Gebeliğe Hazırlık çocuk planlamasi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sookiestackhouse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
1.136
2.374
133
Merhaba hanimlar,
Bu benim icin ciddi bir dert teskil ediyor su anki durumda. Esimle 6 yildir birlikteyiz ve en sonunda artik yasiminizin da vermis oldugu bir gazla cocuk dusunmeye basladik ufak ufak. Yani oyle deliler gibi istiyor degiliz ama bu yaslarim artik saglik anlaminda sorunsuz gececek son yaslarim sanirim. Konusuyoruz planliyoruz vs ama ben oncesinde ne gibi hazirlik yapmam gerektigini kestiremiyorum. Yani saglik anlaminda takviye vs almam gerekiyor ama doktora gitsem beni yonlendirir mi? Oncesinde ne gibi testler yapmam ve yaptirmam gerekir? Yeme icme anlaminda saglikli besleniyorum genelde ama alkol tuketiyorum. Bu durumda olanlar ne zaman biraktiniz kullanmayi?
Cogu icin doktordan cevap alabilirim bu sorularin belki, ama doktorun beni once bir hamile kalin da sonra dusunuruz diye geri cevirecegine dair sacma sapan cekincelerim var ne yalan soyleyeyim.
Bir de hastahanelerden dogum paketleri aliniyormus bunlarin icine hamile kalindigi andan itibaren kontroller vs dahil oluyor mu? (bu esimin sorusu :))

Bence bir jinekoloğa ve dahiliye ye giderseniz faydalı olur . İkisine de çocuk düşündüğünüzü herhangi etkileyecek bir sorun olup olmadığını öğrenmek istediğinizi söylersiniz .kadın doğum kist vs var mı rahim hazır mı diye bakar . dahiliye de d vitamini B12 kan demir falan bakar eksikse takviye verir ve hamilelik öncesi folik asit kullanmayı tavsiye ediyorlar.
Eşinizin sorusu hakkında bir bilgim yok yakınınızdaki hastaneleri arayıp öğrenebilirsiniz bence
Herşey gönlünüzce olsun
Sağlıklı bir hamilelik yaşayıp sağlıkla kucağınıza alın inşallah ....

Back