uslup derli toplu oldugu müdetce kırıcı ve kaba olunmadığı müddetçe her şey yorumlanabilir zaten yorum yapılsın diye buraya konu açılmışBence genellemeler insanların kendi kararlarını, kendi yaşamlarını düşünce ve durumlarını yansıtmaz.O öyleydi ama bu böyle yaptı,şu şöyle dedi gibi söylemlerle başkalarının hayatları hakkında yorum yapılmamalıdır.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))
- Konu Sahibi olivia
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 3 Mart 2016
- 32
- 38
- 18
- 35
- 12 Temmuz 2006
- 5.055
- 5.694
- 248
Cocuksuz olmak bir eksiklik degil. Aynen cocuklu gibi hayatini dolu dolu yasiyorsun, cünkü hayatin icine hersey sigiyor sigdirabiliyorsun, birisi 10 cocuk doguruyor büyütüyor, birisi 1 tane büyütüyor birisi hic cocuk büyütmüyor ama her 3 kadinda neticede yasiyor ve yasadigi hayatina istedigi seyi katiyor. Degisik seyler doldurarak hayatini yasamaya deger kiliyor. Herkesin mutlulugu ayri.
Ben mesela ilk önce kendime ve sonrada esime yatirim yapiyorum. Hayati o kadar ciddiye almadan oldugu gibi gelisi güzel yasayip, istedigimizi doyasiya yapmanin özgürlügü icinde.
Ha cokda calisiyoruz, buda bizi ayri mutlu ediyor. Kimseye bagimli olmadan, kendi ayaklari üzerinde durmak hep hedefimizdi. Kimseye hesabimiz yok. Yasasin özgürlük.
Ben mesela ilk önce kendime ve sonrada esime yatirim yapiyorum. Hayati o kadar ciddiye almadan oldugu gibi gelisi güzel yasayip, istedigimizi doyasiya yapmanin özgürlügü icinde.
Ha cokda calisiyoruz, buda bizi ayri mutlu ediyor. Kimseye bagimli olmadan, kendi ayaklari üzerinde durmak hep hedefimizdi. Kimseye hesabimiz yok. Yasasin özgürlük.
- 2 Mart 2016
- 12
- 20
- 3
Ben o yaşa geldim. Pişman değilim. İlerde olurmuyum bilmem ama gelecek için, çocuğa endeksli bir hayalim yok. Bir ağaç evde yaşamak yada karavanla eşimle dünyayı gezmek gibi hayallerim var. İlerde ne düşünürüm bilmiyorum tabi.peki cocuk sahibi olamayacagin yasa geldiginde ya yapsaydim keske dersen.
ajda pekkanin tek pismanliginin bu oldugunu okumustum.
- 2 Mart 2016
- 12
- 20
- 3
- 2 Mart 2016
- 12
- 20
- 3
- 2 Mart 2016
- 12
- 20
- 3
- 2 Mart 2016
- 12
- 20
- 3
Ben insanların birbirlerinin seçimlerini yargılamalarını anlayamıyorum , bu hayat salt bir bireyin ve bu hayatta yapacakları o bireyin hayatını şekillendirir , bu sadece onun sorumluluğudur , yalnız kalabilir belki pişman olabilir ama her seçim bir yoldur , biz bu yolu seçeriz diğerleri başka bir yolu, yolda yürürüz ve sonucunu kendimiz görürüz iyi veya kötü bunlar kişiye göre değişen göreceli seçimlerdir herkese iyi geceler ve sonucunda pişmanlık duymayacağı seçimler diliyorum.
çocuk sahibi olmalımıyım olmamalı mı bir türlü karar veremiyorum. şu an hayatım fena değil evet ben de olivia hanım gibi çocuksuz mutlu devam edebilirim diye düşünüyorum çoğunlukla. Ama ya sonra ? kafam çok karışık. yaşım da geçiyor. eşim de şu an değilse bile ilerde bu konuda daha ısrarcı davrancak.ve evlilikte sorun haline dönüşmeye başlicak. neden çocuk istemiyorum bilmiyorum. gelecekte ona gerçekten mutlu bir hayat garanti edemem ya ilerde beni neden dünyaya getirdin derse.mutsuzluğunun sebebi beni görürse..ben elimden gelenin fazlasını yapıcağımı biliyorum ama ya bu ona yetmezse..30 yaşındayım düşünecek çok da fazla zaman yok önümde. napmalıyım bilmiyorum.
- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
- 448
çocuk sahibi olmalımıyım olmamalı mı bir türlü karar veremiyorum. şu an hayatım fena değil evet ben de olivia hanım gibi çocuksuz mutlu devam edebilirim diye düşünüyorum çoğunlukla. Ama ya sonra ? kafam çok karışık. yaşım da geçiyor. eşim de şu an değilse bile ilerde bu konuda daha ısrarcı davrancak.ve evlilikte sorun haline dönüşmeye başlicak. neden çocuk istemiyorum bilmiyorum. gelecekte ona gerçekten mutlu bir hayat garanti edemem ya ilerde beni neden dünyaya getirdin derse.mutsuzluğunun sebebi beni görürse..ben elimden gelenin fazlasını yapıcağımı biliyorum ama ya bu ona yetmezse..30 yaşındayım düşünecek çok da fazla zaman yok önümde. napmalıyım bilmiyorum.
Buna sizin adınıza biz karar veremeyiz, karı kocanın alacağı bir karardır bu. Ne desek yanlış ve yersiz açıkçası.
Bu arada olivia sanırım tamamen gitmiş, geçici ceza almamış yani.
Canım ara ara bakıyorsan buralara, keşke haberli gitseydin. Özledik seni.
- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.528
- 298
Haberli gitti kavunum ama nedense o mesajlar silinmiş. Var bir iş ama çözemedim.Buna sizin adınıza biz karar veremeyiz, karı kocanın alacağı bir karardır bu. Ne desek yanlış ve yersiz açıkçası.
Bu arada olivia sanırım tamamen gitmiş, geçici ceza almamış yani.
Canım ara ara bakıyorsan buralara, keşke haberli gitseydin. Özledik seni.
- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
- 448
Ben görememişim canım demek haber verdiğini. Görseydim muhakkak bir şeyler yazardım zaten.Haberli gitti kavunum ama nedense o mesajlar silinmiş. Var bir iş ama çözemedim.
- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- 28 Eylül 2013
- 506
- 192
- 133
Merhabalar
konu basligini gorunce yazmadan duramadim benim yasadiklarim belki yaşı henuz genc olan ve cocuk konusunda tereddutlu olan arkadaslara bir nebze yardimci olur ve daha net karar verebilirler.evliligimin ilk bes yılında eşimle yaşadığımız sikintili surec yüzünden cocuk istemedim o zamanlar cocuk hayatimin merkezinde degildi ve herseye ragmen mutluydum.sonra sorunlar bitti ve cocuk istemeye basladik tam 10 yil yapmadigim tedavi kalmadi ama malesef cocugumuz olmadi simdi yaş 47 oldu cocuk yok ve esimle birbirimize destek olup cocuksuzda olsa (artik mecburiyetten ) mutlu olmaya çalışıyoruz bu bizim icin daha yeni bir surec oldugu icin ikimizin de zorlandigi kesin.demem o ki cocugu hicbir sekilde istemeyen arkadaşları tenzih ediyorum cunku istemek kadar istememekte en dogal hak ve secim.ancak esi yada birileri yuzunden anne olma isteginizi lutfen feda etmeyin cevrede size bu duygulari yasatanlar hayatini yaşıyor olan sadece biz kadinlara oluyor aciyi yine sadece biz cekiyoruz.sonradan pisman olmaktansa sadece kendiniz icin karar verin.
