşıma böyle biri çıkarmı bilmiyorum nasip
Ancak çocuk sahibi olmak güzel bir duygu inşaAllah tüm dileyenler kucağına bebeklerini alabilirler

Herhangi bir tüp bebek merkezinde Yumurta toplanırken alınan 20-22 yumurtanın embriyoya dönüşenlerinin kaç tane olduğunu, kaçının transfer edildiğini ve kalan embriyoların ya da yumurtaların imha edildilip edilmediğini ya da başkasına transfer edilmediğini nasıl bilicez nasıl emin olucaz bundan. Kalan embriyoların imhası İslam ve hristiyan dünyasınca da kabul edilmiş bit cinayet olduğu gibi yumurta ve embriyoların başkasına kullanımı da felakettir ve İslam da ya diğer din ve mezheplerde de asla etik ve caiz değildir, hatta tedaviden arta kalan yumurta embriyo blastocistlerin kök hücre tedavisi, gen haritası vb. Şeylerde uluslararası ithalat ve ihracatının yapıldığı bir gerçektir. konuyla ilgili çeşitli akademik tezler de bulunmakta. Bunun bir denetimi var mı hasta tarafından denetlenip bu konularda, yumurta embriyoların ihtiyaç kadar alındığından, fazla alınıp imha edilmediğinden, sadece sahibine kullanıldığından emin olunması mümkün mü?
Bu ne sacma bir yorum sanki gozuyle gormus lutfen biraz okuyun ogrenin oyle yazin ayrica tup bebek gunah degil

Mrhb sevgili bayanlar,çocuk sahibi olmak için verdiğim mücadelenin sonucu 3-4 günlük Nur topu bi negatifim varÇocuksuz nasıl mutlu olunur diye araştırırken kendimi bu sitede buldum ilk sayfaları okudum ve bu konuda kararlı olan ve kararının arkasında durmuş kadınları takdir ettim.İsterimki herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın ,mutluluğu toplumca öyle dar kalıpları sığdırmışızki ,başkalarının kararlarına saygı göstermiyoruz.....
Benim de çocuğumun olmama ihtimali var gibi geliyor. Doktor bir sene deneyin dedi ama, sanki içime doğuyor neyse.İşte iki aydır deniyoruz daha yeni tabii ama olmadı. Tüp bebeğe falan da karşıyım, olmayacaksa öyle de olmuyor. Olacaksa her türlü oluyor. Sırf eziyet gibi geliyor bana. O yüzden çocuksuzluk fikrine kendimi alıştırmak için gezinirken bu konuya denk geldim. Ama konu konuluktan çıkmış çok üzüldüm. Konu sahibinin de dediği gibi anneler keşke annelik gibisi olmadığını vs bu konuya sıçratmasalardı. Anne olamayan ya da istemeyen yani çocuksuz yaşayan kadınlar şu forumda olsun azıcık tedavi yöntemleri vs konuşmadan dayanışma yapabilselerdi keşke. Çok üzgünüm. Sırf bu konuda değil anne olamıyorum üzgünüm diye bir konu açılıyor. Hemen o konu tedavi ve mucizeler topiğine dönüyor. İyi niyetle de yapılıyor tabii ama. Burada ihtiyacımız olan ruhsal destek. Anne olmamayı/olamamayı da kabullenebilmek. Sonra Allah ol derse olacak. Ben kaderci bir insan değildim. Ama ruh sağlığım için bu şekilde saldım, salmaya çalışıyorum.

Öncelikle çocuk sahibi olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Altı yıl süren evliliğimde çocuk sahibi olmayı hiç düşünmedim. Şimdi de uzun süredir bekarım ve yaşım ilerliyor. Geçen kontrolde doktor yumurta kalitemin düştüğünü ve eğer ilerde evlenip çocuk sahibi olmak istersem yumurta dondurarak tedbir alabileceğimi söyledi. Ama bunu da yapmayı düşünmüyorum. Birazda nasip işi değil midir çocuk sahibi olmak? Yani bu aralar kafamda deli sorular

Çocuk sahibi olmak istemeyen ve hayatını bu şekilde devam ettiren biri olarak plansız çocuk sahibi oldum. Zamanında az yazmadım buralarda :)
Oğlum oldu 10 aylık, annelik perişanlık net öyle ulvi mucizevi bir duygu da değil. Evlat sevgisi de bir çok sevgiden farklı. 24 saatini yapışık geçirip nefesini dahi kontrol ettiğin, uğruna uykunu yemeğini feda ettiğin, beraber büyüdüğün bir canlıyı tabi ki farklı seveceksin bunun altında mucizeler aramaya gerek yok.
Evet çocuk sahibi olmak dışarıdan görüldüğü gbi değilmiş, o benim dışarıda görüp acıdığım perişan anneler konumundayım ama mutluyum. Manevi olarak daha doygunum, daha neşeliyim ama daha yorgunum :D

Back