Ben se suan ara ara pismanliklarimla tedavilerden yorulmus ve bitmis enerjimle tekrar ayaga kalkip hayatin cocuksuzda yasanabilecegi fikrine kendimi adapte etmeye calisiyorum.sevgilerimle
konu basligini gorunce yazmadan duramadim benim yasadiklarim belki yaşı henuz genc olan ve cocuk konusunda tereddutlu olan arkadaslara bir nebze yardimci olur ve daha net karar verebilirler.evliligimin ilk bes yılında eşimle yaşadığımız sikintili surec yüzünden cocuk istemedim o zamanlar cocuk hayatimin merkezinde degildi ve herseye ragmen mutluydum.sonra sorunlar bitti ve cocuk istemeye basladik tam 10 yil yapmadigim tedavi kalmadi ama malesef cocugumuz olmadi simdi yaş 47 oldu cocuk yok ve esimle birbirimize destek olup cocuksuzda olsa (artik mecburiyetten ) mutlu olmaya çalışıyoruz bu bizim icin daha yeni bir surec oldugu icin ikimizin de zorlandigi kesin.demem o ki cocugu hicbir sekilde istemeyen arkadaşları tenzih ediyorum cunku istemek kadar istememekte en dogal hak ve secim.ancak esi yada birileri yuzunden anne olma isteginizi lutfen feda etmeyin cevrede size bu duygulari yasatanlar hayatini yaşıyor olan sadece biz kadinlara oluyor aciyi yine sadece biz cekiyoruz.sonradan pisman olmaktansa sadece kendiniz icin karar verin.
Ben se suan ara ara pismanliklarimla tedavilerden yorulmus ve bitmis enerjimle tekrar ayaga kalkip hayatin cocuksuzda yasanabilecegi fikrine kendimi adapte etmeye calisiyorum.sevgilerimle
- 25 Ağustos 2014
- 20.398
- 48.332
- 798
Tavsiyeleriniz guzel, tesekkurler.. Ama sıkıntılı evlilige cocuk yapmak dogru degil diye dusunuyorum.. Olan yine cocuga oluyor.. Hem siz de sorunlarla bogusmaktan annelik duygusu filan anlamiyosunuz.. Sizin Allah'a sukur duzelmis ama herkesin ayni degil.. Bosanmalar vs.. Evlilik oturmali once.. Sizin durumunuz nasip meselesi, her seyde oldugu gibi.. Ilk 5 senede de olmayacakti belki..Merhabalar
Allah evladin varligiyla da yokluguyla da sinamasin..
- 28 Eylül 2013
- 506
- 192
- 133
Size katilmamam mumkun degil zaten bende tamda bu sekilde dusundugum icin once cocuk istemedim kaldiki sorunlu evliliklerde cocuklarin ne kadar cok aci çektiğini de biliyorum ve o cocuklarada cok uzuluyorum.aslinda tavsiye olarak yazmadim sadece yasadiklarimi oldugu gibi anlattim.Tavsiyeleriniz guzel, tesekkurler.. Ama sıkıntılı evlilige cocuk yapmak dogru degil diye dusunuyorum.. Olan yine cocuga oluyor.. Hem siz de sorunlarla bogusmaktan annelik duygusu filan anlamiyosunuz.. Sizin Allah'a sukur duzelmis ama herkesin ayni degil.. Bosanmalar vs.. Evlilik oturmali once.. Sizin durumunuz nasip meselesi, her seyde oldugu gibi.. Ilk 5 senede de olmayacakti belki..
Allah evladin varligiyla da yokluguyla da sinamasin..
bugunlerde bir soz cok dikkatimi cekiyor "insan once annesinden dogar ,onsekizinde tercihlerinden dogar kirkinda ise hatalarindan dogar " hayatimiz bu .hepimizin istedigi tercih ettigi mutlu hayati yasamasini diliyorum.
kadin olmak her sekilde zor kendimiz olmayi cogu kez unutuyoruz (mesala ben) umarim tekrar kendim olup hayatin guzel yonlerini hatirlayip mutlu olmayi basarabilirim.bu noktada sizlerin pozitif enerji dolu paylasimlarinizi desteginizi almayi umut ediyorum
- 25 Ağustos 2014
- 20.398
- 48.332
- 798
Tevekkül etmek gerekiyor bence; mutlu olmanin temel şartı bu.. Külli irade ve cüzi irade gercegi var.. Bazi seyler çabamiza bagli, bazi seyler ise imtihan..Size katilmamam mumkun degil zaten bende tamda bu sekilde dusundugum icin once cocuk istemedim kaldiki sorunlu evliliklerde cocuklarin ne kadar cok aci çektiğini de biliyorum ve o cocuklarada cok uzuluyorum.aslinda tavsiye olarak yazmadim sadece yasadiklarimi oldugu gibi anlattim.
bugunlerde bir soz cok dikkatimi cekiyor "insan once annesinden dogar ,onsekizinde tercihlerinden dogar kirkinda ise hatalarindan dogar " hayatimiz bu .hepimizin istedigi tercih ettigi mutlu hayati yasamasini diliyorum.
kadin olmak her sekilde zor kendimiz olmayi cogu kez unutuyoruz (mesala ben) umarim tekrar kendim olup hayatin guzel yonlerini hatirlayip mutlu olmayi basarabilirim.bu noktada sizlerin pozitif enerji dolu paylasimlarinizi desteginizi almayi umut ediyorum
Eger esinizle mutlu iseniz, sorunları aştı iseniz, bence en önemlisi bu.. Cunku eş dedigin insanla mutlu olabilmek esastır bi evlilikte..
Yaratici olan Allah'tir.. O isterse olur ancak cocuk.. Demek ki dilemedi.. Ve mutlaka bi hikmet vardir.. Kendinizi suclamamanizi oneririm, zira ortada zaten bi suc yok.. Herkes farkli sekillerde sinaniyor hayatta.. Elimizdeki guzellikleri anlamak muhim..
Benim uzaktan bi halam 3 erkek cocuguna sahip ve kadincagiz hep onlarla imtihan oluyor.. Biri hapse girer, biri kiz kacirir, biri bilmem ne yapar vs vs.. Onda da bi hikmet var şüphesiz.. Sabretmek gibi..
O yuzden, evlat veya eş her zaman iyi olacak, hayallerimizdeki gibi olacak diye bisey yok..
- 28 Eylül 2013
- 506
- 192
- 133
Tevekkül etmek gerekiyor bence; mutlu olmanin temel şartı bu.. Külli irade ve cüzi irade gercegi var.. Bazi seyler çabamiza bagli, bazi seyler ise imtihan..
Eger esinizle mutlu iseniz, sorunları aştı iseniz, bence en önemlisi bu.. Cunku eş dedigin insanla mutlu olabilmek esastır bi evlilikte..
Yaratici olan Allah'tir.. O isterse olur ancak cocuk.. Demek ki dilemedi.. Ve mutlaka bi hikmet vardir.. Kendinizi suclamamanizi oneririm, zira ortada zaten bi suc yok.. Herkes farkli sekillerde sinaniyor hayatta.. Elimizdeki guzellikleri anlamak muhim..
Benim uzaktan bi halam 3 erkek cocuguna sahip ve kadincagiz hep onlarla imtihan oluyor.. Biri hapse girer, biri kiz kacirir, biri bilmem ne yapar vs vs.. Onda da bi hikmet var şüphesiz.. Sabretmek gibi..
O yuzden, evlat veya eş her zaman iyi olacak, hayallerimizdeki gibi olacak diye bisey yok..
Bizler plan yapariz amma ve lakin hayat bize ne sunuyorsa onu yasariz.guzel dusuncelerin icin sagol arkadasim.artik kendimi suclamaktan vazgectim cunku hicbirseyi degistirmiyor neticede sadece geri kalan hayatimi zorlastiriyor.esimle cok sukur iyiyiz bu sorunlari geride birakip hayati bize verdikleriyle vermedikleriyle oldugu gibi kabul ettik.haklisin herkes bir sekilde farkli farkli yasamlarla sinaniyor onemli olan hala elinde kalanla ne yapabilecigin ve bunu iyi kullnip kullanamayacagin.nefes aldikca hayat yasamaya deger ona guzellik katmaksa bizim elimizde